Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ASD
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la ASD » 26 jun 2023, 15:14

Bilo je ok filmova poslije rata, koji nisu samo ratni. Ali ova veća nagrađivana ostvarenja su uglavnom bila ratna.

Prije rata je to bilo puno raznolikije.
"Praznik u Sarajevu", "Ovo malo duše", 3 Kusturicina, "Posljednji skretničar uzanog kolosjeka", "Posljednji Valcer u Sarajevu", "Kuduz".
alemsa je napisao/la:
26 jun 2023, 15:04

Upravo, 80ih je bio boom tog zanra, ne izbacuju ni Ameri vise Guns N Roses
Nisu ni filmovi koji se snimaju u Americi zadnjih par godina nivo filmova koji su se snimali prije.Izgubilo se na kreativnosti pa se sve više prave remakeove.
Ono što je skočilo su serije.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 jun 2023, 15:23

ASD je napisao/la:
26 jun 2023, 15:14
Bilo je ok filmova poslije rata, koji nisu samo ratni. Ali ova veća nagrađivana ostvarenja su uglavnom bila ratna.

Prije rata je to bilo puno raznolikije.
"Praznik u Sarajevu", "Ovo malo duše", 3 Kusturicina, "Posljednji skretničar uzanog kolosjeka", "Posljednji Valcer u Sarajevu", "Kuduz".
Ne vidim kako je to nesto lose po Sarajevu kad je sasvim logicno i ima smisla. Evo da se rat vodi u Kijevu, citav svijet bi cuo za to, gledo snimke itd. Logicno da ce te vrste filma biti popularne u svijetu nakon ishoda, nego neki film o Beogradu ili Budimpesti.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 jun 2023, 15:25

alemsa je napisao/la:
26 jun 2023, 15:14

Ne vidim kako je to nesto lose po Sarajevu kad je sasvim logicno i ima smisla. Evo da se rat vodi u Kijevu, citav svijet bi cuo za to, gledo snimke itd. Logicno da ce te vrste filma biti popularne u svijetu nakon ishoda, nego neki film o Beogradu ili Budimpesti.
Pa ništa protiv tih filmova.
Loše je što je sve ostalo stalo. Valjda ima i drugih društvenih dešavanja koji mogu inspirisati film.
Imala je i Juga rat pa su opet snimali i neki drugi filmovi. Valjda se i kod nas to desi za 10-20 godina.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 26 jun 2023, 15:29

Pa koji su najpopularniji Jugoslovenski filmovi nego ovi ratni.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 jun 2023, 15:47

jasmin10 je napisao/la:
26 jun 2023, 15:29
Da se razumijemo. Bila je slična situacija u Jugi, kada su dominirali partizanski filmovi, ali su kasnije zamijenjeni nekim druim filmovima.

Naveo sam gore filmove, iz 80-tih i početak 90-ih prije rata. Kada su se u BiH snimali filmovi neke druge tematike i bili su najpopularniji u državi.

Da se razumijemo. Ne kažem da je samo do našeg društva ili da je do tih umjetnika.
Generalno u Svijetu pada kreativnost kada su filmovi u pitanju pa se nikad više loših remakeova nije pravilo.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 jun 2023, 16:06

ASD je napisao/la:
26 jun 2023, 15:47
jasmin10 je napisao/la:
Da se razumijemo. Bila je slična situacija u Jugi, kada su dominirali partizanski filmovi, ali su kasnije zamijenjeni nekim druim filmovima.

Naveo sam gore filmove, iz 80-tih i početak 90-ih prije rata. Kada su se u BiH snimali filmovi neke druge tematike i bili su najpopularniji u državi.

