FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
72
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
16
11%

Ukupno glasova: 149

zeljovolimte
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljovolimte » 09 jul 2023, 22:53

Virtu4l je napisao/la:
09 jul 2023, 22:41
GIBRA je napisao/la:
09 jul 2023, 22:38
Trenutno mu duzno 250k,a koliko mu je prije dato....

Najveci grobar kluba ubjedljivo,crni zid se mora napravit
Ne, najveći grobar kluba je onaj koji je bacio milione na ovo,

Javi Hervás
Dimitrios Toskas
Stevo Nikolic
Milivoje Lazic
Ugljesa Radinovic
Adnan Secerovic
Sandi Krizman
Denis Pozder
Sanel Jahic
Semir Kerla
Danijel Stojanovic
Adnan Bobic
Ivan Crnov
Dino Bevab
Musa Muhammed
Darko Markovic
Senad Husic
Emir Hodzurda
Adnan Zahirovic
Joco Stokic
Dusan Mladenovic
Ivan Livaja
Filip Arežina
Mirko Kramarić
Dejan Djermanovic
Zasto pravdas idiotski potez oko Zeca? Toliki ugovor dati covjeku koji je odigrao za cetri mjeseca par utakmica, a ostalo prelezao u bolnici.
Mak na konac dosta igraca je dalo ruke od ovih gore otprilike kao Zec . Cak i nabrojani nisu kostali kao on sam, sto i dugovanja prikazuju. Nikakvu polusezonu za pamcenje nije odigrao, sjecat cemo ga se po par utakmica koje je dobro igrao.
Jedan od najvecih promasaja u rangu Zahirovica, Stanceskog.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 09 jul 2023, 22:57

Joj, nemoj da se vracamo na Amar vs. Miske. Ovi ljudi sad grijese i prave razne propuste, ali bave se najnezahvalnijim mogucim poslom, i to bez pompe, laganja, i egoizma, kao ova pomenuta dvojica. Bolje njih podrzati (uz konstruktivne kritike, naravno) i okrenuti se Minsku, nego vrtiti to opet.
1921

NAPADAJ
Kontakt:

Post Postao/la NAPADAJ » 09 jul 2023, 23:01

Virtu4l je napisao/la:
GIBRA je napisao/la:

Javi Hervás
Dimitrios Toskas
Stevo Nikolic
Milivoje Lazic
Ugljesa Radinovic
Adnan Secerovic
Sandi Krizman
Denis Pozder
Sanel Jahic
Semir Kerla
Danijel Stojanovic
Adnan Bobic
Ivan Crnov
Dino Bevab
Musa Muhammed
Darko Markovic
Senad Husic
Emir Hodzurda
Adnan Zahirovic
Joco Stokic
Dusan Mladenovic
Ivan Livaja
Filip Arežina
Mirko Kramarić
Dejan Djermanovic
Malo si zlonamjeran. Na listi ti npr Musa koji je bio posudjen i nismo ga placali, Hervas je ispala sramota ali nismo marke izgubili na njemu. Mogu svakog analizirati ali na kraju bitna je samo jedna stvar, nikom nisu ostali duzni. Davali koliko su mogli platiti. Druga stvar je sto su lutali i nisu znali raditi ovaj dio posla.
Sto se Zeca tice situacija potpuno drugacija, obecali njemu a i mnogima ono sto ne mogu ispuniti pa zato i dan danas im placamo.

Zgevenger
Kontakt:

Post Postao/la Zgevenger » 09 jul 2023, 23:02

Kakav bolesnik moras biti da branis neke javne licnosti svim silama, a one ne znaju ni da postojite. Na obje strane mislim. Kod nas se sve svodi na biranje strane i slijepo branjenje, u svakoj sferi drustva. Nije ni čudo što nas svi zovu "glupi Bosanci". Koljite se ko hajvani, a mi normalni cemo uživati u Evropi nakon par godina!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 jul 2023, 23:04

zeljovolimte je napisao/la:
09 jul 2023, 22:53
Zasto pravdas idiotski potez oko Zeca? Toliki ugovor dati covjeku koji je odigrao za cetri mjeseca par utakmica, a ostalo prelezao u bolnici.
Mak na konac dosta igraca je dalo ruke od ovih gore otprilike kao Zec . Cak i nabrojani nisu kostali kao on sam, sto i dugovanja prikazuju. Nikakvu polusezonu za pamcenje nije odigrao, sjecat cemo ga se po par utakmica koje je dobro igrao.
Ne nisu koštali, pa je zato Misimović u svega par godina proćerdao milione koje mu je Gredić ostavio i sve one koji su bili u dolasku. Potrošio najviše para u istoriji kluba, osvojio kurchinu i razgulio kad je nestalo para. Pri tome se ne pojavivši na Skupštini čime je ugrozio kvorum i bukvalno funkcionisanje kluba doveo u pitanje.

