A Vinko gurne Dupovca i valja. Čovjek bi rek’o trener nam ne valja

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
A Vinko gurne Dupovca i valja. Čovjek bi rek’o trener nam ne valja
Logika policije u Arapskim zemljama. Da ti nisi došao uElCartel11 je napisao/la: ↑13 jul 2023, 22:21Sto se tiče HZ nadam se, da je sve uredu. Danas napadnuti u gradu i koliko sam skontao, napadnuti na stadionu. Poserem su na ovu muriju, a sigurno ima uhapsenih jer se vidi i na snimku, da su 2-3 naša momka opkolili i udaraju ih, a nakon toga ide privodjenje. Za nadati se, da ce ih pustiti kuci sto prije.
Nadam se da znaš da Gruzija nije Arapska zemlja?Jadnimi je napisao/la: ↑13 jul 2023, 23:23Logika policije u Arapskim zemljama. Da ti nisi došao uElCartel11 je napisao/la: ↑13 jul 2023, 22:21Sto se tiče HZ nadam se, da je sve uredu. Danas napadnuti u gradu i koliko sam skontao, napadnuti na stadionu. Poserem su na ovu muriju, a sigurno ima uhapsenih jer se vidi i na snimku, da su 2-3 naša momka opkolili i udaraju ih, a nakon toga ide privodjenje. Za nadati se, da ce ih pustiti kuci sto prije.
našu zenlju, mi nebi imali problema sa tobom.
Nije problem u Durakovicu bio nego u nasoj debilnoj postavci. Osnovna stvar fudbala je ostajanje jednog beka nazad kad se drugi podize i sirenje stopera prema beku koji je se podigao, na taj nacin olaksavas branjenje njihove tranzicije. Medjutim nasem magu na klupi su te osnove ocigledno stran pojam pa se zna desit da se oba beka dignu ili da se jedan digne, ali se zadnja linija ne rasiri i ne zatvori mu ledja. Naravno ima tu i do fudbalske inteligencije koja nasim igracima nedostaje, mslm jbg da su fudbalski inteligentni i da su tehnicki potkovani ne bi ni bili kod nas, al bas da bi nadomjestio te nedostatke moras neke najosnovnije stvari ekipi "ubacit u glavu". Sto se tice branjenja kad je postavljena odbrana tu i nije neki problem bio, a i kad bi nastao vise su ga stoperi pravili. Soldo mi je djelovao i losiji od Trake jer je ovaj drugi barem po neku intervenciju imao. Na to jos dodaj danas veoma sigurnog cuvara mreze i dobijes sta si dobio.forgempp je napisao/la: ↑13 jul 2023, 23:13Nije se ni Soldo proslavio realno. Ocekivao sam vise od njega.belosevic23 je napisao/la: ↑13 jul 2023, 23:09Ma ne moze Trako bit prvi stoper FKS ni u ludilu. Nek igra utakmice protiv Igmana i Sloge Doboj, ali ove kljucne tekme treba neko ozbiljan. Kod prvog gola kratak na skoku, kod drugog gola 2 metra iza linije odbrane, onda lose postavljanje kod šuta..
Trako i nije lose odigrao kako inace zna odigrat, cak je imao i solidnih intervencija.
Takodjer me i Durakovic razocarao, zar je to najbolji bek lige? Ispadao ko ratkapa, vozali ga cijelu tekmu, propuh zesci na njegovoj strani, cak su ga i pretrcavali, znaci nema ni brzinu ocito. Po meni najlosiji nazalost, a ocekivao sam dosta od njega.
Slazem se, al treba uzeti u obzir da sad dajemo puno vise golova Vinko je majstor tvrde igre. Vecina raje voli golove napad ovo sto mirza radi al za ozbiljniju igru i rezultate bojim se da nece ici s ovoliko rupa u igri. Ako misli nesto da napravi morat cemo naučiti da se branimo i igramo pod pritiskom protivnika .napoleon72 je napisao/la: ↑13 jul 2023, 23:21Odbrana je dobra onoliko koliko je trener zategne. Na odbrani se najvise vidi takticka sposobnost trenera. Dzaba ti Ruben Dias i Militao u paketu kad ti trener ne zna igrat odbranu. Vinko je igrao najbolju odbranu u ligi, u toj sezoni nam niko nije dao vise od dva gola na utakmici (a i to Zrinjski i Borac samo ako se dobro sjecam), a veci dio sezone mu odbranu igrali Dupovac, Salcin i Hebib. I to nije tako samo u nasoj ligi nego svugdje u svijetu, Murinjo od yebenog Smallinga u Romi napravi Maldinija, odbrana Celzija koja je kod Villas Boasa primala 3-4 komada od svakog jaceg protivnika kasnije kod drugih trenera uzme Ligu prvaka, Ligu evrope, Premijer ligu.
