Strasno! Fortuna dobro radi sa tim najmladjm kategorijama.Cesto pogledam treninge na Kembrizu i svidja mi se njihov rad,treninzi...Ta djeca bi trebala biti pod "lupom" Celika ,jer svi ti klubovi iz Ze moraju biti nasa baza
NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Čelik Zenica
Njih je trebalo prije 20 godina smjeniti.To je bolan pustilo korjenje kao da su oni Čelik i bez njih ne smije funkcionisati ništa.Meni je Hrustanovic bio trener prije 20 godina.Oni su 100 uprva izmjenili, a njih do sada nikad niko da skine.Koliko nam omladinski pogon kuburi po nižim ligama, dosta je više.Sva sreća pa je Duvnjak bio u juniorima pa je izbacivao igrace koji nam i dan danas čine kostur ekipe i sad te igrace vodi u seniorima gdje ih i najbolje poznaje,ali vjerujem u upravu da ce komplet omladinski pogon transformirati.
Debil nad debilima! Prije 3 godine sam skonto da lik nema pojma,al et neki ga branili ko ima licencu i neče niko u Čelik! Bolje da ima proljev več licencu! Nego imal iko rješenje za rezervne klupe??? Ono stvarni smeta pogledu 1000 ljudi kad je zapad pun! Po meni trebalo bi okvir nov napraviti od pleksigasa sa ovim sjedištima obavezno providna klupa mora biti bez reklama na sebi i bliže aut liniji barem za 4 metra! Da se udalji od ograde zapada!
::::SAMO ČELIK::::
Ako ne moze ici ukopavanje klupa zbog grijaca, onda ili "uvlacenje" klupa u Zapad (nesto u fazonu u Engleskoj), ali naravno sa vise distance gostujucih igraca i publike, sto opet dodje na isto da nece biti popunjen Zapad, ili premjestanje na istok...
To treba klub da ispita da li može ili ne može da se ukopa od grijača, kuda idu uopšte grijači kako je razvedeno, a ne da se lupa ovde, znamo da idu grijači ispod pa ne može.Šta? Kako? Kud? To treba da se vidi.
Ako klub utvrdi da ne može da se ukopa, prelazimo onda na jedini način koji je danas i moderniji, a to je da se napraviti klupa kao engleski stil na istoku ispod dole vip lože sredina istoka ispod onog natkrivenog ograđenog dijela, jer zašto tu ? Svakako ne bi mogao niko da priđe tu klupi od navijača što sa strane što iznad klupe, jer ispod natkrivenog ne može svako da sjedi i ograđeno je i uvijek su tu zaštitari, a imaš ispod tog natkrivenog dijela samo 3-4 reda stolica gdje niko ne sjedi i to iskoristiti za klupu, ograditi opet pleksiglasom da se obezbjedi i spojiti to fino sa terenom, ogradu i zidic ispred klupe maketi a i najjeftinija solucija a moderna.Svakako uvodimo praksu da se prati na karti na koji ulaz da ulaziš, otvoriš sve ulaze na istoku i to je to, nema hodanja po tribini ko muha bez glave, kako si ušao tako i izađi.Neće onaj koji sjedi na istoku do juga sigurno ići na izlaz tamo na sjever, hodat i pravit ciganluk.
Može se to i na zapadu uraditi, ali mislim da je najbezbjednije na istoku zbog tog natkrivenog dijela što ne može masa da bude iznad klupe.
Kakao god to se mora skloniti, jer finih redova na zapadu uzimaju.
Ako klub utvrdi da ne može da se ukopa, prelazimo onda na jedini način koji je danas i moderniji, a to je da se napraviti klupa kao engleski stil na istoku ispod dole vip lože sredina istoka ispod onog natkrivenog ograđenog dijela, jer zašto tu ? Svakako ne bi mogao niko da priđe tu klupi od navijača što sa strane što iznad klupe, jer ispod natkrivenog ne može svako da sjedi i ograđeno je i uvijek su tu zaštitari, a imaš ispod tog natkrivenog dijela samo 3-4 reda stolica gdje niko ne sjedi i to iskoristiti za klupu, ograditi opet pleksiglasom da se obezbjedi i spojiti to fino sa terenom, ogradu i zidic ispred klupe maketi a i najjeftinija solucija a moderna.Svakako uvodimo praksu da se prati na karti na koji ulaz da ulaziš, otvoriš sve ulaze na istoku i to je to, nema hodanja po tribini ko muha bez glave, kako si ušao tako i izađi.Neće onaj koji sjedi na istoku do juga sigurno ići na izlaz tamo na sjever, hodat i pravit ciganluk.
Može se to i na zapadu uraditi, ali mislim da je najbezbjednije na istoku zbog tog natkrivenog dijela što ne može masa da bude iznad klupe.
Kakao god to se mora skloniti, jer finih redova na zapadu uzimaju.
Nije losa to opcija na istoku, ali onda bi morao na sredini prekidati led reklame nekih 20ak, 30m i bilo bi nakaradno.
Najbolje da ostanu na zapadu uz manju konstrukciju i da se ukopaju pola metra ako je moguce i to je to.
Najbolje da ostanu na zapadu uz manju konstrukciju i da se ukopaju pola metra ako je moguce i to je to.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Da, to sam zaboravio da smo uveli LED panele.Ako ne mognu da se ukopaju onda samo nove kupiti sa providnom zaštitom bez reklame da se stavlja, svakako su ove klupe dotrajale ima im 20 godina i trebaju se mjenjati, ali nikako reklame lijepiti, jer imamo slučajeva kao kod nas kako stoje klupe i to na stadionima u njemačkoj, engleskoj gdje isto zaklanjaju pogled, ali nigdje nema reklama na zaštitnom dijelu klupe, nego je providna zaštita, tu se ne stavlja reklama izuzev ako klupa ne zakljanja pogled sa tribine.
To je to. Bilo bi fino, evo robija ce odraditi koliko moze, srediti stadion. Klupe za rezervne igrace su ruku na srce "nice to have" kao i da se promjene ograde i jos neke "sitnice".Celicni je napisao/la: ↑07 jul 2023, 20:16Da, to sam zaboravio da smo uveli LED panele.Ako ne mognu da se ukopaju onda samo nove kupiti sa providnom zaštitom bez reklame da se stavlja, svakako su ove klupe dotrajale ima im 20 godina i trebaju se mjenjati, ali nikako reklame lijepiti, jer imamo slučajeva kao kod nas kako stoje klupe i to na stadionima u njemačkoj, engleskoj gdje jsto zaklanjaju pogleda, ali nigdje nema reklama na klupi nego je providna zaštita, tu se ne stavlja reklama izuzev ako klupa ne zakljanja pogled sa tribine.
Moramo biti i realni, imamo 300k duga za isplatiti i to je prioritet uz tekuce troskove. Nove klupe kostaju i ne vjerujem da to mozemo ovo ljeto odraditi. Jeste da zaklanja pogled sa zapada, ali i to je slucaj kada je pun zapad a igrom slucaja prosle sezone je bio 3 puta popunjen. Daj boze da mi napunimo zapad 5, 6 puta, onda ce se i naci sredstva da se i taj problem rijesi.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Okvir i pleksigas na ova sjedišta što su sad nisu skupi! Sjedišta su skupa,i sjedišta imaju al okvir i pleksigas sigurno nisu! I može se okvir napraviti puno manji nego što je sad,al et prioritet je ostalo to stoji i kontamo mi to svi al možel se makar za početak ove klupe srediti da budu bez reklama na sebi jer one su na početku bile providne! Stoji da Čelik napuni zapad 3,4,5 puta godišnje i da nije to neka frka al stoji i to kad igra reprezentacija da je svaki put zapad pun! I sad imaš situaciju na primjer frajer iz Bihača došo na tekmu platio zapad repke 40km i zbog gužve zapalo ga donji redovi? Šta čovjek vidi a prošo 300 kilometara i platio 40 km,vidi nekakvu barijeru ispred sebe,s narandzastim najlonom na kojem piše bh telekom i čuje publiku oko sebe koja uživaTruhlo je napisao/la: ↑07 jul 2023, 20:21To je to. Bilo bi fino, evo robija ce odraditi koliko moze, srediti stadion. Klupe za rezervne igrace su ruku na srce "nice to have" kao i da se promjene ograde i jos neke "sitnice".Celicni je napisao/la: ↑07 jul 2023, 20:16Da, to sam zaboravio da smo uveli LED panele.Ako ne mognu da se ukopaju onda samo nove kupiti sa providnom zaštitom bez reklame da se stavlja, svakako su ove klupe dotrajale ima im 20 godina i trebaju se mjenjati, ali nikako reklame lijepiti, jer imamo slučajeva kao kod nas kako stoje klupe i to na stadionima u njemačkoj, engleskoj gdje jsto zaklanjaju pogleda, ali nigdje nema reklama na klupi nego je providna zaštita, tu se ne stavlja reklama izuzev ako klupa ne zakljanja pogled sa tribine.
Moramo biti i realni, imamo 300k duga za isplatiti i to je prioritet uz tekuce troskove. Nove klupe kostaju i ne vjerujem da to mozemo ovo ljeto odraditi. Jeste da zaklanja pogled sa zapada, ali i to je slucaj kada je pun zapad a igrom slucaja prosle sezone je bio 3 puta popunjen. Daj boze da mi napunimo zapad 5, 6 puta, onda ce se i naci sredstva da se i taj problem rijesi.

