FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 13 jul 2023, 21:46

(ZVANIČNO) Doskorašnji fudbaler Tuzla Cityja karijeru nastavlja u Rusiji
PREMIJER LIGA BIH13/07/2023 u 16:09 h
Jasmin Čeliković nije jedini fudbaler koji će iz Tuzla Cityja otići u Rusiju, već je to uradio i iskusni defanzivac

Rus Aleksey Nikitin novi je član Rotora iz Volgograda, potvrđeno je i zvanično.

Iskusni ruski fudbaler je proljeće proveo u Tuzla Cityju, ali se nije previše naigrao. Zaigrao je na tek sedam utakmica, a uspio je postići i jedan pogodak.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 14 jul 2023, 10:41

Još 15 dana do pošetka nove l sezone.Odigrat ćemo još jednu utakmicu protiv komšija iz Stanišića,Zvijezde 09 povratnika u društvo najboljih.Potom u plavom autobusu otputovati u Gabelu na mejdan GOŠKU-u ,opet povratniku u pl..
Pripreme se privode kraju i prave utakmice će uskoro otpočeti.
- Od ekipe iz prošle sezone ostali su treneri i Fejzić,Nukić,Čorić,Karjašević,Hadžić,Hasanbegović,Šukilović i naravno Mešinović.Tu i tamo neko upiše i Đ Pantelića i Mendeša.Autobus igrača nas je napustio i isto tako autobus novih igrača je obukao naš dres.
- Husić Azmir bio je najveća zvijezda prelaznog roka ali ,bar za sada, nije otišao.Evidentno je da u novu sezonu ulazimo kao velika nepoznanica i sebi i protivnicima.Naša šesta pl jesen donosi i brigu i nadu.Nije nikako dobro kada rastjerate 15 igrača.Ali, šta je tu je,sa A.H.nikad nije dosadno.
-Veliki posao je pred Milenkom Bošnjakovićem.Valja praviti novi tm i imati kvalitetnu igru.
- Amer Ordagić je po imenu pojačanje.Svi ostali su prinove:Juan Camilo,Faruk Bihorac,Dusan Ristic,Nenad Nikic,
Dusan Hodzic,Mirza Delimedjac,Rijad Kobiljar,Alen Masovic,Anis Jasaragic, Ahmed Hasanbegovic se vratio sa posudbe a Mirzad Mehanovic stekao pravo nastupa.Mendeš i Đ.Pantelić su po TM još tu.Ne znamo to, na žalost, pouzdano.
Prelazni rok je završen za nas.
- Utakmica u Gabeli protiv starog rivala GOŠK -a je odlična prilika da sa pobjedom uđemo u novu sezonu.Šta će biti ,vidjet ćemo.Duboko se nadam da se neće ponoviti prethodna sezona.Imamo i dodatnu odgovornost jer smo sada jedini premijerligaški klub iz Tuzle i Tuzlanskog Kantona.Nadam se da za razliku od prošle sezone nećemo odgađati utakmice zbog klubova koji igraju Europu.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 15 jul 2023, 12:25

Ako se izuzme drugo poluvrijeme kontra Širokog može se reći da su pripreme uspješno provedene.
Fejza na golu nije loša opcija pogotovu ako izbjegne kikseve kojima je na žalost sklon. Bekovi po mom skromnom mišljenju su bolji od prošle garniture, stoperi su isto kvalitetniji ako uzmemo u obzir da je Mesa bolji od Čelika a Bihorac i Ristić samo pojačavaju konkurenciju Šukiloviću koji mora dobro zapeti da Milenko ne traži drugog U-21.
Veznjaci Huso,Rijad, Migi i Amer...ako nađu pravu formu istovremeno su poker asova na sredini. Ostaje da se vidi šta je sa k. napadačima hoćeli Hadžić imati dovoljno ubačaja ostaje da se vidi.
Ja sam optimist nakon dugo vremena.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 16 jul 2023, 08:07

