Killa je upravu. Da bi otkupio nekoga kao sto je Guli koji ima jos 3 godine ugovora sa Sarajevom + Sarajevo otkupilo njega koji je isto imao 4 godine na ugovoru za 120k eura cijena njegova sad da ga otkupis bi sigurno bila 1-1.5m jer klinac napreduje igra sad u repki i trazi sebi prostor da se ili uvali u prvih 11 Sarajeva ili da ga masno prodaju a to u ovakvoj situaciji Velezu je prosto pa nemoguce za uraditi.killafrommanilla je napisao/la: ↑27 jun 2023, 15:45Pa ako si za svakog zivog na forumu takav, zapitaj se malo do koga je. I odsteta i otkupna klauzula su toliko slicni pojmovi da je idiotski ispravljati me tu.JuzniBosanac je napisao/la: ↑27 jun 2023, 15:35Ok, ja mazlum, ne znam šta pišem, a eto ti pametan. Ok?killafrommanilla je napisao/la: ↑27 jun 2023, 14:25Nije te skontao jer veze nemas sta pricas.
I kakva odšteta i klauzula majstore nije La Liga nit smo mi Sevilla da placamo odstete. Okruglo 0 smo ih platili poslije rata![]()
Guliashviliju treba minuta, nama treba opcija u napadu i po krilima jer je sezona duga. Procjena je da ce, zbog toga sto mi imamo samo Leaia kao stranca, u nas imati vise prostora za igru. I bit ce posudba na cijelu godinu, a jedina klauzula ce biti kao i kod Salcina - bez karanja Pitara![]()
I ja ne znam da sam pominjao neku"odstetu", već otkupnu klauzulu.. ali ja sam mazlum za vas svakako, šta ja znam...
Odstetna ili otkupna klauzula znaci da ce, po tvom, Sarajevo izvisiti cijenu za Guliashvilija kojeg su platili 120k Eura i kada neko izjednaci tu klauzulu, onda igrac ima pravo da potpise za drugi klub koji je to platio.
120k Eura ulozeno u igraca bi znacilo da ce otkupna biti 500k najmanje, a s obzirom na to da pricamo o mladom reprezentativcu s 25+ golova kroz omladinske selekcije, to ce bit 1mil e.
I sta to tebi znaci, mi cemo dat 1mil da ga otkupimo jel?kakav si bolid, nismo mogli Salcina otkupit a ne ovoga
RSD Velež - Igrački kadar i transferi
- GrimReaper
- Kontakt:
Re: RSD Velež - Igrački kadar i transferi
Life is temporary, but death is eternal.
You sold our soul, you told us its never gonna happen.
FREE RUI PINTO.
You sold our soul, you told us its never gonna happen.
FREE RUI PINTO.
-
- Kontakt:
Mi mozemo platiti odstetu trenutno za igraca samo ako je u pitanju crnac wonderkid kojeg je pravio Vaha ili Meho Kodro pa hoce da se okusa u Velezu 

samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
Eventualno onog spica sto igra u Blagaju, kako li se vec zove. Mi smo sampioni svijeta definitivno, prije pola godine smanjili plate svakom igracu 30% sad ljudi kontaju da cemo platit Sarajevu za igraca. Jedino da zamjenimo stadion za Guliasvilija.killafrommanilla je napisao/la: ↑27 jun 2023, 16:08Mi mozemo platiti odstetu trenutno za igraca samo ako je u pitanju crnac wonderkid kojeg je pravio Vaha ili Meho Kodro pa hoce da se okusa u Velezu![]()
19V22
-
- Kontakt:
Oko cega se to prepirete zivi bili. Jel da klub sto je hrelji davao 3000 otkupi bilo koga. Ne budalesajte. Velez zbog svega onog sto jest moze da pridje i kontaktira bilo kojeg igraca koji je u domeni nase lige. E sad sta ce mu ponudit to je druga prica. Malo samo loptu spustit lakse ce nam svima biti ako ne dak Boze nesto krene po zlu, znat cemo kako cemo se ponasat. Ako poletimo pa nas rezultati spuste, tjerat cemo sve od Kevelja do Hase. Opudteno, lagano, ide ovo kako treba
Pustite južnog, lik trola stalno. Baca bombe frajer, a stalno se neko primi na gluposti.
Uđeš na forum kontaš pročitat ćeš nešto konstruktivno, a naiđeš uglavnom na gomilu gluposti
Uđeš na forum kontaš pročitat ćeš nešto konstruktivno, a naiđeš uglavnom na gomilu gluposti
-
- Kontakt:
Ne bi se ja slozio da trola, prije da je nesto stefanelu u rodu.. nisu ovo cista posla, posebno psihicko stanje
Mostarwolf1981 je napisao/la: ↑27 jun 2023, 18:34Ne bi se ja slozio da trola, prije da je nesto stefanelu u rodu.. nisu ovo cista posla, posebno psihicko stanje
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Prvo selam za mog druga @OnlyaOnlyLeft22 je napisao/la: ↑27 jun 2023, 18:49Mostarwolf1981 je napisao/la: ↑27 jun 2023, 18:34Ne bi se ja slozio da trola, prije da je nesto stefanelu u rodu.. nisu ovo cista posla, posebno psihicko stanje

