KK Bosna Visit Sarajevo

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Ghuraba

Re: KK Bosna Royal

Post Postao/la Ghuraba » 18 jun 2023, 16:18

Kompromis je napisao/la:
18 jun 2023, 06:47
Pandza je nažalost trener koji ne voli američke igrace, a jedan od razloga je sto ne zna 5 rijeci engleskog pa da u startu sebi ne otezava, ali da bi usao u ABA 1 ligu morati ce dovesti barem dvojicu kvalitetnijih na roster domacih igraca...

Itekako su bozovic, ilic, zahiragic, zubac i sl dobri za nivo ABA 2 lige i to su igraci za gornji esalon lige ali za titulu i plasman u ABA 1 morati ce dovesti nekog brutalnog playa i nekog igraca sto pokriva pozicije 3-4, a ne bi zgoreg bilo tražiti i nekog sutera ubicu za tri poena ali otom potom da vidimo prvo koga ce od domacih igraca dovesti...

Para ce napokon imati jer Dubravko nemilice ulaze, a tu je i blizu pola miliona KM od Kantona Sarajevo koliko je predviđeno budzetom i projektima...
Kao da sam negdje citao Pandzin intervju u kojem je rekao da vise nema problem s engleskim jezikom.

On je Bozovicu spasio karijeru kad ga je doveo u Kakanj i od tada su skoro nerazdvojni. Ne sumnjam da ce ga i sad uzeti sa sobom, sto bi bilo dobro za Bosnu. Covjek jeste u poznim igrackim godinama, ali na parketu se to ne vidi. On i Sejfic su totalno oprecnih karakteristika i vjerujem da bi se dobro nadopunjavali. Zahiragic, Ilic i Zubac su dobra pojacanja, s tim da se Adi ne smije dozivljavati kao startni play. Ja bih najradije da Campara i Penava zavrse tu, da budu nosioci ekipe i da Bosna s njima udje u aba1 ligu. Njih dvojica trebaju biti realni prema sebi i objerucke prihvatiti eventualnu ponudu od Bosne (ako sve bude ovako kako se prica), a nema razloga da ista ne dodje.

Adnan33
Kontakt:

Post Postao/la Adnan33 » 18 jun 2023, 16:43

FoSte95 je napisao/la:
18 jun 2023, 12:51
Polako ne treba se zalijetati i maštati velike snove. Za početak sastaviti roster koji če biti dovoljan za gornji dio tabele a kasnije tokom sezone vidjeti kakve su šanse za ABA ligu.
Tu se moramo onda i mi navijači uključiti sa brojem gledatelja na domaćim mečevima u našoj ligi i kupoviti članskih karata
Od nove sezone postojat će mogućnost članstva u klubu na fan bazi, prodaja dresova, rekvizita i sl.. Ako u menadžmentu porade na marketingu vjerujem da će to biti solidan prihod novčanih sredstava za BiH košarkaške prilike.

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 18 jun 2023, 16:56

Biće Bosne...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 jun 2023, 17:00

Adnan33 je napisao/la:
18 jun 2023, 16:43
FoSte95 je napisao/la:
Polako ne treba se zalijetati i maštati velike snove. Za početak sastaviti roster koji če biti dovoljan za gornji dio tabele a kasnije tokom sezone vidjeti kakve su šanse za ABA ligu.
Tu se moramo onda i mi navijači uključiti sa brojem gledatelja na domaćim mečevima u našoj ligi i kupoviti članskih karata
Od nove sezone postojat će mogućnost članstva u klubu na fan bazi, prodaja dresova, rekvizita i sl.. Ako u menadžmentu porade na marketingu vjerujem da će to biti solidan prihod novčanih sredstava za BiH košarkaške prilike.
Tako i treba samo raja nije gledala zadovoljavajući nivo košarke barem 15 godina. Sumnjam da će biti više od par stotina učlanjenih osoba na početku ali i to će rasti kako rezultati budu bolji.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 18 jun 2023, 17:14

Ja jedva cekam svoju Bosnu u skenderiji, a volio bih da u zetri igraju... Bosna je moja uvijek bila i ostala Šampion, volio bih da se pokrenu članske i sezonske, da mi vjerni uvijek budemo tu i pomognemo koliko možemo
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 18 jun 2023, 18:19

Rule_hz je napisao/la:
18 jun 2023, 17:14
Ja jedva cekam svoju Bosnu u skenderiji, a volio bih da u zetri igraju... Bosna je moja uvijek bila i ostala Šampion, volio bih da se pokrenu članske i sezonske, da mi vjerni uvijek budemo tu i pomognemo koliko možemo
tako je majstore jedna od najromanticnijih prica iz Ex-Yu sporta i brend grada, Kantona i jedine nam drzave :bih:
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 19 jun 2023, 13:33

Adnan33 je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:
Odlična stvar :salut:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 19 jun 2023, 16:35

Adnan33 je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:
treba i sorceve ubaciti u ponudu, vise raje bi vjerujem kupilo sorc nego dres, ima siru primjenu :D

almir2018
Kontakt:

Post Postao/la almir2018 » 19 jun 2023, 23:18

Ako je iko sumnjao u ulazak Dubravka u Bosnu večeras su sve riješene dileme KK Buducnost istupa iz PL BIH i ide u 1 ligu RS-a to je to...

