NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

ASD
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la ASD » 05 jul 2023, 08:52

Moguće da je utakmica koja me interesuje bila i kasnije.

Vidim, 2003-e godine su u Zenici Čelik i Sarajevo odigrali 1:1.
Ne vidim koja bi mogla druga biti.

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 05 jul 2023, 08:53

1:3 u ponovljenoj utalmici Sarajevo dobilo.
Savez prvobitno odlucio sluzbeni rezultat da se proglasi 0:3, Celik uputio molbu Sarajevu da ponovo igramo i Sarajevo pristalo (ko yebe Savez). Besplatan ulaz bio, a Celik snosio troskove za voz Hordama.
Sad kad razmisljam o tom vremenu, kontam samo kako su nabijali dug Celiku, mamicu im hostaplersku.

Ps. Ma kakve 2003, pa rahmetli Islamovic i Granov bili predsjednici. Evo nasao sam bilo je 98/99.
2003 bilo 1:1, nije bila utakmica koja odlucuje ista.

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 05 jul 2023, 09:08

Ja se sjećam te ponovljene utakmice kada su nas razbucali po terenu al ibih se zakleo da je bilo iza Genta.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 05 jul 2023, 09:44

Talha iz Sarajeva je godinu dana na posudbi kod nas
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 05 jul 2023, 09:48

Nije bio besplatan ulaz, ali je bio simboličan. Mislim da je bio istok 1km, a zapad 2 km. Bilo dosta hordi. Pričalo se da je utakmica dogovorena, tj da je sarajevo pristalo na ponovljenu zbog toga. Uglavnom, mi poveli preko japaura, ali nam oni zabili 3 gola. Mislim da je ikan dobio crveni karton.

U tom periodu do 2010. godine, sarajevo nam je bilo najmrzi neprijatelj, a uvijek su nas sudije povaljivale. Još pamtim polufinale kupa iz 2002. godine kada smo na BP odigrali 0:0. Tada su finalisti kupa isli u evropu, pa je prolazak u finale znacio sigurnu evropu u kup uefa, gdje su bile fine pare. Ne sjecam se da je bilo neke velike povale u toj utakmici, znam da je zukić promašio zicer. Na koševu oni dobili 1:0 prvu utakmicu, šaranović dao go iz mrtvog ugla. Ironija je sto smo u 4 dana igrali 2 utakmice na koševu, jednu za prvenstvo drugu za kup. Ova za prvenstvo zavrsila 2-2, a za kup 1:0. Da je bilo obrnuto, prošli bi u finale :cry:
Pravda za flash-a!!!

jagamu
Kontakt:

Post Postao/la jagamu » 05 jul 2023, 10:11

Znaci tu utakmicu nikad punije BP nije bilo niti ce ikad vise bit, pa ljudi su na zapadu virili tamo iz ulaza krcato bilo.

Ubise nas tad pite 1-3. Ja standardno na jugu tada.
moSa likCe

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 05 jul 2023, 10:43

Garant je onda ASD mislio na tu utakmicu kupa. I meni je u sjecanju ostala da smo ganjali rezultat, ali sam zaboravio da je bilo za Evropu.
Pitanje je da li bi je i igrali, zbog licence :)

limvolikce1945
Kontakt:

Post Postao/la limvolikce1945 » 05 jul 2023, 10:46

Kad već spominjete taj period, sjeća li se ko najveće rupe u historiji bh.dudbala, Mirsada Dedića? :opaopa:

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 05 jul 2023, 10:54

A zbog kojeg razloga se svojevremeno zviždalo Šerifu Hasiću, ja se zaista ne sjećam.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

FRLegioen
Kontakt:

Post Postao/la FRLegioen » 05 jul 2023, 10:57

limvolikce1945 je napisao/la:
05 jul 2023, 10:46
Kad već spominjete taj period, sjeća li se ko najveće rupe u historiji bh.dudbala, Mirsada Dedića? :opaopa:
Najmrzi golman ikad! Citav stadion skandirao Dedicu k...... .Prolic debeli krmak i Dedic uvijek na noz docekivani

