Sinoć je bilo prelijepo na Grbavici. Odlična organizacija Manijaka (fakat du izgledali kao vojska, znalo se u svakom momentu ko šta radi). Po meni je ovo poslije rata najbolje organizovama grupa.
Sad malo o prije svega protivniku. Dinamo nije bezazlena ekipa, stoji činjenica da nemaju dovoljno individualnog kvaliteta. Imaju jako dobru disciplinu, jako dobru tranziciju po osvojenoj lopti i tako smo primili oba gola na kraju. Špicevi imaju jako dobru kretnju. Ono gdje su tanki jesu bočne pozicije. Mislim da je naša taktika bila da ubacuje o prizrmne lopte, mada se je moglo u nekoliko navrata bolje izigrati kad stvorimo višak. Jednostavno smo ubacivali konstantno lopte sa aut linije. Rezultat su stvorene tri prilike u prvom poluvremenu (morali smo zaboti barem jedan). Golman je nesiguran, mlad je i trebali bi više utrčavati na odbijene lopte ( tako je pao drugi gol). Odbrana nerijetko ispuca loptu u aut kad su pod pritiskom. Stvaraju solidno višak po stranama, ali nisu bili opasni nakon tih akcija. Ukoliko riješimo problem sa ovom njihovom tranzicijom, imamo se čemu nadati.
Sad malo o nama:
Jednostavno smo izgubili brzinu odlaskom ove dvojice, te smo prinuđeni igrati u širinu. Sinoć je bila jedna dubinska lopta, kad se Gasal ubacio iza leđa i to je rezurtiralo kolosalnom šansom Amoaha.
Pojedinačno:
Mulalić- slab na kornerima i prizemnim loptama, to se vidjelo i na zagrijavanju. Mislim da je mogao bolje reagovsti kod drugog gola, šutevi sa distance srećom nisu išli u okvir gola, jer je bio kratak na svakoj. Nadam se da će pokazati zašto smo ga doveli (barem da spasi jedan dva gola).
Galić- po meni jedan od boljih sinoć, borbenost mu je vrlina, očekujem veću uigranost sa krilom u fazi napada. Nerijetko su mu izlazili 2 na 1 nekad i 3 na 1 nije mi jasno zašto se pominje u negativnom kontekstu. Dvije intervencije kada je ostao ležati su slika pravog Galića.
Jašarević solidno on i drljo su mogli praviti dar-mar posebno u prvom poluvremenu, naročito kad su imali prostora i izlazili 2 na 1 na stopera.
Kosorić jedan od slabijih sinoć oba gola su pala preko njega. Jednostavno je ostario i jako loše se postavljao. Na neki šmek može protiv Sloge, sarajeva i ovih manjih ekipa.
Crna calić korektno, žao mi je one najcwće šanse u prvom poluvremenu, pozadi dosta dobar . Problem stoperaje igra 1na1 gdje dolazi do izražaja broj godina.
Rustemović- blijedo, previše blijedo, bezidejno, dosta pigrešnih rješenja, spor. Nadam se Biber da će igrati u revanšu.
Mekić - prvih pola sata prepadnut, poslije se sve vrtillo oko njega pi meni jedan od najboljih.
Štilić- jedini sa idejom (uz Mekića sinoć). Jako dobro čuvan, ono što mora više je podvaliti loptu u prostor krilima ili špicevima)
Amoah- jako dobra partija, borven, šteta za onu priliku. Prekrucao je onog brazilca, dobio bezbroj duela . Meni jedan od najboljih.
Drljo. Po meni jedan od lošijih. Očajna tehnika prijem pas. Pi brzini je mogao praviti čuda sinoć u saradnji sa Jašarom, ali nije to to.
Krpić- borben, odradio puno za ekipu, dobio bezbroj zračnih duela, asistencija za prvi gol vrhunska. Neće ga gol, ali je sinoć bio jako bitan igrač u rosteru.
Rezerve:
Ovčina- sačekaćemo još da donesemo sud. Sinoć je bio nezainteresovan prema naprijed, vjerovatno po odluci trenera. Ipak je Galić bio bolji
Drina- bolji je bio od Kosorića, imo jedan ispad pred kraj, ali je brži okretniji i bolje iznosi loptu. Skok je jedino problem. Nadam se da će Dubačkić biti bolji od obojice, ono što sam gledao na pripremnim, obećava.
Biber- življi od Rustemovića, po meni je unaprijedio igru ulaskom. Nadam se da će iskoristiti šansu.
Gasal- puno bolji bio od Drlje, više učestvuje u igri, ima grešaka, ali po meni je isto unio određenu živost.
Haračić- golgeter, za ulazak s klupe ok, sinoć igrač utakmice. Po meni Krpić je korisniji za ekipu, još da ga "pročepi".
U revanšu:
Mulalić- samo zbog iskustva
Drina -zbog brzine, (Dubačkić- volio bih njega)
Cocalić- iskustvo
Galić- zbog borbenosti (ne Ovčina zbog nedostatka utakmica)
Jašarević- nemamo alternativu
Biber- brži, življi
Mekić- ako bude na nivou od sinoć, mogao bi biti čovjek odluke
Štilić- mora igrati zbog blica
Amoah- nadam se više sreće, a isti borbenost
Gasal- bolje učestvuje u igri, bolji od Drlje
Krpić- zbog učestvovanja u igri , nadam se da će biti više u gol šansi i da će ga pročepiti
Ukoliko bi igrali 343
Mulalić/Muftić
Drina Cocalić Dubačkić
Galić Biber Mekić Jašarević
Amoah Krpić Gasal
I na kraju ultra ofanzivna:
Golman
Drina Cocalić Dubačkić
Amoah Biber Jašarević
Štilić
Krpić Haračić
Ja vih najviše volio ovu treću