Ostavio dug za istok, ostavio igrače sa nenormalnim ugovorima a nulu u kasi, dug prema Petroviću koji nas je koštao. Uništio omladinski pogon.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 jul 2023, 23:07

NAPADAJ je napisao/la:
09 jul 2023, 23:01
ali na kraju bitna je samo jedna stvar, nikom nisu ostali duzni
Ma jao, duša draga, nikom nisu ostali dužni? Ko je onda ostao dužan Slavki Petroviću? Znaš, onom Petroviću zbog kojeg smo ostali bez Evrope.

De ba...
Voli te tvoje Sarajevo.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 09 jul 2023, 23:08

MocMahale444 je napisao/la:
09 jul 2023, 20:56
hrasno idi vodi malog pred opstinu.

A znas ko ti kmeci i stenje, koja te odhranila.
S tim da misliš da sam hrasno, a nisam, jer je on dušman krepo daBogda neću reagovati, al to je zadnja, već me nerviraju tvoje debilane, retardacije i lajanje preko foruma. Poganu jezičinu obično djela ne prate, al ni blizu.

Ako imaš bilo šta da kažeš, uključi poruke i reci mi u lice, vjeruj da jedva čekam.

Sad budi miran, fino se igraj i ne spominji mi familiju.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 09 jul 2023, 23:14

Virtu4l je napisao/la:
09 jul 2023, 23:04
Ne nisu koštali, pa je zato Misimović u svega par godina proćerdao milione koje mu je Gredić ostavio i sve one koji su bili u dolasku. Potrošio najviše para u istoriji kluba, osvojio kurchinu i razgulio kad je nestalo para. Pri tome se ne pojavivši na Skupštini čime je ugrozio kvorum i bukvalno funkcionisanje kluba doveo u pitanje.

Ostavio dug za istok, ostavio igrače sa nenormalnim ugovorima a nulu u kasi, dug prema Petroviću koji nas je koštao. Uništio omladinski pogon.
Tad je kup bio kurc.ina ? Petrovicu se dugovalo 30 000 sto su nikakve pare, nego je Amarova garnitura nesposobna i nesto najgore sto se desilo Zelji. Nesto u rangu ratnih godina.
Trebas se malo sramiti zbog ovih postova.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 jul 2023, 23:16

Koliko mi zaposlenih imamo u klubu, makar otprilike?

Zapalo mi je za oko pitanje iz večerašnjeg dijela koje se tiče dugovanja prema ljudima koji su trenutno u klubu (igrači, treneri u OP i administracija).

Pošto je Kovačević u više navrata naglašavao kako se u posljednje dvije godine redovno isplaćuju plate i doprinosi (dakle ne prave se dugovi, makar ne neki koji se u dogledno vrijeme ne nadokande), odakle nam 360 milja duga prema trenutnim uposlenicima?

Igrača koji su igrali (a igraju i danas) za Želju prije dolaska ove uprave nema mnogo, mislim Štila i Beća plus Hajdar i Mekić koji su ti bili par mjeseci prije dolaska ove garniture ljudi.

Zato me zanima koliko ljudi imamo da su od prije u klubu i da su i dan danas tu, odnosno koliko to otprilike po čovjeku dugujemo :think:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 09 jul 2023, 23:19

Što se tiče ove prepiske i priče Senad, Amar, Zec.

Amar Zecu nije dao trogodišnji ugovor, to se zna, Dž i B su mu to dali. Amar je kriv što je doveo nesposobnjakoviće u klub, što je pobjegao i ostavio rasulo iza sebe koje je onda otvorilo prostor raznorazne Ceriće, Nazife, Nurke koji nas zamal nisu ugasili. Kriv je i što je prihvatio da bude "samo" trener u Veležu, ono što nije htio da bude u Željezničaru, kriv je i što nas je **** za licencu ispao zadnji jad. al za Zeca nije kriv, pogrešna adresa :mrgreen:

Ni Senadovo nije maslo za Ramazana. Od dugova za istok i teren pa katastrofalan i nepovoljan ugovor za održavanje terena, bruku para sprženih na levate, karinu ekipu i to dobro pretplaćenu koja je osala iza njega koja nam je također nabila dug u konačnici i 0 na računu koja ga nije dočekala kada je preuzeo klub. Istok se počeo praviti kada je današnji član skupštine kluba prvi donio ciglu ispred kluba da i to pojasnimo.