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 05 jul 2023, 10:59

phillies je napisao/la:
05 jul 2023, 10:43
Garant je onda ASD mislio na tu utakmicu kupa. I meni je u sjecanju ostala da smo ganjali rezultat, ali sam zaboravio da je bilo za Evropu.
Pitanje je da li bi je i igrali, zbog licence :)
Ma bi 100% jer smo godinu ranije igrali intertoto kup, a tada pravila za licencu nisu bila toliko stroga. Ja sam sebi stvorio sliku da je tada počeo konačni pad čelika, ali realnost je i da smo izašli u evropu da bi sve isto bilo, jer bi pare koje bi tad zaradili samo otišle negdje drugo.

Sarajevo je tada igralo sa Bešiktašem.. samo na kartama i sponzorima su zaradili stotine hiljada
Pravda za flash-a!!!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 05 jul 2023, 11:24

Rezultati nemaju smisla ako ih ne prati prava strategija. Zalosno je da nam je trebalo 15 godina da to shvatimo i da krenemo nesto raditi po tom pitanju. Jos je zalosnije da ima ljudi koji smatraju ovu pricu losom i da cekaju samo los rezultat da krenu pljuvati.

Celik igra bez poraza od septembra, melju redom, na jednom poluvremenu gubimo, a komentari na FB uzasni.

Helem nejse, proslost, ne moze se promjeniti, sadasnjost i buducnost moze. A buducnost Celika izgleda dobro.
Celik!3,2,2.

jagamu
Kontakt:

Post Postao/la jagamu » 05 jul 2023, 11:28

I Hota krmak, najodvratniji igrac u istoriji lige.

Ybt imam 28 kuka staza na jugu :o
moSa likCe

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 05 jul 2023, 11:43

Rezultati nemaju smisla ako ih ne prati prava strategija. Zalosno je da nam je trebalo 15 godina da to shvatimo i da krenemo nesto raditi po tom pitanju.
Sjecate li se pjesme: 15 godina, uz tebe sam ja, zeljan pobjeda, zeljan titula, evropskih kupova...al nista od toga, nista od toga, nista od toga, nista od toga, BANDO LOPOVSKA!
Sjecam se perioda, on bio reprezentativni golman. 97 BiH igrala protiv Grcke na Kosevu, kisa lila ko iz kabla...izgubimo jedan nula, Dedic primio gol iz slobodnog udarca, skoro pa skraceni korner. Da li odmah slijedece kolo nakon prvenstvene pauze ili malo kasnije, Sarajevo dolazi u Zenicu igrati protiv NK Zenica, tada jos uvijek resprektabilan tim. I momak koji je u Ze dosao iz Tesnja cini mi se (ne mogu se prezimena sjetiti nikako), sa identicnog mjesta kao i Grk, iz slobodnog udarca pogadja za 2:1 i pobjedu Zenice. Kasnije se pricalo da Dedic ima problema sa vidom, da vise nece braniti itd.

Inace, ta sezona obiljezena je, sto ce Celika tice, prvim doigravanjem sa klubovima iz tzv hzhb. Mi kao drugoplasirani (Bosna bila prva), isli smo u grupu u Mostar, zajedno sa Sirokim i Sarajevom.
Prva tekma, Sarajevo dobije Siroki 1:0, druga tekma mi sa Sarajevom odigramo 1:1. Treca utakmica mi i Siroki, nama treba pobjeda od 2:0, Siroki nema nikakve sanse, a Sarajevo ceka kiks Celika. Siroki dobija 6:1 :crazy: Nakon toga su igraci Celika optuzivani da su digli pare od Sarajeva da "puste" Sirokog da pobjedi. Naravno, nikad nista nije dokazano. Uglavnom, ako i jeste (karma is a bitch), stigao ih je Zubandan u finalu :D

Ovim zavrsavamo vremeplov bh fudbala.

