Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
u fudbalu Vicko radi sve protiv drzave kao i telgeltija,u rukometu onaj sto je vodio savez poCetnik kaze Srbija je moja zemlja i imat cemo reprezentacijju RS,u kosarci dugo vec nijedan klub nema na dresu grba BiH ili u dvorani zastave
i onda Bosnjo napadne Gradonacelnicu sarajeva jer odbija **** zastavu stavit na vijecnicu ili ****
dupeljupci sa svih strana zarad licnog interesa.
i onda Bosnjo napadne Gradonacelnicu sarajeva jer odbija **** zastavu stavit na vijecnicu ili ****
dupeljupci sa svih strana zarad licnog interesa.
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
- Centre forward
- Kontakt:
O ovome sam ja "govorio" kada sam napisao to kulturološki (čak i šire), ali vidio sam da su dečki kasnije potpuno promašili temu, pa me mrzilo da se objašnjavamo. Pri tome je potrebno naglasiti da kulturološki i kulturno treba razlikovati.
Još kad je @leorey napisao da mi ne bi snimili film da nije bilo rata, došlo mi je da zaplačem.
Sarajevo, pa i generalno naši prostori bivše države su kulturološki bili u zenitu od 60-ih do kraja 80-ih godina. Nijedna nacija poslije rata nije izbacila nikakav značajniji kulturološki fenomen. Najdalje od svih je nekako otišla Hrvatska. Mi, ili nismo svjesni, ili ne želimo da vidimo njihov napedak, te su oni nekako nacija u usponu i elanu, iiii oni se nekako osjećaju ponosno za ono što su postigli, odnosno dobili od razvijene zapadane civilizacije, iako se nalaze na njenoj margini.
Ja nemam ništa protiv Sarajeva, da ne bi bilo zabune, gluho bilo. Vjerujem da (možda) imam više poštovanja za njega od mnogih Sarajlija i na njega sam ponosan.Tako sam im'o želju da studiram tamo, al' nije bilo nafake. Iako u debeloj sjeni Beograda i Zagreba ono je izbacilo toliko fenomena gdje dva nabrojana grada, uz sve moguće resurse, nisu mogla da dobace.
Ono radi ono što je nekada Beograd, na našu žalost. Namjerno ili ne, radi se jedna nepotrebna i pogubna centralizacija za naše društvo, al' čak i u takvoj situaciji, ono još uvijek (kao i ruina od betona, Beograd) baštini neke uspjehe i veličine iz starijih dana.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
- ASD
- Kontakt:
Na Dubravama kradljivci uglja ubili zaštitara.
Da li je vrijeme da se stane u kraj ovim mafijašima, u TK obitavaju.
Da li je vrijeme da se stane u kraj ovim mafijašima, u TK obitavaju.
- Centre forward
- Kontakt:
Je li to neka friška informacija ili je nešto starije ?
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
- ASD
- Kontakt:
https://n1info.ba/crna-hronika/tuzla-ub ... u-dubrave/Centre forward je napisao/la: ↑26 jun 2023, 14:14Je li to neka friška informacija ili je nešto starije ?
Prije 2-3 sata.
Ti kradljivci uglja su kao narko-karteli. Rudnici su dosta osjetljivi i na krađu benzina zato što imaju jako puno vozila za transport.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ako pod fenomenom podrazumijevaš neki muzički izražaj ili ti ga pravac, onda Sarajevo ima svoje konje za utrku, Jalu i BubuCentre forward je napisao/la: ↑26 jun 2023, 13:05O ovome sam ja "govorio" kada sam napisao to kulturološki (čak i šire), ali vidio sam da su dečki kasnije potpuno promašili temu, pa me mrzilo da se objašnjavamo. Pri tome je potrebno naglasiti da kulturološki i kulturno treba razlikovati.
Još kad je @leorey napisao da mi ne bi snimili film da nije bilo rata, došlo mi je da zaplačem.
Sarajevo, pa i generalno naši prostori bivše države su kulturološki bili u zenitu od 60-ih do kraja 80-ih godina. Nijedna nacija poslije rata nije izbacila nikakav značajniji kulturološki fenomen. Najdalje od svih je nekako otišla Hrvatska. Mi, ili nismo svjesni, ili ne želimo da vidimo njihov napedak, te su oni nekako nacija u usponu i elanu, iiii oni se nekako osjećaju ponosno za ono što su postigli, odnosno dobili od razvijene zapadane civilizacije, iako se nalaze na njenoj margini.
