Davis Cup
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
- Giallorossi
- Kontakt:
Re: Davis Cup
sretno momcima,kvalitetniji smo od Marokanaca dosta,nadam se da ce mo proci 

FK Sarajevo ♥ Chicago Bulls ♥ Chicago Bears ♥ AS Roma ♥
Nakon danasnje informacije da jedan od najjacih dublova sveta nece igrati(Paes/Bhupati)mislim da je pobeda Srbije u Spensu gotovo izvesna jer ne vidim ko bi mogao da zagorca zivot pa cak i da ne igra Djokovic sto ce sutra u 13:30 da se sazna.
STo se tice Indie igraci koji bi trebali da odigraju sve meceve su Devverman i Bopana.
STo se tice Indie igraci koji bi trebali da odigraju sve meceve su Devverman i Bopana.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Devil je napisao/la:Nakon danasnje informacije da jedan od najjacih dublova sveta nece igrati(Paes/Bhupati)mislim da je pobeda Srbije u Spensu gotovo izvesna jer ne vidim ko bi mogao da zagorca zivot pa cak i da ne igra Djokovic sto ce sutra u 13:30 da se sazna.
Lagan prolaz dalje branitelja naslova
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
Prolaz je bio zagarantovan i da igraju Bhupat i Paes, ovako umjesto 4-1, bit ce 5-0. 

Genius, outrageous, the best ever! RF!
Izvuceni su parovi meca Srbija-Indija u kome i zvanicno nece biti Djovaka,ali ni Paesa i Bhupatya na drugoj strani.Tako se sutra u prvom mecu sastaju Vik i Boppana,da bi kasnije na teren izasli Janko i Devverman.U subotu je na rasporedu dubl a prema ovim najavama trebali bi da igraju Ziki/Bozoljac za nas,a Boppana Devverman za Indiju.Poslednjeg dana meca u Spensu trebalo bi da igraju Vik i Devverman i Boppana-Tipsa.
Koga zanima prenos ide na Areni 1,zanimljivo je da prema trenutnim najava prenos nece da radi RTS.
Koga zanima prenos ide na Areni 1,zanimljivo je da prema trenutnim najava prenos nece da radi RTS.
Bruka!!!
Kako se Troicki raspao to je strasno i kreten sada mora igrati 5.set
Uzeo je prvi 6:3,drugi istim rezultatom,i onda prvo gubi 7:5,pa onda i 6:3.
Ajde da je Bopanna nesta odigrao fenomenalno,ali nije.
Inace mec obiluje greskama te ih sada sigurno ima oko 130,na sredini 3 seta je bilo 115.
Kako se Troicki raspao to je strasno i kreten sada mora igrati 5.set
Uzeo je prvi 6:3,drugi istim rezultatom,i onda prvo gubi 7:5,pa onda i 6:3.
Ajde da je Bopanna nesta odigrao fenomenalno,ali nije.
Inace mec obiluje greskama te ih sada sigurno ima oko 130,na sredini 3 seta je bilo 115.

Na kraju VIk ipak uzeo 5 set i pobedio 3:2 i doneo nam prvi bod u ovome mecu.
Trenutno igraju Tipsarevic-Devvarman rezultat 4:3 u prvom setu na servis Indijca.
edit:
Tipsarevic porazen 3:0.
od Devvarmana,stvarno ocajno su odigrali i Viktor i Tipsarevic danas,kao da su previse potcenili Indijce,narocito Tipsa.
Sutra dubl jednostavno moramo da dobijemo,a onda u nedelju sta Bog da,ali igra mora da se popravi.
Vrlo verovatno je da ce pobednik ovoga meca igra protiv Svedske koja je povela sa 2:0 u Boforsu.
Trenutno igraju Tipsarevic-Devvarman rezultat 4:3 u prvom setu na servis Indijca.
edit:
Tipsarevic porazen 3:0.

Sutra dubl jednostavno moramo da dobijemo,a onda u nedelju sta Bog da,ali igra mora da se popravi.
Vrlo verovatno je da ce pobednik ovoga meca igra protiv Svedske koja je povela sa 2:0 u Boforsu.

