FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Moglo bi se vidjeti sa Enverom Hukićem.On je i prije radio uklubu sa Bošnjakovićem kao kondicioni trener.On je inače u karijeri (Sloboda,Slaven)bio golman i omladinski reprezentativac Jugoslavije.U Slobodi su doveli Cakića iz Leskovca i Huka je morao u Živinice.S njim je situacija potpuno suprotna u odnosu na Dedića.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 17 jul 2023, 13:57, ukupno mijenjano 1 put.
Dijabi žestoko po Tuzla sitiju: “Diktatorski klub koji vodi predsjednik koji nema pojma o fudbalu”
“Moje najgore iskustvo u inostranstvu. Od navijača, predsjednika, do osoblja. Doktora nema, ili u najboljem slučaju, kada im se radi. Povrh svega, lopovski klub. Kasnili su mi sa plaćanjem više od šest mjeseci više od 30 hiljada evra. Prevarantski način plaćanja na crno. To su amateri koji ne znaju ništa o fudbalu. Ne bih savjetovao nijednom fudbaleru da ide tamo. Diktatorski klub koji vodi predsjednik koji nema pojma o fudbalu. FIFA vodi istragu zbog ucjenjivanja i ugrožavanja igrača” – rekao je za **** Alasan Dijabi.
Sta reci na ovo sve?? I ako Fifa radi istragu onda smo u belaju....
“Moje najgore iskustvo u inostranstvu. Od navijača, predsjednika, do osoblja. Doktora nema, ili u najboljem slučaju, kada im se radi. Povrh svega, lopovski klub. Kasnili su mi sa plaćanjem više od šest mjeseci više od 30 hiljada evra. Prevarantski način plaćanja na crno. To su amateri koji ne znaju ništa o fudbalu. Ne bih savjetovao nijednom fudbaleru da ide tamo. Diktatorski klub koji vodi predsjednik koji nema pojma o fudbalu. FIFA vodi istragu zbog ucjenjivanja i ugrožavanja igrača” – rekao je za **** Alasan Dijabi.
-
- Kontakt:
U BiH imas Zrinjski i Sarajevo ( trenutno) koji funkcionisu na imalo normalan nacin, sve ostalo je presipanje iz supljeg u prazno. Dijabi je isplqcen, prema njemu nema duga, onog trenutka kada mu se vise nije igralo, kada se piceo buniti zbog sjedenja na klupi ili ako ga trener izvede nastali su i problemi. Dakako da nije samo do nega, ima tu i klupske odgovornosti, ali svima pasu uslovi kad dogovaraju, onda kad ne ide po njihovim planu (dodje do nezadovoljstva) Nikoga ne branim, ali ko god uzme realno, te zna da mi nemamo budzetskog priliva, da se izricito finansiramo od Azmira, jasno je da nece niko dati 400-500 hiljada godisnje na poreze. Nek nam daju kao ostalim klubovima iz budzeta pare pa mozda pocnemo placati porez, sve do rak ja sam za to da ne placamo. Ne postoji klub da nije duzan igracuma, samo je razlika u tome kako se zavrsi na kraju, kod nas ako kasni, svaki bude isplacen, niko ne ostane bez para. Ja sam licno za to da se niko ne zakine ni za 1 km , nek svako svoje naplatim .Hazre je napisao/la: ↑17 jul 2023, 13:13Dijabi žestoko po Tuzla sitiju: “Diktatorski klub koji vodi predsjednik koji nema pojma o fudbalu”
Elvir Baljic
- Ma kakvom belaju? Hasan opleo po nama i mi sad u belaju!On je sve uredno plaćen do zadnjeg Evra.Momak je posve problematičan.01 januara 2017.Osmanlispor ga je otpustio nakon 6 mjeseci od potpisa Ugovora.01.januara 2019.Septemvri Sofia ga je otpustila nakon samo 6 mjeseci od potpisa Ugovora.01,jula 2022. Quevilly Rouen otpušten je nakon 2 godine od potpisivanja Ugovora. Nakon otpuštanja u Osmanlisporu i Septemvri Sofia,pauzirao je po 6 mjeseci bez kluba.Nakon raskida sa Quevilly Rouen(Ligue 2,--29 utakmica za 2 sezone, dao 2 gola) pauzirao je 3 mjeseca i onda se dovukao nama.Kod nas je bio od 29.septembra 2022 do raskida 02.05.23. -Hazre je napisao/la: ↑17 jul 2023, 13:13Dijabi žestoko po Tuzla sitiju: “Diktatorski klub koji vodi predsjednik koji nema pojma o fudbalu”
- Za nas je odigrao svega 9 utakmica ili 771 minutu i 4 u kupu(234minute).Ugovor sa nama je imao do Jul 1, 2023.Očito je dobio plate za maj i juni , možda je želio da odmah 02.maja kad je otišao naplati sve.Od sezone 2014/15 do sezone 2020/21,u svakom klubu je boravio samo jednu sezonu ili 6 mjeseci.Prevarili smo se dovodeći ovu barabu.Eto i sad je bez kluba.To što on laje može mačku o rep svezati.I ovaj iz Kolumbije se meni nimalo ne sviđa.
p.s.
