NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

laudrop
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la laudrop » 11 jul 2023, 13:38

Kad je Željo mogao Santosa, moći ćemo i mi njega. Studentska boravišna dozvola ili nešto slično.
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 11 jul 2023, 13:42

Ma ne treba podatke sa TMa uzimati zdravo za gotovo, pogotovo kad su u pitanju mladji i relativno nepoznati igraci. Vrlo je moguce da Bronja ima i nase drzavljanstvo, a ako i ne moze se naci nacin. Ne vjerujem da bi momka bezze dovodili i drzali na treninzima. To vrijeme je proslo :)

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 11 jul 2023, 13:44

laudrop je napisao/la:
11 jul 2023, 13:38
Kad je Željo mogao Santosa, moći ćemo i mi njega. Studentska boravišna dozvola ili nešto slično.
Primjer zelje je nesto sto treba izbjegavati. Dzaba se onda krecilo 3 godine, ako ce se fintati. Mislim da nismo jos kao klub zreli za strane igrace i treba jos posla odraditi da stanemo na noge.

Zeljo je podvalio profesionalni ugovor sluzbi za strance a savezu amaterski, necu da moj klub ide tim putem.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 11 jul 2023, 13:50

Nije se dzaba krecilo. Sad imas poluge da zastitis klub od takvih postupaka. I nece se dopustiti 5 godina varanja pa da se sjetimo da ih sklonimo.

Ovo govorim hipotetski, UO ima moju punu podrsku.
Celik!3,2,2.

Hodza95
Kontakt:

Post Postao/la Hodza95 » 11 jul 2023, 13:53

phillies je napisao/la:
11 jul 2023, 09:36
Hodza95 je napisao/la:
11 jul 2023, 08:51
redbull93 je napisao/la:
10 jul 2023, 22:25

Ako Bog da inshallah ocekujemo i hodzu u nasoj forumskoj akciji 12ti igrac.
Samo kaži sta treba i neće biti problem ako Bog da 😉
Tamam. Neće biti problem.

Dvije godine unazad,ekipa sa foruma se svojim prilozima ucestvuje u akciji 12.igrac (kodnim nazivom "FORUMASI). Minimalna donacija 100 KM. Negdje krajem oktobra ili pocetkom novembra pocinje a do tada ce se napraviti popis ucesnika. Ako si zaintresovan pogledaj teme :

viewtopic.php?f=101&t=16304
viewtopic.php?f=101&t=17285

Bice i za ovu godinu otvorena tema, da ovdje ne pravimo zbrku. Hvala i dobro dosao.

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 11 jul 2023, 13:55

Truhlo je napisao/la:
11 jul 2023, 13:44
laudrop je napisao/la:
Primjer zelje je nesto sto treba izbjegavati. Dzaba se onda krecilo 3 godine, ako ce se fintati. Mislim da nismo jos kao klub zreli za strane igrace i treba jos posla odraditi da stanemo na noge.

Zeljo je podvalio profesionalni ugovor sluzbi za strance a savezu amaterski, necu da moj klub ide tim putem.
Nisam mislio na taj način fintiranja.

Ako je zakonski i legalno da klub registruje Bronju kao stranog državljanina koji boravišnu dozvolu ima zbog studiranja u Bosni i Hercegovini, ne vidim razlog da se to i ne uradi.

Koliko igrača je u Njemačku otišlo raditi, zaposlilo se, i sa strane igra nogomet jer sa tom radnom dozvolom može potpisati amaterski ugovor u stranoj državi. Mislim da je to jedini legalan način da mi kao klub registrujemo stranog igrača bez da potpisujemo profesionalni ugovor i sređuje papirologiju oko radne dozvole i slično.

Vidjet ćemo... volio bih ovog momka vidjeti u našem dresu, na treninzima kida! :tokralju:

edit: možda ima i naše državljanstvo, TM nije uvijek ispravan pogotovo s mlađim igračima. :bih:
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 11 jul 2023, 14:00

laudrop je napisao/la:
11 jul 2023, 13:55
Truhlo je napisao/la:
11 jul 2023, 13:44
laudrop je napisao/la:

Nisam mislio na taj način fintiranja.

Ako je zakonski i legalno da klub registruje Bronju kao stranog državljanina koji boravišnu dozvolu ima zbog studiranja u Bosni i Hercegovini, ne vidim razlog da se to i ne uradi.

Koliko igrača je u Njemačku otišlo raditi, zaposlilo se, i sa strane igra nogomet jer sa tom radnom dozvolom može potpisati amaterski ugovor u stranoj državi. Mislim da je to jedini legalan način da mi kao klub registrujemo stranog igrača bez da potpisujemo profesionalni ugovor i sređuje papirologiju oko radne dozvole i slično.

