FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Mario Vrančić je naš daleko najbolji igrač !
Neuigranost odbrane na čelu sa golmanom uz manjak kvaliteta nas je dovela do krajnjeg rezultata, uz naš očajni mentalitet koji se vuče nekoliko sezona.
Radović je morao početi prije Durakovića, Šahinović prije Rogića.
Dalovo nonšalantno kretanje i nezainteresiranost u defanzivni pogotovo nakon njegovih izgubljenih lopti kojih po utakmici ima dosta su posebna priča.
Mislim da možemo proći, al u drugom kolu na hajr...
Neuigranost odbrane na čelu sa golmanom uz manjak kvaliteta nas je dovela do krajnjeg rezultata, uz naš očajni mentalitet koji se vuče nekoliko sezona.
Radović je morao početi prije Durakovića, Šahinović prije Rogića.
Dalovo nonšalantno kretanje i nezainteresiranost u defanzivni pogotovo nakon njegovih izgubljenih lopti kojih po utakmici ima dosta su posebna priča.
Mislim da možemo proći, al u drugom kolu na hajr...
Mirza, po ko zna koji put, sinoć pokazao taktičku nezrelost. Onog momenta kad su Gruzini odigrali dvije-tri duge lopte, bio sam ubijeđen da ćemo izgubiti. Na kraju smo još i dobro prošli. Ne znam za vas, ali ja uopšte nisam optimističan pred revanš. Onako glupo trenersko razmišljanje ja nikad nisam vidio. Nema se šta napisati što se već nije napisalo. Sve razumijem i dosta toga mogu podnijeti, ali da ne znaš prestrojiti i "repetirati" ekipu, a živiš od toga, to nikad neću moći svariti. Nemam želju ni kritikovati igrače, oni samo rade šta im se kaže. Jednostavno ne mogu shvatiti da nam trener ne konta da je u sinhronizaciji ključ. Svi igrači moraju isto raditi, svaki u svojoj zoni odgovornosti i sukladno svojoj ulozi. Pa zar je to tako teško usvojiti?!? Ova taktička nezrelost nije više neznanje, nego uvreda.
Elem, u uzvratu:
Rogić
Beganović-Soldo-Šerbečić/Čelik-Radović,
Kyeremeh/Giuliashvili-Vrančić-Zeljković-Ziljkić,
Oliveira-Viveros/Čataković.
Ščetano kretanje, Mirza, ščetano kretanje!!! Hebem li ti trafikanticu iz Akifa Šeremeta.
Ako ne prođete ovo, nosite se u tri pichke materne!!!
Elem, u uzvratu:
Rogić
Beganović-Soldo-Šerbečić/Čelik-Radović,
Kyeremeh/Giuliashvili-Vrančić-Zeljković-Ziljkić,
Oliveira-Viveros/Čataković.
Ščetano kretanje, Mirza, ščetano kretanje!!! Hebem li ti trafikanticu iz Akifa Šeremeta.
Ako ne prođete ovo, nosite se u tri pichke materne!!!
Imam u svojoj glavi dva neka viđenja naše situacije.
Prvo: Ovo je tek prva takmičarska utakmica, u kojoj ne možeš znati 100% u kakvom stanju su ti igrači. Prvih pola sata smo izgledali više nego dobro. Pa i poslije se vidjela želja da se igra fudbal. Golmanu nemaš ta zamjeriti, pored onako loše zadnje linije ni De Gea ne bi bolje izgledao. Mislim da ako smo tolike pare izvalili moramo dovesti barem jednog štopera koji zna iigrati lopte. Ovo će biti panja svaku utakmicu. jer ćeš stalno morati davati 5 golova da pobijediš jer ćeš primati po 4. Kad Traki odskoči lopta 3x na liniji šesnaesterca tu sam se ugasio totalno. Ne bi volio da dajemo igračima neprirodne pozicije da bi se krpili. Grehota je Zeljkovića gurati na štopera kad smo vidjeli sinoć koja je igračina na ovoj poziciji.
Drugo: Bez obzira što sam bio za to da se Mirzi da prilika da nastavi sa ekipom jer je čovjek izborio evropu. JEdnostavno to je bilo pošteno... ali teško je gledati kako on sazrijeva na našoj klupi. Vjerujem da iz svake ovakve utakmice nauči nešto novo, što pokušava poppraviti u narednoj, ali mi nismo u fazi da dopustmo luksuz da se neko uči na nama. Treba nam trener koji je ove stvari prošao prije 15 godina barem, i koji ima 10 poteza unaprijed, a ne 1 ili ni jedan.
Kako god, FK SArajevo treba sve nas, niti jedno ime pojedinca ne smije biti razlog da se ne podrži klub.
