Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Ne prizivajte ih molim vas.
Treba citati pseudo - kvazi teorije, plus mitove i legende.
Treba citati pseudo - kvazi teorije, plus mitove i legende.
Zadnja izmjena: Hajdeee, dana/u 25 jun 2023, 23:51, ukupno mijenjano 1 put.
- FKS -
-
- Kontakt:
Pokazao je da moze ne samo 4. mjesto nego čak 2.amypitar je napisao/la: ↑25 jun 2023, 22:57Pa ti kazes ima pare,moze sta hoce.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑25 jun 2023, 22:33Kako će na zelenu granu kada mora sve to sam.amypitar je napisao/la: ↑25 jun 2023, 22:16
Ima pare u ovoj ligi vec vise godina, 2 puta igrao Evropu.
Obecavao stadione,titule nista nije ispunio.
Dovodio neka zvucna imena nesto petljao,pare dijelio na ruke,krao drzavu, jedva TC u ligi ostavio.
Haj vidjet cemo vrijeme ce pokazati,ali od oba kluba, ni jedan sa njim nece na zelenu granu.
Ne bih da poredim klubove ali TC za ovo godina iz budžeta bilo kog nivoa nije dobila nikakva, barem imalo značajna, sredstva.
Neko od Vlade RS dobije instant 3 miliona. Neko od drzave stadion besplatno i uz stalne finansijske injekcije. Nekome savez djelomično napravi stadion i također stalno nesto transferiše novac. Imamo klubove kojima je skoro pa glavni sponzor Vlada FBiH. Također klubove kojima grad uplati milion pa ispadnu.
A taj čovjek je morao sve sam uz mnogobrojne opstrukcije onih koji su se osjetili ugroženim.
Nema para iz budzeta, plaća korištenje stadiona i opet se igrala Evropa dva pretkola, opet je bilo zvučnih imena i opet se davala petica na našem najvećem stadionu u državi.
Ne može se za sve ovo u 4-5 godina reći da je malo.
Eh sad sa takvim kapacitetom, besplatnim stadionom miliončetom iz budzeta, publikom vidjet ćemo koliko će mu zelena grana biti.
Moze, ali u Tuzlanskom kantonu.
Evo pogledaj sad klubova.Imas tri kluba koja ulazu Borac ,Zrinjski,Sarajevo.
Ostalo nikad gore za to 4 mjesto,koje ce vjerovatno opet voditi u Evropu.
Tu ti je konkurencija Zeljo koji realno nikad losiji prelazni rok nije imao.Siroki takodjer nista specijalno,te Velez koji je takodjer smanjio budzet.
Ostali igraju reda radi.
Ako imas lovu ,i ne mozes u ovoj ligi sa tolikim novcem izgurati to 4 mjesto onda jbg.
Dva pretkola u Evropi i sl.
Nisam baš mislio da može biti svake godine šampion, ali voditi dva kluba u ovoj ligi itekako može.
Je li javio sta onaj danski novinar ?

-
- Kontakt:
Po meni je dobro za ligu da dolaze ovakvi igraci, bice interesantnije. Mada, iznenadio bih se kad bi ovaj nesto ozbiljnije uradio. Ne jer je los, nego jer je ocito dalabu, cuger, i svasta nesto. Ali jbg, da nije ne bi bio ovdje 