Iza Amara su ostali trofeji, iza Senada Istok, hvala im obojici, al se ne vraćajte živi bili. Dosta je kulta ličnosti i kluba koji je društvo jednog lica, taj voz je prošao.

Samo Željezničar !

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 09 jul 2023, 23:20

Da, u najkracim crtama.

Amarova zaostavstina:

- trofeji, titule
- milionski dugovi

Misketova zaostavstina:

- renovacija stadiona
- X miliona slupano na autobuse polu-igraca i polu-trenera

Hvala im za sve dobre stvari koje su uradili, ali moze Zeljo puno bolje od njih dvojice. Neka ih na tribinama. :thumbup:
1921

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 09 jul 2023, 23:21

Virtu4l je napisao/la:
GIBRA je napisao/la:

Javi Hervás
Dimitrios Toskas
Stevo Nikolic
Milivoje Lazic
Ugljesa Radinovic
Adnan Secerovic
Sandi Krizman
Denis Pozder
Sanel Jahic
Semir Kerla
Danijel Stojanovic
Adnan Bobic
Ivan Crnov
Dino Bevab
Musa Muhammed
Darko Markovic
Senad Husic
Emir Hodzurda
Adnan Zahirovic
Joco Stokic
Dusan Mladenovic
Ivan Livaja
Filip Arežina
Mirko Kramarić
Dejan Djermanovic
Josip Projic
Ivan Čurjurić
Filip Jazvic
Mateo Boccacini
Slavko Petrović
Rok Elsner
Saša Kajkut
Andrej Modic
Stojan Vranješ
Siniša Stevanovic
Miloš Bakrać
Matej Rodin
Sinan Ramovic
Adi Mehremic
Samir Bekric
Jadranko Bogičević
Slobodan Krčmarević
Miloš Kostić
Kenan Hadzic
Dzenan Zajmovic

I Amara nabijem na k... Zajedno sa Memicem i ostalim dinosaurusima
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 09 jul 2023, 23:23

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
09 jul 2023, 23:20
Da, u najkracim crtama.

Amarova zaostavstina:

- trofeji, titule
- milionski dugovi

Misketova zaostavstina:

- renovacija stadiona
- X miliona slupano na autobuse polu-igraca i polu-trenera

Hvala im za sve dobre stvari koje su uradili, ali moze Zeljo puno bolje od njih dvojice. Neka ih na tribinama. :thumbup:
Baš tako. Da su obojica mogli ego da iskontrolišu bilo bi mnogo bolje i korisnije za Željezničar. To se, na žalost, nije desilo, sada smo tu gdje jesmo i guramo koliko možemo u skladu sa mogućnostima bez kulta ličnosti i bez obojice. To je to, ukratko.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 09 jul 2023, 23:33

Ostatak ovog duga ce se smanjiti ako drzava opet uleti sa parama, inace mrka kapa i ne znam o kakvoj stabilizaciji se prica pored ovakvih brutalnih brojeva i dugova?! Sve ovo jos uvijek visi iznad glave, a neko rucak mora platiti kad tad

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 09 jul 2023, 23:33

Virtu4l je napisao/la:
09 jul 2023, 23:04

Nemoj na rende kora.

Pa i Amar procera milione pa gs ne spominjes, kao i Miske. Vidis po dugovima iz svakog mandata, drzavi plivamo minimum milion iz svakog mandata, unistio teren, na stadion ulazio i kunto i panto. Prihoda je bilo u svakom amarovom mandatu.

I da digli istok (Amar tvrdio da se bez 10 miliona ne moze dici), evropa na Grbavici i danas, teren uradili, pomocni doveli u red, administraciju kluba prvi put od rata doveo u red, ostvarili rekordna primanja od sponzora, nismo duzni nikome bili, oko licence administrativnih stvari nismo brinuli. Cak je i Amar te stvari priznao, ne znam zasto je pojedincima tesko.

Miske je imao poteza, kao da je njegoov sve i kao da klub postoji od kad je on, ali neke stvari kapu skidam. Licno ga ne podnosim. Biznismen kao i svaki drugi u BH preko ledja obespravljene radnicke klase.