Ja nemam ništa protiv Sarajeva, da ne bi bilo zabune, gluho bilo. Vjerujem da (možda) imam više poštovanja za njega od mnogih Sarajlija i na njega sam ponosan.Tako sam im'o želju da studiram tamo, al' nije bilo nafake. Iako u debeloj sjeni Beograda i Zagreba ono je izbacilo toliko fenomena gdje dva nabrojana grada, uz sve moguće resurse, nisu mogla da dobace.
Ono radi ono što je nekada Beograd, na našu žalost. Namjerno ili ne, radi se jedna nepotrebna i pogubna centralizacija za naše društvo, al' čak i u takvoj situaciji, ono još uvijek (kao i ruina od betona, Beograd) baštini neke uspjehe i veličine iz starijih dana.

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Upravo, 80ih je bio boom tog zanra, ne izbacuju ni Ameri vise Guns N Rosesrio_Ferdy88 je napisao/la: ↑26 jun 2023, 14:51Ako pod fenomenom podrazumijevaš neki muzički izražaj ili ti ga pravac, onda Sarajevo ima svoje konje za utrku, Jalu i BubuCentre forward je napisao/la: ↑26 jun 2023, 13:05O ovome sam ja "govorio" kada sam napisao to kulturološki (čak i šire), ali vidio sam da su dečki kasnije potpuno promašili temu, pa me mrzilo da se objašnjavamo. Pri tome je potrebno naglasiti da kulturološki i kulturno treba razlikovati.
Ono radi ono što je nekada Beograd, na našu žalost. Namjerno ili ne, radi se jedna nepotrebna i pogubna centralizacija za naše društvo, al' čak i u takvoj situaciji, ono još uvijek (kao i ruina od betona, Beograd) baštini neke uspjehe i veličine iz starijih dana.![]()
- ASD
- Kontakt:
Bilo je ok filmova poslije rata, koji nisu samo ratni. Ali ova veća nagrađivana ostvarenja su uglavnom bila ratna.
Prije rata je to bilo puno raznolikije.
"Praznik u Sarajevu", "Ovo malo duše", 3 Kusturicina, "Posljednji skretničar uzanog kolosjeka", "Posljednji Valcer u Sarajevu", "Kuduz".
Ono što je skočilo su serije.
"Praznik u Sarajevu", "Ovo malo duše", 3 Kusturicina, "Posljednji skretničar uzanog kolosjeka", "Posljednji Valcer u Sarajevu", "Kuduz".
Nisu ni filmovi koji se snimaju u Americi zadnjih par godina nivo filmova koji su se snimali prije.Izgubilo se na kreativnosti pa se sve više prave remakeove.
Ono što je skočilo su serije.
Ne vidim kako je to nesto lose po Sarajevu kad je sasvim logicno i ima smisla. Evo da se rat vodi u Kijevu, citav svijet bi cuo za to, gledo snimke itd. Logicno da ce te vrste filma biti popularne u svijetu nakon ishoda, nego neki film o Beogradu ili Budimpesti.ASD je napisao/la: ↑26 jun 2023, 15:14Bilo je ok filmova poslije rata, koji nisu samo ratni. Ali ova veća nagrađivana ostvarenja su uglavnom bila ratna.
- ASD
- Kontakt:
Pa ništa protiv tih filmova.alemsa je napisao/la: ↑26 jun 2023, 15:14
Ne vidim kako je to nesto lose po Sarajevu kad je sasvim logicno i ima smisla. Evo da se rat vodi u Kijevu, citav svijet bi cuo za to, gledo snimke itd. Logicno da ce te vrste filma biti popularne u svijetu nakon ishoda, nego neki film o Beogradu ili Budimpesti.
Loše je što je sve ostalo stalo. Valjda ima i drugih društvenih dešavanja koji mogu inspirisati film.
Imala je i Juga rat pa su opet snimali i neki drugi filmovi. Valjda se i kod nas to desi za 10-20 godina.
Pa koji su najpopularniji Jugoslovenski filmovi nego ovi ratni.
- ASD
- Kontakt:
Da se razumijemo. Bila je slična situacija u Jugi, kada su dominirali partizanski filmovi, ali su kasnije zamijenjeni nekim druim filmovima.
Naveo sam gore filmove, iz 80-tih i početak 90-ih prije rata. Kada su se u BiH snimali filmovi neke druge tematike i bili su najpopularniji u državi.
Da se razumijemo. Ne kažem da je samo do našeg društva ili da je do tih umjetnika.
Generalno u Svijetu pada kreativnost kada su filmovi u pitanju pa se nikad više loših remakeova nije pravilo.