1921
-
- Kontakt:
Stvarno zanimljiva imena dovodite, bice zanimljivo ispratiti, valja Mirzi pricati sa ovoliko stranaca.
Ovaj venecuelanac je zvijer na fm23.
Nejasna mi je politika dovodjenja igraca pet (Renan, Kyremeh, Guliashvili, Viveros, Peneranda) stranaca koji igraju skoro pa iste pozicije, dvojica moraju biti na tribini. Cak i taj Slovenac koji se spominje on je neka 10ka. Tu imas i dalje dobre varijante Ziljkica, Dala, Avramovskog, Ikica,Catakovic.. 10-11 igraca, a mogu igrati 3-4 igraca (znam da imaju izmjene).
Koliko igraca imate mozete dva tima sastaviti, doduse imate filijalu Velez pa cete im poslat neke. Mirvic ako ne bankrotira, nece niko.
A koliko sam upratio sastav Balta Vrancic i Mustafic CMF.
Dovodis Delaca, a jedino na poziciji golmana imas mladoh igraca U21.
Nejasna mi je politika dovodjenja igraca pet (Renan, Kyremeh, Guliashvili, Viveros, Peneranda) stranaca koji igraju skoro pa iste pozicije, dvojica moraju biti na tribini. Cak i taj Slovenac koji se spominje on je neka 10ka. Tu imas i dalje dobre varijante Ziljkica, Dala, Avramovskog, Ikica,Catakovic.. 10-11 igraca, a mogu igrati 3-4 igraca (znam da imaju izmjene).
Koliko igraca imate mozete dva tima sastaviti, doduse imate filijalu Velez pa cete im poslat neke. Mirvic ako ne bankrotira, nece niko.
Zadnja izmjena: zeljovolimte, dana/u 26 jun 2023, 00:16, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Borac i Zrinski ne mogu sa vama u istu recenicu. Vama pare za pojacanja dolaze iz ljudi koji su direktno u UO.amypitar je napisao/la: ↑25 jun 2023, 22:57Pa ti kazes ima pare,moze sta hoce.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑25 jun 2023, 22:33Kako će na zelenu granu kada mora sve to sam.amypitar je napisao/la: ↑25 jun 2023, 22:16
Ima pare u ovoj ligi vec vise godina, 2 puta igrao Evropu.
Obecavao stadione,titule nista nije ispunio.
Dovodio neka zvucna imena nesto petljao,pare dijelio na ruke,krao drzavu, jedva TC u ligi ostavio.
Haj vidjet cemo vrijeme ce pokazati,ali od oba kluba, ni jedan sa njim nece na zelenu granu.
Ne bih da poredim klubove ali TC za ovo godina iz budžeta bilo kog nivoa nije dobila nikakva, barem imalo značajna, sredstva.
Neko od Vlade RS dobije instant 3 miliona. Neko od drzave stadion besplatno i uz stalne finansijske injekcije. Nekome savez djelomično napravi stadion i također stalno nesto transferiše novac. Imamo klubove kojima je skoro pa glavni sponzor Vlada FBiH. Također klubove kojima grad uplati milion pa ispadnu.
A taj čovjek je morao sve sam uz mnogobrojne opstrukcije onih koji su se osjetili ugroženim.
Nema para iz budzeta, plaća korištenje stadiona i opet se igrala Evropa dva pretkola, opet je bilo zvučnih imena i opet se davala petica na našem najvećem stadionu u državi.
Ne može se za sve ovo u 4-5 godina reći da je malo.
Eh sad sa takvim kapacitetom, besplatnim stadionom miliončetom iz budzeta, publikom vidjet ćemo koliko će mu zelena grana biti.
Moze, ali u Tuzlanskom kantonu.
Evo pogledaj sad klubova.Imas tri kluba koja ulazu Borac ,Zrinjski,Sarajevo.
Ostalo nikad gore za to 4 mjesto,koje ce vjerovatno opet voditi u Evropu.
Tu ti je konkurencija Zeljo koji realno nikad losiji prelazni rok nije imao.Siroki takodjer nista specijalno,te Velez koji je takodjer smanjio budzet.
Ostali igraju reda radi.
Ako imas lovu ,i ne mozes u ovoj ligi sa tolikim novcem izgurati to 4 mjesto onda jbg.
A dok njima dolaze od para naroda RS, a drugima iz fiktivnih sponzorstava. Dok budu na vlasti te politicke opcije SNSD i HDZ sa Covicem bice tako. Kakva su ulaganja ako ti elektroprivreda bude jedan od najvecih sponzora.
E kad se promjeni rukovodstva javnih preduzeca bice to drugacije.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Kyeremeh će vjerovatno dobiti srpske papire pa neće biti stranac. Onda imaš 4 stranca i nije to ništa strašno, jedan više nego što možeš imati, a uvijek je neko ili povrijeđen, ili suspenzija..zeljovolimte je napisao/la: ↑26 jun 2023, 00:11Stvarno zanimljiva imena dovodite, bice zanimljivo ispratiti, valja Mirzi pricati sa ovoliko stranaca.
A Mirzi je ugovor do idućeg ljeta, tako da ne mislim da će još dugo voditi ovakvu ekipčinu. Nek uživa dok može.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Iskreno sve si upravu i meni nije najjasnije sta rade ali vidjet cemo.zeljovolimte je napisao/la: ↑26 jun 2023, 00:11Stvarno zanimljiva imena dovodite, bice zanimljivo ispratiti, valja Mirzi pricati sa ovoliko stranaca.
Pretpostavljam da ce to biti ovako.
Balta, Vrancic, Mustafic i Zeljković to su nam vezni igrači. Najvjerojatnije cemo tu dati priliku mladim igračima Ališahu, Buljubašiću i Nurkoviću.
Dal napusta ekipu, Ikić isto tako a Guliashvili ide na posudbu. Znači krilni igrači ce na biti :
LK : Ziljkić, Peneranda
DK: Viveros, Kyeremeh
A od napadača tu su Renan i Čataković
A od ofanzivnih veznih tu su Avramovski i vjerojatno Kotnik
U odbrani cemo vjerovatno dovesti još jedno pojačanje.
Štoperi: Soldo, Šerbečić, Aničić i Trako
DB: Beganović
LB: Duraković, Radović
Na pripreme idu tri mlada golmana Šahinović, Šutković i Dizdarević. Šahinović ide najvjerojatnije na posudbu a dovesti cemo Delača.
G: Delač, Šahinović, Šutković
Prvi tim bi u evropi trebao ovako izgledati:
Delač
Beganović Soldo Šerbečić Duraković
Vrančić Balta
Viveros Peneranda Ziljkić
Renan
A u domaćem prvenstvu će morati igrati jedna u 21 igrač a tu cemo rotirati Ališaha, Buljubašića i Traku.
Ekipa u kojoj je Šerbečić medju prvih 11 je i dalje neozbiljna za nešto više.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Stiže još jedan stoper, pa nek se potuku za mjesto u prvih 11…