Svoj intervju Hasan je dao srpskom portalu :"Meridian Sport BiH" a prenosi ga također srpski portal"mondo.ba "
Manite se protuhe polumigranta diabija.Nego ima li kakvih informacija kad će godišnje karte i ima li kod munje dres za sezonu 23/24 da se pazari ?
-
- Kontakt:
Diaby je bio remetilački faktor u našoj ekipi.
Bio je toksičan za klub. Sjedio na treninzima, glumio povrede, ismijavao igrače. Nema igrača s kojim se nije posvađao, a bilo je i fizičkog kontakta sa nekima dok ga jedan nije pošteno otresao. Ne bih o imenima zna se to sve. Nas FIFA pretresa samo iz razloga što smo prošle godine igrali Evropu. Oni prate klubove koji dobiju sredstva. Znaci to je rutinska i uobičajena kontrola a ne zbog nekog Diaby-a
Bio je toksičan za klub. Sjedio na treninzima, glumio povrede, ismijavao igrače. Nema igrača s kojim se nije posvađao, a bilo je i fizičkog kontakta sa nekima dok ga jedan nije pošteno otresao. Ne bih o imenima zna se to sve. Nas FIFA pretresa samo iz razloga što smo prošle godine igrali Evropu. Oni prate klubove koji dobiju sredstva. Znaci to je rutinska i uobičajena kontrola a ne zbog nekog Diaby-a
-
- Kontakt:
Ima li kakvih informacija iz kluba o članskim kartama?
Kada počinju i po kojim cijenama?
Ili pak imamo vremena jos za to. Gledajući raspored drugo kolo Zrinjski će vjerovatno odgoditi.
Ovisno od rezultata možda će i Sarajevo u četvrtom tražiti odgodu, tako da bi mi mogli prvu domaću igrati tek početkom septembra protiv Igmana.
Kada počinju i po kojim cijenama?
Ili pak imamo vremena jos za to. Gledajući raspored drugo kolo Zrinjski će vjerovatno odgoditi.
Ovisno od rezultata možda će i Sarajevo u četvrtom tražiti odgodu, tako da bi mi mogli prvu domaću igrati tek početkom septembra protiv Igmana.
-
- Kontakt:
A brate kakve vi ljudi gluposti pricate jestel uopste realni…Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑16 jul 2023, 21:18Ne znam kakav je golman ovak mladi Pilaković sto dolazi iz juniora, ali znam da ni ovaj Lolić nije neka sreća.
Vrtio se on oko kluba prije možda dvije godine. Bio ja probi ili tako nešto pa nije zadovoljio. I ovo sad što je doveden je ja rodbinske i prijateljske veze.
Ja bih volio da je napredovao i da je sad kalibar zamjeniti Fejzu, ali daj Bože.
Prvo momka zastupa jedan od najjacih menadjera Silvano Martina.
Drugi momak nikad nije bio uopste na probi.
Trece Sigurno je 50% bolji od Fejze+ Bonus igrac naredne 3 godine ako se ne varam.
P.s drug nemoj tako gresiti dusu kad i ne znas momka niti njegove kvalitete , i nemoj iznositi lazne informacije.
Pozdrav.
-
- Kontakt:
Padobranac, prvo nemoj meni govoriti da pričam gluposti. Takvu komunikaciju ostavi sa strane kada meni odgovaraš.TuzlaC2023 je napisao/la: ↑17 jul 2023, 17:19A brate kakve vi ljudi gluposti pricate jestel uopste realni…Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑16 jul 2023, 21:18Ne znam kakav je golman ovak mladi Pilaković sto dolazi iz juniora, ali znam da ni ovaj Lolić nije neka sreća.
Vrtio se on oko kluba prije možda dvije godine. Bio ja probi ili tako nešto pa nije zadovoljio. I ovo sad što je doveden je ja rodbinske i prijateljske veze.
Ja bih volio da je napredovao i da je sad kalibar zamjeniti Fejzu, ali daj Bože.
Trece Sigurno je 50% bolji od Fejze+ Bonus igrac naredne 3 godine ako se ne varam.
P.s drug nemoj tako gresiti dusu kad i ne znas momka niti njegove kvalitete , i nemoj iznositi lazne informacije.
Pozdrav.
Drugo, ja garantujem životom da je momak bio tu oko kluba prije dvije tri godine.