Zeljeznicar za zivot cijeli !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
Maroko-Bosna 1-1
Aldin dobio, a Amer zijanio
Delic muku muci sa zemljom, tako da bi ja Damira stavio za single u nedjelju, odma u vatru!
Aldin dobio, a Amer zijanio
Delic muku muci sa zemljom, tako da bi ja Damira stavio za single u nedjelju, odma u vatru!
nema potpisa
Glede Srbija vs India
Troicki is service and nothing. Prva dva seta rutina, ali kako on ima los bekend pa to nema nigde. Ja se pitam da li je i jednu lopticu koju je Bopana slajsom poslao na bekhend Troickog ovaj vratio? 3.set nije uspeo da zavrsi, a onda je pocelo mucenje.
Bopana lozana nije los. Nije ni cudo da je u dublu dobar, dobro igra S&V, ali mu servis ne funkcionise u odsudnim trenucima, milion duplih je napravio.
Devvarman= indijski Murray. Besomucno prebacivanje, dobar defanzivac.
Tipsa je svaki set vodio, totalno nepripremljen, kad god povede posete ga drugari u glavi
, nije uspeo da nametne svoj ritam, da zavrsava poene, servis slab.
Bice tesko protiv ovih neugodnih Indijaca. Ako dubl izgubimo tesko nama. Posebno sto mislim da je Devvarman tezak match up za Troickog.
Troicki is service and nothing. Prva dva seta rutina, ali kako on ima los bekend pa to nema nigde. Ja se pitam da li je i jednu lopticu koju je Bopana slajsom poslao na bekhend Troickog ovaj vratio? 3.set nije uspeo da zavrsi, a onda je pocelo mucenje.
Bopana lozana nije los. Nije ni cudo da je u dublu dobar, dobro igra S&V, ali mu servis ne funkcionise u odsudnim trenucima, milion duplih je napravio.
Devvarman= indijski Murray. Besomucno prebacivanje, dobar defanzivac.
Tipsa je svaki set vodio, totalno nepripremljen, kad god povede posete ga drugari u glavi

Bice tesko protiv ovih neugodnih Indijaca. Ako dubl izgubimo tesko nama. Posebno sto mislim da je Devvarman tezak match up za Troickog.
Heba me Janko danas na kladionici za 92 KM, stavim budalu onako da malo poboljsam koefcijent i on izgubi od tamo nekog retarda. Hebem ti Balkan i njegov mentalitet, a da sam odigrao na onog retarda Janko bi ga pomeo s terena s 6-0, 6-0 i 6-0.

"My Favorite Ring is Always the Next One"
amerosm je napisao/la:Heba me Janko danas na kladionici za 92 KM, stavim budalu onako da malo poboljsam koefcijent i on izgubi od tamo nekog retarda. Hebem ti Balkan i njegov mentalitet, a da sam odigrao na onog retarda Janko bi ga pomeo s terena s 6-0, 6-0 i 6-0.![]()
Ja sam igro na Srbe u parovima, izgubili su prvi set
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
Ide to na 1-1, kao i Hrvatska-Nemacka.Ted Mosby je napisao/la:amerosm je napisao/la:Heba me Janko danas na kladionici za 92 KM, stavim budalu onako da malo poboljsam koefcijent i on izgubi od tamo nekog retarda. Hebem ti Balkan i njegov mentalitet, a da sam odigrao na onog retarda Janko bi ga pomeo s terena s 6-0, 6-0 i 6-0.![]()
Ja sam igro na Srbe u parovima, izgubili su prvi set
- VolimLiverpool
- Kontakt:
Kakva drama u doubleu između Hrvatske i Njemačke...Trenutno je 1:1 ukupno,a sada doubleovi 2:2 u setovima i 4:3 za Ivana i Ivu,a serviraju Nijemci.
Srbija-Indija double 2:1 i tie-break četvrtog seta.
Srbija-Indija double 2:1 i tie-break četvrtog seta.
You'll never walk alone.
Dobile Srbija i Nemacka.
Karlovic je najverovatnije odservirao najjaci servis ikada - 251km/h.
Nas sudije sjebale u 4.setu, ali su se momci neverovatno vratili i uzeli neugodne Indijce.
Bozoljac bolji od Zimonjica bio danas.
Karlovic je najverovatnije odservirao najjaci servis ikada - 251km/h.
Nas sudije sjebale u 4.setu, ali su se momci neverovatno vratili i uzeli neugodne Indijce.
Bozoljac bolji od Zimonjica bio danas.

