Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
Jeste li ljubitelji ove avanture?
https://youtu.be/omquhLkIWt8
Otišao prije 2 godine, od Nišića do Vareša i nazad. Adrenalin konstantno radi, međutim skup je sport za mene iskreno.putnik387 je napisao/la: ↑06 jul 2023, 12:24Jeste li ljubitelji ove avanture?
Od muzeja do Vijećnice i nazad je 50 ograničenje.FoSte95 je napisao/la: ↑03 jul 2023, 17:00Duž čitave glavne ceste je 60 ograničenje koliko ja znamVivaLaStella je napisao/la: ↑03 jul 2023, 16:56Uzmi u obzir da taho malo laže. Ako si isao "malo iznad", velika je sansa da si bio u toleranciji. Koliko je ogranicenje tu? Ti meni seljaku objasnio ko da sam rodjeni Sarajlija![]()
![]()
Dobro od SCCa i jest logično ali nisam znao da od Muzeja počinjetabba77 je napisao/la: ↑07 jul 2023, 16:47Od muzeja do Vijećnice i nazad je 50 ograničenje.FoSte95 je napisao/la: ↑03 jul 2023, 17:00Duž čitave glavne ceste je 60 ograničenje koliko ja znamVivaLaStella je napisao/la: ↑03 jul 2023, 16:56
Uzmi u obzir da taho malo laže. Ako si isao "malo iznad", velika je sansa da si bio u toleranciji. Koliko je ogranicenje tu? Ti meni seljaku objasnio ko da sam rodjeni Sarajlija![]()
![]()
Sto se tice radara, meni je dosao prekrsajni nalog 22.06 a prekrsaj pocinjen 27.02. U Tz u Miladijama. Sreca pa je samo 50KM, odnosno 25. I nije vise 3,60 vec 4,40 dodatno, znaci platio sam 29,40 sve.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- VivaLaStella
- Kontakt:
Spomenuo sam gore, meni je za prekrsaj u Srebreniku pocinjen u decembru 2021. stigla kazna u novembru 2022. Isto tako 50KM.
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
Lista deset najprodavanijih modela (americko trziste), uz brojke koje ilustruju obim isporuka tokom prvih šest meseci ove godine:
1. Ford F-Series 382.893
2. Chevrolet Silverado 264.070
3. Ram Pickup 223.049
4. Tesla Model Y 190.500
5. Toyota RAV4 187.017
6. Honda CR-V 163.697
7. Toyota Camry 150.742
8. Nissan Rogue 147.745
9. GMC Sierra 143.008
10. Jeep Grand Cherokee 124.956
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
-
- Kontakt:
Pozdrav ekipa.
Ima li neko iskustva vezano za uvoz vozila iz Njemačke? Konkretno me zanima proces ishodovanja EUR1 obrazca na osnovu kojeg se oslobađa uvozne carine u BiH.
Dobijam različite informacije, neko kaže da se to ne izdaje više u Njemačkoj za polovna auta a opet neko kaže da regularno ide proces izdavanja i oslobađanja carine u BiH.
Konkretno radi se o Skoda Superb vozilu, trebalo bi da je proizvedeno u EU.
Ima li neko iskustva vezano za uvoz vozila iz Njemačke? Konkretno me zanima proces ishodovanja EUR1 obrazca na osnovu kojeg se oslobađa uvozne carine u BiH.
Dobijam različite informacije, neko kaže da se to ne izdaje više u Njemačkoj za polovna auta a opet neko kaže da regularno ide proces izdavanja i oslobađanja carine u BiH.
Konkretno radi se o Skoda Superb vozilu, trebalo bi da je proizvedeno u EU.
-
- Kontakt:
Nek proba acetonom, imas bruku videa na yt kako uklone takve ogrebotine na ovaj nacin
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Ja uklonio pastom za zube, iskreno bila je manja ogrebotina19vendetta87 je napisao/la: ↑16 jul 2023, 02:35
Nek proba acetonom, imas bruku videa na yt kako uklone takve ogrebotine na ovaj nacin
Uzmes tople vode, sapuna i spuzvu te dobro ocistis. Tek onda ces vidjeti ovo: dubinu ogrebotine, da li je skinuta tvoja farba ili je samo farba od drugog vozila na tvom autu.
Ne postoji brzi trik da to uklonis ako je ogrebotina tu, pocev od par mm dubine ili ako si ostao baz farbe na tom dijelu. Jedino rjesenje je nova farba na uzorak boje tvog vozila, te da ti strucnjak pokusa to kasnije ispolirat. Za sve vece ogrebotine ide prvo kit da se to popuni. Onda razlika kada se zagrebe plasticni branik ili striktno kao na ovoj slici metalni dio.
Inace, samo priprema i materijal za farbanje cijelog vozila npr. iz C segmenta kosta preko 800 KM a ukupni troskovi idu preko 2000 KM, ko oce da se profesionalno uradi. Msm tebi nece trebat farbanje komplet vozila ali da znas kako su paprene cijene.
- thekoplegend
- Kontakt:
Pozdrav ekipa..
Prijedlog za prvi auto, do nekih 6-7k KM ?
Šta tražiti, šta izbjegavati ? Više bi godilo nešto kompaktnije, al može i limuzina. Svi savjeti su dobro došli..
Prijedlog za prvi auto, do nekih 6-7k KM ?
Šta tražiti, šta izbjegavati ? Više bi godilo nešto kompaktnije, al može i limuzina. Svi savjeti su dobro došli..