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
- Kontakt:

Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
Bgm ce nam kmeljo oteti ovog u zadnji čas, ipak su oni korektni i konkretni, kao takve malo ih ko moze odbiti
NEMA NAZAD
-
- Kontakt:
Evo opet bosanskog dinama i bacanja para u vjetar bez ikakvog smisla nego samo da se potrosi
-
- Kontakt:
To je super za vas,mozda je vama malo 3 titule u 5 godina i 2 playoffa i ovaj nas koeficjent u evropi,vazno je da ste vi top. Izvinite sto se brinete ako mi nesto bacamo. Vazno je da prodamo igrace dok vi nemozete prodat nikog.zeljovac21 je napisao/la: ↑26 jun 2023, 02:24Evo opet bosanskog dinama i bacanja para u vjetar bez ikakvog smisla nego samo da se potrosi
-
- Kontakt:
Imas Ziljkica i ovog novog lijevo,desno Francisa ili Gulasa tj Ikica,Catak je napadac kao i Renan,moze igrat i Adabelrto ovaj napada. Po dva igraca na jednoj poziciji.zeljovolimte je napisao/la: ↑26 jun 2023, 00:11Stvarno zanimljiva imena dovodite, bice zanimljivo ispratiti, valja Mirzi pricati sa ovoliko stranaca.
E cuj filjaluzeljovolimte je napisao/la: ↑26 jun 2023, 00:11
Koliko igraca imate mozete dva tima sastaviti, doduse imate filijalu Velez pa cete im poslat neke.

19V22
- ExchangeOffice
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 12 gostiju.