Svedska - Rusija 3-0 nakon dva dana, Svedjani idu dalje.
Prvi dan Soderling rutinski dobio Andreeva, a onda Johansson, poznatiji kao Pim Pim dobio Gabasha za 2-0. Danas dubl Aspelin/Lindstedt nakon teske borbe donio treci bod za prolaz.
Belgija - Spanija 0-3
Ocekivano Spanci vec osigurali prolaz dalje, Nadal i Verdasco juce lagano dobili meceve, danas dubl se mucio prvi i dio drugog seta, Rochus i Darcis par odlicnih poena imali, ali na kraju Spanija 7-6 6-4 6-3 za treci bod.
Argentina - Rumunija 3-0
Nalbandian i Monaco donijeli prve bodove, obojica izgubili po set prvi dan, danas dubl Chela/Schwank relativno lako dobio Hanescua i Tecaua.
Ceska - Kazahstan 2-1
Berdych za Cehe, Golubev za Kazahstance, po bod prvi dan. Golubev odigrao tezak i dug mec te u pet setova dobio Hajeka. Berdych rutinski. Danas dubl Ceha ocekivano lagano, Dlouhy/Berdych dobili Schukina i Koroleva.
Austrija - Francuska 1-2
Danas je Austrijski dubl odigrao odlican mec i ostavio nekako Austrijance u ovom duelu, Melzer i Marach dobili Llodru i Benneteau 6-4 3-6 6-3 6-4. Melzer se danas iskupio za jucerasnju katastrofalnu igru i tezak poraz od Chardya. Simon je uzeo drugi bod za Francuze, rutinski protiv matorog Koubeka.
Srbija - Indija
Nevjerovatna patnja Srba prva dva dana, sto je i rezultiralo izgubljenim bodom. Bez Novaka ocigledno se lagano ni Indija ne moze dobiti. Troicki u pet setova, protiv ogranicenog Boppane, koji samo servis ima, al eto bar je uzeo bod, a ne kao Janko. U svakom setu imao break, izgubio sva tri seta, u prvom vodio 4-1 izgubio 5-7, u drugom 5-2 izgubio 5-7, a treci set, tri puta imao break i nijednom nije mogao potvrditi i Devvarman uzeo set 6-7, za 1-1. Danas dubl se nekako izvukao, sva sreca da jedan od najbojih dublova zadnju deceniju nije igrao, jer danas bi Srbija gubila 1-2. Bozoljac je odigrao dobro, Nenad nekako izgubljen, dosta nervozan, onaj poen u tb-u, na set lopti Indije odlucujuci. Sutra bi Viktor trebao zavrsiti, iako Devvvarman u NS-u igra odlicno.
Cile - USA 1-2
Roddick za Amere, iako je imao problema, iskusni Massu je usio set uzeti, vise nije mogao. Naravno Roddick i sljaka
. Capdeville je u nevjerovatnom mecu izjednacio na 1-1 protiv Isnera 6-7 6-7 7-6 7-6 6-4, napravivsi jedini break u mecu u petom setu za pobjedu. Danas je najbolji dubl svih vremena, rutinski sa 3-0 donio vodstvo Amerima.
Hrvatska - Njemacka 1-2
Cilic dobio Mayera u pet setova, nakon toga Kohly Dodiga isto u pet. Danas dubl Njemacke slavio, opet u pet setova, iako je Hrvatska vodila 2-1. Karlovic odservirao najbrzi servis svih vremena. Sutra Cilic mora dobiti za izjednacenje, a onda bi peti mec igrali Dodig i Mayer, gdje je sve moguce.
Prvi dan Soderling rutinski dobio Andreeva, a onda Johansson, poznatiji kao Pim Pim dobio Gabasha za 2-0. Danas dubl Aspelin/Lindstedt nakon teske borbe donio treci bod za prolaz.
Belgija - Spanija 0-3
Ocekivano Spanci vec osigurali prolaz dalje, Nadal i Verdasco juce lagano dobili meceve, danas dubl se mucio prvi i dio drugog seta, Rochus i Darcis par odlicnih poena imali, ali na kraju Spanija 7-6 6-4 6-3 za treci bod.
Argentina - Rumunija 3-0
Nalbandian i Monaco donijeli prve bodove, obojica izgubili po set prvi dan, danas dubl Chela/Schwank relativno lako dobio Hanescua i Tecaua.
Ceska - Kazahstan 2-1
Berdych za Cehe, Golubev za Kazahstance, po bod prvi dan. Golubev odigrao tezak i dug mec te u pet setova dobio Hajeka. Berdych rutinski. Danas dubl Ceha ocekivano lagano, Dlouhy/Berdych dobili Schukina i Koroleva.
Austrija - Francuska 1-2
Danas je Austrijski dubl odigrao odlican mec i ostavio nekako Austrijance u ovom duelu, Melzer i Marach dobili Llodru i Benneteau 6-4 3-6 6-3 6-4. Melzer se danas iskupio za jucerasnju katastrofalnu igru i tezak poraz od Chardya. Simon je uzeo drugi bod za Francuze, rutinski protiv matorog Koubeka.
Srbija - Indija
Nevjerovatna patnja Srba prva dva dana, sto je i rezultiralo izgubljenim bodom. Bez Novaka ocigledno se lagano ni Indija ne moze dobiti. Troicki u pet setova, protiv ogranicenog Boppane, koji samo servis ima, al eto bar je uzeo bod, a ne kao Janko. U svakom setu imao break, izgubio sva tri seta, u prvom vodio 4-1 izgubio 5-7, u drugom 5-2 izgubio 5-7, a treci set, tri puta imao break i nijednom nije mogao potvrditi i Devvarman uzeo set 6-7, za 1-1. Danas dubl se nekako izvukao, sva sreca da jedan od najbojih dublova zadnju deceniju nije igrao, jer danas bi Srbija gubila 1-2. Bozoljac je odigrao dobro, Nenad nekako izgubljen, dosta nervozan, onaj poen u tb-u, na set lopti Indije odlucujuci. Sutra bi Viktor trebao zavrsiti, iako Devvvarman u NS-u igra odlicno.
Cile - USA 1-2
Roddick za Amere, iako je imao problema, iskusni Massu je usio set uzeti, vise nije mogao. Naravno Roddick i sljaka

