FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
40
22%
2. Borbu za Evropu
83
47%
3. Sredinu tabele
30
17%
4. Borbu za opstanak
25
14%

Ukupno glasova: 178

Hilmo123
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hilmo123 » 13 jul 2023, 23:19

Nemam kuveta ništa napisati .. LAVOVI SA GRBAVICE !

ZDENKA IZGLEDA PRELIJEPO SPOJENA SA ISTOKOM :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota:
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 13 jul 2023, 23:23

Ja danima govorim vratit ce se Haracicu. Hvala momcino.

Steta opet glupo primljenih golova, kosoric za drugi gol boze sacuvaj ali hajde izvukli smo se kao i uvijek u zadnjim minutama.

Ovi igraju u takmicarskoj formi a od 70. min ne mogu disati ljudi. Bolji smo fizicki bili od njih iako nam je prva ozbiljna utakmica i realno vidjeli smo da mozemo igrati sa njima.

U revansu opet hrabro i pokusati ne raditi glupe greske da se rijesimo vise ovih glupo primljenih golova i moze se proci. ODLICNU IGRU SAM VIDIO, SVAKA CAST BASICU SA OVIM KADROM STA RADIS.

SVE DO KRAJA ZELJO NEMA PREDAJE!

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 13 jul 2023, 23:28

AvantiBL je napisao/la:
13 jul 2023, 22:50
Skidam vam kapu večeras za Grbavicu :bow: i želim vam sreću u revanšu :salut: nemojte se unaprijed predavati, možete igrati sa njima, za 5-6 minuta ste im gurnuli dva gola, itekako imate šanse u revanšu :thumbup:
Hvala.
Lijepa noć sve u svemu.
Možda malo pretopla, al piva hladna ko žilet ugasi žeđ i osvježi grlo. Bitno je da nismo izgubili kući, pa ćemo se ganjati to "drugo poluvrijeme" 3 000 KM od Sa.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 jul 2023, 23:29

Pogledati drugi gol Minska i sramotnu amatersku reakciju Kosorica :oops:
Ocekujem od Basica da tu stetocinu pocali na klupu, Drina ne moze biti gori od njega nikako.

Haracic :clap: :clap:
Zadnja izmjena: let3, dana/u 13 jul 2023, 23:29, ukupno mijenjano 1 put.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 13 jul 2023, 23:29

0:2 najopasniji rezultat, pogotovo protiv nas.
Ne znam je li Dinamo ovako prosjecna ekipa ili su se sasrali zbog atmosfere na tribinama, ali s njima se itekako moze igrati
Interesuje me kako bi se utakmica odvijala da su Mekic ili Coca iskoristili sansu koju su imali za 1:0.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 13 jul 2023, 23:37

CentarsutNaClanak921 je napisao/la:
13 jul 2023, 23:05
Samo zamislili da imaju bordo dresove i lagano se vratili :thumbup:
:mrgreen: :urnebes:

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 13 jul 2023, 23:38

let3 je napisao/la:
13 jul 2023, 23:29
Pogledati drugi gol Minska i sramotnu amatersku reakciju Kosorica :oops:
Ocekujem od Basica da tu stetocinu pocali na klupu, Drina ne moze biti gori od njega nikako.

Haracic :clap: :clap:
I kod prvog gola jos gora. Kosoric je uzas.
Svaka cast na povratku iz mrtvih, mislio da nece ici.
Golem si, Zeljo!!!

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 13 jul 2023, 23:40

Ubjedljivo najmladji trener BiH premijer lige Nermin Basic 38 godina
Svi ostali imaju preko 42
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 jul 2023, 23:40

Kakva atmosfera u Dolini večeras :bow: :bow: :bow: Ja mislim da je večerašnja tekma kruna sinergije kluba, igrača i navijača u posljednje dvije godine. Imam osjećaj da je u opticaju bilo 20.000 karata da bi otišlo k'o iz pičqke bez obzira što je to tek neko prvo pretkolo LK, što je Željo daleko od najboljih dana i što protivnik nije atraktivan.

Ja mislim da smo zaslužili da nas Onaj gore sa nebesa pogleda u sljedeći četvrtak pa da za 15 dana opet gori Grbavica. Kao još jednu nagradu za posljednje dvije godine.

A sad malo o tekmi. Iskreno, ja nisam pratio naše pripremne (pisao sam ovdje da me to uopšte ne interesuje niti je neko mjerilo), a pogotovo nisam znao kakva je ekipa Dinamo. Pretpostavio sam da oni ne mogu biti toliko kvalitetni jer su sastavljeni od bjeloruskih igrača plus onaj bek Brazilac.

I to se ispostavilo tačnim, imaju tri klase za naše uslove (tog Brazilca i ona dvojica što su dali golove) i oni im prave razliku pogotovo u tranziciji. Ovo ostalo ako nismo bolji od njih, nismo ni gori sigurno a opet ponavljam daleko smo i mi od neke ekipe.