Da se razumijemo. Ne kažem da je samo do našeg društva ili da je do tih umjetnika.
Generalno u Svijetu pada kreativnost kada su filmovi u pitanju pa se nikad više loših remakeova nije pravilo.
Pa snimali su se filmovi koji su popularni u regiji, eto ti i serija LZN je popularna u regiji, nea veze s ratom. Naravno da nece privuc paznju sire/svjetske mase kao Nicija zemlja, ili Welcome to Sarajevo (oba su u Usa u kinu bila). Ali to nema veze sa kvalitetom nego jednostavno za sta se culo a i govorno podrucje. Ne moze Svabo zbog jezika na svjetski market, znam za dva banda Scorpions i Rammstein, jos su Scorpions na Eng pjevali, to ne znaci da tamo nema talentovanih ljudi nego su rodjeni gdje su rodjeni i pricaju sta pricaju.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 jun 2023, 16:12

alemsa je napisao/la:
26 jun 2023, 16:06
ASD je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:

Pa snimali su se filmovi koji su popularni u regiji, eto ti i serija LZN je popularna u regiji, nea veze s ratom. Naravno da nece privuc paznju sire/svjetske mase kao Nicija zemlja, ili Welcome to Sarajevo (oba su u Usa u kinu bila). Ali to nema veze sa kvalitetom nego jednostavno za sta se culo a i govorno podrucje. Ne moze Svabo zbog jezika na svjetski market, znam za dva banda Scorpions i Rammstein, jos su Scorpions na Eng pjevali, to ne znaci da to nema talentovanih ljudi nego su rodjeni gdje su rodjeni i pricaju sta pricaju.
Pa Kustini filmovi su uzimali nagrade na neuobičajenim pričama.
Generalno 8o-ih se snimali u raznim sferama života.

Sad odstupanje u filmovima veoma malo. Sve se bazira na rat. Ne znam nikog, da vole filmovi, a da nema tu zamjerku na našu kinematografiju.

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 26 jun 2023, 16:16

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zenicki ... /230626085
Ovaj momak sa mnom išao u razred u osnovnoj. Bravo za doktore. :salut:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 26 jun 2023, 16:31

Klasična četnička posla.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 26 jun 2023, 16:43

Ne mora znaciti da su cetnici, pa nisu ga zaklali

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 jun 2023, 16:45

ASD je napisao/la:
26 jun 2023, 16:12
alemsa je napisao/la:
26 jun 2023, 16:06
ASD je napisao/la:

Pa snimali su se filmovi koji su popularni u regiji, eto ti i serija LZN je popularna u regiji, nea veze s ratom. Naravno da nece privuc paznju sire/svjetske mase kao Nicija zemlja, ili Welcome to Sarajevo (oba su u Usa u kinu bila). Ali to nema veze sa kvalitetom nego jednostavno za sta se culo a i govorno podrucje. Ne moze Svabo zbog jezika na svjetski market, znam za dva banda Scorpions i Rammstein, jos su Scorpions na Eng pjevali, to ne znaci da to nema talentovanih ljudi nego su rodjeni gdje su rodjeni i pricaju sta pricaju.
Pa Kustini filmovi su uzimali nagrade na neuobičajenim pričama.
Generalno 8o-ih se snimali u raznim sferama života.

Sad odstupanje u filmovima veoma malo. Sve se bazira na rat. Ne znam nikog, da vole filmovi, a da nema tu zamjerku na našu kinematografiju.
Pa vjerujem da ti je dojadila ta prica opcenito, sigurno je i u onom u Stalingradu dojadilo da 80 godina ako ista snime u vezi tog grada je u vezi ww2. No, to je sasvim normalno, u smislu sire mase, sta ce nece Angelina Jolie snimat o prosjecnom zivotu BiH gradjanina nego ce snimati ovo drugo cime ce privuc javnost/gledanost. Tako i ovi sto zele da im film izadje na vece trziste. Isto kao i Ameri sto su izdali masu filmova o Iraku, svaki je bio o ratu.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 26 jun 2023, 16:49

CAGarfia je napisao/la:
26 jun 2023, 16:31

Klasična četnička posla.
Relaksacija odnosa
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 jun 2023, 16:51

Zna se kako se to rijesava, utoka i sve trojici pucaj u koljena jednom po jednom i nece te vise niko nikad dirat. Ako policija ne uradi nista
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 26 jun 2023, 17:55, ukupno mijenjano 1 put.

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 26 jun 2023, 16:54

ASD je napisao/la:
26 jun 2023, 14:10
Na Dubravama kradljivci uglja ubili zaštitara.

