Ne treba nama, nismo mi naucili krcmiti budzet.
Sloboda vs Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
-
- Kontakt:
Re: Sloboda vs Tuzla City
NE , NIJE TO U PITANJU.ODNOS PREMA NAMA OSTAJE ISTI.OVO ZA SMANJENJE BUDŽETSKIH SREDSTAVA SLOBODI SAM ČUO OD POVJERLJIVE OSOBE U VLASTIMA.ZNAĆI 100%.
U narednim danima kad se formira nova skupština 31 član sa predsjednikom iz struktura vlasti biće ti puno jasnije zašto prijedlog AH UO i Skupstina isti ljudi nije prošao. Naravno budžet ostaje skoro isti cca 10% manji. JU stadion Tusanj na raspolaganju Itd
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤
Ništa to ne znači 31 ni 41 jer postojeći njih 7 navodno imaju 21 i imat će uvijek vecinu jedino da se oni odreknu svojih prava a znajući ih kakvi su teško.Hitman22 je napisao/la: ↑09 jul 2023, 18:00U narednim danima kad se formira nova skupština 31 član sa predsjednikom iz struktura vlasti biće ti puno jasnije zašto prijedlog AH UO i Skupstina isti ljudi nije prošao. Naravno budžet ostaje skoro isti cca 10% manji. JU stadion Tusanj na raspolaganju Itd
Bilo kakvu odluku o promjeni Statuta ili bilo čega mora dobijete Skupština tj. njih 7 i neće protiv sebe to uraditi.
S druge strane vraćanje na ranije postavke je vraćanje nazad i tu nema garancije da će biti bolje. Treba to dobro osmisliti šta i kako dalje. Lešinara oko kluba godi da se svi pitaju i da krčme pare.
Ako se želi sportski naprijed mora se naći ulagač a ako treba zadovoljiti narodne mase i ne mora.
I nije ovo prijedlog AH to je stanje kako je ova ekipa napravila. Zamisao je bila dobra ali oni su bili neozbiljni i potanki.
I Azmir je odbijen zbog Secinih ambicija ulaska u NS BiH
Ruke, stolice ili nazovi bilo kako neće vise postojati. Jedan član-jedan glas. Većina je svakako izašla iz skupštine trajno i to je gotovo. Vraća se nešto slično starom modelu s time da se članstvo plaća( min.100 km/mj) a sto se tiče ulagača to svakako treba naći. Vidjenje FK ili bilo kojeg sportskog kluba s lijepim namjerama bez para je nemogucehusrefbeg je napisao/la: ↑09 jul 2023, 18:11Ništa to ne znači 31 ni 41 jer postojeći njih 7 navodno imaju 21 i imat će uvijek vecinu jedino da se oni odreknu svojih prava a znajući ih kakvi su teško.Hitman22 je napisao/la: ↑09 jul 2023, 18:00U narednim danima kad se formira nova skupština 31 član sa predsjednikom iz struktura vlasti biće ti puno jasnije zašto prijedlog AH UO i Skupstina isti ljudi nije prošao. Naravno budžet ostaje skoro isti cca 10% manji. JU stadion Tusanj na raspolaganju Itd
Bilo kakvu odluku o promjeni Statuta ili bilo čega mora dobijete Skupština tj. njih 7 i neće protiv sebe to uraditi.
S druge strane vraćanje na ranije postavke je vraćanje nazad i tu nema garancije da će biti bolje. Treba to dobro osmisliti šta i kako dalje. Lešinara oko kluba godi da se svi pitaju i da krčme pare.
Ako se želi sportski naprijed mora se naći ulagač a ako treba zadovoljiti narodne mase i ne mora.
I nije ovo prijedlog AH to je stanje kako je ova ekipa napravila. Zamisao je bila dobra ali oni su bili neozbiljni i potanki.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤
Ja to nisam tako skontao. Možda je to vraćanje unazad ali mora se. Zašto nebi išli na neograničen broj članova i možda povećati na 200 KM. Grad ako nastavi financiranje a vjerojatno hoće neka ima neku vrstu veta sve dok je većinski ulagač a ako ne bude onda još bolje jer svi članovi su građani grada Tizle i to je njihov novac. Ima tu dosta kombinacija. Neka počnu pripreme. Može se održati jedan skup svih relevantnih faktora i donijeti odluka kako dalje.Hitman22 je napisao/la: ↑09 jul 2023, 18:32Ruke, stolice ili nazovi bilo kako neće vise postojati. Jedan član-jedan glas. Većina je svakako izašla iz skupštine trajno i to je gotovo. Vraća se nešto slično starom modelu s time da se članstvo plaća( min.100 km/mj) a sto se tiče ulagača to svakako treba naći. Vidjenje FK ili bilo kojeg sportskog kluba s lijepim namjerama bez para je nemogucehusrefbeg je napisao/la: ↑09 jul 2023, 18:11Ništa to ne znači 31 ni 41 jer postojeći njih 7 navodno imaju 21 i imat će uvijek vecinu jedino da se oni odreknu svojih prava a znajući ih kakvi su teško.Hitman22 je napisao/la: ↑09 jul 2023, 18:00U narednim danima kad se formira nova skupština 31 član sa predsjednikom iz struktura vlasti biće ti puno jasnije zašto prijedlog AH UO i Skupstina isti ljudi nije prošao. Naravno budžet ostaje skoro isti cca 10% manji. JU stadion Tusanj na raspolaganju Itd
Model upravljačka prava tj njih 7 da bude i skupstina i UO se lose pokazalo i znamo epilog kad se zasite šta bude. Samo skupstina jaka i velika te da se placa
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤
- Jedno ću ti reći iz iskustva.Što je skupština veća dakle, sa većim brojem članova ona je srazmjerno tome i nesposobnija .Čujem da grad nije zadovoljan sa Statutom koji je sačinila sedmorka.Ja sam bio uvjeren da su to radili uz punu saglasnost vlasti.Izgleda da baš i nisu.Njih 7 ima 21 mjesto ili glas u skupštini.Ćorav vidi da je to nad- polovična većina koja će odbiti bilo koga ko bi želio ući sa 24 000 Km u skupštinu.Sad kad grad smanji budžet nastupit će problemi.Godina će proći u bavljenju skupštinom.Nije mi jasno kako gradske vlasti nisu mogle postaviti u cjelosti svoje ljude da nadgledaju utrošak budžetskog novca.Ili su to učinili namjerno da skinu odgovornost sa sebe a prenesu je na bilo koga drugog.Vidjet ćemo šta će se događati u narednim sedmicama.
Naravno da je velika skupstina troma, a ti se Sjećaš vremena kad je grad davao NULA i birao predsjednike za protivnike kako nebi imali obaveze. To je Husicevom bunom 2015/2016 prošlo dobro i budzet je ok sad. Ovi su momci pobrkali nešto i promjenili statut kako bi bili i vlasnici prava i UO i to je ispalo katastrofa. Zato se raspuštanjem skupstine radi novi statut i članstvo
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤
-
- Kontakt:
Kone, jel istina ovo da će Salko Zildžić biti sportski direktor?
Kažu da je vodio glavnu riječ u noći kad su ponovno oteli/zadržali klub vlasnici upravljačkih prava (čitaj kluba).
Nije loš izbor ionako je sportista i ima više veze sa sportom od Šećera, Nine i Mačka zajedno.
Kažu da je vodio glavnu riječ u noći kad su ponovno oteli/zadržali klub vlasnici upravljačkih prava (čitaj kluba).
Nije loš izbor ionako je sportista i ima više veze sa sportom od Šećera, Nine i Mačka zajedno.
Ponosni kakva je situacija na frontu?Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑12 jul 2023, 19:46Kone, jel istina ovo da će Salko Zildžić biti sportski direktor?