Radi li vama Viber? :D

FRLegioen
Kontakt:

Post Postao/la FRLegioen » 05 jul 2023, 11:53

phillies je napisao/la:
05 jul 2023, 11:43
Rezultati nemaju smisla ako ih ne prati prava strategija. Zalosno je da nam je trebalo 15 godina da to shvatimo i da krenemo nesto raditi po tom pitanju.
Sjecate li se pjesme: 15 godina, uz tebe sam ja, zeljan pobjeda, zeljan titula, evropskih kupova...al nista od toga, nista od toga, nista od toga, nista od toga, BANDO LOPOVSKA!
Sjecam se perioda, on bio reprezentativni golman. 97 BiH igrala protiv Grcke na Kosevu, kisa lila ko iz kabla...izgubimo jedan nula, Dedic primio gol iz slobodnog udarca, skoro pa skraceni korner. Da li odmah slijedece kolo nakon prvenstvene pauze ili malo kasnije, Sarajevo dolazi u Zenicu igrati protiv NK Zenica, tada jos uvijek resprektabilan tim. I momak koji je u Ze dosao iz Tesnja cini mi se (ne mogu se prezimena sjetiti nikako), sa identicnog mjesta kao i Grk, iz slobodnog udarca pogadja za 2:1 i pobjedu Zenice. Kasnije se pricalo da Dedic ima problema sa vidom, da vise nece braniti itd.

Inace, ta sezona obiljezena je, sto ce Celika tice, prvim doigravanjem sa klubovima iz tzv hzhb. Mi kao drugoplasirani (Bosna bila prva), isli smo u grupu u Mostar, zajedno sa Sirokim i Sarajevom.
Prva tekma, Sarajevo dobije Siroki 1:0, druga tekma mi sa Sarajevom odigramo 1:1. Treca utakmica mi i Siroki, nama treba pobjeda od 2:0, Siroki nema nikakve sanse, a Sarajevo ceka kiks Celika. Siroki dobija 6:1 :crazy: Nakon toga su igraci Celika optuzivani da su digli pare od Sarajeva da "puste" Sirokog da pobjedi. Naravno, nikad nista nije dokazano. Uglavnom, ako i jeste (karma is a bitch), stigao ih je Zubandan u finalu :D

Ovim zavrsavamo vremeplov bh fudbala.

Radi li vama Viber? :D
Bio sam u Mostaru na tom doigravanju.Sarajevo nezasluzeno pobjedilo Siroki,mi odigrali odlicnu utakmicu sa Sarajevom I odigrali 1-1.Sarajevo vodio sa klupe Nermin Hadziahmetovic.Bilo price da ce nam Siroki pustiti,jer nemaju sanse i mi poveli 1-0...Dobismo sestar na kraju

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 05 jul 2023, 11:56

Tad je Hrusta katastrofalno branio, Brada ko da prvi put vidi loptu, a ni ostali se nisu proslavili.

FRLegioen
Kontakt:

Post Postao/la FRLegioen » 05 jul 2023, 12:11

phillies je napisao/la:
05 jul 2023, 11:56
Tad je Hrusta katastrofalno branio, Brada ko da prvi put vidi loptu, a ni ostali se nisu proslavili.
Ubio nas Stanko Bubalo...Neki nasi su igrali pod rucnom, dosta mutna utakmica . Od tad pocinje nas pad

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 05 jul 2023, 12:42

Koliko dugo se pjevala ova pjesma da je došlo do toga da pjevamo 20 godina uz tebe sam ja... :salut:
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 05 jul 2023, 13:29

Hoće li neko reći kad igramo protiv Kikača?
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 05 jul 2023, 13:36

Convicts je napisao/la:
05 jul 2023, 13:29
Hoće li neko reći kad igramo protiv Kikača?
U subotu, samo se ne zna koju :roll:

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.