FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
80
35%

Ukupno glasova: 227

FCUM
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la FCUM » 10 jul 2023, 11:34

Hamagara je napisao/la:
10 jul 2023, 11:15
FCUM je napisao/la:
10 jul 2023, 11:10
nadati se najboljem ove sezone. Ekipa, top sa imenima, atmosfera oko igraca i trenera vrhunska.
Još da se atmosfera prenese ma tribine, da se napokon stane kao jedan i SVI zajedno da guramo ovo do kraja.

Djeluju mi svi puni samopouzdanja, a odavno tako nismo izgledali.

Vidjećemo sve abd u četvrtak...

Mosa Rajvosa
nas nikad nece sve potrefiti. Da nam igraju Palic i Hebibovic sutra na tribinama bi izgledali svi ko jedan.
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 10 jul 2023, 11:42

Ado_77 je napisao/la:
10 jul 2023, 11:06
Hajmo ljudi malo se okrenuti za ovo sto nam slijedi u cetvrtak vase misljenje i prognoze ja mislim da mozemo dole minimalno dobiti.
0-2, Renan glavom, Ziljkić penal
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 10 jul 2023, 11:57

Ma biti ce tamo zeznuto, nemojmo se zavaravati, meni je i remi mjera

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 10 jul 2023, 12:09

Gdje je onai Rule kazu da on ima strasnu desetku na lageru samo je igrac malo stariji oko 30 ljeta...
Zadnja izmjena: fera, dana/u 10 jul 2023, 12:26, ukupno mijenjano 1 put.
You are someone else I am still right here

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 10 jul 2023, 12:17

Znači opet će jedan od najboljih igrača na klupu da bi narkomanov sin igrao za sebe i svoju statistiku dok ga pokušavamo uvaliti nekome.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 10 jul 2023, 12:19

Prvaci smo svijeta u pljuvanju svega domaćeg.
Avram dobar, al u qrcu. Milion KM nas koštala (plate,doprinosi,banja i doktori) 2 gola i 2 asis. Gdje su ponude za tog mađioničara?
Anicica niko ne spominje, ali Dal Varesanovic je konstantno na stubu srama. Momak medju 4 najbitnija igrača sto igramo Evropu. Da se Varesanovic preziva Hiros ili Tomic, na koljenima bi molili da ostane.
Da se Avram preziva Varešanović, ne bi smio izaći na ulicu, a kamo li na Kosevo.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 10 jul 2023, 12:19

mirzatele je napisao/la:
10 jul 2023, 12:17
Znači opet će jedan od najboljih igrača na klupu da bi narkomanov sin igrao za sebe i svoju statistiku dok ga pokušavamo uvaliti nekome.
Pa tako treba. Sto si ljubomoran i negativan :kafa:
- FKS -

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 10 jul 2023, 12:20

Samozdravlje je napisao/la:
10 jul 2023, 12:19
Avram dobar, al u qrcu. Milion KM nas koštala (plate,doprinosi,banja i doktori) 2 gola i 2 asis. Gdje su ponude za tog mađioničara?
Anicica niko ne spominje, ali Dal Varesanovic je konstantno na stubu srama. Momak medju 4 najbitnija igrača sto igramo Evropu. Da se Varesanovic preziva Hiros ili Tomic, na koljenima bi molili da ostane.
Da se Avram preziva Varešanović, ne bi smio izaći na ulicu, a kamo li na Kosevo.
Opet lupaš gluposti, ali razumljivo, tebi je Handžić draži nego Ahmetović.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 10 jul 2023, 12:21

JavierBosnia je napisao/la:
10 jul 2023, 11:31
Dvije stvari najvise zamjeram na novim dresovima koji su mi odlicni i vjerovatno najbolji u ovom nekom novijem periodu.
1. Brojevi su ipak preveliki i trebalo bi ih malo smanjiti za nijansu po meni bolje izgleda
2. Grb - izgleda kao da ga je neki lokalni krojač prišio za 2 minute. Puno je tu opcija, moze se prišiti ali gusto sa koncem (blackburn i vitesse), moze se nalijepiti kao Eibar i Liverpool, kompletno sivenje kao Argentina, i vjerovatno najskuplje kao neka vrsta plastificiranja grba kao Real Madrid. Kako god ima razlicitih rjesenja mislim da su nasi odabrali najjeftinije i najgore.

