FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
80
35%

Ukupno glasova: 227

Lecler
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lecler » 10 jul 2023, 13:52

Ko nam je sve u upravi dobro ikako imamo dresove.
ISTINA ZA VEDRANA!

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 10 jul 2023, 13:53

Ma bezveze prica oko familije varesanovic.. nista necemo dobit i sa ovim raspravama sve dok je igrac sarajeva treba ga istrpiti ili trpiti isti uvac, niko nista specijalno nece reci, a u svemu tome ni meni iz dzepa pa ni i tebi u dzep... Boli me uvac za njih proci ce i oni ostat ce Sarajevo .. svakqkvih debila je proslo kroz klub istrpili smo .. pa i bjih dvokica i ayla ce kad tad otici... A mi navijaci ostajemo zajedno sa Sarajevom... **** ga okrenimo se novoj sezoni, u cetvrtak prva tekma, pa cemo vidjet na sta licimo....
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 10 jul 2023, 13:55

Svako od nas može učiniti bar ponešto da se pogura Dalov transfer. Šaljite yt klipove na službene mail adrese klubova. Moramo uraditi maksimum. Stavite da bi klub prihvatio ponudu od 250k eura, okvirno onako. Dosta menadžera radi na tome da se proda, ali možda je vrijeme da se i mi ostali uključimo, jer očigledno da negdje šteka. Navedite da je igrao za repku, gurnuo Ronalda, odigrao 3 dobra kola na kraju sezone, sve što ide u prilog navesti!
Bahati, bahati Željkan!
1946

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 10 jul 2023, 13:55

Mozda bi Avramovski i pokazao nesto da nije morao na tribine/klupu zbog narkomanovog mladunceta !
Pocnite smisljati kako je Avram povrijedjen, da na vakat ipravdate guranje male bahate sline u evropskim utakmicama...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

kenoHZ

Post Postao/la kenoHZ » 10 jul 2023, 13:57

NazorUso je napisao/la:
10 jul 2023, 13:23
Samozdravlje je napisao/la:
10 jul 2023, 12:19
Prvaci smo svijeta u pljuvanju svega domaćeg.
Avram dobar, al u qrcu. Milion KM nas koštala (plate,doprinosi,banja i doktori) 2 gola i 2 asis. Gdje su ponude za tog mađioničara?
Anicica niko ne spominje, ali Dal Varesanovic je konstantno na stubu srama. Momak medju 4 najbitnija igrača sto igramo Evropu. Da se Varesanovic preziva Hiros ili Tomic, na koljenima bi molili da ostane.
Da se Avram preziva Varešanović, ne bi smio izaći na ulicu, a kamo li na Kosevo.
Prvaci smo svijeta u pravljenju legendi od svake sline. Prvo lupetas o Avramo jer ni ti ni niko ne zna njegovu platu. Drugo zaboravljas da je mladjahni dalkan isto bio povtijedjen pa ne racunas koliko nas je to kostalo.
Znaci kad se Avram povtijedi on je to namjerno da zayebe klub, a kad se slina povrijedi onda se suti.
Avramovski s jednom nogom i jednim plucnim krilom je za slinu dalkana Inesta !!! Gdje su ponude za maga kojeg svi guraju od jluba do repke ? Samo Backa Topola davala 150k i tjt. Sto se ne proda taj maestro kojeg ne volimo zbog prezimena ???
Pošto se o bojkotu više ne smije pisati, dresove smo protabirili, pojačanja više nema, e hajmo se vratiti na svima dragu temu, a to je mlađahni DV i poređenje sa Avramom.

Pa da repliciram svom omiljenom forumašu.
Kad je to tako, gdje su ponude za Avrama? Pošto do Olova očigledno nije došla informacija, Bačka je davala milion eura (1.000.000 EUR).
Niko na ovom forumu nije gori i pokvareniji od tebe, svaki post ti je srozavanje Dala. Kažeš nije zbog prezimena, ali fakat ne kontam više šta je tvoj problem da si toliko opčinjen Dalom. Jel' ti možda skinuo trebu, ili si možda gay koji je zaljubljen u njega pa te muči neuzvraćena ljubav, šta li.
Ja znam da bi ti volio da je obrnuta situacijia između Dala i Avrama, ali nije. Brojevi ne lažu pomiri se sa time, pa šta god mislio.

PS

U odgovoru probaj biti kreativniji, bez spominjana branjenja, pudlica, jagodica... Samo argumenti.

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 10 jul 2023, 13:59

Presmiješni ste :clap: :bow:
Kada je Dal toliko dobar, u idealnih 11, izborio evropu svom klubu, igrao za repku protiv velikog Portugala, ima fenomenalnu statistiku, itd. zašto ga samo fckng Bačka Topola želi? I to za mizernih 150k-250k (Kurdica smo za iste pare prodali). Kakav pritisak spominjete bolan :urnebes:, okružen šupkolizcima jedino je mogao osjetiti "pritisak" da čita forume svakodnevno.
Edit: Pa Kenozoiče što uprava nije prihvatila tih 1mio eura?
Zadnja izmjena: bordobijelisampion, dana/u 10 jul 2023, 14:02, ukupno mijenjano 2 puta.