Prema ADAC-u, na njemackom trzistu postoje ukupno 4 nova modela koja kostaju manje od 15 000 eura. To su: Sandero TCe 90, Citroen C3 PT 83, Fiat Panda 1.0 Hybrid te Mitsubishi Space Star 1.2.
Gledajuci test koji je proveo ovaj autoklub, znaci unutrasnjost, motor, udobnost, sigurnost etc, Dacia Sandero je pobjednik. Cijena vec od 11 300 eura. Sto se sigurnosti tice, Panda i Mitsubishi Space star su u crvenoj zoni i po tom pitanju nisu preporucljivi, iako su dobili ukupnu ocjenu - dovoljno.
Naravno ni ova Dacia nije mnogo bolje prosla glede pomenute sigurnosti, tako da bi se generalno za ovu druzinu moglo reci da ozbiljan vozac ne zeli rizikovati glavu, samo eto zbog pristupacne cijene.

Gledajuci test koji je proveo ovaj autoklub, znaci unutrasnjost, motor, udobnost, sigurnost etc, Dacia Sandero je pobjednik. Cijena vec od 11 300 eura. Sto se sigurnosti tice, Panda i Mitsubishi Space star su u crvenoj zoni i po tom pitanju nisu preporucljivi, iako su dobili ukupnu ocjenu - dovoljno.
Naravno ni ova Dacia nije mnogo bolje prosla glede pomenute sigurnosti, tako da bi se generalno za ovu druzinu moglo reci da ozbiljan vozac ne zeli rizikovati glavu, samo eto zbog pristupacne cijene.

Pozdrav raja, jedno brzinsko pitanje vezano za kupovinu/prodaju automobila.
Ukoliko se mijenja vlasnik iz jednog kantona u drugi kanton, da li shodno tome slijedi nova vlasnička za taj automobil, gdje novi vlasnik bude upisan na prvo mjesto?
Ili to nema nikakve veze oko kantona, te se postojeća vlasnička prosljeđuje novom vlasniku, dok ime prethodnog vlasnika ostaje upisano u vlasničkoj knjižici.
Nadam se da nije previše konfuzno, al značila bi mi pomoć ovdje
Ukoliko se mijenja vlasnik iz jednog kantona u drugi kanton, da li shodno tome slijedi nova vlasnička za taj automobil, gdje novi vlasnik bude upisan na prvo mjesto?
Ili to nema nikakve veze oko kantona, te se postojeća vlasnička prosljeđuje novom vlasniku, dok ime prethodnog vlasnika ostaje upisano u vlasničkoj knjižici.
Nadam se da nije previše konfuzno, al značila bi mi pomoć ovdje

Sometimes it's only madness that makes us what we are.
Na kraju bi senzor radilice **** mu ja sveAsteriks je napisao/la: ↑19 feb 2023, 15:16Znaci fulili su zazub kaisa. Kad ponovo skopcas na dijagnostiku, ako vise ne izbacuje gresku, mehanicki su nesto sfuserili na doradi bez obzira sto rekose da je rijeseno. Takodjer postoji mogucnost da ti filter nafte vuce zrak jer pretpostavljam da su ga mijenjali. Nek provjere tu proceduru, ali tesko je ovako odoka precizirati te eliminisati druge faktore.Sheyi je napisao/la: ↑19 feb 2023, 14:53@asteriks
Radio veliki servis na passatu(2.0. tdi, 150ks), poslije toga pocelo povremeno trzati(svako 100-150 km), izbacilo mi gresku senzor polozaja bregaste, konsultovao se sa par majstora svi mi govorili da nisu dobro nazubili gdje sam radio to, u medjuvremenu promijenim senzor polozaja sa novim originalnim, opet trzalo, onda odem u servis i ustanove da je za pola zuba pogresno nazubljeno i kazu da su napravili, nakon toga presao 100 km i opet zatrzalo i nastavilo trzati ko i prije na 100-150 km, sta bi moglo biti vise bas nervira![]()

U medjuvremenu mi zamijenili ulje u mjenjacu, hidraulički sklop za podešavanje bregastih osovina sa kućištem sklopa i senzor pritiska goriva, da bi na kraju slucajno se dokacili i senzora radilice. Presao evo preko 4000 km bez trzanja i verglanja kad palim, a ovaj problem se vukao 7 mjeseci, kao da nisam auta imao, bebu vozali u fiatu 500 po gradu, jedva ja od dva metra sjednem

E nek se napokon regulisalo.Sheyi je napisao/la: ↑03 avg 2023, 20:05Na kraju bi senzor radilice **** mu ja sve
U medjuvremenu mi zamijenili ulje u mjenjacu, hidraulički sklop za podešavanje bregastih osovina sa kućištem sklopa i senzor pritiska goriva, da bi na kraju slucajno se dokacili i senzora radilice. Presao evo preko 4000 km bez trzanja i verglanja kad palim, a ovaj problem se vukao 7 mjeseci, kao da nisam auta imao, bebu vozali u fiatu 500 po gradu, jedva ja od dva metra sjednem![]()
Ako nista, senzor radilice nije nesto skup dio, plus njegova zamjena ne bi trebala da bude komplikovana. Cijeli zahvat je vjv prosao za satak vremena, mozda mal jace dok se majsta naguzi da krene.
Nek su zamjenili ulje u mjenjacu, masa raje to preskace a kod odredjenih modela postoji intreval od 60k do 90k. Kod automatika opet, to je mal kompleksnije, sigurno skuplje a mogu popit i preko 6l ulja.

- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Mercedes C 200, 2004 godiste 2.2 dizel, imas li neke informacije o njemu?
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.