2sb1996
Kontakt:

Post Postao/la 2sb1996 » 25 jun 2023, 10:38

DaVinci je napisao/la:
17 jun 2023, 10:19
josip-pandza-za-raport-zelimo-najbolje-domace-igrace-ali-bosna-nece-biti-niciji-bankomat
A nude Curevcu i Zubcu pare koje je imao Luka Bozic lani kod nas 😅😅

2sb1996
Kontakt:

Post Postao/la 2sb1996 » 25 jun 2023, 10:39

neroazzurni je napisao/la:
17 jun 2023, 20:11
domacin zavrsnice se odredi tek na kraju, to obicno bude klub koji ima najvece ambicije da udje u aba1, nemojte misliti da svi zele, tu se lomi medju 2-3 kluba ostali su statisti
Bosna ako ima ambiciju za aba1 to nije problem, Sarajevo kao grad ima sve da to i ostvari...medjutim pitanje je ima li, da li je to ova sezona
ako je doveden Pandza da povede sa sobom svoju ekipu plus Curevac i Sejfo i takvi igraci bojim se da ce djaba platiti wildcard, ovdje raja haman pa ne prati aba2, nije to sad krema kosarke ali daleko su od tamo nekih Heliosa i Zlatibora, ozbiljne su to ekipe

ali dobro, ovo su samo nagadjanja, kad se krene slagat roster vidjet cemo ambicije Bosne
Domacin zavrsnog turnira bude onaj ko nakon regularnog dijela osvoji prvo mjesto.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 jun 2023, 10:48

2sb1996 je napisao/la:
25 jun 2023, 10:39
domacin zavrsnice se odredi tek na kraju, to obicno bude klub koji ima najvece ambicije da udje u aba1, nemojte misliti da svi zele, tu se lomi medju 2-3 kluba ostali su statisti
Bosna ako ima ambiciju za aba1 to nije problem, Sarajevo kao grad ima sve da to i ostvari...medjutim pitanje je ima li, da li je to ova sezona
ako je doveden Pandza da povede sa sobom svoju ekipu plus Curevac i Sejfo i takvi igraci bojim se da ce djaba platiti wildcard, ovdje raja haman pa ne prati aba2, nije to sad krema kosarke ali daleko su od tamo nekih Heliosa i Zlatibora, ozbiljne su to ekipe

ali dobro, ovo su samo nagadjanja, kad se krene slagat roster vidjet cemo ambicije Bosne
Domacin zavrsnog turnira bude onaj ko nakon regularnog dijela osvoji prvo mjesto.
Je li to uvijek praksa ili ima nekih izuzetaka?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 25 jun 2023, 15:46

Nadam se da ce Dubravko povest sa sobom malog Dzafica iako nije imao neku sezonu lani (doduse nema jos 18 god), ipak je veliki potencijal koji nam treba biti na oku i biti dio one sire price da nasi najveci talenti vise ne moraju ici igrat kod dodika...

Ja ne bi zelio ćurevca u ekipi, sebican ii nedovoljno efikasan za vece ambicije

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 25 jun 2023, 18:06

Curevac je bas bezveze izbor
Ako trazis domaceg igraca za rotacije bolja opcija je Sertovic

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 25 jun 2023, 21:21

Sertovic je dobar za Proma, jer tu moze uzimati 25 suteva po mecu i niko mu nista nece reci. Curevac je neuporedivo bolji defanzivno i itekako moze posluziti, ali za prve petorke definitivno nije. Pandza ga je vec trenirao u Celiku i vjerovatno mu odgovara taj profil kosarkasa.

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 25 jun 2023, 22:43

RoninX je napisao/la:
25 jun 2023, 15:46
Nadam se da ce Dubravko povest sa sobom malog Dzafica iako nije imao neku sezonu lani (doduse nema jos 18 god), ipak je veliki potencijal koji nam treba biti na oku i biti dio one sire price da nasi najveci talenti vise ne moraju ici igrat kod dodika...

Ja ne bi zelio ćurevca u ekipi, sebican ii nedovoljno efikasan za vece ambicije
Džafić je igrač Darija Čojića, nema Dubravko sa njim ništa, ovaj ga je doveo iz Živinica ima neki ugovor sa njim i on će ga transferirati dalje,najvjerovatnije u inostranstvo.

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 26 jun 2023, 07:58

MortemHz je napisao/la:
25 jun 2023, 10:48
2sb1996 je napisao/la:
25 jun 2023, 10:39

Je li to uvijek praksa ili ima nekih izuzetaka?
Mogu se desiti izuzetci, ali uvijek prvoplasirani ima prednost.
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

coldy
Kontakt:

Post Postao/la coldy » 28 jun 2023, 11:00

Ima li kakvih novosti? Ko od igraca dolazi?

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 29 jun 2023, 09:08

To će se znati tek nakon 15 jula i skupštine ABA lige kad se potvrde timovi koji učestvuju u ABA i ABA2 ligi.
U zavisnosti od toga praviće se roster za narednu sezonu

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 29 jun 2023, 15:19

Mislim da su trebali aplicirati za FIBA Europe Cup, jeste četvrti ešalon košarke, ali odgovara ambicijama kluba, pogotovo ako ne upadnu u ABA2. FIBA praktično ni ne odbija ekipe za kvalifikacijsku fazu, Makedonci šalju 2 predstavnika.

Prošli put jeste bilo zeznuto (2017/18), ali je pozitivna stvar i FIBA plaća gotovo sve troškove.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.