oni nemaju sta kome nuditi,niti su oni vlasnici da nekome nesto nude ,niti mogu nuditi nekome za koga je taj stadion napravljen.Stadion su pravili mostarci svih nacija namjenski za Velez ,i to je cista istina (posto je stari stadion postao premal nakon sto je Velez usao u prvu saveznu ligu Yugoslavije) i veliki broj mostaraca je dobrovoljnim radom radio na ovom stadionu a sve za Rodjene,dosta moje rodbine i moj otac svi su tu ugradili dio u taj stadion.Oni su samo trebali (ako su mislili to 50:50 sto je velika laz ) reci evo bujrum dodjite vratite se gdje pripadate ,stavite vase simbole na stadion pocnite ga koristiti isto kao i mi a troskove ce mo popola dijeliti i gotovo.Jedino ljudi koji su sa strane i koji su neupucni mogu nasjesti na tu pricu da su oni nekome nesto nudilikillafrommanilla je napisao/la: ↑17 jul 2023, 10:10Apsolutno tacno od a do z. Toliko su nas htjeli kao partnere i 50:50 da su sve trofeje bacili i pola dokumentscije unistili.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑17 jul 2023, 07:52Zaista ne znam šta se sve dogodilo i volio bih da mi neko objektivno objasni ukupnu situaciju oko stadiona?
Naime, prema mojim saznanjima, koja naravno ne moraju biti tačna, HŠK Zrinjski je nudio 50:50 partnerstvo Veležu u korištenju stadiona. Opet velim, kako sam ja čuo, a čuo sam mahom od Mostaraca i sa "jedne" i sa "druge" strane da je Zrinjski ponudio sve po pola, da stadion ostane gradski i da sve prihode i rashode jednako dijele sa Veležom. Nešto kao nekad Bajern i Minhen 1860.
Međutim, opet kako sam čuo, to je odbio izvjesni Pika Ćemalović uz konstataciju da sa "ustashama" ne želi dijeliti ništa i da će Velež nastaviti sam svoj put, te da će im država, šta god to značilo, napraviti novi i bolji stadion. U ovome se slažu skoro svi moji poznanici.
Evo, ja zaista molim nekog da mi kaže da li je ovo istina? Ako jeste, onda se Velež nema razloga žaliti da mu je nešto oteto. Jednostavno, izabrali su svoj put isto kao i Zrinjski svoj. Vrijeme će pokazati da li su ti putevi ispravni.
Da su htjeli 50:50, bi li to uradili? Prefarbali spomenik partizanima u saharu, sto nije ostalo kako i jest ako su rako htjeli?
Ovo je prica istih onih sto su govorili da na stadionu treba sve bit hrvatsko, pa bi sad da glume evropejce. Al golemo mi je da neko popusi ovu pricu.
Tolika mitomanija da ce na kraju ispasti da nas nisu ni protjerali, mi uzeli trofeje bacili u smece i izabrali svoj put. Svasta

Taj stadion nikad nece biti njihovo vlasnistvo ,a Velez je cisto od svojih para napravio reflektore i gornju tribinu tako da polazu pravo na dio istog . Dok god igraju zrinjevci na tom stadionu imat ce mrlju kraj njihovog imena da igraju na okupiranom stadionu koji pripada drugom timu ,a ako im se to svidja nek nastave,a tu mrlju nece nikad oprati, mada ovako nekim floskulama pokusavaju ali bezuspjesno