Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
- VensanKasel
- Kontakt:
Re: Grand Slam
Loša ti roba sinoć bila pravo , čim sam sebi odgovaraš ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- Shategabri
- Kontakt:
- VensanKasel
- Kontakt:
Majko draga , čitam post i kontam evo neke nostalgije dobre i krenem i ja da se prisjećam , uhvatim sebe da su Štepanek i Higins bili zajednoKennyKFCLofton je napisao/la: ↑17 jul 2023, 16:05Prvi turnir koji sam gledao (kojeg se sjećam) je masters u Hamburgu 1994 na kojem je mlađahni Kafelnikov sa svojim crvenim nosom dogurao do finala. I od tada sam gledao gotovo pa sve ,od povraćanja Samprasa protiv Corretje na US Openu, od servisa Rusedskog od 213 km/h na Australian Openu protiv Beckera kojim je shjebao ruku i više nije mogao da servira preko 180km/h pa je prokockao vodstvo u setovima od 2:0. Rekord je tad bilo Goranovih 218,8 km/h sa Wimbledona i bilo je samo par igrača koji su mogli da serviraju preko 200 km/h. Gledao dam sve zagondžije Martine Hingis od Ive Heubergera, Juliana Alonsa, Magnusa Normana do Radeka Štepaneka. Ovaj drugi (Alonso) iako ne pretjerano visok je dugo vremena uz Roddicka, Phillipoussisa i Rusedskog spadao među 4 tenisera koji su servirali jače od 230 km/h. Gledao sam i prvi meč Juan Carlosa Ferrera na Eurosportu, bio je to meč prvog kola u Kutzbuhlu protiv Haasa 1999 godine u kojem je zaostajao set i break ali je uspio da preokrene ludu glavu Tommya koji je sedmicu prije toga izgubio finale od M. Normana iako je imao 7:6 6:4 5:4 30:0 i servis. Jedino što nisam vidio je to kako je Agustin Calleri u Hamburgu u svlačionicama namarisao Juan Ignacio "el Flaca" Chelu prije nekih 25 godina i nisam vidio većeg prevaranta i glumca od Novaka Đokovića.
Kakva bre gluten dieta, kakve meditacije i PM.
Nakon što je Rafa na njemu na US Openu 2010 kompletirao sve i oderao ga 15. put Nole je morao nešto radikalno da poduzme, onaj ko vjeruje u onakvu fizičku transformaciju u roku od 2 mjeseca zbog gluten diete taj je prilično naivan.
I na kraju posta , skontam kakav lik moraš biti da sve ono napisano bude uvertira da Đokovića optužiš za doping
De nas prosvijetli doktore , koji je doping u pitanju ?
Pretpostavljam da Nadal nije bio dopingovan ?
- Shategabri
- Kontakt:
USA sportisti i doping ko vode se napiti.
I? Nikom ništa.
Bezveze priča.
I? Nikom ništa.
Bezveze priča.
Koševo Zapad
- VensanKasel
- Kontakt:
De ba buraz , 2 komentara pišu o vakcinama i to su top komentariakisarajevo92 je napisao/la: ↑17 jul 2023, 00:35Ide to na licitaciju a novac u humanitarne svrhe
Visko lafo svaki mec cuva neke podatke za kraj meca zbog sujevjernosti a prije pocetka turnira rekao Noletu "da je to vec zavrsena stvar" kad mu je ovaj obecao da ce dobiti trenerku ako osvoji Wimbledon
btw. evo par komentara sa najvise pozitivnih ocjena na clanku New York Timesa, blago receno ameri ga ne vole i ne priznaju kao GOAT-a
Amerikanci i sport ...
Prije dva dana se još jednom potvrdilo da je Nadal najbolji i najveći teniser svih vremena. Nikada nijedan drugi teniser neće imati tu titulu i to je činjenica. Još jednom se potvrdilo sve ono što sam argumentovano pisao nedavno. Ovo prije dva dana je bila pobjeda sporta. Alcaraz je najprije mentalno pobijedio djokovića, a to je bilo praćeno fenomenalnim spektrom udaraca i taktike tako da je Carlos ostvario jako važnu pobjedu i osvojio Wimbledon. Pokazao je Alcaraz još na onom polufinalnom meču Roland Garrosa da je mentalno na nivou za ovakve stvari, a to su rijetki mislili ovdje. Drugi set tog meča je ključni u toj priči jer je osvojio taj set nakon što je imao break pa je kasnije izgubio break ako se ne varam i onda na kraju seta pokazao mentalnu snagu i izjednačio prije nego što se desilo ono što se desilo, a pobijedio bi i tada da toga nije bilo iako nije bio toliko taktički izdefinisan kao sada.