Ma samo polako, imamo mi šta radit prece, od vraćanje još ovo malo duga pa do onih u omladinskom pogodnu sto su pustili korjenje sasjeći i izgradnja akademije.Truhlo je napisao/la: ↑07 jul 2023, 20:21To je to. Bilo bi fino, evo robija ce odraditi koliko moze, srediti stadion. Klupe za rezervne igrace su ruku na srce "nice to have" kao i da se promjene ograde i jos neke "sitnice".Celicni je napisao/la: ↑07 jul 2023, 20:16Da, to sam zaboravio da smo uveli LED panele.Ako ne mognu da se ukopaju onda samo nove kupiti sa providnom zaštitom bez reklame da se stavlja, svakako su ove klupe dotrajale ima im 20 godina i trebaju se mjenjati, ali nikako reklame lijepiti, jer imamo slučajeva kao kod nas kako stoje klupe i to na stadionima u njemačkoj, engleskoj gdje jsto zaklanjaju pogleda, ali nigdje nema reklama na klupi nego je providna zaštita, tu se ne stavlja reklama izuzev ako klupa ne zakljanja pogled sa tribine.
Sto se omladinske skole tice definitivno traziti novog trenera za juniore, po mogucnosti mladjeg kao duvnjak da ima neke trenerske ambicije. Hukic radi super posao, jedino Hrustanovic i Skocibusic su upitni. Bicu sretan kad napuste klub 