Hrvatska - Njemacka 1-2
Cilic dobio Mayera u pet setova, nakon toga Kohly Dodiga isto u pet. Danas dubl Njemacke slavio, opet u pet setova, iako je Hrvatska vodila 2-1. Karlovic odservirao najbrzi servis svih vremena. Sutra Cilic mora dobiti za izjednacenje, a onda bi peti mec igrali Dodig i Mayer, gdje je sve moguce.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
"VJEROVAO sam da ovaj put zaista možemo pobijediti u paru, za razliku od nekih prijašnjih mečeva gdje je razlika u kvaliteti bila iznimno velika. To se na terenu i pokazalo, Ivan i Ivo odigrali su zaista kvalitetan meč", pomalo je nevoljko komentirao izbornik Goran Prpić koji se nadao da drugi dana natjecanja u 1. kolu Svjetske skupine može zaključiti vodstvom. Nijemci su ipak imali drugačiji plan i iznimno raspoloženog, na trenutke briljantnog Petzschnera, dok je Prpićev par disao polovično posebno u posljednjem odlučujućem setu. Statistika kaže da su presudile nijanse, osvojili smo tek pet poena manje od Nijemaca. No, dojam je da Karlović nije uspio zadržati mirnoću u završnici.
> U Zagrebu pao Roddickov rekord!
> Njemačka povela s 2:1
"To što je Petzschner reternirao kod 4:4... Pokazao je koliko je kvalitetan. Preuzeo je ulogu vođe u reprezentaciji. Šteta, imali smo naše šanse kod 2:1 i 4:4 u trećem setu. No, oni su svoje šanse u predzadnjem gemu iskoristili, mi svoje nismo i umjesto da smo u slavljeničkom raspoloženju, mi gubimo"
Dodig mora reći može li ili ne može igrati treći dan
Situacija je, smatra Prpić i dalje otvorena.
"Sve bi bilo otvoreno i da smo danas pobijedili. U svakom meču će odlučivati mali broj poena, ali vjerujem da možemo pobijediti na kraju."
Ostaje li izbornik pri odluci da u odlučujuću nedjelju na teren pošalje Čilića, pa Dodiga, ili postoji šansa da Karlo uskoči? Hoće li Dodig moći nakon što je u dva dana odigrao dva meča u pet setova i je li Karlo uopće spreman biti čovjek odluke, pobijedi li Čilić u prvom meču?
"Vidjet ćemo koliko će se Dodig oporaviti. Imam neka loša iskustva i takvim situacijama i to će svakako utjecati na moju odluku. Ivan mora biti realan i reći u kakvom je fizičkom stanju", kaže Prpić.
"Izgubiti dva dana zaredom meč u pet setova, nije lako. Ovo mi je peti put u karijeri da igram pet setova, tri sam dobio, a posljednja dva izgubio i teško mi je. No, treba ići dalje. Sutra ću moći više reći o tome u kakvom sam stanju", reći će Dodig.
"Petzschner mi je reternirao ono što nikada nitko nije"
Karlović se nada da će uskoro dohvatiti pravu formu.
"Danas smo igrali odlično i imali smo priliku pobijediti. Propustili smo neke šanse na Kasovom servisu, Petzschner mi je reternirao ono što nikada nitko nije. Zaista je odigrao nevjerojatno. Što reći, igram dobro, tako se osjećam i na treningu, ali reakcija mi se nije skroz vratila. Ove sezone izgubio sam puno mečeva, pobjeda će valja doći"
Porazu unatoč, naši tenisači našli su prostora i za šalu. Karlović je, naime, poželio odgovoriti Petzschneru koji je na press konferenciji rekao da su on i Kas zaigrali bolje nakon zajedničkog odlaska na WC. Dogodilo se to uoči petog seta. WC pauzu odradili su i naši tenisači, no čini se, manje uspješno.
"Ne znam ja što su to oni radili na WC-u u tom slučaju, ali vidim da je pomoglo", dobacio je Karlo i nasmijao prisutne.
"Ti zaista nisi normalan", kimao je glavom i izbornik Prpić.
Malo opuštanja nakon teškog dana ne škodi.
