Kakva atmosfera u Dolini večeras

Ja mislim da je večerašnja tekma kruna sinergije kluba, igrača i navijača u posljednje dvije godine. Imam osjećaj da je u opticaju bilo 20.000 karata da bi otišlo k'o iz pičqke bez obzira što je to tek neko prvo pretkolo LK, što je Željo daleko od najboljih dana i što protivnik nije atraktivan.
Ja mislim da smo zaslužili da nas Onaj gore sa nebesa pogleda u sljedeći četvrtak pa da za 15 dana opet gori Grbavica. Kao još jednu nagradu za posljednje dvije godine.
A sad malo o tekmi. Iskreno, ja nisam pratio naše pripremne (pisao sam ovdje da me to uopšte ne interesuje niti je neko mjerilo), a pogotovo nisam znao kakva je ekipa Dinamo. Pretpostavio sam da oni ne mogu biti toliko kvalitetni jer su sastavljeni od bjeloruskih igrača plus onaj bek Brazilac.
I to se ispostavilo tačnim, imaju tri klase za naše uslove (tog Brazilca i ona dvojica što su dali golove) i oni im prave razliku pogotovo u tranziciji. Ovo ostalo ako nismo bolji od njih, nismo ni gori sigurno a opet ponavljam daleko smo i mi od neke ekipe.
Primili smo glupe golove, na naše greške, oni mimo toga nisu napravili šanse (bilo je par opasnih šuteva ali nijedna izgrađena prilika), a mi smo Boga mi pored ova dva gola mogli dati još makar dva, minimalno.
Mulalić me razočarao kod drugog gola, hajde jeste do Kosorića što nije ni pokušao blokirati šut al' eto yebem mu majku bio si na lopti i opet ti prođe kroz ruku. Prvi gol kud i kamo da mu čovjek ne zamjeri, jer onaj Bjelorus je baš dobro gađao mada i ono bi solidan golman bez problema branio al' haj eto nebitno sad.
Svi su se igrači borili nemam im šta zamjeriti, ali vidi se recimo kod Ace da ne može igrati na ovom nivou, kod Jašara i Galića čiji centaršutevi su smiješni i za našu ligu, kamo li za Evropu, mada pozitivno je što su oba beka bila gore, pogotovo Irfan u drugom. Baš baš puno prostora ostavljaju Bjelorusi po stranama, šteta je to ne iskoristiti.
Mekić po meni najbolji večeras, uz ono njegovo standardno (ponekad frustrirajuće) carinjenje lopte al' Boga mi valjao ih je dobro. Rustemović onako, djeluje mi da to može bolje. Onaj mali Biber mi se svidio kad je ušao, odlično kretanje ima mogli bi imati koristi od njega.
Drljo i Gasal zavaljeni lijevo, to mi je nešto najgore, mada je na kraju Gasalov ulazak pokrenuo neke stvari al' po meni nije do Gasala koliko su ovi ostavljali prostora desno (i dok je Drljo bio, samo to Drljo nikako nije mogao iskoristiti).
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"