Primili smo glupe golove, na naše greške, oni mimo toga nisu napravili šanse (bilo je par opasnih šuteva ali nijedna izgrađena prilika), a mi smo Boga mi pored ova dva gola mogli dati još makar dva, minimalno.

Mulalić me razočarao kod drugog gola, hajde jeste do Kosorića što nije ni pokušao blokirati šut al' eto yebem mu majku bio si na lopti i opet ti prođe kroz ruku. Prvi gol kud i kamo da mu čovjek ne zamjeri, jer onaj Bjelorus je baš dobro gađao mada i ono bi solidan golman bez problema branio al' haj eto nebitno sad.

Svi su se igrači borili nemam im šta zamjeriti, ali vidi se recimo kod Ace da ne može igrati na ovom nivou, kod Jašara i Galića čiji centaršutevi su smiješni i za našu ligu, kamo li za Evropu, mada pozitivno je što su oba beka bila gore, pogotovo Irfan u drugom. Baš baš puno prostora ostavljaju Bjelorusi po stranama, šteta je to ne iskoristiti.

Mekić po meni najbolji večeras, uz ono njegovo standardno (ponekad frustrirajuće) carinjenje lopte al' Boga mi valjao ih je dobro. Rustemović onako, djeluje mi da to može bolje. Onaj mali Biber mi se svidio kad je ušao, odlično kretanje ima mogli bi imati koristi od njega.

Drljo i Gasal zavaljeni lijevo, to mi je nešto najgore, mada je na kraju Gasalov ulazak pokrenuo neke stvari al' po meni nije do Gasala koliko su ovi ostavljali prostora desno (i dok je Drljo bio, samo to Drljo nikako nije mogao iskoristiti).
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 13 jul 2023, 23:42

Dva gola primamo iz vlastitih greski na sredini terena. Kod oba gola koja primamo kriminalne reakcije Kosorica. Ja onako povlacenje pred igracem koji te napada jos nisam vidio. Drljo kritican, kao i Hamza posle. Bekovi losi. Ostalo sve za pet. Tribine prekucale po ko zna koji put. Carobna atmosfera.
Pročepit će negdje.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 13 jul 2023, 23:44

Raonffa je napisao/la:
13 jul 2023, 23:40
Rustemović onako, djeluje mi da to može bolje.
Bekricu, jesi li to ti? :D
Samo on vjeruje u njega i nesto mlati suplje o njegovom kvalitetu, a frajera bolje ne komentarisati sto se igre tice.

Svaka cast svima navijacima! :salut:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 jul 2023, 23:44

Raonffa je napisao/la:
Imam osjećaj da je u opticaju bilo 20.000 karata da bi otišlo k'o iz pičqke bez obzira što je to tek neko prvo pretkolo LK, što je Željo daleko od najboljih dana i što protivnik nije atraktivan.
100%
Da je kapacitet Grbavice 20 milja, bilo bi toliko veceras sigurno.

Slažem se i sa ostatkom posta, da sad ne citiram sve. Gasal je bio zavaljen ne lijevom krilu, njegova prirodna strana je desna.
Kosoric i bekovi su nam kriticni :hmmmmm:

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 13 jul 2023, 23:48

Mekic i Stilic ne mogu zajedno igrati na ovom nivou, Rustemovic nije los. U sredini gubimo previse lopti, a ovi imaju odlicnu tranziciju. Bekovi su nam neupotrebivi, cak je desni bek krivac za oba gola. Igrac utakmice za mene je Krpic, dobio je svaki duel, sam igrao u napadu i asistirao za gol. Cocalic je nas najspremniji igrac dok su nam vanjski igraci uzas, ne znam jel Ovcinu planirao na beka ali po tom pitanju moramo nešto

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 13 jul 2023, 23:56

Kakva atmosfera ,ovo nije realno :ljepota: :ljepota:

Sto se tice utakmice fkt se vidi neki smisao ali na par pozicija smo bas nekvalitetni i to je nas problem,Bekric ako ne moze naci bolje bekove od ovih i to besplatno onda i nije za ovog posla.Rustemovic tanak ali svakako je samo i Bekric vjerovao u njega.Kritike jos zasluzuje Kosoric jer on ne moze igrati bas ovaj nivo i svjestan je i sam toga.

Drlju necu kritikovati jer igrao na pogresnoj poziciji on ono ne moze igrati,Mekic najbolji veceras i licio je bas na pravog evropskog igraca :ljepota:

Amoah isto odlican sa odlicnom energijom,ma svi su se borili a to je i najvaznije i mentalno smo malo zreliji cim se vec par puta ovako vracamo :mrgreen:

Ovi bijeli rusi nisu nista specijalno i ovo se moze proci samo malo pameti :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 14 jul 2023, 00:01

Eh zakleh se necu pisati dok ne prodje tekma, nisam pisao 4 dana na temi.