Jako blizak Ernadu. Eto pogledaj na internetu zajdno su u dzamiji, Ernadu na svadbi, ljetovanju itd itd.
Nemam ja ništa protiv momka, ja mu želim da odmah postane jedinica, da dobije poziv za reprezentaciju (ovo će sigurno dobiti vrlo brzo) i da od nas ode pravo u Liverpul npr za 5 miliona.
Ali nemoj da se zavaravamo otkud on tu.
Ernade jesil to ti?TuzlaC2023 je napisao/la: ↑17 jul 2023, 17:19A brate kakve vi ljudi gluposti pricate jestel uopste realni…Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑16 jul 2023, 21:18Ne znam kakav je golman ovak mladi Pilaković sto dolazi iz juniora, ali znam da ni ovaj Lolić nije neka sreća.
Pozdrav.

Čudno je da nema svoj video uredak na you tube.Sve što ima je ovaj kad je bio mali.TuzlaC2023 je napisao/la: ↑17 jul 2023, 17:19A brate kakve vi ljudi gluposti pricate jestel uopste realni…Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑16 jul 2023, 21:18Ne znam kakav je golman ovak mladi Pilaković sto dolazi iz juniora, ali znam da ni ovaj Lolić nije neka sreća.
Pozdrav.
P.S.
NEUKUSNO JE TAKO,("50% BOLJI OD FEJZE") FAVORIZOVATI MOMKA U ODNOSU NA NAMA DOBRO POZNATOG NEVRESA FEJZIĆA.
Ne podrzavam neplacanje poreza kao neki ovdje, Husic je dovoljno dugo u BH fudbalu i imao je dovoljno vremena da legalizira svoj posao.
I krajnje mu je vrijeme da ozbiljnije poradi na tome
Jesam uvijek za smanjenje poreza (svih vrsta), ali ne moze svak na svoju ruku odliucivat hocel placat porez ili ne.
Mislim da je dobro sto je golman koji je potpisan u21. Znaci da uz Sukilovica, imamo bar na toj jos jednoj poziciji neku u21 opciju, bez obzira dal to na kraju bio Lolic ili Pilakovic. - Ne znam ko je bolji od njih dvojice, nisam gledao nijednog.
Ali pretpostavljam da ovog nebi doveli da je Pilakovic pokazao na pripremama da je spreman za PL.
Sta ja znam, moguce da tu ima jos neki u21 igrac koji mozda dobije priliku tokom sezone, dosta ih je bilo na ovim pripremama. Naravno, kao i o svemu ostalom u klubu - ni o tome nema nikakvih informacija.
Jesam uvijek za smanjenje poreza (svih vrsta), ali ne moze svak na svoju ruku odliucivat hocel placat porez ili ne.
Mislim da je dobro sto je golman koji je potpisan u21. Znaci da uz Sukilovica, imamo bar na toj jos jednoj poziciji neku u21 opciju, bez obzira dal to na kraju bio Lolic ili Pilakovic. - Ne znam ko je bolji od njih dvojice, nisam gledao nijednog.
Ali pretpostavljam da ovog nebi doveli da je Pilakovic pokazao na pripremama da je spreman za PL.
Sta ja znam, moguce da tu ima jos neki u21 igrac koji mozda dobije priliku tokom sezone, dosta ih je bilo na ovim pripremama. Naravno, kao i o svemu ostalom u klubu - ni o tome nema nikakvih informacija.
Sve to stoji, ali sad kao mi smo jedini sto se toga tice...cijela liga nazalost tako funkcionise. Jedino mozda Zrinja i Sarajevo. Ovo sve ostalo je na isti fazon...takva je drzava jednostavno, gdje neide bas sve normalnoemir012 je napisao/la: ↑18 jul 2023, 07:42Ne podrzavam neplacanje poreza kao neki ovdje, Husic je dovoljno dugo u BH fudbalu i imao je dovoljno vremena da legalizira svoj posao.
-
- Kontakt:
Hamza Redzic puno obecava kao i Reka mali.Hazre je napisao/la: ↑18 jul 2023, 08:09Sve to stoji, ali sad kao mi smo jedini sto se toga tice...cijela liga nazalost tako funkcionise. Jedino mozda Zrinja i Sarajevo. Ovo sve ostalo je na isti fazon...takva je drzava jednostavno, gdje neide bas sve normalnoemir012 je napisao/la: ↑18 jul 2023, 07:42Ne podrzavam neplacanje poreza kao neki ovdje, Husic je dovoljno dugo u BH fudbalu i imao je dovoljno vremena da legalizira svoj posao.