A Zeljo ce prevazici ovo stanje.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 09 jul 2023, 23:37

perodeformero je napisao/la:
09 jul 2023, 23:33
Ostatak ovog duga ce se smanjiti ako drzava opet uleti sa parama, inace mrka kapa i ne znam o kakvoj stabilizaciji se prica pored ovakvih brutalnih brojeva i dugova?! Sve ovo jos uvijek visi iznad glave, a neko rucak mora platiti kad tad
Svakim je danom sve manji, znaci rucak placamo. Ne jedemo kavijar mozda, ali placamo.
1921

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 jul 2023, 23:40

Pa i Amar procera milione pa gs ne spominjes, kao i Miske. Vidis po dugovima iz svakog mandata, drzavi plivamo minimum milion iz svakog mandata, unistio teren, na stadion ulazio i kunto i panto. Prihoda je bilo u svakom amarovom mandatu.

I da digli istok (Amar tvrdio da se bez 10 miliona ne moze dici), evropa na Grbavici i danas, teren uradili, pomocni doveli u red, administraciju kluba prvi put od rata doveo u red, ostvarili rekordna primanja od sponzora, nismo duzni nikome bili, oko licence administrativnih stvari nismo brinuli. Cak je i Amar te stvari priznao, ne znam zasto je pojedincima tesko.

Miske je imao poteza, kao da je njegoov sve i kao da klub postoji od kad je on, ali neke stvari kapu skidam. Licno ga ne podnosim. Biznismen kao i svaki drugi u BH preko ledja obespravljene radnicke klase.

A Zeljo ce prevazici ovo stanje.
Amar kad je ćerdao milione, titule su se osvajale pet kola prije kraja. I što je najvažnije, Amar ih je i zaradio.

Misimović je krčmio tuđe milione, one koje mu je Gredić ostavio, Odović od Evrope, milione od Džeke, Amira, Bajića.

Odović, kojeg je Misimović lobiranjem u Upravi otjerao, da bi Gredić podnio ostavku, jer je Greda rekao Odoviću da će biti trener dok je on na čelu kluba. Rasprcao čovjek omladinski pogon, rastjerao djecu i uništio Željinu zlatnu koku. Nepopravljiva šteta.
Voli te tvoje Sarajevo.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 09 jul 2023, 23:41

RatoborniMrmot je napisao/la:
09 jul 2023, 23:08
MocMahale444 je napisao/la:
09 jul 2023, 20:56
hrasno idi vodi malog pred opstinu.

A znas ko ti kmeci i stenje, koja te odhranila.
S tim da misliš da sam hrasno, a nisam, jer je on dušman krepo daBogda neću reagovati, al to je zadnja, već me nerviraju tvoje debilane, retardacije i lajanje preko foruma. Poganu jezičinu obično djela ne prate, al ni blizu.

Ako imaš bilo šta da kažeš, uključi poruke i reci mi u lice, vjeruj da jedva čekam.

Sad budi miran, fino se igraj i ne spominji mi familiju.
Evo se plašim vjeruj. Ti si mene citirao da odbranis rumenka rumenog.
Vrijedjas me prvi ono mahinalno izletilo jbga desava se samo me nemoj tuci gurabije ti.

Glavni acc ti je bolji ovaj sto sad koristis da budes advokat rumenku no gud.

**** te ovi me napadaju zbog amara, ovaj muflon zbog rumenka, gibra gnjidoni zbog misketa.
Polako ljudi :kafa:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 09 jul 2023, 23:41

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
09 jul 2023, 23:37
Svakim je danom sve manji, znaci rucak placamo. Ne jedemo kavijar mozda, ali placamo.
Ali pet godina ti treba ovim tempom u najboljem slucaju da progledas iz vode, nije ovo Posusje da moze toliko godina tavoriti i prezivljavati u beha ligi. Zelju je nemoguce ugasiti, ali je moguce da ga se svede na to da vegetira i da reda radi igra, a to je ono sto su mnogi upozoravali

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 09 jul 2023, 23:43

Njušim pitara na temi, šta ima kod tebe, dobar, ti ?

5.2 miliona duga, od toga 1.7 miliona poreza koji će ići na dugogodišnji reprogram. Ostaju 3.5 miliona, ako prođemo Minska imamo barem milion od Europe i još čekamo milion od Amira, total dva miliona. Ostaje nam 1.5 milion duga i mnogo veći budžet za igrače od naredne sezone :wave:

Pozdravi raju na Lavoru i navijaj da ne prođemo Minska :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.