FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
73
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
17
11%

Ukupno glasova: 151

MocMahale444

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MocMahale444 » 15 jul 2023, 00:05

Auu sta ti rece :o torbicom ga Aljo.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

istokzeljo
Kontakt:

Post Postao/la istokzeljo » 15 jul 2023, 00:14

AlijagaPetkim je napisao/la:
14 jul 2023, 22:28
Ne znam samo kakve veze ima budžet s sastavljanjem ekipe? Rustemovic i Biberu su u pet deka primanja, ovaj sto je mladi i brži će sjediti na klupi. A ovaj propali pitar koji jedva trči će da igra.

Pitam kakva je razlika Basica i trenera ranije? Vi pišete tamo neke 50 stvari.
Ne provaljuj se.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 15 jul 2023, 00:34

Pod ovim nickom je uspio da bude jos retardiraniji nego prije, a tek 10 postova :rol:
1921

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 15 jul 2023, 04:13

DUVNO1921 je napisao/la:
14 jul 2023, 13:03
KONTRASVIH je napisao/la:
14 jul 2023, 10:30
zlatandr je napisao/la:
14 jul 2023, 09:01

Ja mislim da nema 13500 stolica, kako pise na wikipediji itd, mozda nekih 12 do 12500, ali da ja ne pametujem, neka ti odg neko ko je bolje upucen. Svakako za Evropske utakmice ja mislim da se mora ostaviti par procenata od ukupnog kapaciteta, mozda grijesim. Uglavnom ludilo bilo sinoc, sigurno punih 12 milja je bilo. ABd kad nam Jug bude kao Istok i Sjever, to ce biti ludilo.

Sjever 5400
Istok 4200
Jug 2800
Zapad 690

Sinoc je bilo 13 hiljada sigurno.
Mozda bi bilo bolje Zapad dignut na UEFAine standarde sa lozama, novinarskim prostorima novim svlacionicama i vecim brojem sjedecih mjesta nego JUG dirati🤔….
Jer nekako je ta naša Juzna tribina „old school“
Ma nema ni logike a ni para da se radi zapad sada, a ni u bližoj budućnosti, ako ćemo biti iskreni i realni. Dosta nas zaboravlja da se na tu tribinu potrošilo gotovo milion maraka da se dobije ova treća kategorija koju trenutno imamo. Bukvalno se sve na tribini promijenilo u onom periodu 2016-2018.

Zapad je preskup, jer je to tribina koja nosi kategorizaciju. Znači ispod 10 miliona ni u ludilu. A nama svakako nije ni potrebna CAT 4, jer i da u nekom ludom i nemogućem scenariju prođeš u grupe, UEFA progleda kroz prste sezonu ili čak dvije.
1921

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 15 jul 2023, 06:35

Ljudi kakva atmosfera i kakva utakmica svaka nam cast svima...
Ja nisam spavao 36 sati,radio prvu pa 4 sata do Grbavice pa opet nazad pa opet u prvu 🤣 ali nije mi zao
Idemo ih proci pa protiv Neftchija da bude jos jace...

AlijagaPetkim
Kontakt:

Post Postao/la AlijagaPetkim » 15 jul 2023, 07:40

istokzeljo je napisao/la:
15 jul 2023, 00:14
14 jul 2023, 22:28
Ne znam samo kakve veze ima budžet s sastavljanjem ekipe? Rustemovic i Biberu su u pet deka primanja, ovaj sto je mladi i brži će sjediti na klupi. A ovaj propali pitar koji jedva trči će da igra.

Pitam kakva je razlika Basica i trenera ranije? Vi pišete tamo neke 50 stvari.
Ne provaljuj se.
Navedi šta je provaljivanje ako nije problem?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 jul 2023, 08:25

DUVNO1921 je napisao/la:
14 jul 2023, 13:03
Mozda bi bilo bolje Zapad dignut na UEFAine standarde sa lozama, novinarskim prostorima novim svlacionicama i vecim brojem sjedecih mjesta nego JUG dirati🤔….
Jer nekako je ta naša Juzna tribina „old school“
Stadion se mora zaokružiti tako da jug i zapad budu kao sjever i istok. Da imamo pravilan oblik, kao svaki normalan stadion bez egzibicija. Kad bude imao krov, jug će biti rame uz rame sa najboljim navijačkim tribinama u Evropi.

Naš cilj mora biti četvrta kategorija, a razlike između treće i četvrte su relativno male, u suštini se trebaju proširiti neki već postojeći kapaciteti, uglavnom oni za VIP, medije, za parking, i treba se pojačati rasvjeta. Treća kategorija je najteža, a nju već imamo.