To su stvari koje se mogu ispraviti, pa eto ako neko od nasih ovo bude citao, ili neko odavde neka proslijedi nasima, sitnice koje mogu puno znaciti

slika
slika

slika
Nek nam naprave hologram, kao transparentno :damn: pusti bolan, prva serija koju smo dobili, nece to biti nista spektakularno. Ti nas poredis sa argentinom i liverpulom

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 jul 2023, 12:22

boki86 je napisao/la:
10 jul 2023, 11:57
Ma biti ce tamo zeznuto, nemojmo se zavaravati, meni je i remi mjera
Hoće ali se generalno trebamo postaviti kao favoriti i napasti od prve minute. Sve i da ne bude pobjeda moraš držati neku konstantu. Ja ipak mislim da možemo do npr. 0:1 ili 0:2 - svaka čast njima na izborenoj Europi i sve to ali trenutno se muče i u svojoj ligi koja nije tako jaka poput naše.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 10 jul 2023, 12:26

Ne pljuje niko Dala jer se preziva Varesanovic i jer je "nase dijete". Pod većom lupom jest, bolje rečeno svaki pas mu se gleda, al da ga neko kritikuje zbog prezimena i slicno, to nije tacno. Jednostavno momak je los, vecim dijelom provedenog vremena na terenu je uzasan. Na 1 dobar potez ide 5 užasnih. Nije se jednom desilo da Dal napravi 3-4 glupe greske i da saigraci krenu galamit na njega jer jednostavno te gluposti pocinju izludjivati. Te price da ga se kritikuje samo zbog prezimena su za malu djecu
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 10 jul 2023, 12:28

Ado_77 je napisao/la:
10 jul 2023, 11:06
Hajmo ljudi malo se okrenuti za ovo sto nam slijedi u cetvrtak vase misljenje i prognoze ja mislim da mozemo dole minimalno dobiti.
Gruzijci su stvarno prosjek živi, i u ligi su tanki, rosterom debelo ispod našeg kvaliteta... samo da ozbiljno ovo shvate i ne bi smjelo biti problema čak ni u Gruziji. I remi je naravno ok, pa ih na Koševu završiti. Sa Aktobeom će već biti teže, oni su puno jača i ozbiljnija ekipa, ali smo favoriti i ne treba bježati od toga.

Kako sam shvatio izvlačenje za treće pretkolo je nakon što završi prvo, što bi značilo da je idealno dobiti nekog "lakšeg" nosioca pa da se ima čemu nadati i za eventualni playoff. Skandinavci su tu vjerovatno najbolja opcija jer nam leže i po prirodi, Djurgardens i Rosenborg u prvom redu, CSKA Sofija također odlična opcija, kao i Apoel koji kako vidim vrijedi svega 13 miliona.

Al dobro da se ne ide u daleku budućnost :mrgreen: , prvo Gruzijci...
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 10 jul 2023, 12:36

mnon46 je napisao/la:
10 jul 2023, 12:20
Opet lupaš gluposti, ali razumljivo, tebi je Handžić draži nego Ahmetović.
Ne poturaj i ako repliciras drži se konkretnog u postu. Ahmetović je medju 3-4 najjača i najdraža igrača postagresijskog perioda. Ahmo odigrao top 3-4 sezone. Bio zdrav,srca i igrač kojeg svi poštujemo.
No jest mi Haris draži od Krleta , koji ni sam nije znao koja mu je pozicija, a u 6 godina 4 grijač klupu.
Nisam ja od onih koji se vode mišljenjem mase, koji u horu ponavljaju istu mantru.
Mnogima ovdje nisu valjali Rahman,Renan,Francis,Dal..... I slijedilo je ono "popisa me Dalaraaaa"