Ljudi nisu nikako u takmicarskoj formi otisli su na pauzu sedam dana poslije nase lige,veceras su dosta svjezije djelovali od nas,imamo dosta propusta da li cemo do revansa to popraviti.miky_hz je napisao/la: ↑13 jul 2023, 21:29Prvo poluvrijeme odigrano extra a gubimo,drugo poluvrijeme dobijamo a odigramo dosta loše,teško dva dobra sastavit![]()
Rezultat dobar na kraju,pozitivan.
Loš tajming za debi Rogica definitivno,cak mislim da je protiv Domžala branio Šahinovic? Ako je to bila generalka a jeste trebalo je to tako ostaviti,ali dobro sad lahko je biti general poslije bitke pa govoriti sta je trebalo.
Ocekivano je da ce ova ekipa imati problema pozadi na ovaj nacin igranja dosta me igra podsjetila na vrijeme kad smo igrali pod Dudicem,ono svi u napad a pozadi puše,bekovi visoko,i onda kad se izgubi lopta ostane cijeli teren bukvalno da se brani gdje su stoperi visoko.Zbog toga mi kao ima logike što ganja kao manje brze stopere,ali mislim da nije baš pametno tako igrati i toliko srljati.Treba to malo usporiti i definitivno veceg stopera gurati nemogu ova dva skupa,cak mi je Soldo dosta više mlak od Trake,treba tu jedna momcina sa autoritetom.
Vjerujem da ce to dosta lakše biti u revanšu,prva nam je utakmica oni su u takmicarskoj formi i to se najbolje osjetilo onda kada nas je popustila ona uvodna svjezina.
Pa trener i najvise utjecaja ima na odbranu, prekide i build up. Činjenica da je kod nas to najgore, izuzev ofanzivnih prekida gdje imaš dobre izvođače prekida, večeras se pokušavala i neka kombinacija, ali...GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑13 jul 2023, 23:22A Vinko gurne Dupovca i valja. Čovjek bi rek’o trener nam ne valja![]()
GalileoGalilei je napisao/la: ↑13 jul 2023, 23:26Ono o čemu stalno govorim se opet pokazalo večeras kao velika boljka.. Odbrana je podbacila, a i nastaviće ispadati sve dok trener ne shvati da se ne može ovako igrati. Svi juriš naprijed, odbrana ostane na vjetrometini i onda ti je svako prelaženje centra od strane protivnika gol šansa. Nemamo nikakve mehanizme tranzicije, kod nas svi na ho ruk prema naprijed, a niko ne razmišlja o tome što si ostavio prostora i što su ti tri igrača u odbrani.
Tu dolazimo do onog kakvog trenera imaš i zna li uopšte to utegnuti. Ja kažem da ne zna i da ćemo primiti bruku nepotrebnih golova. Ovo me podsjeća na one čuvene pripreme s pokojnim Ješićem, gdje mu je Kruno Jurčić objašnjavao neke stvari upravo oko ovoga.
Lijepo je igrati atomski, trčati, i ja to volim, ali treba razmišljati pametnije. Pojačati tempo kad vidiš da je protivnik ranjiv, pa umiriti kada tebi rezultat ide u korist, kad vidiš da je ekipa umorna, pa kad izaći na presing, a kad se malo uvući. Sve su to karakteristike ozbiljnih ekipa. Džaba tebi što ćeš se kao sivonja zaletiti prvih 30 minuta, onda lipsaš i počneš praviti greške, gdje protivnik upravo to čeka.
Još jednom je debil Mirza pokazao koliko zna, s obzirom da je na izmjene čekao do zadnjih 10-15 minuta, par igrača jedva na nogama stajalo. Pokazao je koliko zna i tim što je tek pred kraj pojačao i osvježio lijevu stranu, gdje smo bili najranjiviji.
Ima ovdje još puno prostora za napredak, jako puno. Od same organizacije igre, stabilnosti, strpljivosti, defanzive i blokova, pa sve do realizacije.
