FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- BosniaBoston
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Druže to nema veze sa životom, piše ti na dnu stranice šta rade s tim glasovima.BosniaBoston je napisao/la: ↑06 jul 2023, 15:39https://www.fifplay.com/fc-24-clubs-vote/
Papir u ruke i na glasanje, na ivici smo prvog mjesta
Hajdarević, Mekić, Rustemović, Biber..pamti li neko lošiji vezni red? Čak i onaj s Bojom, Crnčevicem, Mekićem i Bećom izgleda ozbiljnije..
Svaka čast direktoru na ovakvom roku 

Ja lošiji nisam zapamtio,a financijski smo bolji nego prije 1g
Ja lošiji nisam zapamtio,a financijski smo bolji nego prije 1g
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
-
- Kontakt:
Ma meni i dalje nije jasno sta je njima cilj. Prvo izjave da cemo dovesti samo 3-4 igraca, i to provjerena pojacanja, te da kostur ekipe ostaje isti. A sad rade sve kontra od toga. Doveli Dubackica, Rustemovica, Bibera, Mulalica i jos par njih na probu.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Financijski nismo bolji, manje smo dužni! Ne strahujemo od nedobijanja licence, od tužbi, od otimanja imovine i slično. Znamo gdje nas je dovodilo trošenje para unaprijed. Pare od Evrope stižu tek kasnije, a svakako su obecane igračima(od prvog pretkola). Direktoru zamjeram što mu je jezik brži od pameti, jer da nije poletio da prica gluposti, niko ga ne bi peglao sad. Idemo ponoviti posjetu od prosle sezone i pruziti podrsku ŽELJI, to je na nama.
Ma svima im je jezik brzi od pameti, a neki pameti i nemaju. Stvar je bila i nema nazad. Od price da dolaze tri ili cetiri provjerena igraca, mi danas potpisujemo Bibera. Cirkus
Meni nije jasno kako neko očekuje da se dovode neke mega zvijezde, kad svi znamo trenutno financijsko stanje?
Traže se jeftina a kvalitetna rješenja, sto svi dovedeni igraci to jesu.
Traže se jeftina a kvalitetna rješenja, sto svi dovedeni igraci to jesu.
Pitanje je koliko su ova pojacanja kvalitetna rješenja, ali ne bih bas trcao sa kritikama unaprijed. Puno loseg to moze donijeti. Da se neke stvari nisu odvile kako su se odvile, daleko bi lakse pregrmili ovaj prelazni rok (koji nije ni blizu kraja jos). Recimo Rustemovica bi prihvatili daleko lakse i cak bi bio dobro rjesenje, da Hodžić nije otišao džaba. I da nije pitar naravno. To mjenja percepciju iz koje gledamo i automatski je katastrofa. Onda dovodjenje Mulalića. Za klasu je bolji i iskusniji golman od Muftića, ali tu nam percepciju mijenja to što nam juniori odoše, pa smo u fazonu, e sad ćemo branit naše dijete koje je tu. Osim Santosa i Hodžića, kostur ekipe nam je ostao, pa i nije neka katastrofa za razliku od prosle sezone. Ono sto nam je sad lakse jeste da imamo širu klupu i jaču konkurenciju. Imamo duple bekove, 4 štopera, za razliku od prosle sezone kad je Drina znao na beku zaigrat. Štila kolko vidim diže formu, Drljo godinu stariji. Ostali igrači, osim "lijevog krila" su prinove i pustite ljude da se dokazu, sigurno nisu dosli za neke pare. A opet ponavljam, sezona nije ni blizu, mozda i dodje neko, zbog evrope ranije pocinjemo sve. Vidi se da nismo navikli na to.
Ma realno ne bi ih basic doveo da su ****
Ko sto pricate haha
Ono jbg nije nista aman zaman al ok je za nase uslove
Idemo na dinamooo sviii
Ko sto pricate haha
Ono jbg nije nista aman zaman al ok je za nase uslove
Idemo na dinamooo sviii
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- Bersaga
- Kontakt:
Što se tiče njihove današnje utakmice, Zhodino je imao kontrolu utakmice i malo su bili bolji ali remi je najrealniji. Generalno opet slaba utakmica iako su igrali prvoplasirani i trećeplasirani. Jedan jedini šut su imali u okvir gola i to sa nekih 30tak metara, po sredini gola čisto statistički. Novi je golman, mlad momak, onom je izgleda presudio onaj gol sa centra. Crnogorac je bio u vrhu napada, pri kraju utakmice se posvađao sa svojim trenerom. Dosta su nesigurni u prekidima. Ne bih rekao ni da su blagi favoriti.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
-
- Kontakt:
Zrinjski dovede igrace iz Stupcanice, drugog HNL-a, cak i trece lige HR... uostalom, odakle su dosli Santos i Amoah, pa nam nosili igru cijelu proteklu sezonu. Ne kazem da ce od ovih sad svaki biti pogodak, ali ne treba ni unaprijed zakljucke donositi.