Da li je vrijeme da se stane u kraj ovim mafijašima, u TK obitavaju.
izgleda da je šofer neki bio, nije zaštitar
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 26 jun 2023, 16:58

alemsa je napisao/la:
26 jun 2023, 16:51
Zna se kako se to rijesava, utoka i sve trojici pucaj u koljenja jednom po jednom i nece te vise niko nikad dirat. Ako policija ne uradi nista
policija dobrim dijelom ko i ovi kriminalci. Mati mi je iz Bratunca i do smrti njenih roditelja sam redovno tamo isao.
Long story short, ne bih nikome pozelio zivot u onakvom okruzenju. Grad je propao, jos uz to ovo otvoreno četnikovanje.. fuj. Nagledao sam se i sam svega
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 jun 2023, 17:02

SMR187 je napisao/la:
26 jun 2023, 16:58
alemsa je napisao/la:
Zna se kako se to rijesava, utoka i sve trojici pucaj u koljenja jednom po jednom i nece te vise niko nikad dirat. Ako policija ne uradi nista
policija dobrim dijelom ko i ovi kriminalci. Mati mi je iz Bratunca i do smrti njenih roditelja sam redovno tamo isao.
Long story short, ne bih nikome pozelio zivot u onakvom okruzenju. Grad je propao, jos uz to ovo otvoreno četnikovanje.. fuj. Nagledao sam se i sam svega
Ne znam jebga ja sam u toj Galiji sjedio milion puta nikad problem nisam imao, ima i preko puta odma do Galije (zaboravio sam kako se kafic zvao), do 4 ujutru sam jednom zaglavio, muzika uzivo bila, isto nista. Jedino gdje sam imo problem je u Napoliju, ali to iz ne znanja, gdje nam je konobar donio pivu, kad smo htjeli narucit drugu kaze da napustimo lokal da su ti neki iz Kravice da ne bi bilo frke. Ok i to je to
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 26 jun 2023, 17:07, ukupno mijenjano 1 put.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 26 jun 2023, 17:03

I found freedom. Losing all hope was freedom.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 26 jun 2023, 17:08

alemsa je napisao/la:
26 jun 2023, 17:02
SMR187 je napisao/la:
alemsa je napisao/la:
Ne znam jebga ja sam u toj Galiji sjedio milion puta nikad problem nisam imao, ima i preko puta odma do Galije (zaboravio sam kako se kafic zvao), do 4 ujutru sam jednom zaglavio, muzika uzivo bila, isto nista. Jedino gdje sam imo problem je u Napoliju, ali to iz ne znanja, gdje nam je konobar donio pivu, kad smo htjeli narucit drugu kaze da napustimo lokal da su ti neki iz Kravice da ne bi bilo frke. Ok i to je to
Kravica je dobila po usima za vrijeme rata. Poznato selo po cetnicima.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 26 jun 2023, 17:13

Sta god da je u pitanju ovaj debil sto udara i psuje zenu s kcerkicom ruka mu se osusila.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 26 jun 2023, 17:22

alemsa je napisao/la:
26 jun 2023, 17:02
SMR187 je napisao/la:
alemsa je napisao/la:
Ne znam jebga ja sam u toj Galiji sjedio milion puta nikad problem nisam imao, ima i preko puta odma do Galije (zaboravio sam kako se kafic zvao), do 4 ujutru sam jednom zaglavio, muzika uzivo bila, isto nista. Jedino gdje sam imo problem je u Napoliju, ali to iz ne znanja, gdje nam je konobar donio pivu, kad smo htjeli narucit drugu kaze da napustimo lokal da su ti neke iz Kravice da ne bi bilo frke. Ok i to je to
Pa ni to po meni nije normalno :D Gradačac okruzen RS-om sa 3 od 4 strane i ne postoji jedan klub ili kafic u kojem je neko imao problem jer je srbin il hrvat. U Gradačac izlazi raja iz Pelagićeva, Modriče, naši idu u Modriču i Šamac.. Niko problem nije imo, a u Bratuncu to nije slucaj jer je mentalitet potpuno drugaciji. Oni jos uvijek zive u 1995., samo im još nisu javili za dejton.
Zadnji put sam bio tamo prije 3 ili 4 godine i zadnje sto se sjecam je da je citav grad bio izlijepljen plakatima sa likom Putina (iz nekog razloga). Planiram otici jos jednom da obidjem neku rodbinu i to je to sto se mene tice.
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, Saurman i 12 gostiju.