Tako je, grlom u jagode i losa organizacija. Veliki klubovi tacno znaju kad ce pritisnuti, kad ce smiriti, kad odmaraju, kad svi ko osice krenu.. dosta toga ima.GalileoGalilei je napisao/la: ↑13 jul 2023, 23:26Ono o čemu stalno govorim se opet pokazalo večeras kao velika boljka.. Odbrana je podbacila, a i nastaviće ispadati sve dok trener ne shvati da se ne može ovako igrati. Svi juriš naprijed, odbrana ostane na vjetrometini i onda ti je svako prelaženje centra od strane protivnika gol šansa. Nemamo nikakve mehanizme tranzicije, kod nas svi na ho ruk prema naprijed, a niko ne razmišlja o tome što si ostavio prostora i što su ti tri igrača u odbrani.
Tu dolazimo do onog kakvog trenera imaš i zna li uopšte to utegnuti. Ja kažem da ne zna i da ćemo primiti bruku nepotrebnih golova. Ovo me podsjeća na one čuvene pripreme s pokojnim Ješićem, gdje mu je Kruno Jurčić objašnjavao neke stvari upravo oko ovoga.
Lijepo je igrati atomski, trčati, i ja to volim, ali treba razmišljati pametnije. Pojačati tempo kad vidiš da je protivnik ranjiv, pa umiriti kada tebi rezultat ide u korist, kad vidiš da je ekipa umorna, pa kad izaći na presing, a kad se malo uvući. Sve su to karakteristike ozbiljnih ekipa. Džaba tebi što ćeš se kao sivonja zaletiti prvih 30 minuta, onda lipsaš i počneš praviti greške, gdje protivnik upravo to čeka.
Još jednom je debil Mirza pokazao koliko zna, s obzirom da je na izmjene čekao do zadnjih 10-15 minuta, par igrača jedva na nogama stajalo. Pokazao je koliko zna i tim što je tek pred kraj pojačao i osvježio lijevu stranu, gdje smo bili najranjiviji.
Ima ovdje još puno prostora za napredak, jako puno. Od same organizacije igre, stabilnosti, strpljivosti, defanzive i blokova, pa sve do realizacije.
Dobra analiza, mora ekipa imati više nacina igre, spustit se u niski blok odmoriti ekipu 10 tak min pa smiriti igru itd. Sto kazes zaletiš se 30 min ne zabiješ i onda krene soliranje i nervoza, riknes fizicki a igra se 90 min. Ima i dobrih stvari al dosta zeleno djelujemo mora ozbiljnije i odgovornijeGalileoGalilei je napisao/la: ↑13 jul 2023, 23:26Ono o čemu stalno govorim se opet pokazalo večeras kao velika boljka.. Odbrana je podbacila, a i nastaviće ispadati sve dok trener ne shvati da se ne može ovako igrati. Svi juriš naprijed, odbrana ostane na vjetrometini i onda ti je svako prelaženje centra od strane protivnika gol šansa. Nemamo nikakve mehanizme tranzicije, kod nas svi na ho ruk prema naprijed, a niko ne razmišlja o tome što si ostavio prostora i što su ti tri igrača u odbrani.
Pa do koga je da nam zadnja linija izgleda amaterski, cuj ne moze se zamjeriti taktikaboki86 je napisao/la: ↑13 jul 2023, 23:40Ne moze se puno mirzi zamjeriti veceras taktika, fino je to izgledalo. Sta mu se itekako moze zamjeriti je odsutnost osjecaja za izmjenu, tu je glup ko ****. Ekipa dise na skrge, ne ide naprijed, prave greske on ne reaguje. Da je ranije napravio izmjene, mogli smo na svjezinu zabit za pobjedu
Daleko od od toga da je veceras "taktika" bila fina, al dobro...boki86 je napisao/la: ↑13 jul 2023, 23:40Ne moze se puno mirzi zamjeriti veceras taktika, fino je to izgledalo. Sta mu se itekako moze zamjeriti je odsutnost osjecaja za izmjenu, tu je glup ko ****. Ekipa dise na skrge, ne ide naprijed, prave greske on ne reaguje. Da je ranije napravio izmjene, mogli smo na svjezinu zabit za pobjedu
Apsolutno. Zato sam i stavio primjer Dupovca i šta znači kvalitetan trener.NisamInSajder je napisao/la: ↑13 jul 2023, 23:33Pa trener i najvise utjecaja ima na odbranu, prekide i build up. Činjenica da je kod nas to najgore, izuzev ofanzivnih prekida gdje imaš dobre izvođače prekida, večeras se pokušavala i neka kombinacija, ali...GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑13 jul 2023, 23:22A Vinko gurne Dupovca i valja. Čovjek bi rek’o trener nam ne valja![]()