- limvolikce1945
- Kontakt:
Sve njih treba počistiti kao što smo Brku koji će uvijek ostati naša igračka legenda i to se ne smije zaboraviti, ali trener jok. Huka je od njih najbolji trener, ali imaju neke druge stvari kod njega koje se ne bi smjele tolerisati više nikada u budućnosti: igrač mora biti u prvom timu isključivo po zaslugama, a ne da su neki drugi faktori tu uključeni, pa da si ne znam čiji sin i da imaš ne znam koliko para.
Pošto vidim da kanton objavljuje ove javne pozive i da su im fokusi i škole, ne bi bilo loše da se u budućnosti napravi projekat u saradnji npr. klub sa ministarstvom koje bi to finansiralo, u vidu neke malonogometne lige osnovnih škola grada Zenice i tu pecati talente.
Ne znam kakvi da su grijaci zar se ne moze "otkopat" i "premostit" da tu gdje su klupe, da nema grijaca i kraj!
Ja mislim i ako imaju grijači i rade da grijači na stadionu nisu postavljeni od ograde do ograde mislim na širinu stadiona več samo koliko je dimenzija terena od auta do auta.Jer kakvi smo mi kao narod na kraju če se ispostaviti da su grijači od šesnesterca do šesnesterca

Ima logike. Nadat se da ce se to rijesit prije ulaska u premijer ligu.zamorano je napisao/la: ↑08 jul 2023, 06:26Ja mislim i ako imaju grijači i rade da grijači na stadionu nisu postavljeni od ograde do ograde mislim na širinu stadiona več samo koliko je dimenzija terena od auta do auta.Jer kakvi smo mi kao narod na kraju če se ispostaviti da su grijači od šesnesterca do šesnestercai da naravno ne rade
![]()

Sta mislite koja bi boja zidica ispod ograde najbolje sjela? Ja bih volio crnu, nekako nam je stadion previse crven

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.