Vidjet ćemo... volio bih ovog momka vidjeti u našem dresu, na treninzima kida! :tokralju:
Naravno, ono sto potenciram jeste da ide legalnim putem. Studiranje ili radna dozvola preko drugog poslodavca je opcija, a onda amaterski ugovor sa klubom kada je boravisna dozvola uredna.

Ono sto je minus jeste sto to moze potrajati mjesecima, pa imas igraca koji je prosao pripreme i trenira, a ne mozes na njega racunati do oktobra npr.

Vidjet cemo, pratim ovaj slucaj :kafa:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Hodza95
Kontakt:

Post Postao/la Hodza95 » 11 jul 2023, 14:01

Ovo prezime Bronja, ima ih nekoliko žive na Ilidži, tako da vjerovatno je moguće da ima i naše državljanstvo...

RubikovaKocka
Kontakt:

Post Postao/la RubikovaKocka » 11 jul 2023, 14:03

Mali ako je dobar i obecava odmah treba gledati da ga se veze ugovorom na 2-3 godine, naravno ako moze i ako ima nase drzavljanstvo. Klub na ovakvim mladim igracima moze da zaradi lijepe i pristojne novce u buducnosti.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 11 jul 2023, 14:10

RubikovaKocka je napisao/la:
11 jul 2023, 14:03
Mali ako je dobar i obecava odmah treba gledati da ga se veze ugovorom na 2-3 godine, naravno ako moze i ako ima nase drzavljanstvo. Klub na ovakvim mladim igracima moze da zaradi lijepe i pristojne novce u buducnosti.
Nema od toga nista, naknada za treniranje za igrace koji dolaze iz drugih saveza je ogromna. Primjer santosa iz zelje 100k eura za naknadu za treniranje prethodnim klubovima. Posto je ovaj mladji, malo bi ustedio, a opet sigurno bi trebalo platiti minimum 50k €.

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 11 jul 2023, 14:12

Ako bude imao i naše državljanstvo i bude se pokazao sad na ovim utakmicama, nako gledajuci mu profil na youtube zna zabit gol ova golobrada jalija sandzacka sto bi truhlo reko, odmah mu dati možda na 2 godine.Šteta da kod nas proradi stekne dodatno iskustvo i ode besplatno.

RubikovaKocka
Kontakt:

Post Postao/la RubikovaKocka » 11 jul 2023, 14:12

Truhlo je napisao/la:
11 jul 2023, 14:10
Nema od toga nista, naknada za treniranje za igrace koji dolaze iz drugih saveza je ogromna. Primjer santosa iz zelje 100k eura za naknadu za treniranje prethodnim klubovima. Posto je ovaj mladji, malo bi ustedio, a opet sigurno bi trebalo platiti minimum 50k €.
Jbg. Onda mi ni nema smisla dovoditi mladog talentovanog igrača kojeg ćeš razigrati a koji ti može otići u svaka doba iz kluba.

PonosniSmogovci
Kontakt:

Post Postao/la PonosniSmogovci » 11 jul 2023, 14:14

Pa imamo onda i mi pravo na naknadu za treniranje za vrijeme koje je proveo u Čeliku.

RubikovaKocka
Kontakt:

Post Postao/la RubikovaKocka » 11 jul 2023, 14:19

PonosniSmogovci je napisao/la:
11 jul 2023, 14:14
Pa imamo onda i mi pravo na naknadu za treniranje za vrijeme koje je proveo u Čeliku.
Ako je tako onda je s jedne strane okej 🙂

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 11 jul 2023, 14:42

Idemo napraviti mobilizaciju!!
Svi na Bilino u subotu!!
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 11 jul 2023, 14:57

Koliko znam, placanje naknade za treniranje vazi samo za prvi profesionalni ugovor za igraca do 24 godine. Iz nasih slucajeva, to je 15ak hiljada KM.

Kako nas klub raste, tako cemo biti "prisiljeni" da placamo to kako bismo mogli i vise zaraditi, sad je trenutno prioritet samo da imamo solidnog spica uz neke manje pare. Zato je bitno graditi vlastitu omladinsku skolu. Djecu trebamo na vrijeme dovoditi u nas klub kako bismo izbjegli to placanje koliko god je moguce.

Koliko frke oko Huzbasica kao da je Ronaldo u najmanju ruku, a ono igrac za Kantonalne lige, a i to je upitno.
Celik!3,2,2.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 11 jul 2023, 15:10

AllGunsBlazing je napisao/la:
11 jul 2023, 14:57
Koliko znam, placanje naknade za treniranje vazi samo za prvi profesionalni ugovor za igraca do 24 godine. Iz nasih slucajeva, to je 15ak hiljada KM.

Kako nas klub raste, tako cemo biti "prisiljeni" da placamo to kako bismo mogli i vise zaraditi, sad je trenutno prioritet samo da imamo solidnog spica uz neke manje pare. Zato je bitno graditi vlastitu omladinsku skolu. Djecu trebamo na vrijeme dovoditi u nas klub kako bismo izbjegli to placanje koliko god je moguce.