075
-
- Kontakt:
Gdje? U Ukraini?LeonBest je napisao/la: ↑13 jul 2023, 00:28Ponosni kakva je situacija na frontu?Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑12 jul 2023, 19:46Kone, jel istina ovo da će Salko Zildžić biti sportski direktor?
Nije loš izbor ionako je sportista i ima više veze sa sportom od Šećera, Nine i Mačka zajedno.![]()
Teško kažu. Vode se teške borbe a i mi ovdje ispaštamo zbog toga

Jeste li pocastili Secera sto vam je ostavio gazdu,da je otisao u Slobodu nebi vi pojacanja vidjeli ni jednog do sad.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤
Prošao akademiju Sarajeva, sada stigao na Tušanj
15 JULA, 2023 12:36
15 JULA, 2023 12:36
-
- Kontakt:
Ima li ko informacije kako je stanje terena sada na Tušnju?
Da li se uredno održava pa ovim visokim temperaturama?
Da li se uredno održava pa ovim visokim temperaturama?
SVETI SISOJE SLAVA HRAMA U GORNjEM MAČKOVCU
20.07.2023. 09:53
Krsna slava hrama u Gornjem Mačkovcu Prepodobni Sisoje Veliki, koji je zaštitnik ove svetinje, obilježena u prisustvu velikog broja vjernika.
Tim povodom služena je liturgija, koju je predvodio protojerej-stavrofor Dragomir Lazarević, uz sasluženje protojerej-stavrofora Luke Petrovića iz Vršana i jereja Ostoje Dikića iz Mačkovca.
Krsna slava hrama u Gornjem Mačkovcu Prepodobni Sisoje Veliki, koji je zaštitnik ove svetinje, obilježena u prisustvu velikog broja vjernika.
Tim povodom služena je liturgija, koju je predvodio protojerej-stavrofor Dragomir Lazarević, uz sasluženje protojerej-stavrofora Luke Petrovića iz Vršana i jereja Ostoje Dikića iz Mačkovca.
-
- Kontakt:
Kone, pripazite nam malog Bajrića. Pokušajte momku dati što više minuta da nam se vrati spremniji.

tuzlac je napisao/la: ↑20 jul 2023, 16:08SVETI SISOJE SLAVA HRAMA U GORNjEM MAČKOVCU
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
E moji Slobodasi, nema od vas ništa. Sinoć vam održana tajna skupatina nigdje ni jedne vijesti. Aco je organizovao i naravno Aco je i predsjednik. Prosipanje iz suplja u prazno sve je isto samo umjesto PL federalna. Još samo osigurati da im grad da novac kako bi raspolagali i to je to.
-
- Kontakt:
Kad se sjetim nas prozivalo da smo plaćenici
Ono bolan javno traži pare za ulaznicu, pivo, sedvič i dnevnicu.
Bez imalo sramote, daj mi para inače ne navijam za svetinju.
Idemo na gostovanje al da se sve poduzme da nam bude džaba i dnevnica
Ako se i mi ne ugradimo u klupske pare nećemo Allaha nam navijati, nećemo ni dolaziti. Bojkot dok se i mi ne ugradimo.
A posebno smiješan zahtjev za sjever. Mi kad smo domaćini tamo ćemo poslati koga hoćemo. Kao što smo Red Army, kao što smo i vas i kako sto bih ja radio sa svakom gostujućom skupinom.
Klub sviju nas, svi moramo biti ugrađeni

Ono bolan javno traži pare za ulaznicu, pivo, sedvič i dnevnicu.
Bez imalo sramote, daj mi para inače ne navijam za svetinju.
Idemo na gostovanje al da se sve poduzme da nam bude džaba i dnevnica

Ako se i mi ne ugradimo u klupske pare nećemo Allaha nam navijati, nećemo ni dolaziti. Bojkot dok se i mi ne ugradimo.
A posebno smiješan zahtjev za sjever. Mi kad smo domaćini tamo ćemo poslati koga hoćemo. Kao što smo Red Army, kao što smo i vas i kako sto bih ja radio sa svakom gostujućom skupinom.
Klub sviju nas, svi moramo biti ugrađeni