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 10 jul 2023, 12:38

Ima istine s tim da ja nisam fan igraca koji prvo gledaju sebe pa tek onda tim. Ne pljujem ga nigdje al to je konkretno ono sto meni smeta kod njega. Sto se tice statistike i uporedbe sa Avramom tu si u pravu.
Sinoc je bila prica sta ako Dal ode, pa ja se nikad ne bi na Avramovskog oslonio da iznese sezonu... moras biti glup pa se nadati da ce ga nekim cudom eto bas ove sezone posluziti zdravlje.
Kao igrac puno bi vise volio igrati sa Avramom nego Dalom.
You are someone else I am still right here

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 10 jul 2023, 12:42

boki86 je napisao/la:
10 jul 2023, 12:21
Dvije stvari najvise zamjeram na novim dresovima koji su mi odlicni i vjerovatno najbolji u ovom nekom novijem periodu.
1. Brojevi su ipak preveliki i trebalo bi ih malo smanjiti za nijansu po meni bolje izgleda
2. Grb - izgleda kao da ga je neki lokalni krojač prišio za 2 minute. Puno je tu opcija, moze se prišiti ali gusto sa koncem (blackburn i vitesse), moze se nalijepiti kao Eibar i Liverpool, kompletno sivenje kao Argentina, i vjerovatno najskuplje kao neka vrsta plastificiranja grba kao Real Madrid. Kako god ima razlicitih rjesenja mislim da su nasi odabrali najjeftinije i najgore.

To su stvari koje se mogu ispraviti, pa eto ako neko od nasih ovo bude citao, ili neko odavde neka proslijedi nasima, sitnice koje mogu puno znaciti

slika
slika

slika
Nek nam naprave hologram, kao transparentno :damn: pusti bolan, prva serija koju smo dobili, nece to biti nista spektakularno. Ti nas poredis sa argentinom i liverpulom
Upravu je čovjek 100%
Evo u ova zadnja 3 dresa koja imam stvarno je grb najgori kvalitet moguci. Siguran sam da nisu toliko veliki troškovi i volio bi da se bar jedna metoda koje je Javier naveo iskoristi. Argentina i Liverpul ti ovdje nemaju veze, pa sigurno pola premijerligaša imaju kvalitetniji materijal za grb.
Boldirano je istina. Dal je zabio par bitnih golova za evropu, ali svojim pasovima, šutevima u nebesa, driblinzima kroz noge, trčkaranjem, itd. toliko uspori igru i sigurno nam sam oduzme 1-2 gola svaku utakmicu. Neki kao da su zaboravili da je momak igrao katastrofalno prije utakmica sa Zrinjskim, Veležom, itd.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 10 jul 2023, 12:45

Zutti je napisao/la:
10 jul 2023, 12:26
Ne pljuje niko Dala jer se preziva Varesanovic i jer je "nase dijete". Pod većom lupom jest, bolje rečeno svaki pas mu se gleda, al da ga neko kritikuje zbog prezimena i slicno, to nije tacno. Jednostavno momak je los, vecim dijelom provedenog vremena na terenu je uzasan. Na 1 dobar potez ide 5 užasnih. Nije se jednom desilo da Dal napravi 3-4 glupe greske i da saigraci krenu galamit na njega jer jednostavno te gluposti pocinju izludjivati. Te price da ga se kritikuje samo zbog prezimena su za malu djecu
Dobro mladiću nek si u pravu, a gdje je 40 utakmica koje Avram provede na tribinama. Gdje je Anicic koji odigra 45' i 44".
Meni je krivo što padamo na priču forumasa pojedinih menadžera i vrti se ista mantra Krle, Avram Tito, a Dal ******.

