FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Jel pocela utakmica, jbt kriju kao da ce nas pratiti skauti Manchestera.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Garant je nevrijeme i u Slo
Po rezultatima izgleda da nije ni pocela.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Mogli su bar kakav tekstualni prijenos organizovati, kad ne moze video
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan
ko Šoja Stojan
- skullcrusher
- Kontakt:
Na slici se vide Kyeremeh, Dal i Renan, koliko vidim 

Zadnja izmjena: Aduka87, dana/u 06 jul 2023, 17:17, ukupno mijenjano 1 put.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
napoleon72 je napisao/la: ↑06 jul 2023, 16:29Hvala drug.hibrid je napisao/la: ↑06 jul 2023, 14:14Vjerovatno nisam jedini al sam upratio zadnjih dana da bas baratas informacijama i pamtis ih ko malo ko iskreno. Svaka ti castnapoleon72 je napisao/la: ↑06 jul 2023, 14:05
Film Will
https://www.imdb.com/title/tt1636844/
Spominje se neki Zeno iz Pariza koji je igrao za FKS (moguce referenca na Papeta), samo je grb Sarajeva neki zuto-zeleni, podsjeca na grb Istre![]()
Od domacih, u jednoj epizodi LZN Damir salje Izeta na utakmicu Sarajevo - Leotar. Mogu ti nocas potrazit tacnu epizodu. U novogodisnjoj epizodi Vize za buducnost iz 2004. andjeo kaze da navija za Sarajevo (uz slogan "Saraj'vo, Kosevo, Horde zla volim ja"). U filmu Tesna koza Pantic slusa radio kako je Sarajevo dobilo Slobodu(?).
U pjesmama Zabranjenog Pusenja: nedjelja kad je otisao Hase ocita referenca, pjesma Dzana ("na Kosevo je isla da gledamo Saraj'vo"), Halid umjesto Halida ("zenu su mu vidjeli na Stojcevcu s nekim juniorom Saraj'va). Ima ona pjesma koju siluju na Kosevu otkako je ova uprava, ono "pod nebom plavim u gradu bordo boje", ne znam izvodjaca jer ne volim tu muziku.
Ne znam da li su to reference i spominjanja koja trazis, ako jesu ima toga jos sigurno, ovo je onako na prvu.![]()
![]()
Ontopic: u NMK Semso drzi sal Sarajeva i jos nekih manjih klubova na zidu, i to uzet u obzir.![]()
Imas isto tako par versova iz pjesme Jale Brata, nije bas direktno rekao Sarajevo ali hajde... pjesma "Moje Sarajevo" Nake i Jala... imas stih od Nake "ovdje sanjam snove, pod nebom plavim u gradu bordo boje" i Jalin isto tako, slicno
"ne stidimo se niceg, znamo se napit' i slavit,
volimo se do derbija poslije smo opet jarani,
srce lupa kad vidim te ko kad tribine zagrme,
i zagrle se drugovi pa reci mi gdje drugo bih bio
covjek sretan i praznog dzepa"
Takodjer se i u refrenu spominje Sarajevo, no ja bih vise rekao kao grad ili klub. Cak mislim da ovu pjesmu pustaju na poluvremenu na utakmicama.
Imas jos jednu od Jale - "Jedino", vrijedi poslusat barem, uglavnom pjeva o gradu, evo refrena
"samo nek mi daju komad papira i pero, dusa ce im reci kolko volim Sarajevo"
Nije nesto spektakularno, ali hajde hahahaha
1:0 Dal
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan
ko Šoja Stojan
- skullcrusher
- Kontakt:
Ne znam ko igra i da li igra iko Fifu od vas ali ima neko glasanje i valjda ko bude najvise imao glasova tj koji klub bice u novoj fifi mi smo trenutno slabi al eto ko zna. Glasa se na ovoj stranici "Which Clubs Should be Licensed for EA Sports FC 24 (FIFA 24)?".
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...
Sarajevo ljubavi moja...
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.
Znaci uigrava ga za Torpedo
-
- Kontakt:
Samo nek ode, pa taman ko Belmin otišao.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Dao bog da Dal postigne svaku utakmicu 3 gola, barem dok je kod nas.
-
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: bavaracmujo, benko21, bvsic, juka55, nedimmmm1337, Pena, Proximic i 61 gost.