15./01.2023. PRIMAVERA ,U-19 BOLOGNA-CAGLIARI 3-2
EDIN LOLIĆ BRANIO ZA BIJELE(CAGLIARI)
---------------------------------------------------------------------
15./02.2023. PRIMAVERA ,U-19 CAGLIARI - INTER 2-3
EDIN LOLIĆ BRANIO ZA CRVENO-PLAVE(CAGLIARI)
-----------------------------------------------------------------
-
- Kontakt:
Bit cu skroman, ali Hamza je meni vec sad bolji od Sukilovica.TuzlaC2023 je napisao/la: ↑18 jul 2023, 09:11Hamza Redzic puno obecava kao i Reka mali.Hazre je napisao/la: ↑18 jul 2023, 08:09Sve to stoji, ali sad kao mi smo jedini sto se toga tice...cijela liga nazalost tako funkcionise. Jedino mozda Zrinja i Sarajevo. Ovo sve ostalo je na isti fazon...takva je drzava jednostavno, gdje neide bas sve normalnoemir012 je napisao/la: ↑18 jul 2023, 07:42Ne podrzavam neplacanje poreza kao neki ovdje, Husic je dovoljno dugo u BH fudbalu i imao je dovoljno vremena da legalizira svoj posao.
Elvir Baljic
Djaba sto je bolji, oni ce forsirati Sukilovica maximalno. Kao vec i zadnju godinu....TuzlaCityfighter je napisao/la: ↑18 jul 2023, 10:29Bit cu skroman, ali Hamza je meni vec sad bolji od Sukilovica.
-
- Kontakt:
Momka znam, znam mu i babu dobro, ali onako na prvu malo mi je linijski golman. Ne bih sad da nesto unaprijed da stvaram sliku, formiram misljenje, mlad je, perspektivan treba dobiti priliku, Fejzu treba polako uvoditi u novu ulogu , trener golmana, jer zasigurni ima sta nauciti druge. Ako mu Lolic moze biti dostojna zamjena imamo veliki plus sto zbog godina, a moglo bi se sa njim i neki transfer napraviti.tuzlac je napisao/la: ↑18 jul 2023, 09:1515./01.2023. PRIMAVERA ,U-19 BOLOGNA-CAGLIARI 3-2
Elvir Baljic
Ja sam često kritikovso s. štab što izostavlja Diabija iz prve postave. Sad kad se saznalo da je osim što je dobar veznjak(bolji od većine u pl bih) još bolji kočničar i lijenčuga što opravdava nogu u tur. Uefa se brine da novac koji daje klubovima bude utrošen na trasparentan način a još veću pažnju obraćaju da ugovori koji su potpisani i verifikovani kod nadležnih organa budu isplaćeni u cijelosti. Njih ne interesuje kako neka država funkcioniše ni pravno ni ekonomski bitno je samo da regulative koje su u njihovoj nadležnosti budu maksimalno ispunjene. Puno je igrača prodefilovalo kroz našu ligu koji su pravi stranci(van granica ex yu) samo Vagner i Doffo su bili istovremeno pravi igrači, još bolji ljudi i pravi profesionalci. Diabi, Fanimo pa i ovaj Santos jesu dobri igrači ito je sve što imaju kvaliteta. Neko spomenu ovog Mesu da bi mogao praviti problem.Hazre je napisao/la: ↑17 jul 2023, 13:13Dijabi žestoko po Tuzla sitiju: “Diktatorski klub koji vodi predsjednik koji nema pojma o fudbalu”
Niko nemože praviti problem ako imaš kvalitetan ugovor a to je papir koji garantuje i istovremeno obavezuje igrača da ispuni garantovano
Pa to i nije tako problematično zar ne.
Diabi je došao u Uefu s nekim papiričem na kojem je pisalo da mu TC duguje novac.
Ljudi mu tražili ugovor on nije smjeo pokazati i dobio odbijenicu.Onda opleti po portalima. Jadno
Novo pojačanje Tuzla Citya je i 23-godišnji Emir Sejdović. Svojevremeno je igrao i za U19 reprezentaciju BiH. U Tuzla City dolazi iz Eintracht Frankfurt II.
“Sretan sam zbog povratka u domovinu. Nadam se da ću opravdati povjerenje uprave kluba. Drago mi je sto sam izabrao Tuzla City, klub sa projektom i vizijom za mlade igrače. Ekipa me dobro primila i vjerujem u dobru saradnju sa kolegama” Rekao je Sejdović.
Igra na poziciji srednjeg veznog a sa Tuzla Cityem je ugovor potpisao na tri godine.
“Sretan sam zbog povratka u domovinu. Nadam se da ću opravdati povjerenje uprave kluba. Drago mi je sto sam izabrao Tuzla City, klub sa projektom i vizijom za mlade igrače. Ekipa me dobro primila i vjerujem u dobru saradnju sa kolegama” Rekao je Sejdović.
Igra na poziciji srednjeg veznog a sa Tuzla Cityem je ugovor potpisao na tri godine.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.