AMER ORDAGIĆ ,AKO MOŽE IGRATI KAO NEKADA I HUSO KARJAŠEVIĆ ,TREBALI BI BITI NAŠA UDARNA SNAGA.NARAVNO, PODRAZUMIJEVA SE GOLMAN FEJZIĆ I ČETVORKA ISPRED NJEGA :HODŽIĆ,BIHORAC ,ŠUKILOVIĆ U-21,NIKIĆ.UZ KARJAŠEVIĆA DELIMEDŽAC.KRILA.NUKIĆ(Đ.PANTELIĆ) I MAŠOVIĆ.ŠPIC JE HADŽIĆ, TO SE ZNA.
--------------------------------------------------------------------------------
Roster igrača čine i:Pilaković,Omeragić,Edin Lolić(golmani).
------------------------Juan Camilo (štoper),Dusan Ristic (štoper),E. Hasanbegovic (štoper).
------------------------Dino Ćoric(desni bek).
------------------------ Kobiljar,M.(ofanzivni vezni) Mehanovic (ofanzivni vezni),Mešinović (ofanzivni vezni).
------------------------Anis Jasaragic(lijevo krilo),Ahmed HasanbegovicU-21(lijevo krilo)

---------------------------------------------------------------------------------
ALEN MAŠOVIĆ (monstrum)
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 16 jul 2023, 16:37, ukupno mijenjano 4 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 16 jul 2023, 08:38

slika
AKOJE OVO POUZDANO ONDA JE PANTELIĆ NAŠ IGRAČ.
TUZLA CITY FUDBAL / MUŠKARCI
Đorđe Pantelić
slika
Broj godina:
23
Država:
Srbija
Pozicija:
Vezni red
Visina:
1,80
KARIJERA
Sezona Tim Takmičenje Pozicija Broj Golovi
2023-2024 Tuzla City Premijer liga BiH Vezni red
2022-2023 (od Feb 24, 2023)Tuzla City m:tel Premijer liga BiH Vezni red - 3 gola

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 16 jul 2023, 09:44

Dedić Mirsad raskinuo sa FK Tuzla Cityjem.
Ništa novo kad je "Deda" u pitanju.

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 16 jul 2023, 09:51

Balja zasto je Deda napustio? Slobodasi pisu kasnila plata 3-4 mjeseca. Jel istina? A u Slobodi mu bolje? :crazy: pravi mahalas :clap:

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 16 jul 2023, 15:29

Dobismo golmana a Deda ode.

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 16 jul 2023, 15:42

Ovo sa ovim mladim golmanom je pravo. Al ne staviti ga da bude rezerva motorom Fejzi već mu dati odmah šansu pa ako treba i malo strpljenja. Golmani su traženi na tržištu. Evo Sarajevo da mladima šansu i dobro zaradi. Ako će biti klupa bolje da nije dolazio.

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 16 jul 2023, 15:45

Beledija je napisao/la:
16 jul 2023, 15:29
Za Dedom ne treba žaliti. On je takav. Vjerovatno se zamjerio sa nekim moguće da ne sluša Milenka. Znamo mi već kakav On vodi život to i sport je nespojivo. Ali to je jače od njega. Nek mu je sa srećom sad sa Sencom može nazdravljat do mile volje.

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 16 jul 2023, 15:48

Hazre je napisao/la:
16 jul 2023, 09:51
Balja zasto je Deda napustio? Slobodasi pisu kasnila plata 3-4 mjeseca. Jel istina? A u Slobodi mu bolje? :crazy: pravi mahalas :clap:
Otišao da pije sa Senadom.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 16 jul 2023, 16:23

16.07.23.
M. Šljivak
FK Tuzla City dobio je pojačanje među stativama. Novi golman tuzlanskog kluba je 19-godišnji čuvar mreže Edin Lolić.
Novi igrač tuzlanskog kluba postao je 19-godišnji Edin Lolić. Radi se o čuvaru mreže koji je prethodno bio pod ugovorom s italijanskim Cagliarijem.

Ako se Lolić pokaže, onda neka Fejzić(rođen 4.Nov .1990) brani još ovu sezonu i neka poslije bude rezerva i Trener golmana u klubu.
Lolić je prošao odličnu školu u Sent Etjenu.Osim toga neše dijete i još pride Podrinjac. :thumbup:
DOBRO DOŠAO U SVOJU BOSNU I U TUZLACITY EDINE LOLIĆU !

