FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
80
35%

Ukupno glasova: 227

ubipara
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ubipara » 26 jun 2023, 08:34

bordobijeli je napisao/la:
26 jun 2023, 01:27
Mislim da se pretjeruje o kvalitetu ovog Penarande, volio bi da zabije 25 golova u sezoni al ne ide to baš tako. Dečko mjenja klub svako pola godine to nikad nije dobro
I ja sam bas skeptik sto se njega tice, na papiru ima jako dobru karijeru ali najveci je problem sto uz sav taj talentat nije odigrao ni 1 takmickarsku utakmicu vec godinu dana. Valja ga vratit u takmicarsku formu ali mislim da moze biti od njega dobar igrac samo sto ce mu trebati vremena.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 26 jun 2023, 08:38

mma_hz je napisao/la:
26 jun 2023, 08:34
**** m li ti Vico majku i 3 strana igraca otac te hebo vlaski
Nadam se da mu nece proci to do kraja. Sad je pravo vrijeme da se zadrma u savezu i poništi odluka, samo ne treba popuštati.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 26 jun 2023, 08:40

Vidis da bi ovaj Mirvic doveo 5 ovih kvalitetnih stranaca koji kostaju a ne polovnjake iz Srbije i Hrvatske.O hebem li ti Vico sve i posebno Milana Tegeltiju.
Jedan jak garo na stoperu,jedan na zadnjem veznom i 3 gore cigre ovò ostalo svakako sta skupis skupis.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Ado_77
Kontakt:

Post Postao/la Ado_77 » 26 jun 2023, 08:43

BordoSaga2 je napisao/la:
26 jun 2023, 00:59
Po krilima Adalberto i Viveros, desetka Ziljkic, u napadu Oliveira. :ljepota: :ljepota: a iza njih Balta i Vrancic. :mrgreen:
Ljudi lako padate u euforiju,zar nas istorija nije nesto naucila,dzaba ti sredina i napad kad imas losu odbranu i golmana ljudi primili smo bruku golova prosle sezone. :crazy:

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 26 jun 2023, 08:54

U zadnjoj sezoni koju je igrao bio je u španskoj drugoj ligi i skupio bgm 18 mečeva s tim da je zbog tri povrede propustio ostatak mečeva. Što će reći bio standardan.
Ono što mene brine je njegova epizoda u Bugarskoj, malo jače od pola godine i samo pet mečeva bez ikakvih obavještenja o povredama u tom periodu

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 26 jun 2023, 09:05

Ado_77 je napisao/la:
26 jun 2023, 08:43
BordoSaga2 je napisao/la:
26 jun 2023, 00:59
Po krilima Adalberto i Viveros, desetka Ziljkic, u napadu Oliveira. :ljepota: :ljepota: a iza njih Balta i Vrancic. :mrgreen:
Ljudi lako padate u euforiju,zar nas istorija nije nesto naucila,dzaba ti sredina i napad kad imas losu odbranu i golmana ljudi primili smo bruku golova prosle sezone. :crazy:
Pričalo se da dolazi štoper, ne znam jel zajebancija da prodajemo Besima :?
FoSte95 je napisao/la:
26 jun 2023, 08:54
U zadnjoj sezoni koju je igrao bio je u španskoj drugoj ligi i skupio bgm 18 mečeva s tim da je zbog tri povrede propustio ostatak mečeva. Što će reći bio standardan.
Ono što mene brine je njegova epizoda u Bugarskoj, malo jače od pola godine i samo pet mečeva bez ikakvih obavještenja o povredama u tom periodu
Mogli smo na njihov forum :)

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 26 jun 2023, 09:22

Ljudi moji igrao ili ne ovakvi igraci su magnet za publiku ,novinare, a to je reklama za klub.
Pa vec je napravio bum,,a da nije ni potpisao.
U Venecueli se o njemu uveliko pise,a ko je od njih prije cuo za Sarajevo BiH.

Evo vec je na forumu napravio haos, pise se o njemu desetine stranica.
Pa Balloteli je bio lud pa je promjenio na desetine klubova.Gdje god je dosao pisalo se o njemu vise o nekim skandalima nego o njegovim igrama.
Svi ti klubovi su znali da je igrac od skandala,ali su ga dovodili, bas iz tih razloga.

Nekad losa reklama je dobra reklama.
Vjerovatnoi I ako potpise bice to 6,12 mjeseci,takvi igraci sami sebi isplate platu.