Drugo prepirete se oko gluposti.Gulashvili nema otkupno klauzulu i prema tome, iskljucivo je na dogovoru klubova ako bi se neko odlucio da ga kupi...
Momak ima potencijal i sigurno ce otici za veliku lovu za nase uslove.
Trece, Gulashvili je vas igrac narednu sezonu i budite sigurni da ce kod vas eksplodirati.
Iskreno, zao mi je sto ide na posudbu, ali kod nas trenutno tesko da moze biti u prvih 11.
Puno srece i svako dobro vam zelim.
Tako je VanjaVanja8 je napisao/la: ↑27 jun 2023, 19:07Prvo selam za mog druga @OnlyaOnlyLeft22 je napisao/la: ↑27 jun 2023, 18:49Mostarwolf1981 je napisao/la: ↑27 jun 2023, 18:34
Ne bi se ja slozio da trola, prije da je nesto stefanelu u rodu.. nisu ovo cista posla, posebno psihicko stanje![]()
Drugo prepirete se oko gluposti.Gulashvili nema otkupno klauzulu i prema tome, iskljucivo je na dogovoru klubova ako bi se neko odlucio da ga kupi...
Momak ima potencijal i sigurno ce otici za veliku lovu za nase uslove.
Trece, Gulashvili je vas igrac narednu sezonu i budite sigurni da ce kod vas eksplodirati.
Iskreno, zao mi je sto ide na posudbu, ali kod nas trenutno tesko da moze biti u prvih 11.
Puno srece i svako dobro vam zelim.
Sretno vama a i nama
Zivio

Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
-
- Kontakt:
Ode cukovic da nije mucaja bilo bio bi najgore posljeratno pojacanje a ovako je samo najglupje poslje ratno pojacanje
-
- Kontakt:
GOLMANI: Osman Hadžikić, Faris Ribić i Edis Nanić
ODBRANA: Elvir Muminović, Denis Zvonić, Ante Hrkać, Saša Domić, Azur Mahmić, Klemen Šturm, Harun Abaza i Haris Jogunović, Đanis Gosto, Adin Bajrić
VEZNI RED: Omar Pršeš, Stefan Vukčević, Emir Halilović, Tarik Šikalo, Kenan Đuliman, Edo Vehabović i Faris Kadrić, Dino Hasanović
NAPADAČI: Amar Milak, Dženan Puce, Demir Peco, Alen Krajnc, Nermin Haskić, Raphael Lea'i, Nemanja Anđušić i Adnan Džafić
Malo cu mozda naprdivat, ali mislim da nam treba jos jedan vezni. Ovo naprijed + Gulaš je bas dobro po meni (ako budu svi na nivou) imat ce Nedim problema i slatkih muka sta ce i kako poredati. Nazalost, misljenja sam da juniori osim Sikala (godinu je iskusniji) i mozda Puce nisu konkurentni.Vidim dosta raje hvali Jogunovica, mozda po jednog u svakoj liniji imati da se bor za pozicije.Ostsle bi trebali posuditi da probaju stecinto iskustvo.
ODBRANA: Elvir Muminović, Denis Zvonić, Ante Hrkać, Saša Domić, Azur Mahmić, Klemen Šturm, Harun Abaza i Haris Jogunović, Đanis Gosto, Adin Bajrić
VEZNI RED: Omar Pršeš, Stefan Vukčević, Emir Halilović, Tarik Šikalo, Kenan Đuliman, Edo Vehabović i Faris Kadrić, Dino Hasanović
NAPADAČI: Amar Milak, Dženan Puce, Demir Peco, Alen Krajnc, Nermin Haskić, Raphael Lea'i, Nemanja Anđušić i Adnan Džafić
Malo cu mozda naprdivat, ali mislim da nam treba jos jedan vezni. Ovo naprijed + Gulaš je bas dobro po meni (ako budu svi na nivou) imat ce Nedim problema i slatkih muka sta ce i kako poredati. Nazalost, misljenja sam da juniori osim Sikala (godinu je iskusniji) i mozda Puce nisu konkurentni.Vidim dosta raje hvali Jogunovica, mozda po jednog u svakoj liniji imati da se bor za pozicije.Ostsle bi trebali posuditi da probaju stecinto iskustvo.
-
- Kontakt:
Što se juniora tiče ovo je nagrada za momke za prošlu sezonu i prilika da se nametnu za prvi tim.Mislim da su svi osim Abaze,Nanića i Puce koji su izlazni juniori , ostali momci su kadeti i juniori i za iduću sezonu i vjerojatno će igrati za juniore u PL.
Mnogi pišu da smo u finansijskim problemima,samo da objasnim i drugim koji bi to željeli da je tako.
Mi smo za prošlu sezonu podigli budzet i napravili takav užasan prelazi rok i imali loše rezultate za treći budzet u ligi.
Igrače pretplatili,neke baš podebelo a to se nije poklopilo sa rezultatima.Naš budzet za iduću sezonu je kao za one sezone kada smo igrali europu i osvojili kup.
Tako da ko se nada da propadamo na njegovu žalost ni blizu.
Ova saradnja sa Sarajevom je rezultat Alagića i Nedima sa naše strane i Ajle i Mirze sa njihove a sve je počelo kada smo im na korektan način izašli u susret za stadion.
To što navijači ostalih klubova nešto provociraju su komentari njihove nemoći.Većina je pričala da se gasimo, sda i ostale nebuloze i sad kad vide da se pravi jedan respektabilan tim nemaju drugog izbora osim tih nekih priča.
Velež napunio 101 godinu a oni i dalje u zabludi da ćemo se ugasiti
Mnogi pišu da smo u finansijskim problemima,samo da objasnim i drugim koji bi to željeli da je tako.
Mi smo za prošlu sezonu podigli budzet i napravili takav užasan prelazi rok i imali loše rezultate za treći budzet u ligi.
Igrače pretplatili,neke baš podebelo a to se nije poklopilo sa rezultatima.Naš budzet za iduću sezonu je kao za one sezone kada smo igrali europu i osvojili kup.
Ova saradnja sa Sarajevom je rezultat Alagića i Nedima sa naše strane i Ajle i Mirze sa njihove a sve je počelo kada smo im na korektan način izašli u susret za stadion.
To što navijači ostalih klubova nešto provociraju su komentari njihove nemoći.Većina je pričala da se gasimo, sda i ostale nebuloze i sad kad vide da se pravi jedan respektabilan tim nemaju drugog izbora osim tih nekih priča.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
Bravo majstoreEspiritosanto je napisao/la: ↑27 jun 2023, 22:18Što se juniora tiče ovo je nagrada za momke za prošlu sezonu i prilika da se nametnu za prvi tim.Mislim da su svi osim Abaze,Nanića i Puce koji su izlazni juniori , ostali momci su kadeti i juniori i za iduću sezonu i vjerojatno će igrati za juniore u PL.
@djemba Benjamin

Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Espiritosanto je napisao/la: ↑27 jun 2023, 22:18Što se juniora tiče ovo je nagrada za momke za prošlu sezonu i prilika da se nametnu za prvi tim.Mislim da su svi osim Abaze,Nanića i Puce koji su izlazni juniori , ostali momci su kadeti i juniori i za iduću sezonu i vjerojatno će igrati za juniore u PL.