Koliko frke oko Huzbasica kao da je Ronaldo u najmanju ruku, a ono igrac za Kantonalne lige, a i to je upitno.
Nasi slucejevi su igraci unutar istog saveza i tu savez na osnovu ranga kluba odredjuje naknadu za svaku godinu provedenu u klubu do 23e godine.

Kako se zove onaj nas omladinac sto je ja mislim u padeborn presao? Naknada koju je Celik naplatio je bila preko 50k KM, samo zato sto ide u drugi savez. Da je presao u sarajevo ta naknada bi bila plafon 15, 20k KM

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 11 jul 2023, 15:14

AllGunsBlazing je napisao/la:
11 jul 2023, 14:57

Izgradnjom samo jednog nogometnog terena sa jednim kontejnerom za presvlačenje igrača, Čelik će "ugasiti" sve druge nogometne škole u gradu. Ne možemo se uzdati u omladinski pogon, a djeca nam treniraju na plastičnom terenu gdje u prosjeku svaki treći igrač doživi povredu prednjih križnih ligamenata.

slika

Jedan mali primjer opreme koju svaka selekcija u klubu treba imati da bismo mogli očekivati zdrave i spremne igrače. Isto tako ovu opremu treba znati koristiti. A ove sitnice baš čine razliku u očima roditelja koji svoju djecu šalju na treninge. Npr. jedna Fortuna ima ove male golove, masa roditelja koje ja poznajem su zbog tih golova prešli u Fortunu, bez obzira što će ih tamo trenirati taksista. Vode se onim, što bih dijete slao tamo kad ovamo ima bolju opremu i sve izgleda ljepše, tamo će samo s loptom trčat.. Da ne govorim o Tempo sportu, koji je izbacio toliko kvalitetne djece, koja su naposlijetku eventualno prešla u kadete ili juniore Čelika. Sve zbog njihovog poznatog "balona" u kojem djeca mogu trenirati, a ima tu i velikih zasluga trenera Kafe koji zna raditi s malom djecom.

Huzbašić je igrač koji svaki dan ispuši kutiju cigara i nekoliko piva u Slajsu kod Gavre. Kakva uzdanica, 24 godina. Ljudi su samo stvorili sliku o momku s ulice koji se progurao u Čelik i zato im je malo krivo što više neće igrati.

slika

Isto je i sa prvim timom. Svaka ekipa za regeneraciju koristi rollere, "prostirke" su obavezan dio svake ekipe za specifične treninge. Također, sve ekipe koriste tegove do 20-30kg. Ali i za te stvari treba dodatna osoba koja će se baviti samo tim stvarima - kondicioni trener.

Sve u svemu, po meni, da bismo se oslanjali na omladinski pogon potrebno je da imamo sve preduslove da iz tog omladinskog pogona izlaze djeca, momčići, koji će u tim godinama napraviti razliku. Koliko god htjeli ili ne htjeli priznati, naš zadnji iole kvalitetan igrač je Bureković, koji se sad vuca po Srbiji i tamo ga tjeraju zbog loših radnih navika. Nadam se da će od generacije koja je jedina imala priliku 100% igrati za prvi tim Čelika bez obzira na kvalitet (Durmiš, Međuseljac, Arnautović, Karalić, Durmo i drugi) biti prekretnica za nove transfere iz Čelika u velike evropske klubove. :bih:

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 11 jul 2023, 15:36

Poslje dugova infrastruktura je najvisi prioritet. Vise bi volio da uradimo dva terena na sljaci nego plasman u PL ove sezone. Bili bi jedini klub u najvisem rangu koji nema pomocni teren na raspolaganju. Vidjeli ste proslu zimu, isto izbjeglice sirom centralne bosne da bi uspjeli koji trening odraditi, da ne govorim koliko je lose koristiti bilino polje za trening...

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 11 jul 2023, 15:43

Truhlo je napisao/la:
11 jul 2023, 15:36
Poslje dugova infrastruktura je najvisi prioritet. Vise bi volio da uradimo dva terena na sljaci nego plasman u PL ove sezone. Bili bi jedini klub u najvisem rangu koji nema pomocni teren na raspolaganju. Vidjeli ste proslu zimu, isto izbjeglice sirom centralne bosne da bi uspjeli koji trening odraditi, da ne govorim koliko je lose koristiti bilino polje za trening...
Apsolutno se slažem. Možda i mi letimo malo prije vremena, i dalje je tu dosta dugovanja prema licima koja nisu blokirali poslovanje kluba. Treba se riješiti preostalih repova do kraja mandata ovog upravnog odbora. A onda, vjerujem uz pojačani kadar postojećeg upravnog odbora od 2024. godine, krenuti u realizaciju ovog pitanja.

Dosta je tu "treba" a malo "idemo uraditi ovo, kako mogu pomoći?".

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.