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 16 jul 2023, 21:18

Ne znam kakav je golman ovak mladi Pilaković sto dolazi iz juniora, ali znam da ni ovaj Lolić nije neka sreća.
Vrtio se on oko kluba prije možda dvije godine. Bio ja probi ili tako nešto pa nije zadovoljio. I ovo sad što je doveden je ja rodbinske i prijateljske veze.
Ja bih volio da je napredovao i da je sad kalibar zamjeniti Fejzu, ali daj Bože.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 16 jul 2023, 22:21

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
16 jul 2023, 21:18
Ne znam kakav je golman ovak mladi Pilaković sto dolazi iz juniora, ali znam da ni ovaj Lolić nije neka sreća.
Vrtio se on oko kluba prije možda dvije godine. Bio ja probi ili tako nešto pa nije zadovoljio. I ovo sad što je doveden je ja rodbinske i prijateljske veze.
Ja bih volio da je napredovao i da je sad kalibar zamjeniti Fejzu, ali daj Bože.
Ne može niko od trojice rezervnih golmana u narednoj sezoni skinuti Fejzića s gola.Šansa se može dati kroz kup utakmice i kad Fejza ima kartone ,zatim u prijateljskim utakmicama koje su na žalost zaboravljene.Prije rata se često srijedom igralo sa kombinovanim timom protiv ekipa iz tuzlanskog okruga.Tako se davala šansa rezervama da pokažu eventualni napredak.

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 16 jul 2023, 23:07

Hazre je napisao/la:
Posle tarana najveci "uhljeb" u klubu. Kakva je hrana, spakuje rest da ponesem, negdje u cosku da nagne flasu...Nece nam nedostajati vjeruj.
Elvir Baljic

Tc955
Kontakt:

Post Postao/la Tc955 » 16 jul 2023, 23:32

TuzlaCityfighter je napisao/la:
16 jul 2023, 23:07
Hazre je napisao/la:
Posle tarana najveci "uhljeb" u klubu. Kakva je hrana, spakuje rest da ponesem, negdje u cosku da nagne flasu...Nece nam nedostajati vjeruj.
Balja de ti nama reci hocel dolaziti napadač ili neće.

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 16 jul 2023, 23:37

Tc955 je napisao/la:
16 jul 2023, 23:32
Hazre je napisao/la:
Balja de ti nama reci hocel dolaziti napadač ili neće.
Generalno trenutno nam fali taj napadaca, iskren da budem na znam u kojoj je fazi i sta se desava sa napadaca sa kojim smo pregovarali ( nisam trenutno u BiH) Ono sto znam da je i trener trazio E.H potvrdio da se "trazi" dobar napadac.
Elvir Baljic

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 17 jul 2023, 07:51

Hazre je napisao/la:
Brate uhljeb a opet cujem da se druzi nonstop sa Husicima. Ne kontam onda....

A kao drugo nadam se da ce doci novi napadac.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 17 jul 2023, 07:55

husrefbeg je napisao/la:
16 jul 2023, 15:45
Beledija je napisao/la:
16 jul 2023, 15:29
Za Dedom ne treba žaliti. On je takav. Vjerovatno se zamjerio sa nekim moguće da ne sluša Milenka. Znamo mi već kakav On vodi život to i sport je nespojivo. Ali to je jače od njega. Nek mu je sa srećom sad sa Sencom može nazdravljat do mile volje.
Kao stručnjak je ajmo reći ok, kao čovjek velika 0.
Posmatrajući period koji je bio kod nas, ni jedan mladi golman nije stasao u dobrog, a Fejzu nije toliko unaprijedio. Fejza je bio dobar golman sa ponekim kiksom a to je i sad. Znači isto.

Neka njega neka ide taman da se uklopi među one što Šećer kaže da dolaze pijani i sl. Brzo ce se snaći.

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 17 jul 2023, 08:39

Hazre je napisao/la:
17 jul 2023, 07:51
Hazre je napisao/la:
Brate uhljeb a opet cujem da se druzi nonstop sa Husicima. Ne kontam onda....

A kao drugo nadam se da ce doci novi napadac.
Dedi hvala, nije sve za foruma, ali vjeruj mi smo na dobitku njegovim odlaskom. On je tip poput tarana, njima ne smeta sto ljudi pricaju o njihovim "losim djelima" oni su spremni da se uvuku u g.... Dva covjeka u klubu koja su gledalu samo licnu korist, nisu birali cilj da dodju do toga, hvala Allahu pa nisu vise tu. :salut:
Elvir Baljic

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.