Ima restorana all nemas ti para za te top restorane,ti si za cevapcica max eventualno burekRollingPaper je napisao/la: ↑24 jun 2023, 20:25Sta covjek iz Zenice izjaviPa restorana nemate kako treba, cijelu Zenicu prodjes nemas gdje jest, sve ciganluk...
Prva liga FBiH 2023/2024
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: Prva liga FBiH 2023/2024
City steak house, Old story, Pivnica Taverna, Zlatnik itd...
Sta ima u Zenici?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- Sjenjak1919
- Kontakt:
A dobro treba uzet u obzir da se Zenica izgradila ko Real MadridMadal je napisao/la: ↑24 jun 2023, 20:41Ma sva zaje.bancija ok ali biti iz Zenice i izjaviti za Tuzlu da je ruralna![]()
![]()
![]()
To je ko da mi zaje.bavamo Zrinjski za trofeje![]()

SLOBODA ILI NIŠTA
De ba ljudi sta se raspravljate sa Zenicanima, non stop iz Zenice dolaze na panonicu i vrlo rado dodju, a sta to ima Zenica da bi ljudi dolazili?
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
Kanalizacija im tece kroz centar grada u poredjenju sa rijekom bosnom i najvecim parkom u BiH Kamberovica polje
Arena Zenica vs Mejdan
Bilino polje vs Tusanj
Ceste, infrastruktura, sve na strani Zenice
Uskoro cemo i pomesti one slane bare sa olimpijskim bazenom i renovacijom vanjskog kompleksa
U tuzlu kada dodjes kao da si usao u komunisticku republiku pridnjestrovlje

Arena Zenica vs Mejdan

Bilino polje vs Tusanj

Ceste, infrastruktura, sve na strani Zenice

Uskoro cemo i pomesti one slane bare sa olimpijskim bazenom i renovacijom vanjskog kompleksa

U tuzlu kada dodjes kao da si usao u komunisticku republiku pridnjestrovlje

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
- Sjenjak1919
- Kontakt:
Nacuo sam da ce sutra doc 5 buseva iz Zenice na Panonac. Mozda i Truhlo bude medju njima?
SLOBODA ILI NIŠTA
Poslije panonike, ode Truhlo na steak kod AzmiraSjenjak1919 je napisao/la: ↑24 jun 2023, 20:50Nacuo sam da ce sutra doc 5 buseva iz Zenice na Panonac. Mozda i Truhlo bude medju njima?

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Truhlo je napisao/la: ↑24 jun 2023, 20:50Kanalizacija im tece kroz centar grada u poredjenju sa rijekom bosnom i najvecim parkom u BiH Kamberovica polje![]()
Arena Zenica vs Mejdan![]()
Bilino polje vs Tusanj![]()
Ceste, infrastruktura, sve na strani Zenice![]()
Uskoro cemo i pomesti one slane bare sa olimpijskim bazenom i renovacijom vanjskog kompleksa![]()
U tuzlu kada dodjes kao da si usao u komunisticku republiku pridnjestrovlje![]()

Cim se ovaj puca

A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Nabrojao dvije stvari i odmah sve na strani ZeniceMadal je napisao/la: ↑24 jun 2023, 20:52Truhlo je napisao/la: ↑24 jun 2023, 20:50Kanalizacija im tece kroz centar grada u poredjenju sa rijekom bosnom i najvecim parkom u BiH Kamberovica polje![]()
Arena Zenica vs Mejdan![]()
Bilino polje vs Tusanj![]()
Ceste, infrastruktura, sve na strani Zenice![]()
Uskoro cemo i pomesti one slane bare sa olimpijskim bazenom i renovacijom vanjskog kompleksa![]()
U tuzlu kada dodjes kao da si usao u komunisticku republiku pridnjestrovlje![]()
![]()
![]()
Cim se ovaj puca![]()
![]()