> U Zagrebu pao Roddickov rekord!
> Njemačka povela s 2:1
"To što je Petzschner reternirao kod 4:4... Pokazao je koliko je kvalitetan. Preuzeo je ulogu vođe u reprezentaciji. Šteta, imali smo naše šanse kod 2:1 i 4:4 u trećem setu. No, oni su svoje šanse u predzadnjem gemu iskoristili, mi svoje nismo i umjesto da smo u slavljeničkom raspoloženju, mi gubimo"
Dodig mora reći može li ili ne može igrati treći dan
Situacija je, smatra Prpić i dalje otvorena.
"Sve bi bilo otvoreno i da smo danas pobijedili. U svakom meču će odlučivati mali broj poena, ali vjerujem da možemo pobijediti na kraju."
Ostaje li izbornik pri odluci da u odlučujuću nedjelju na teren pošalje Čilića, pa Dodiga, ili postoji šansa da Karlo uskoči? Hoće li Dodig moći nakon što je u dva dana odigrao dva meča u pet setova i je li Karlo uopće spreman biti čovjek odluke, pobijedi li Čilić u prvom meču?
"Vidjet ćemo koliko će se Dodig oporaviti. Imam neka loša iskustva i takvim situacijama i to će svakako utjecati na moju odluku. Ivan mora biti realan i reći u kakvom je fizičkom stanju", kaže Prpić.
"Izgubiti dva dana zaredom meč u pet setova, nije lako. Ovo mi je peti put u karijeri da igram pet setova, tri sam dobio, a posljednja dva izgubio i teško mi je. No, treba ići dalje. Sutra ću moći više reći o tome u kakvom sam stanju", reći će Dodig.
"Petzschner mi je reternirao ono što nikada nitko nije"
Karlović se nada da će uskoro dohvatiti pravu formu.
"Danas smo igrali odlično i imali smo priliku pobijediti. Propustili smo neke šanse na Kasovom servisu, Petzschner mi je reternirao ono što nikada nitko nije. Zaista je odigrao nevjerojatno. Što reći, igram dobro, tako se osjećam i na treningu, ali reakcija mi se nije skroz vratila. Ove sezone izgubio sam puno mečeva, pobjeda će valja doći"
Porazu unatoč, naši tenisači našli su prostora i za šalu. Karlović je, naime, poželio odgovoriti Petzschneru koji je na press konferenciji rekao da su on i Kas zaigrali bolje nakon zajedničkog odlaska na WC. Dogodilo se to uoči petog seta. WC pauzu odradili su i naši tenisači, no čini se, manje uspješno.
"Ne znam ja što su to oni radili na WC-u u tom slučaju, ali vidim da je pomoglo", dobacio je Karlo i nasmijao prisutne.
"Ti zaista nisi normalan", kimao je glavom i izbornik Prpić.
Malo opuštanja nakon teškog dana ne škodi.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
Na kraju pobeda je bitna iako Ilija i Ziki nisu nesta narocito odigrali ali su uspeli da pobede Bopannu i Devvarmana,sta bi tek bilo da su bili Paes i Bhupathi ne smem ni da pomislim,bilo bi razmontiranje.
Sutra veoma bitan dan,mi smo veoma blizu pobedi,ali treba biti oprezan,mi smo na putu za salataru dva puta okretali sa 2:1 tako da je sve moguce.
Nakon danasnjeg dana i sigurno je da pobednik ovoga duela ide na Svedjanje verovatno u sastavu Soderling-Johansson.
Sutra veoma bitan dan,mi smo veoma blizu pobedi,ali treba biti oprezan,mi smo na putu za salataru dva puta okretali sa 2:1 tako da je sve moguce.
Nakon danasnjeg dana i sigurno je da pobednik ovoga duela ide na Svedjanje verovatno u sastavu Soderling-Johansson.
Biće sutra uzbudljivo u Zagrebu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Švede će vam biti jako teško proći.Devil je napisao/la: Nakon danasnjeg dana i sigurno je da pobednik ovoga duela ide na Svedjanje verovatno u sastavu Soderling-Johansson.