1921
Amidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑06 jul 2023, 19:33Zrinjski dovede igrace iz Stupcanice, drugog HNL-a, cak i trece lige HR... uostalom, odakle su dosli Santos i Amoah, pa nam nosili igru cijelu proteklu sezonu. Ne kazem da ce od ovih sad svaki biti pogodak, ali ne treba ni unaprijed zakljucke donositi.

Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- jointunija
- Kontakt:
Kao što napisah prekjučer vezano za Macron!jointunija je napisao/la: ↑04 jul 2023, 14:03Kako stvari stoje,pred prvenstvo nekad.
Koliko znam,naši su prezadovoljni sa Macronom!
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!
-
- Kontakt:
Ugovor na 6 godina. Pretpostavljam da je neki dobar deal sklopljen.jointunija je napisao/la: ↑06 jul 2023, 20:08Kao što napisah prekjučer vezano za Macron!jointunija je napisao/la: ↑04 jul 2023, 14:03Kako stvari stoje,pred prvenstvo nekad.
Koliko znam,naši su prezadovoljni sa Macronom!
Željezničar za život cijeli!
A hajde argumenti po cemu je ovaj prelazni rok los kad jos nismo poceli igrati i kad jos nije gotov prelazni rok. Po cemu je to prosli prelazni rok bio bolji kad se gleda onako na papiru kao sad (bez da se razmatra ono kakvi su igraci kasnije ispali).
Ja razumijem da je nekima tesko shvatiti da se fudbal igra na terenu a ne na papiru i hvala bogu pa je takvih malo, samo su oni jedini koji pisu ovdje da bi ispoljili svoje neke frustracije.
Kazem opet, procjena svega se moze dati tek nakon 5 6 kola, a i to mozda nije dobro mjerilo jer ce biti uzasne vrucine kad pocne prvenstvo a i treba da igraci udju u igracku formu.
Nekima je mozda ovaj nenadani uspjeh izlaska u europu stvorio iluziju da smo mnogo jaci nego sto jesmo. Ovo je nase realno stanje sada i sto se mene tice uopste nismo losi kako ovdje neki koji nisu odgledali utakmicu kako treba pokusavaju predstaviti.
Slazem se da nisu jaka imena, ali ni santos ni hodzic ni amoah nisu bili imena pa su se ispostavili kao dobitna kombinacija. S druge strane smo doveli neka druga velika imena na koje ste svrshavali zimus pa su se ispostavili kao trube. I sta se donijelo tim velikim imenima, samo neopravdan pritisak na svlacionicu.
Kazem, ko imalo zna nesto o fudbalu nece pisati ovako kako neki ovdje pisu.
Ja razumijem da je nekima tesko shvatiti da se fudbal igra na terenu a ne na papiru i hvala bogu pa je takvih malo, samo su oni jedini koji pisu ovdje da bi ispoljili svoje neke frustracije.
Kazem opet, procjena svega se moze dati tek nakon 5 6 kola, a i to mozda nije dobro mjerilo jer ce biti uzasne vrucine kad pocne prvenstvo a i treba da igraci udju u igracku formu.
Nekima je mozda ovaj nenadani uspjeh izlaska u europu stvorio iluziju da smo mnogo jaci nego sto jesmo. Ovo je nase realno stanje sada i sto se mene tice uopste nismo losi kako ovdje neki koji nisu odgledali utakmicu kako treba pokusavaju predstaviti.
Slazem se da nisu jaka imena, ali ni santos ni hodzic ni amoah nisu bili imena pa su se ispostavili kao dobitna kombinacija. S druge strane smo doveli neka druga velika imena na koje ste svrshavali zimus pa su se ispostavili kao trube. I sta se donijelo tim velikim imenima, samo neopravdan pritisak na svlacionicu.
Kazem, ko imalo zna nesto o fudbalu nece pisati ovako kako neki ovdje pisu.
-
- Kontakt:
Kakav je nas stvarni kvalitet tesko je reci. Mi i ptosle godine sa svim igracima,nikog prakticki nismo izdominirali,cak sta vise nema ko nam nije pravio probleme.
Meni odlazak Hodzica ne znaci puno,jer decko bukvalno nista nije pokazao citavu polusezonu.
Nije nama defanziva veznjaka ni toliki problem,koliko njihov ofanzivni ucinak.
Santos je nas najveci problem,i tu mi moramo nacin pravo rijesenje.
Ovako na prvu djelujemo nekako siromasno,ali nadam se da ce nesto uspijeti da dovedu kako treba.
Realno ako si mogao nuditi neke ugovore za Santosa kpje je odbijao,znaci mozes dovesti nesto da valja.
Nisam imao vremena gledati nase tekme na pripremama,volio vi da bude nesta od tog Arapa,jer nam treba takav igrac.
Ili neko kao Ordagic,ali ko mu **** mater glupan,klasicni seljacki mentalitet. Bolje igrat za Tuzlu nego za Zelju. Ok znam da nije vise mlad,ali jedna dobra sezona u Zelji ti otvara vise nego 3 tamo.