Jug je, građevinski, najteži poduhvat i kad se on završi, zapad će biti mnogo lakši. Zapad mora biti ušminkan, sa mnogo prostora za VIP, za medije, lože, tuneli, moderne svlačionice, da ekipe dočekujemo kao na najboljim stadionima, tebaće dosta prostora i komfora.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 15 jul 2023, 08:56

Nadam se da su kuhar i pomocnici gledali pitu od 2 km jer nije bilo Santosa i Hodzica i vidio da pojma sa kuhanjem nema.
I on i njegovi sljedbenici koji su uvjeravali danima i krecili da je on najbolje rješenje za Želju.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 15 jul 2023, 09:44

Zamolio bih administraciju da stane u kraj ovome prozivanju mene bez razloga. Višse su smorili bogu i narodu ove tetka s ove teme. Napravili nove acc I nastavljaju po starom

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 15 jul 2023, 10:08

Pregledao sam tekmu i moram napraviti korekciju, Rustemovic bez obzira na grasku kod gola nije bio najgori, al ni blizu. Zapravo je nelose odigrao, al nije Hodzic, jbg.

Acu ne treba kriviti jer smo ni covjeka molili da ostane jos jednu sezonu, htio je u penziju.

Gasal je recimo odigrao sasvim solidno uprkos greskama, unio je zivost to je definotivno. On i Jasarevic su fino napadali bjeloruse. Mnogo konkretniji od Drlje. Nije ni sebican, onaj pas za Amoaha, a sam ispred golmana bi rijetko koji napadac uradio.

Nadam se da je Hare doveden da igra na desnom beku, da ne kmecim dalje o Galicu. Stila ne smije poceti u revansu, to bi bas fula bila.

Mekic strasan, najbolji, ubjedljivo. On je dao one pasove, a ne Biber.

Za revans, nadam se da je Hare spreman, iskreno

‐‐-----------------Mulalic------------------
-----Ovcina-----Drina-----Coca-------Jasar
----------------Rustemovic----Biber-----
--------Amoah-------Mekic------Gasal
---------------------Krpic-------------

To je najlogicnije, ako je Hare spreman, ako nije, smrc.

Stila zadnjih pola sata na vec umornu odbranu, Haracic takodjer, Alison, Drlljo, imamo nekih opcija.

AlijagaPetkim
Kontakt:

Post Postao/la AlijagaPetkim » 15 jul 2023, 10:26

Dokaz post iznad je koliko ljudi nemaju pojma o sportu. Koliko se to nista ne gleda,ne prati, ne razumije.
Najgori dva igrača su bili Rustem i Kosoric. Tu im je parirao Mekic. Niti jedan njihov napad na sredini terena nisu presjekli,to mislim na vezni red. O Kosoricu ne treba trošiti riječi. Penzija već prekosutra u Pio Mio predati.

Sporo, tromo, bez ideje u veznom redu. A pri tome zadnja linija prespora.

Mi ako ne počnemo da koristimo nove, svježije igrace,primit ćemo tri gola za poluvrijeme.
Stilic nas najbolji igraci i jedini koji može nesto uraditi u kreaciji. Stilic kad je imao 20 godina pa do danas nikad nije bio trkač, niti je trcao, suludo je tražiti od njega da ganja. Al ljudi ne znaju to. A misle da znaju što je najveći problem u svemu.....

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 15 jul 2023, 10:33

15 jul 2023, 10:26
Dokaz post iznad je koliko ljudi nemaju pojma o sportu. Koliko se to nista ne gleda,ne prati, ne razumije.
Najgori dva igrača su bili Rustem i Kosoric. Tu im je parirao Mekic. Niti jedan njihov napad na sredini terena nisu presjekli,to mislim na vezni red. O Kosoricu ne treba trošiti riječi. Penzija već prekosutra u Pio Mio predati.

Mi ako ne počnemo da koristimo nove, svježije igrace,primit ćemo tri gola za poluvrijeme.
Stilic nas najbolji igraci i jedini koji može nesto uraditi u kreaciji. Stilic kad je imao 20 godina pa do danas nikad nije bio trkač, niti je trcao, suludo je tražiti od njega da ganja. Al ljudi ne znaju to. A misle da znaju što je najveći problem u svemu.....
Samo igraci koji su bili u trenaznom procesu mogu igrati. Ovcina koji godinu ipo nije igrao ne može biti u sastavu. To je tako

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 15 jul 2023, 10:45

RatoborniMrmot je napisao/la:
15 jul 2023, 10:08
Pregledao sam tekmu i moram napraviti korekciju, Rustemovic bez obzira na grasku kod gola nije bio najgori, al ni blizu. Zapravo je nelose odigrao, al nije Hodzic, jbg.