Prvo: Ovo je tek prva takmičarska utakmica, u kojoj ne možeš znati 100% u kakvom stanju su ti igrači. Prvih pola sata smo izgledali više nego dobro. Pa i poslije se vidjela želja da se igra fudbal. Golmanu nemaš ta zamjeriti, pored onako loše zadnje linije ni De Gea ne bi bolje izgledao. Mislim da ako smo tolike pare izvalili moramo dovesti barem jednog štopera koji zna iigrati lopte. Ovo će biti panja svaku utakmicu. jer ćeš stalno morati davati 5 golova da pobijediš jer ćeš primati po 4. Kad Traki odskoči lopta 3x na liniji šesnaesterca tu sam se ugasio totalno. Ne bi volio da dajemo igračima neprirodne pozicije da bi se krpili. Grehota je Zeljkovića gurati na štopera kad smo vidjeli sinoć koja je igračina na ovoj poziciji.
Drugo: Bez obzira što sam bio za to da se Mirzi da prilika da nastavi sa ekipom jer je čovjek izborio evropu. JEdnostavno to je bilo pošteno... ali teško je gledati kako on sazrijeva na našoj klupi. Vjerujem da iz svake ovakve utakmice nauči nešto novo, što pokušava poppraviti u narednoj, ali mi nismo u fazi da dopustmo luksuz da se neko uči na nama. Treba nam trener koji je ove stvari prošao prije 15 godina barem, i koji ima 10 poteza unaprijed, a ne 1 ili ni jedan.
Kako god, FK SArajevo treba sve nas, niti jedno ime pojedinca ne smije biti razlog da se ne podrži klub.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
Ma proci cemo ove, jednostavno moramo, jer smo kvalitetnija ekipa. Sinoc je i umor ucinio svoje, bilo je to dosta rastrzano, pogotovo pred kraj. Nemamo jos snage da iznesemo utakmicu. Puno je ulozeno, ali ce nas neuigrana odbrana jos zajebavati.
Ima li gdje kakav jablan stoper slobodan?
Ima li gdje kakav jablan stoper slobodan?
Nisam bas optimistican pred revans. Mi smo bili dosta bolji u 1. pol ali bas su nas nadigrali u 2. pol, kad su poceli preko krila da iznose lopte. Da je utakmica malo duze trajala mi bi izgubili.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool
Ma prošlo vrijeme jablanova, nije 73. Imaš Besima preko 190cm, treba nam štoper koji zna igrati lopte i koji neće imati 30 dodavanja golmanu po utakmici.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
Treba nam Djumic i rijesili smo problem skok i pas igre. Jednostavno je.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Ne mogu i dalje da vjerujem da nisu u stanju evo već koju sezonu da dovedu dva kvalitetna stopera. Kad se mogu Kolumbijci i Brazilci plaćati masno, može vala i za stopere koji su temelj ekipe. To nas već muči od odlaska Miličevića pa i Lazića. Muku mučimo zadnje dvije, tri godine.
Zadnja izmjena: Stroj1946, dana/u 14 jul 2023, 08:36, ukupno mijenjano 1 put.
Treba nam ozbiljan trener i rijesili smo problem u odbrani, kao i 90% drugih stvari koji ne funkcionisu na terenu. Jednostavno je.
Ništa ispod €1.000.000 za Almedina, ima vremena da se dovede jako lijevo krilo pa i štoper. Računam i milion km za Dala i pare od UEFE.
Lazić je slobodanStroj1946 je napisao/la: ↑14 jul 2023, 08:36Ne mogu i dalje da vjerujem da nisu u stanju evo već koju sezonu da dovedu dva kvalitetna stopera. Kad se mogu Kolumbijci i Brazilci plaćati masno, može vala i za stopere koji su temelj ekipe. To nas već muči od odlaska Miličevića pa i Lazića. Muku mučimo zadnje dvije, tri godine.

Pocni vjerovati da nije do igraca.Stroj1946 je napisao/la: ↑14 jul 2023, 08:36Ne mogu i dalje da vjerujem da nisu u stanju evo već koju sezonu da dovedu dva kvalitetna stopera. Kad se mogu Kolumbijci i Brazilci plaćati masno, može vala i za stopere koji su temelj ekipe. To nas već muči od odlaska Miličevića pa i Lazića. Muku mučimo zadnje dvije, tri godine.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Sa razlogom je slobodan.Lucas je napisao/la: ↑14 jul 2023, 08:39Lazić je slobodanStroj1946 je napisao/la: ↑14 jul 2023, 08:36Ne mogu i dalje da vjerujem da nisu u stanju evo već koju sezonu da dovedu dva kvalitetna stopera. Kad se mogu Kolumbijci i Brazilci plaćati masno, može vala i za stopere koji su temelj ekipe. To nas već muči od odlaska Miličevića pa i Lazića. Muku mučimo zadnje dvije, tri godine.Nikad mi nije bilo jasno zašto smo njega pustili, a doveli Drobarova ??
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
- Shategabri
- Kontakt:
Fino rekoh za golmana, s aviona na gol nije dobro.
Napadoše me ovdje, šta ja znam. Eto ne znam ništa.
Al hajd na kraju je završilo dobro.
Mislim nije dobro, bušni smo ko sir, al ok, prva takmičarska, dok se malo uigraju, ipak je PET novih igrača bilo u sastavu.
Mada smo mi ovako igrali i proljeće, taktika ne možemo mi dati koliko možemo primiti.