Sad dr.,mr. se vratia kaj šime iz ribe.

Kao i obicni rekoh vam za Haracica, jedan od par nas sto smo gledali realno. Ko je sretan ni u hali gladan nije.😍

Ovcina bez minuta na terenu 10 godina je bolji od Galica ojha oro ja njivu, promasaj veliki je Galic.
Treba napokon gledati klub a ne kako se igrac osjeca.
Kosoric penzija ili klupa obavezno, hvala mu ali nema snage za 30 minuta stigle ga godine.
Onaj golman je katastrofa, bruka i sramota.
Drljo igrac manje. :thumbup:
Rustemovic po Bekricu ima potreban gen Željin. :rol:
Promasaji Coce, Amoe i Mekica su za odbijanje od plate.

Stila dobar
Jasarevic moze to i mora bolje.
Krpic se borio ko lav, duel za duelom uzimao.

Basic je “dobar” trener ali je postavio igru s dosta praznine nazad igracima koji nisu brzi.

Bilo je dobro hvala ti Allahu, idemo se pobiti u gostima i odvest ih na izvor da se napiju vode.

Haračić :salut: :salut:

Ko je dobio crveni od nasih zbog onog papka iz cg?
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Zvornicka
Kontakt:

Post Postao/la Zvornicka » 14 jul 2023, 00:04

Bravo, Zeljeznicare!
O utakmici necu puno, dobro je, primili glupe golove i siguran sam da se sa ovima moze igrati.

Posebno bih izdvojio olos koji je zvizdao Drlji kad je izlazio i olos koji je izasao sa stadiona kod 0:2. Mater vam yebem, zanima me hocete li protiv Zvijezde 09 biti na utakmici.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 14 jul 2023, 00:05

LjoZee je napisao/la:
13 jul 2023, 23:44
Raonffa je napisao/la:
Samo on vjeruje u njega i nesto mlati suplje o njegovom kvalitetu, a frajera bolje ne komentarisati sto se igre tice.

Po meni je on solidan igrač i može dati ruke.

Druga je stvar što smo mi očekivali da Hodžić ostane pa smo se tu razočarali, a onda smo kao zamjenu očekivali neko jače ime od Rustema koji nije neko wow ime (prosjek PL recimo), ali za to nije Rustemović kriv.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 14 jul 2023, 00:06

Kolektivno dobro su igrali podrska
Iako su dvije individualne greske poremetile sve
Napadalo se cijelu utakmicu i kontrolisalo se stanje na terenu
Mnogi igraci su igrali najvecu utakmicu u karijeri pred najboljom publikom u BiH
Atmosfera kakvu nisu dozivjeli
Pa im halalim pogresne pasove
Ali kao sto je govorio rahmetli/pokojni Ivica Osim
“Moras se nauciti nositi s tim”

Posto se revans igra na neutralnom terenu u Baku
Dolazak navijaca Zeljeznicara i Dinama nece biti moguc
Zaradili smo fine pare od karti, plasmanom i remijem
Idemo po pobjedu i u drugo pretkolo
Sto znaci jos veca zarada
Trebamo neku akciju organizovati da svi mi gledamo zajedno revans na negdje pojektoru
A prije toga svi koji nemaju da se uclane u klub
Klub je to zasluzio
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 14 jul 2023, 00:10

Raonffa je napisao/la:
14 jul 2023, 00:05
LjoZee je napisao/la:
13 jul 2023, 23:44
Raonffa je napisao/la:

Po meni je on solidan igrač i može dati ruke.

Druga je stvar što smo mi očekivali da Hodžić ostane pa smo se tu razočarali, a onda smo kao zamjenu očekivali neko jače ime od Rustema koji nije neko wow ime (prosjek PL recimo), ali za to nije Rustemović kriv.
Tebe postujem kao forumasa znas i sam ali živ bio pa da ti je familija nemoj ga braniti.
Hajdarevic je igracina za Rustema a Hodzic miljama ispred.
Cim je izasao proigrali smo.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 14 jul 2023, 00:10

Jednostavno potreban nam je štoper mlađi i brži, te prava zamjena za Santosa. Drljo tu ne može igrati, kao ni Gasal.
Očekivao sam će u toku utakmice rotirati strane Amoah i Drljo, ali nisu.
Bukvalno, fino iznesemo loptu, dođemo u dobru situaciju sa 4-5 igrača na 30.metara od gola i tu počnemo komplikovati. Tu je bio Santos koji je pravio višak i ulazio u šesnaesterac.
A poslije te dvije ključne pozicije, oba beka su kritična za ovakav nivo, golman ako se po jutru dan poznaje kuku nam se, bolje da su nevresa fejzića doveli..
Ovo ostalo je sasvim ok.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, Dofu, Hrasno15, Levin, Napaceni87, Pablo11, riki46, WeekendOffender i 63 gosta.