Znam da jenraja nestepljiva i sam sam isti.
Mnogi gledaju sta radi Sarajevo.
Ovako na prvu i gledajuci kako lako na pripremama prolaze,izgledaju vas jaki.
Zaista ne znam da je neko ovako dominirao na pripremama.
Ali ovo sto oni rade,u 80 posto slucajeva donosi haos.
Gomilanje igraca,potanak trener,puno nekog nazovimo kvaliteta na jednom mjestu,tesko je to uklopiti.
Oni zaista mogu lako biti top,ali jos lakse da bi mogli sve otici u krivom smjeru.
Sto bi mi svi voljeli iskreno.
Nazalost mi smo sad neka 5 ekipa po kvalitetu,ali imamo ono sto drugi nemaju.
Samo meni nikako nece biti jasno,2 politicka kluba,1 koji je ubijek jak mislim na Sarajevo,Velez se gura,Tuzla i Sloboda imaju nekoga sa lovom,ali ovo oko nas nikako ne razumijem. Znam da su interesi u pitanju,ali opet ne razumijem sta smo sebi dopustili i kako vec jednom ne krenemo ka mjestu gdje realno pripadamo.
Dojadilo je svima vise.
Meni odlazak Hodzica ne znaci puno,jer decko bukvalno nista nije pokazao citavu polusezonu.
Nije nama defanziva veznjaka ni toliki problem,koliko njihov ofanzivni ucinak.
Santos je nas najveci problem,i tu mi moramo nacin pravo rijesenje.
Ovako na prvu djelujemo nekako siromasno,ali nadam se da ce nesto uspijeti da dovedu kako treba.
Realno ako si mogao nuditi neke ugovore za Santosa kpje je odbijao,znaci mozes dovesti nesto da valja.
Nisam imao vremena gledati nase tekme na pripremama,volio vi da bude nesta od tog Arapa,jer nam treba takav igrac.
Ili neko kao Ordagic,ali ko mu **** mater glupan,klasicni seljacki mentalitet. Bolje igrat za Tuzlu nego za Zelju. Ok znam da nije vise mlad,ali jedna dobra sezona u Zelji ti otvara vise nego 3 tamo.
Znam da jenraja nestepljiva i sam sam isti.
Mnogi gledaju sta radi Sarajevo.
Ovako na prvu i gledajuci kako lako na pripremama prolaze,izgledaju vas jaki.
Zaista ne znam da je neko ovako dominirao na pripremama.
Ali ovo sto oni rade,u 80 posto slucajeva donosi haos.
Gomilanje igraca,potanak trener,puno nekog nazovimo kvaliteta na jednom mjestu,tesko je to uklopiti.
Oni zaista mogu lako biti top,ali jos lakse da bi mogli sve otici u krivom smjeru.
Sto bi mi svi voljeli iskreno.
Nazalost mi smo sad neka 5 ekipa po kvalitetu,ali imamo ono sto drugi nemaju.
Samo meni nikako nece biti jasno,2 politicka kluba,1 koji je ubijek jak mislim na Sarajevo,Velez se gura,Tuzla i Sloboda imaju nekoga sa lovom,ali ovo oko nas nikako ne razumijem. Znam da su interesi u pitanju,ali opet ne razumijem sta smo sebi dopustili i kako vec jednom ne krenemo ka mjestu gdje realno pripadamo.
Dojadilo je svima vise.
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Mulalić došao umjesto Bendera19vendetta87 je napisao/la: ↑06 jul 2023, 18:07Ma meni i dalje nije jasno sta je njima cilj. Prvo izjave da cemo dovesti samo 3-4 igraca, i to provjerena pojacanja, te da kostur ekipe ostaje isti. A sad rade sve kontra od toga. Doveli Dubackica, Rustemovica, Bibera, Mulalica i jos par njih na probu.
Rustemović i Biber umjesto Hodžića
Dubačkić jer nismo imali rezervnog stopera
Allyson umjesto Santosa.
Zaboravljate da smo imali najkraću klupu u ligi među prvih 5 na tabeli, svakako nam je falilo širine.
Očekujemo još 2-3 igrača kada im propadnu ino angažmani da zaoštre konkurenciju...
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Pa sta se mi imamo ravnati sa sarajevom, svake godine isto rade i bukvalno i oni sami vide koliko je to sve vjestacki.
U subotu i nedjelju pocinje prodaja za clanove, imam neki osjecaj da ce brzo planuti.
U subotu i nedjelju pocinje prodaja za clanove, imam neki osjecaj da ce brzo planuti.
Ma brate dosadila je vise ova socijalna priča u vezi finansija, ako nemaš para kaže se najvjernijim navijačima u državi neće biti pojačanja, nemamo za kifle, a oni rekli dovest ćemo 3-4 provjerena igrača… ovo stanje ako se nastavi još koji godinu pa mi ćemo svi pasti u depresiju bgm
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 36 gostiju.