Sta moze Mirvic sa njim izgubiti.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 26 jun 2023, 09:24

Ebo te svrsavanje na Penu. Ok karijera, sve stoji. Ali 3 mjesta stranca i ti jedno iskoristavas za igraca na cijem mjestu imas beton igraca i pri tome ides u veliki rizik da li ce se liku uopste igrati fudbal kad vidi gdje je dosao, na kakvim terenima mora igrati i kad mu dosudi faul za pogled.
Ja nekako vise volim na sigurnu kartu igrati ako su kriminalci vec smanjili broj stranaca pa na AM dovesti babarogu. Al eto, mozda i ovaj ekplodira, talenat i fudbal ima u malom prstu to je sigurno.
Opet pitari i euforija, polako ba. Milion puta isto al nikad pameti!

Ps za ovo pravilo da su bogdom samo digli sa 5 na 7 stranih igraca bez ovog ex yu, to bi mjera bilo. Al jbg Tegeltija nema konekcije sa juznom Amerikom.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 26 jun 2023, 09:29

Niko nije pojačanje dok to ne dokaže na terenu, tamam da je lično Mbape.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 jun 2023, 09:30

Obzirom na obzir, mene samo zanima titula.
Smiješno je da ovoliko ulažeš i dovodiš nekakve igrače, a boriš se za kvalifikacije KL.
Koševo Zapad

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 26 jun 2023, 09:34

hz033 je napisao/la:
26 jun 2023, 01:35
Aduka87 je napisao/la:
26 jun 2023, 01:33
bordobijeli je napisao/la:
26 jun 2023, 01:27
Mislim da se pretjeruje o kvalitetu ovog Penarande, volio bi da zabije 25 golova u sezoni al ne ide to baš tako. Dečko mjenja klub svako pola godine to nikad nije dobro
Jer je bio igrac Watforda od 2016 do 2022, u tom periodu slali su ga ga ugl na jednogodisnje posudbe.
Btw, ako se nevaram, nema niti jedne minute odigrane u sezoni 22/23 za Boavistu. Ne kontam :shifty:
napisano brat bratu 5x . Nisu ga mogli registrovati za Boavistu. A u engleskoj se pored mesara nije stigao naigrati. Ovo mu je prilika zivota :bih:
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 26 jun 2023, 09:40

Shategabri je napisao/la:
26 jun 2023, 09:30
Smiješno je da ovoliko ulažeš i dovodiš nekakve igrače, a boriš se za kvalifikacije KL.
i mi ne prastamo, ko prijeki sud. Koliko je vremenski covjek u klubu i sta mislis da se moglo postici za to vrijeme?
Borit cemo se mi za mnogo vise aBd.
- 1 9 4 6 -

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 jun 2023, 09:46

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
26 jun 2023, 09:40
i mi ne prastamo, ko prijeki sud. Koliko je vremenski covjek u klubu i sta mislis da se moglo postici za to vrijeme?
Dvije su sezone iza njega je li tako?
Ok, prva preuzeo haos, ništa. No titula, no Evropa.
Druga, no titula, Evropa, KL. Ok i to.
Jest uloženo, al eto, nekakav se rezultat ostvario u prilično turbulentnoj sezoni.
Ako se ove uz ova pojačanja nećemo boriti za titulu, koja je onda svrha?
Dovodiš sve ove igrače da bi zaostajao 30 bodova za šampionom?

Evo ja se nadam da neće biti tako, ako bude, trebam gledati dugoročno?
Ko da gradimo šampionski Fergusonov United, a ne ekipu konkurentnu za titulu u jednoj od najslabijih liga u Evropi :roll:
Koševo Zapad

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 26 jun 2023, 09:52

nokee je napisao/la:
26 jun 2023, 09:24
Ebo te svrsavanje na Penu. Ok karijera, sve stoji. Ali 3 mjesta stranca i ti jedno iskoristavas za igraca na cijem mjestu imas beton igraca i pri tome ides u veliki rizik da li ce se liku uopste igrati fudbal kad vidi gdje je dosao, na kakvim terenima mora igrati i kad mu dosudi faul za pogled.
Ja nekako vise volim na sigurnu kartu igrati ako su kriminalci vec smanjili broj stranaca pa na AM dovesti babarogu. Al eto, mozda i ovaj ekplodira, talenat i fudbal ima u malom prstu to je sigurno.
Opet pitari i euforija, polako ba. Milion puta isto al nikad pameti!