Tako da je u najavi sezona golijada na utakmicama FKS.
Nadam se da ću pogriješiti, al ako će ti Trako biti stoper, ako će Duraković biti na beku, kiksevi zagarantovani.
Opet kažem, ne mora ništa da znači, primi se pacerski gol, idemo dalje. Nadam se da nismo doveli novog Bandovića.
Napadoše me ovdje, šta ja znam. Eto ne znam ništa.
Al hajd na kraju je završilo dobro.
Mislim nije dobro, bušni smo ko sir, al ok, prva takmičarska, dok se malo uigraju, ipak je PET novih igrača bilo u sastavu.
Mada smo mi ovako igrali i proljeće, taktika ne možemo mi dati koliko možemo primiti.
Tako da je u najavi sezona golijada na utakmicama FKS.
Nadam se da ću pogriješiti, al ako će ti Trako biti stoper, ako će Duraković biti na beku, kiksevi zagarantovani.
Opet kažem, ne mora ništa da znači, primi se pacerski gol, idemo dalje. Nadam se da nismo doveli novog Bandovića.
Koševo Zapad
Vjerujem da je Rogic dobar goman i da ce to i pokazati ali ovo stavljanje na gol Rogica ujmesto naseg gomana je pisanje po akademiji i svim mladim igracima,da covjek dodje odradi 2 treninga i preuzme ti mjesto,to znaci da jarane trazis gdje ces drugo igrati.
Dala zacementirati na klupu pa neka materi svojoj rukama maše,nema snage ni pola sata trcati,ako ovako nastavi citav zivot ce ostati potencijal,mora se nekad i spustit na zemlju,lopta kad dodje do njeg tu je i kraj napada,frajer preglednost 0
zasto nam igraci nemaju snage nakon priprema,to ne znam,pa nismo igrali sa seviljom jbt,sta da su te napadali 70 minuta koliko bi onda pocrkali.
Nista nije gotovo jaci smo,bolji smo,kvalitetniji smo ali pristup strucnog staba u ovoj utakmici je katastrofalan.
ako im tricu ne uvalimo kuci mi smo rinaka
Dala zacementirati na klupu pa neka materi svojoj rukama maše,nema snage ni pola sata trcati,ako ovako nastavi citav zivot ce ostati potencijal,mora se nekad i spustit na zemlju,lopta kad dodje do njeg tu je i kraj napada,frajer preglednost 0
zasto nam igraci nemaju snage nakon priprema,to ne znam,pa nismo igrali sa seviljom jbt,sta da su te napadali 70 minuta koliko bi onda pocrkali.
Nista nije gotovo jaci smo,bolji smo,kvalitetniji smo ali pristup strucnog staba u ovoj utakmici je katastrofalan.
ako im tricu ne uvalimo kuci mi smo rinaka
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Sad će se javit samozdravlje i hvalit Dala, prezentujući nam statistiku između njega i Avramovskog. A taj Dal sinoć izgubi 20 lopti, ni za jednom korak nije napravio. Kad se sjetim one poprečne duge lopte, nije čak ni išla prema našem igraču, eto sposobnosti desetke. Ali ipak je dao gol i naše je dijete, to je bitno.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- Shategabri
- Kontakt:
mnon46 je napisao/la: ↑14 jul 2023, 09:01Sad će se javit samozdravlje i hvalit Dala, prezentujući nam statistiku između njega i Avramovskog. A taj Dal sinoć izgubi 20 lopti, ni za jednom korak nije napravio. Kad se sjetim one poprečne duge lopte, nije čak ni išla prema našem igraču, eto sposobnosti desetke. Ali ipak je dao gol i naše je dijete, to je bitno.

Koševo Zapad
Nije prošlo kako smo očekivali, ali nije to ni loše bilo. Prva takmičarska utakmica što je bitna činjenica. Mnogi navijači se spredaju kako jedva čekaju Euro tekme da pljuju igrače kako pojma nemaju i kako fizički nisu spremni. Apsolutno pozitivna ličnost utakmice sinoć bio je Zeljković, tako da treba početi sa pohvalama. Na Rogiću se vidjelo da nije to on i koliko mu je krivo zbog nekih pogreški koje pravi, biće bolji. U suštini treba dati vremena svima da se adaptiraju nekima je prva utakmica na Euro sceni, strah, trema i novo iskustvo. Ne trebamo ih razvlačiti nakon uvodnih utakmica. Mirza je kazao da će pregledati utakmicu. Nadam se da će vidjeti koliko su puta Renan i Dal bili na istom mjestu, tako tuši jednog i drugog, pa zato ovde imamo negativne komentare na nekog od njih.
- Shategabri
- Kontakt:
Sigurno je Renan kriv što mali ne igra svoju poziciju nego visi na poziciji napadača.
I što se obada s loptom ko da je košnica pčela.
I što se obada s loptom ko da je košnica pčela.
Koševo Zapad
Trenutno korisnika/ca: 061657451, greenwood, Inspiracija, Pablo11 i 17 gostiju.