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 10 jul 2023, 14:00

Avram nema statisticki ucinak kao Dal,ali Avram nije ni igrao koliko Dal jeste.
Analogno tim cinjenicama Avram se nije nadavao golova,nije ni Dal,s tim da je ovaj imao par bljeskova u bitnim tekmama zavrsnice prvenstva i postigao je neke bitne golove. U krajnjem njihov zadatak i nije da budu primarno golgeteri vec asistencije.
Medjutim,Avram nikad nije zaribao ili upropastio neke golove izostankom zavrsnog pasa za situaciju 1na1,ili ubijanjem kontre nekim sumanutim potezima,itd…
Da se ne varamo,Dal je igrac koji itekako oscilira,konstanta jos ne postoji u toj mjeri. Povrh svega igra prije svega za sebe,tim sta uradi na kraju.
Avram je tipicni timski igrac,u krajnjem sasvim zreo kao igrac koji nepobitno za dva levela vise igra bolje glavom (umom) nego ovaj zelenguz.
"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ

Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 10 jul 2023, 14:01

VenamaHrabrih je napisao/la:
10 jul 2023, 12:51
Sudeći po dostupnim podacima, ovaj Torpedo igra prilično zatvoreno. Pretpostaviti je da će tako krenuti i protiv Sarajeva. Ako krenemo sa 4231, faktički pristajemo na njihov način igre. Tu će biti glavno težište na, pretpostavimo, osovini Zeljković-Vrančić i njihovoj kreaciji napada i prenošenju lopte. Analogno tome, vjerovatno će Torpedo nastojati ugušiti tu kreaciju u samom začetku. Svakako mislim da će pokušati napraviti što veći jaz između naših linija i nastojati izolovati našeg napadača, kao i ofanzivni dio. Logički odgovor bio bi približavanje naše zadnje linije veznom redu i prebacivanje iznošenja lopti na štopere. To oni i očekuju. Pustili bi našeg stopera da vuče loptu dok može, a onda bi ga prisiljavali da dugim i visokim loptama traži naše napadače i/ili isturene igrače, primoravajući ga na eventualnu pogrešku. Zato ja ne bih postupio logički, jer zaista mislim da će oni svoju taktiku podrediti tome. Ipak smo mi nepoznanica jedni drugima i u takvoj konstelaciji oprez diktira igru.
Ja bih pokušao sa acentričnom kreacijom, budući da Mirza neće odustajati od uobičajene formacije. Naime, pokušao bih kreirati naše napade preko krila. Odnosno, krila bi se vraćala duboko na našu polovinu i započinjala napade. Ovo bi imalo za svrhu, ne neku strukturnu kreaciju, nego izbacivanje protivnika iz ravnoteže i izlaženja iz okvira njegovog razmišljanja, mjera i protumjera. Fokus je na bekovima! Njihovim kretanjima uz aut-liniju duboko na protivničkoj polovini, krila bi distribuirala oštre, prizemne okomite lopte uz rub igrališta. Na taj način, orijentacija i fokus protivnika okreće se od prvobitnog cilja, te se i oni odbrambeno moraju postaviti acentrično, što daje mogućnost Zeljkoviću da razbija njihovu sredinu koja bi bila više bočno orjentisana i bilo bi joj neophodno da učini par koraka da se postavi u prethodno zadatu zonu. Tih par koraka, odnosno sekunda vremena su pukotina u njihovom sistemu. Posljedično prednjem, Vrančić, pa i mladi Varešanović/Avramovski, dobivaju manevarski prostor gdje mogu loptu distribuirati, ili napadaču, ili drugom nadolazećem bočnom igraču. U tom momentu, žargonski rečeno, mi smo im "zašli za leđa" i to bi bila prilika za, recimo, rano vodstvo, te da protivnik izađe iz prvobitno zacrtanih planova i otvori utakmicu, gdje smo mi, vjerujem, u prednosti.
Ovo su neka moja razmišljanja i ideje. A za šta se Mirza odlučio, ostaje da se vidi. Iako stojim pri stavu da će operz podosta uticati na obje ekipe.
ma sta ce ti ovliki post,trebamo uci sa tekmom da su gruzijci malo jaci od mladosti DK i cao,neka mole Boga ako kuci tricu ne prime.
Ako cemo se njih plasit **** evropu onda,sta ce bit kad izvucemo fiorentinu bilbao ,sad lupam,al taj rang
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 10 jul 2023, 14:04