Ps za ovo pravilo da su bogdom samo digli sa 5 na 7 stranih igraca bez ovog ex yu, to bi mjera bilo. Al jbg Tegeltija nema konekcije sa juznom Amerikom.
De opusti se ,jasta ce svrsavat na njeg nece na one iz stupcanice,famosa...
od osnivanja lige ne okupljas skuplje igrace,igrace za koje do ove godine nisi mogao vjerovati da bi dosli kod nas.
Jasta ce nego svima biti drago,kakav god igrac da dodje moze biti pola pola,dali ce se pokazati ili ne,da znamo koji ce se dobro pokazati odmah njeg bi real doveo ne mi
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 26 jun 2023, 09:55

26 jun 2023, 09:46
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
26 jun 2023, 09:40
Dvije su sezone iza njega je li tako?
Ok, prva preuzeo haos, ništa. No titula, no Evropa.
Druga, no titula, Evropa, KL. Ok i to.
Jest uloženo, al eto, nekakav se rezultat ostvario u prilično turbulentnoj sezoni.
Ako se ove uz ova pojačanja nećemo boriti za titulu, koja je onda svrha?
Dovodiš sve ove igrače da bi zaostajao 30 bodova za šampionom?

Evo ja se nadam da neće biti tako, ako bude, trebam gledati dugoročno?
Ko da gradimo šampionski Fergusonov United, a ne ekipu konkurentnu za titulu u jednoj od najslabijih liga u Evropi :roll:
dvije sezone treba prosjecnom igracu da se prilagodi i pokaze najbolje a ne citav klub ustrojiti, a na dobrom je putu. U BiH si, nemoj zaboraviti gdje i sta zivimo.
Jeste slaba liga, i ulaganjem u kadar ti je zagarantovan uspjeh. Mada, ni to ne mora znaciti da ako ulozis instant ti se mora vracati.. e pa ne mora, a ja se samo nadam da nas nece nase ludilo povesti, pogotovo uzimajuci sve u obzir, jer kad su velika ocekivanja veliko je i razocarenje. Moramo to znati amortizovati, jer kad tad ce se vratiti i doci ce rezultati.
Do nas je.

Ekvivalent ulaganja u Man city i engleske smo mi trenutno u BiH, ako mogu reci. Pa nisu ni kod njih odmah ruze procvale.

evo ovaj boldiran dio. Iznad si se slozio da je tek drugu sezonu u klubu, a zatim postavljas pitanje koje spocitava ulaganja pa mozda ih i malo ismijava. O tome govorim, strpite se malo
- 1 9 4 6 -

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 26 jun 2023, 09:58

Ako dođe još Viveros imat ćemo ukupno 5 stranaca.
Gulaš ako zabije još koji go mi njega prodajemo ili će poslije evrope na posudbu.
Kemo možda dobije srbijansko državljanstvo i eto nas na 3 stranca i nikakav problem. A ako ne dobije rotacijom igrača jedan odmara svako četvrtu utakmicu i opet ne vidim problem.
Previše ste se upalili na ovo novo pravilo saveza a ustvari vrlo malo nas dotiče.

Što se tiče Alberta ne treba očekivati ništa specijalno. Ako se dozove psihički dobit ćemo zvijezdu lige i može nam donijeti mnogo u igri. Bilo bi fantastično da na startu bude top jer bi nam sigurno pravio prevagu u Evropi.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 jun 2023, 10:03

FoSte95 je napisao/la:
26 jun 2023, 08:54
Ma veliki upitnik je. U posljednji 5 sezona dao sve ukupno 5 golova a ofanzivni igrac. On moze biti dobro pojacanje ako bude imao motiv i to lični motiv da se vrati fudbalu da grize. Znači ključ je njegova zelja i motiv ako to bude na nivou onda cemo imati koristi u suprotnom bit ce novi TSS

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 26 jun 2023, 10:08

Empecé a aprender español, ¿y tú?

muy complicado
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 26 jun 2023, 10:08

Šahinović

Amar Besim Soldo Duraković

Balta Vrančić

Viveros Avramovski Penito

Renan

Klupu da ne spominjem, naravno tu je i Ziljkić koji će biti starter ali eto, ko bude bolji nek igra. Šahi bi apsolutno dao još jednu šansu i radi tog u21 pravila a i radi toga što mislim da itekako ima potencijal. Ako ništa istrpiti ga do polusezone, vidjeti hoće li kliknuti i napredovati, pa onda odlučiti šta dalje za drugi dio.

Ovo je možda imenima i najjača ekipa koja je zaigrala u našoj ligi od rata.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 26 jun 2023, 10:18

Ziljkic na 10 bi bio promasaj i po, ionako voli potez vise i carini loptu, zamisli ga jos na toj poziciji... Frajer je krilo i to treba da igra. Nek se fajta za prvu postavu sa Penarandom il kim vec, al ako cemo ga gurat nazor samo da bi bio na terenu...
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: alan_kardec, Amidzaa, amypitar, Antikloc, bhfanatic14, Gomis99, guadalupe, Hajdeee, UltraSa46 i 59 gostiju.