Unknown14
Kontakt:

Post Postao/la Unknown14 » 10 jul 2023, 12:49

Bravo! :thumbup:

Nema naroda koji je više ljubomoran na uspjeh svog naroda od bošnjaka na kugli zemaljskoj. Tolika je ta ljubomora velika da se ti ljudi mrze i žele im sve najgore i tačno se gleda i najsitniji detalj da im se sve od do psuje.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 10 jul 2023, 12:51

Sudeći po dostupnim podacima, ovaj Torpedo igra prilično zatvoreno. Pretpostaviti je da će tako krenuti i protiv Sarajeva. Ako krenemo sa 4231, faktički pristajemo na njihov način igre. Tu će biti glavno težište na, pretpostavimo, osovini Zeljković-Vrančić i njihovoj kreaciji napada i prenošenju lopte. Analogno tome, vjerovatno će Torpedo nastojati ugušiti tu kreaciju u samom začetku. Svakako mislim da će pokušati napraviti što veći jaz između naših linija i nastojati izolovati našeg napadača, kao i ofanzivni dio. Logički odgovor bio bi približavanje naše zadnje linije veznom redu i prebacivanje iznošenja lopti na štopere. To oni i očekuju. Pustili bi našeg stopera da vuče loptu dok može, a onda bi ga prisiljavali da dugim i visokim loptama traži naše napadače i/ili isturene igrače, primoravajući ga na eventualnu pogrešku. Zato ja ne bih postupio logički, jer zaista mislim da će oni svoju taktiku podrediti tome. Ipak smo mi nepoznanica jedni drugima i u takvoj konstelaciji oprez diktira igru.
Ja bih pokušao sa acentričnom kreacijom, budući da Mirza neće odustajati od uobičajene formacije. Naime, pokušao bih kreirati naše napade preko krila. Odnosno, krila bi se vraćala duboko na našu polovinu i započinjala napade. Ovo bi imalo za svrhu, ne neku strukturnu kreaciju, nego izbacivanje protivnika iz ravnoteže i izlaženja iz okvira njegovog razmišljanja, mjera i protumjera. Fokus je na bekovima! Njihovim kretanjima uz aut-liniju duboko na protivničkoj polovini, krila bi distribuirala oštre, prizemne okomite lopte uz rub igrališta. Na taj način, orijentacija i fokus protivnika okreće se od prvobitnog cilja, te se i oni odbrambeno moraju postaviti acentrično, što daje mogućnost Zeljkoviću da razbija njihovu sredinu koja bi bila više bočno orjentisana i bilo bi joj neophodno da učini par koraka da se postavi u prethodno zadatu zonu. Tih par koraka, odnosno sekunda vremena su pukotina u njihovom sistemu. Posljedično prednjem, Vrančić, pa i mladi Varešanović/Avramovski, dobivaju manevarski prostor gdje mogu loptu distribuirati, ili napadaču, ili drugom nadolazećem bočnom igraču. U tom momentu, žargonski rečeno, mi smo im "zašli za leđa" i to bi bila prilika za, recimo, rano vodstvo, te da protivnik izađe iz prvobitno zacrtanih planova i otvori utakmicu, gdje smo mi, vjerujem, u prednosti.
Ovo su neka moja razmišljanja i ideje. A za šta se Mirza odlučio, ostaje da se vidi. Iako stojim pri stavu da će operz podosta uticati na obje ekipe.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 10 jul 2023, 12:56

slika
slika

slika

Ukusi su razliciti ali je bas ovaj veliki font kul. Sto se vracas starom najk dresu. Ovo je avantgard, niposto ne mijenjati font. Ako ko cita iz kluba
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 10 jul 2023, 12:58

mirzatele je napisao/la:
10 jul 2023, 12:17
9 igraca u formaciji + jedan setac. Pitanje je vremena kad ce se ekipa ispickarati radi toga. To moze samo Messi i pokusava Dalkan. Sto jes jes fino je poklopio loptu protiv Domzala ali on zivi za one momente, da ekipa iskreira sve a on da kajmak pokupi. Poslije Gruzije aBd da se selamimo
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: boki86, BungaBum, Cwirek, skoJaa i 64 gosta.