kenoHZ je napisao/la:
10 jul 2023, 13:57
NazorUso je napisao/la:
Avram dobar, al u qrcu. Milion KM nas koštala (plate,doprinosi,banja i doktori) 2 gola i 2 asis. Gdje su ponude za tog mađioničara?
Anicica niko ne spominje, ali Dal Varesanovic je konstantno na stubu srama. Momak medju 4 najbitnija igrača sto igramo Evropu. Da se Varesanovic preziva Hiros ili Tomic, na koljenima bi molili da ostane.
Da se Avram preziva Varešanović, ne bi smio izaći na ulicu, a kamo li na Kosevo.
Prvaci smo svijeta u pravljenju legendi od svake sline. Prvo lupetas o Avramo jer ni ti ni niko ne zna njegovu platu. Drugo zaboravljas da je mladjahni dalkan isto bio povtijedjen pa ne racunas koliko nas je to kostalo.
Znaci kad se Avram povtijedi on je to namjerno da zayebe klub, a kad se slina povrijedi onda se suti.
Avramovski s jednom nogom i jednim plucnim krilom je za slinu dalkana Inesta !!! Gdje su ponude za maga kojeg svi guraju od jluba do repke ? Samo Backa Topola davala 150k i tjt. Sto se ne proda taj maestro kojeg ne volimo zbog prezimena ???
Pošto se o bojkotu više ne smije pisati, dresove smo protabirili, pojačanja više nema, e hajmo se vratiti na svima dragu temu, a to je mlađahni DV i poređenje sa Avramom.

Kad je to tako, gdje su ponude za Avrama? Pošto do Olova očigledno nije došla informacija, Bačka je davala milion eura (1.000.000 EUR).
Niko na ovom forumu nije gori i pokvareniji od tebe, svaki post ti je srozavanje Dala. Kažeš nije zbog prezimena, ali fakat ne kontam više šta je tvoj problem da si toliko opčinjen Dalom. Jel' ti možda skinuo trebu, ili si možda gay koji je zaljubljen u njega pa te muči neuzvraćena ljubav, šta li.
Ja znam da bi ti volio da je obrnuta situacijia između Dala i Avrama, ali nije. Brojevi ne lažu pomiri se sa time, pa šta god mislio.

PS

U odgovoru probaj biti kreativniji, bez spominjana branjenja, pudlica, jagodica... Samo argumenti.
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Koliko smo mi htjeli, 5?
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 10 jul 2023, 14:06

Oprase ljudi opet sa dalom i mirzom, jbt opet prozivanja narkoman, mladunce, smoriste vise ljudi

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 10 jul 2023, 14:08

kenoHZ je napisao/la:

PS

Nemoj tako za Avrama se otimala poliklinika Al Tawil i Zavod za sportsku medicinu, a bilo je ponuda i od Medicusa :urnebes:
U novi boj ...

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 10 jul 2023, 14:11

mnon46 je napisao/la:
10 jul 2023, 14:04
kenoHZ je napisao/la:
NazorUso je napisao/la:

PS

:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Koliko smo mi htjeli, 5?
Ako su davali toliko i mi nismo htjeli, šta se to konta, pa realno je i 500 k eura bingo, al eto.
Koševo Zapad

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 10 jul 2023, 14:13

E čuj milion eura
ISTINA ZA VEDRANA!

TrofejiSuTu
Kontakt:

Post Postao/la TrofejiSuTu » 10 jul 2023, 14:16

Znaci milion Mirvic bacio u bunar,ni manje ni vise nego od Backe,e jbt :urnebes: :urnebes: :urnebes:
"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ

Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 10 jul 2023, 14:20

Marko Mihojević i Ajdin Hasić napustili redove Goztepea
:hmmmmm:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

senad82
Kontakt:

Post Postao/la senad82 » 10 jul 2023, 14:21

boki86 je napisao/la:
10 jul 2023, 14:06
Oprase ljudi opet sa dalom i mirzom, jbt opet prozivanja narkoman, mladunce, smoriste vise ljudi
Sve isti momci brate uvijek
Dr..ju kuci po cijeli dan pa nadje pamet da soli raji ovdje a kad je kartu kupiti kuknjava na sve strane sto ovoliko sto onoliko
F.K. SARAJEVO

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 10 jul 2023, 14:21

kenoHZ je napisao/la:
NazorUso je napisao/la:

PS

Znaci direktiva je da se pise da je odbijen milion za dalkana. Nemojte se brukati, kakav milion :rol: e cuj samo argumemti a ono lupilo da je neko davao milion 🤣🤣
To da li sam gay ili ne znaju clanovi tvoje obitelji 🍓😍
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Unknown14
Kontakt:

Post Postao/la Unknown14 » 10 jul 2023, 14:22

miky_hz je napisao/la:
10 jul 2023, 14:20
Marko Mihojević i Ajdin Hasić napustili redove Goztepea
:hmmmmm:
Zaganjat Mihojevića

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 10 jul 2023, 14:31

E cuj davali milion eura a mi odbili, kakve ljudi gluposti ovdje valjaju...

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 10 jul 2023, 14:33

Za nekoga za koga se "davao milion" ne nudi se na svakom koraku i u svakom krugu menagera... suplja ti je ta prica
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bordobijeli, bvsic, Dave, MSOZ101, NazorUso, ristagrad, SHZ82, Vanja8 i 51 gost.