Acu ne treba kriviti jer smo ni covjeka molili da ostane jos jednu sezonu, htio je u penziju.

Gasal je recimo odigrao sasvim solidno uprkos greskama, unio je zivost to je definotivno. On i Jasarevic su fino napadali bjeloruse. Mnogo konkretniji od Drlje. Nije ni sebican, onaj pas za Amoaha, a sam ispred golmana bi rijetko koji napadac uradio.

Nadam se da je Hare doveden da igra na desnom beku, da ne kmecim dalje o Galicu. Stila ne smije poceti u revansu, to bi bas fula bila.

Stila zadnjih pola sata na vec umornu odbranu, Haracic takodjer, Alison, Drlljo, imamo nekih opcija.
Slično sam vidio utakmicu,za Acu je isto tačno a dobio je prednost zbog boljeg postavljanja u skok igri,gdje je onaj Crnogorac najjači,a to je ono što Drini nedostaje.Ovčina je na nekih 60% tako da će mu trebati još vremena,vidjelo se da nije dugo igrao.
Drljo mora malo više daMu pokazati,da proba probiti 1 na1 do aut linije i da odigra povratnu loptu jer osjetno bolje punimo 16-terac.
Sve što su imali je plod naših individualnih grešaka,a te greške se dešavaju kad nisi u fullu sa fizičkom spremom,i tu se vidi da su oni u sred sezone a mi još u nekom pripremnom razdoblju.
Golman im je najslabija karika!
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 15 jul 2023, 10:53

Hulahopka je napisao/la:
15 jul 2023, 10:33

Samo igraci koji su bili u trenaznom procesu mogu igrati. Ovcina koji godinu ipo nije igrao ne može biti u sastavu. To je tako
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
1921

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 15 jul 2023, 10:57

RatoborniMrmot je napisao/la:
15 jul 2023, 10:08

+1
Mekic mozda i najbolja utakmica ikad, sve je od njega polazilo i zavrsavalo ostatak sredine nije postojao. Mozda je manji rizik probati ovcinu na krilu ako je spreman, moze i bekovima pomoci dosta. Bez stilica definitivno poceti.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 15 jul 2023, 11:01

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
15 jul 2023, 10:53
Hulahopka je napisao/la:
15 jul 2023, 10:33

:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Dijagnoza :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 jul 2023, 11:08

jointunija je napisao/la:
15 jul 2023, 10:45
Golman im je najslabija karika!
Da, čitao sam komentare na VK i ostalim društvenim mrežama gdje bacaju drvlje i kamenje na golmana, posebno zbog drugog gola. Bili smo opasni iz prekida i uvijek je bila panika kod njih, veoma čudno obzirom da su dosta visoka ekipa. Golman ne izlazi na lopte i uvijek mu je cirkus u petercu.

Što se tiče individualnih grešaka, to je nešto s čime živimo već godinama. Od 20 primljenih golova, minimalno 10 su pokloni, ali oni ofirni pokloni gdje im daš loptu u kontru ili imaš neku smiješnu reakciju u 16-ercu.

Recimo sad kad igramo neku utakmicu, ja nemam dilemu da ćemo protivniku pokloniti gol i da su šanse da sačuvamo mrežu minimalne. Čak i u rijetkim utakmicama u kojima ne primimo gol, protivnik promaši nemoguće i vile nas nosaju.

Ne znam kako to riješiti ili bar svesti na neki pristojan nivo. Nadam se da Bašić zna.

P.S. Mekić je naš najkorisniji igrač, pa rekao bih i najvažniji. Pravi box-to-box igrač, trkač, radilica. Prezadovoljan sam sa njim pod Bašićem.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 15 jul 2023, 11:14

Mekic je odigrao utakmicu zivota protiv Dinama. Nije realno sta je radio, svugdje ga je bilo i sve je kretalo od njega. Da bude na 50% ovoga u sezoni, to ce nam biti najvece pojacanje.
1921

Sportsfans1921
Kontakt:

Post Postao/la Sportsfans1921 » 15 jul 2023, 12:05

Pa šta se trenutno dešava sa Santosom,jel potpisao za ikoga ili se vodi kao slobodan igrač trenutno?

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 15 jul 2023, 12:10

Sportsfans1921 je napisao/la:
15 jul 2023, 12:05
Pa šta se trenutno dešava sa Santosom,jel potpisao za ikoga ili se vodi kao slobodan igrač trenutno?
Slobodan ko ce potpisati s njim ugovor koliko znam ako potpise profi ugovor mora se platiti 100.000 odstete flamengu
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Argentina, b00t, ubipara i 46 gostiju.