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- RoB_Do_BaGrO
- Kontakt:
J3b.o ma.jku imate li vi ista pametno za pisat osim restorana, čevapa i ostalih zaj3bancija.Šprdate te se ko šta ima ili nema i jedni i drugi, a sutra bi kod majke Merkel otišli.Pa dajte bolan imali bar bilo šta napisati vezano za ovu temu.
Sve ove godine ja sam uz tebe ČZ45
Ima Čelik

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
-
- Kontakt:
Stoji to sve za budžet, sad će vam vjerovatno i narasti...almir2018 je napisao/la: ↑24 jun 2023, 20:00Sto se tice kesa u Čeliku nemoj se samo o tome brinutisimonknows je napisao/la: ↑24 jun 2023, 19:20Neko će se voditi investitorom, neko pričom o ljubavi, gradskom klubu, klubu navijača i tako dalje. Vidjećemo ko će gdje biti na kraju.
Stvarno gotivim Čelik, ali evo bez zezancije, kakvi klubovi se danas probijaju? Privatni. Kakvi klubovi jedva opstanu, ako opstanu? Velikani poput Šalkea. Koliko hiljada navijača pa su ispali. A na kraju samo se rezultat gleda.
To kako će nama neko dati pozajmicu koju će poslije vratiti pa nas ugasiti, ta priča ne pije vode. Zašto ne pije vode? Zato što Azmir ima pozajmicu od 900 hiljada KM, koju ako može-nije htio aktivirati. A ne može aktivirati pozajmice, jer u klubu postoji papir da svako ko da pozajmicu, ne može je vratiti. Ovo što su oni tražili to su članarine za skupštinu.
O modelu Čelika mislim da je donekle uspješan. Donekle zato što jedno je kanton, drugo je federalna, treće je PL. U kantonu niko nema ambicije da uđe, sabereš djece ispred neke srednje škole i prošetaš se, igrač ide na posao, treninge i utakmice. Toga je u federalnoj puno manje. Znači, treba puno više živog keša. Pogotovo ako ciljaš ulazak (a ciljate ga ako ne sad za 2, 3, 4 godine), onda ti treba i jak trener i jak ekipa i znate već šta sve treba da osvojiš ovu ligu. A to par momaka koji rade volonterski i iz ljubavi prema klubu ne mogu. Zašto ne - zato što nema živog keša. Dakle, grad, investitor ili bilo ko s parama mora kad tad stati iza Čelika da bi se nešto napravilo. Mi smo našli čovjeka koji godinama ističe da je navijač kluba, koji kaže i pokaže da je spreman uložiti, koji iza sebe ima rezultate i to jako dobre, sa dva kluba, u 2 lige...
Čovjeka koji je i kao gazda u TCu radio nekada više za nas pa je TC ispaštao.
Ovo je opet samo moje mišljenje o tome, što ne znači da je tačno. Pozdrav i sretno i jednim i drugim![]()
Evo ti jedan primjer prošle godine budžet Čelika u 3 ligi je bio oko 700 hiljada KM
A nismo ni od Grada,Kantona,Federacije itd..dobili marke znaci 0 KM od državnih institucija ovaj budžet je klub obezbijedio sam
Sada ćemo imati podršku i gradske uprave,kantonalne vlasti tako da sigurno nas budžet ići će preko milion godišnje
Nama jos problem predstavlja oko 300 hiljada duga koji planiramo akobogda vrstoti u ovoj sezoni I bez zezanja i da vama nije Husic ušao u klub mi nismo imali cilj ovu sezonu napadati PL 100%
Sto se tice vašeg puta vi ste izabrali lakši ulazak čovjeka sa novcem u klub i poštujem to
Mi smo izabrali drugi i teži put pa ćemo za par godina vidjeti ko ce bolje proći
Želim vam mnogo sreće i da uđete u PL odmah![]()
Ali opet kažem, 30 hiljada i prošetao si se kantonom, a da uđeš u PL što će vam cilj biti ako ne sad narednih godina opet ti treba bruka para baš. A da ne govorim onda ako ćete nešto više u PL...
Ako vas grad podrži dobro je po vas, naveo sam gore u postu da vam ne treba nužno investitor, dovoljno je uz tu zdravu priču da grad malo pogura.
Veliki pozdrav

Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!
-
- Kontakt:
Po mom mišljenju, za opstanak u PL ti je potrebno nekih 200 hiljada maraka uz kako treba rad. A ljudi koji bolje poznaju federalnu, pogotovo ovdje kod nas kažu da je skuplje ući, nego ostati u PL. Dakle mislim nekih 300 do 400 hiljada ulazak. Opet trebalo bi se raspitati o cijenama ovdje u federalnoj, nisam pratio, ali da je daleko zahtjevnija finansijski od kantona to je sigurno.Truhlo je napisao/la: ↑24 jun 2023, 19:28@simonknows korektan post i vidjenje sa tvoje strane. Samo jedno pitanje, posto si insajder, evo iskreno reci po tvom misljenju koji je budzet potreban za ulazak u PL. Uzmimo primjer GOSKa, Posusja, Igmana kada su ulazili. Ove sezone ce biti guzva, Sloboda kao prvi favorit, tu ce jos vrebati Stupcanica i Banovici, jos mozda i mi uz njih.
Mislim da nisi upucen skroz u situaciju u Celiku. Celik ostvari jako dobar budzet, koji ce jos narasti u narednoj sezoni. Nama je problemcic sto moramo jos vratiti 300k i to ce biti prioritet. Da nema toga, mozes potpisati top 5, 6 igraca za ovu ligu. Zato ciljamo na narednu godinu. Posto pisu neki o clanskom modelu, trenutno prihod od clanski je tek 5% klupskog budzeta i manje vise to je mizeran procenat kod svakog socios kluba.
Što se tiče modela Čelika, istina je da nisam toliko upućen, zato sam i naglasio da ne mora mišljenje biti tačno, zasnovano je na onome što sam ovdje uspio povezati i skontati.

Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!
Nekome talgo piči kroz centar grada a neko putnika nema godinama na željezničkoj stanici.
Neko ima obilaznicu od pola milijarde a neko nije ni na jednom medjunarodnom putnom koridoru.

Nekome tri rijeke teku kroz grad a neko nema rijeke, kanalizacija teče

Neko ima obilaznicu od pola milijarde a neko nije ni na jednom medjunarodnom putnom koridoru.

Nekome tri rijeke teku kroz grad a neko nema rijeke, kanalizacija teče
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Tuzla radi Zenica se gradi

Al tacno prepoznas tuzlaka na auto putu, kada izadju iz svog kantona gdje voze 40 km/h

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Nevjerovatno mi je da uopste pokusavaju porediti Tuzlu i Zenicu

Doslovno najruzniji grad za zivot i meni i svima s kojima sam razgovarao a koji su proputovali drzavom i oni neki grad da ismijavaju

A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
- ASD
- Kontakt:
Budućnost ove sezone najvjerovatnije borba za opstanak. Ostao klub bez većine sponzora.
Sloboda ulazi sigurno. Imaju najveći budžet u ligi daleko. Plus se očekuje da bude blizak politici, jer je sklopio deal. A svi znamo da ako bude problema, kako on završava klubove i sudije. Gledao sam te utakmice njegove i u Slobodi i u Slogi.
Stupčanica i Čelik gornji dio. Ali nema šanse da budu konkurentni Slobodi.
Sloboda ulazi sigurno. Imaju najveći budžet u ligi daleko. Plus se očekuje da bude blizak politici, jer je sklopio deal. A svi znamo da ako bude problema, kako on završava klubove i sudije. Gledao sam te utakmice njegove i u Slobodi i u Slogi.
Stupčanica i Čelik gornji dio. Ali nema šanse da budu konkurentni Slobodi.
A de bez zayebancije. Kad si ikog cuo da kaze odoh u Zenicu na izlet ili da posjetim nesto? Ja bukvalno nikad nisam to cuo. Sad ce reci Zenicani pa ne znas te ljude. Uredu, ne moram znati, ali ima ljudi sto idu po gradovima i snimaju. Nikad apsolutno nisam vidio da ode neko u Zenicu i kaze joj vidio sam ovo i ovo, bas mi se svidilo
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.