Pocelo je to malo ranije, sa Hasicem, konkretizovalo se sa vasom sadasnjom Upravom...
Jos cu vam reci da se razgovara i o unaprijedjenju i vecoj saradnji na nivou OP - Akademija
-
- Kontakt:
Pogotovo u vrijeme Kasuma koji je imao odlične odnose sa Hasićem ali kažem od nove godine i Antalije i sastanaka saradnja klubova je podignuta i imaju se još neke ideje.Vanja8 je napisao/la: ↑27 jun 2023, 22:34Espiritosanto je napisao/la: ↑27 jun 2023, 22:18Što se juniora tiče ovo je nagrada za momke za prošlu sezonu i prilika da se nametnu za prvi tim.Mislim da su svi osim Abaze,Nanića i Puce koji su izlazni juniori , ostali momci su kadeti i juniori i za iduću sezonu i vjerojatno će igrati za juniore u PL.
Velež napunio 101 godinu a oni i dalje u zabludi da ćemo se ugasiti![]()
Pocelo je to malo ranije, sa Hasicem, konkretizovalo se sa vasom sadasnjom Upravom...
Jos cu vam reci da se razgovara i o unaprijedjenju i vecoj saradnji na nivou OP - Akademija
Sa moje strane podrška maksimalna i da i jedni i drugi imamo koristi od toga.
Uskoro će i novi izbori u savezu tako da moglo bi i tu doći do nekih promjena a da oba kluba imaju koristi od toga ali dok dođe vrijeme za to.
I Mostarske kiše kao da su stale
Naravno,Espiritosanto je napisao/la: ↑27 jun 2023, 22:41Pogotovo u vrijeme Kasuma koji je imao odlične odnose sa Hasićem ali kažem od nove godine i Antalije i sastanaka saradnja klubova je podignuta i imaju se još neke ideje.Vanja8 je napisao/la: ↑27 jun 2023, 22:34Espiritosanto je napisao/la: ↑27 jun 2023, 22:18Što se juniora tiče ovo je nagrada za momke za prošlu sezonu i prilika da se nametnu za prvi tim.Mislim da su svi osim Abaze,Nanića i Puce koji su izlazni juniori , ostali momci su kadeti i juniori i za iduću sezonu i vjerojatno će igrati za juniore u PL.
Velež napunio 101 godinu a oni i dalje u zabludi da ćemo se ugasiti![]()
Uskoro će i novi izbori u savezu tako da moglo bi i tu doći do nekih promjena a da oba kluba imaju koristi od toga ali dok dođe vrijeme za to.
Kao sto sam uvijek pisao, Velez je velikan BH fudbala i izdigao se ka Feniks iz pepela poslije svega onog sto je dozivio...
Iskreno govoreci za prave ljubitelje fudbala,IMPRESIVNO, za dusmane,uvijek cete biti meta za zabiti noz u ledja.
Ono sto raduje,da ovakva saradnja moze unaprijediti oba kluba koja ce na fer i sportskom polju svake godine biti konkurenti za borbu za prvaka drzave.
Navijacima Sarajeva,ljudima koje poznajem je zaista zao sto ove godine niste izasli u Evropu, ali kako kazu,poslije svega kroz sta ste prosli, vjerovatno ce to biti i poslijednja godina da niste uspijeli.
Ljepota je doci u Mostar i pogledati tekmu izmedju nasa dva kluba, a da na tribinama bez ikakvog pritiska sjedis u dresu Sarajeva, kao sto i svaki navijac Veleza u obiljezima svoga kluba moze uvjek sasvim normalno doci na Kosevo.
Jos jednom cestitke za 101 rodjendan i sretno u narednoj sezoni PL BiH

Vanja

Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
-
- Kontakt:
Haj vi nama Mirvica na posudbuVanja8 je napisao/la: ↑27 jun 2023, 22:52Naravno,Espiritosanto je napisao/la: ↑27 jun 2023, 22:41Pogotovo u vrijeme Kasuma koji je imao odlične odnose sa Hasićem ali kažem od nove godine i Antalije i sastanaka saradnja klubova je podignuta i imaju se još neke ideje.
Kao sto sam uvijek pisao, Velez je velikan BH fudbala i izdigao se ka Feniks iz pepela poslije svega onog sto je dozivio...
Iskreno govoreci za prave ljubitelje fudbala,IMPRESIVNO, za dusmane,uvijek cete biti meta za zabiti noz u ledja.
Ono sto raduje,da ovakva saradnja moze unaprijediti oba kluba koja ce na fer i sportskom polju svake godine biti konkurenti za borbu za prvaka drzave.
Navijacima Sarajeva,ljudima koje poznajem je zaista zao sto ove godine niste izasli u Evropu, ali kako kazu,poslije svega kroz sta ste prosli, vjerovatno ce to biti i poslijednja godina da niste uspijeli.
Ljepota je doci u Mostar i pogledati tekmu izmedju nasa dva kluba, a da na tribinama bez ikakvog pritiska sjedis u dresu Sarajeva, kao sto i svaki navijac Veleza u obiljezima svoga kluba moze uvjek sasvim normalno doci na Kosevo.
Jos jednom cestitke za 101 rodjendan i sretno u narednoj sezoni PL BiH![]()

- crveniratnik
- Kontakt:
To su odlične vijesti, lijepo za pročitati
Dolazi li nam još ko?

Dolazi li nam još ko?

Rođeni, rođeni, kraj Neretve rođeni
Neretva je hladna voda i kolijevka i sloboda.
Neretva je hladna voda i kolijevka i sloboda.
-
- Kontakt:
Kako imate zivaca
Nego hoce li Bendzamin za mubarek dane šarnut?

Nego hoce li Bendzamin za mubarek dane šarnut?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.