Pa snimali su se filmovi koji su popularni u regiji, eto ti i serija LZN je popularna u regiji, nea veze s ratom. Naravno da nece privuc paznju sire/svjetske mase kao Nicija zemlja, ili Welcome to Sarajevo (oba su u Usa u kinu bila). Ali to nema veze sa kvalitetom nego jednostavno za sta se culo a i govorno podrucje. Ne moze Svabo zbog jezika na svjetski market, znam za dva banda Scorpions i Rammstein, jos su Scorpions na Eng pjevali, to ne znaci da tamo nema talentovanih ljudi nego su rodjeni gdje su rodjeni i pricaju sta pricaju.ASD je napisao/la: ↑26 jun 2023, 15:47Da se razumijemo. Bila je slična situacija u Jugi, kada su dominirali partizanski filmovi, ali su kasnije zamijenjeni nekim druim filmovima.
Naveo sam gore filmove, iz 80-tih i početak 90-ih prije rata. Kada su se u BiH snimali filmovi neke druge tematike i bili su najpopularniji u državi.
Da se razumijemo. Ne kažem da je samo do našeg društva ili da je do tih umjetnika.
Generalno u Svijetu pada kreativnost kada su filmovi u pitanju pa se nikad više loših remakeova nije pravilo.
- ASD
- Kontakt:
Pa Kustini filmovi su uzimali nagrade na neuobičajenim pričama.alemsa je napisao/la: ↑26 jun 2023, 16:06Pa snimali su se filmovi koji su popularni u regiji, eto ti i serija LZN je popularna u regiji, nea veze s ratom. Naravno da nece privuc paznju sire/svjetske mase kao Nicija zemlja, ili Welcome to Sarajevo (oba su u Usa u kinu bila). Ali to nema veze sa kvalitetom nego jednostavno za sta se culo a i govorno podrucje. Ne moze Svabo zbog jezika na svjetski market, znam za dva banda Scorpions i Rammstein, jos su Scorpions na Eng pjevali, to ne znaci da to nema talentovanih ljudi nego su rodjeni gdje su rodjeni i pricaju sta pricaju.ASD je napisao/la: ↑26 jun 2023, 15:47Da se razumijemo. Bila je slična situacija u Jugi, kada su dominirali partizanski filmovi, ali su kasnije zamijenjeni nekim druim filmovima.
Generalno 8o-ih se snimali u raznim sferama života.
Sad odstupanje u filmovima veoma malo. Sve se bazira na rat. Ne znam nikog, da vole filmovi, a da nema tu zamjerku na našu kinematografiju.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zenicki ... /230626085
Ovaj momak sa mnom išao u razred u osnovnoj. Bravo za doktore.
Ovaj momak sa mnom išao u razred u osnovnoj. Bravo za doktore.

24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
Klasična četnička posla.
Ne mora znaciti da su cetnici, pa nisu ga zaklali
Pa vjerujem da ti je dojadila ta prica opcenito, sigurno je i u onom u Stalingradu dojadilo da 80 godina ako ista snime u vezi tog grada je u vezi ww2. No, to je sasvim normalno, u smislu sire mase, sta ce nece Angelina Jolie snimat o prosjecnom zivotu BiH gradjanina nego ce snimati ovo drugo cime ce privuc javnost/gledanost. Tako i ovi sto zele da im film izadje na vece trziste. Isto kao i Ameri sto su izdali masu filmova o Iraku, svaki je bio o ratu.ASD je napisao/la: ↑26 jun 2023, 16:12Pa Kustini filmovi su uzimali nagrade na neuobičajenim pričama.alemsa je napisao/la: ↑26 jun 2023, 16:06Pa snimali su se filmovi koji su popularni u regiji, eto ti i serija LZN je popularna u regiji, nea veze s ratom. Naravno da nece privuc paznju sire/svjetske mase kao Nicija zemlja, ili Welcome to Sarajevo (oba su u Usa u kinu bila). Ali to nema veze sa kvalitetom nego jednostavno za sta se culo a i govorno podrucje. Ne moze Svabo zbog jezika na svjetski market, znam za dva banda Scorpions i Rammstein, jos su Scorpions na Eng pjevali, to ne znaci da to nema talentovanih ljudi nego su rodjeni gdje su rodjeni i pricaju sta pricaju.ASD je napisao/la: ↑26 jun 2023, 15:47
Da se razumijemo. Bila je slična situacija u Jugi, kada su dominirali partizanski filmovi, ali su kasnije zamijenjeni nekim druim filmovima.
Generalno 8o-ih se snimali u raznim sferama života.
Sad odstupanje u filmovima veoma malo. Sve se bazira na rat. Ne znam nikog, da vole filmovi, a da nema tu zamjerku na našu kinematografiju.
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Zna se kako se to rijesava, utoka i sve trojici pucaj u koljena jednom po jednom i nece te vise niko nikad dirat. Ako policija ne uradi nista
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 26 jun 2023, 17:55, ukupno mijenjano 1 put.