Također, na ovom finalu Wimbledona je, između ostalog, vratio s kamatama djokovicu ono divljanje na polufinalu Roland Garrosa. Pratio je svoj plan igre do kraja, prilagodio se podlozi, hrabro se borio, tempirao jačinu udaraca, držao servis na nivou, pritiskao kada je najviše trebao i na još mnogo načina pokazao da se radi o ozbiljnom šampionu koji je broj 1. Carlosovo vrijeme je došlo, dokazao se već sa 20 godina.
To je to, čim se pojavi teniser koji se zapravo neće raspasti kada izgubi break prednosti, odmah ide poraz djokopica. Od sada će se djokopic bojati mečeva protiv Alcaraza slično kao što se bojao mečeva protiv Wawrinke kada ga je Stan uništavao, mečeva protiv Rafe i tako dalje. Mislio je da će se hinjski provući kao što se provukao toliko puta prije, ali nije mogao jer je igrao protiv šampiona koji ne dozvoljava takve stvari, a to je Carlos Alcaraz.
Kod Alcaraza mi je posebno fascinantno kako brzo uči neke stvari koje se tiču plana igre, a već je kompletan igrač.
Također, na ovom finalu Wimbledona je, između ostalog, vratio s kamatama djokovicu ono divljanje na polufinalu Roland Garrosa. Pratio je svoj plan igre do kraja, prilagodio se podlozi, hrabro se borio, tempirao jačinu udaraca, držao servis na nivou, pritiskao kada je najviše trebao i na još mnogo načina pokazao da se radi o ozbiljnom šampionu koji je broj 1. Carlosovo vrijeme je došlo, dokazao se već sa 20 godina.
To je to, čim se pojavi teniser koji se zapravo neće raspasti kada izgubi break prednosti, odmah ide poraz djokopica. Od sada će se djokopic bojati mečeva protiv Alcaraza slično kao što se bojao mečeva protiv Wawrinke kada ga je Stan uništavao, mečeva protiv Rafe i tako dalje. Mislio je da će se hinjski provući kao što se provukao toliko puta prije, ali nije mogao jer je igrao protiv šampiona koji ne dozvoljava takve stvari, a to je Carlos Alcaraz.
Kod Alcaraza mi je posebno fascinantno kako brzo uči neke stvari koje se tiču plana igre, a već je kompletan igrač.
Pa naravno da ga ne vole. Normalni ljudi ga ne vole. Nekoliko puta je pokazao zločinačke stavove, pisao sam već o tome. Divlja na terenu i hinjski se ponaša kada ga ne ide itd. Šta reći za ono lomljenje inventara na Wimbledonu kada je bilo jasno da će ga Carlos savladati? Doslovno je ulupio onaj drveni okvir reketom, primijetilo se kada je kamera zumirala okvir. Seljačina pokvarena, još djeca gledaju meč.akisarajevo92 je napisao/la: ↑17 jul 2023, 00:35
btw. evo par komentara sa najvise pozitivnih ocjena na clanku New York Timesa, blago receno ameri ga ne vole i ne priznaju kao GOAT-a
Bilo je posebno zadovoljstvo vidjeti ga poraženog u nedjelju, pogotovo nakon što je izgubio onaj maratonski game koji je trajao 26 minuta. Mislio je da će se opet nekako provući i eventualno okrenuti nešto u svoju korist kao što to obično radi protiv protivnika koji nemaju živaca izvući se iz takvih situacija. Pa onda ono njegovo previjanje u četvrtom setu kada je izgledao kao da je fizički potrošen... Neka mu je Carlos skinuo onaj ljigavi osmijeh.
Ovaj zadnji komentar je najvažniji i najprecizniji.
Nego ovaj Alcaraz ce biti kao Roger svugdje voljen i svi ce navijati za njega, jednostavno ima tu neku finocu i kulturu koju teniska publika voli, tako da on ce biti bas dostojna zamjena najvecem ikad 
alcaraz po očekivanju propušta sve do us toura, ništa od umaga. čeka se odgovar sinnera, još su dva WC spota free
Ma i Janik ce sigurno otkazati, ali dolazi Thiem i Stan tako da ce Umag opet biti zanimöjiv za pratiti
- VensanKasel
- Kontakt:
Činjenica navijačima Nadala i to ponekim . Koliko ima titula završnog mastersa ? Eto jedna laganicaTrunks je napisao/la: ↑18 jul 2023, 19:54Prije dva dana se još jednom potvrdilo da je Nadal najbolji i najveći teniser svih vremena. Nikada nijedan drugi teniser neće imati tu titulu i to je činjenica. Još jednom se potvrdilo sve ono što sam argumentovano pisao nedavno. Ovo prije dva dana je bila pobjeda sporta. Alcaraz je najprije mentalno pobijedio djokovića, a to je bilo praćeno fenomenalnim spektrom udaraca i taktike tako da je Carlos ostvario jako važnu pobjedu i osvojio Wimbledon. Pokazao je Alcaraz još na onom polufinalnom meču Roland Garrosa da je mentalno na nivou za ovakve stvari, a to su rijetki mislili ovdje. Drugi set tog meča je ključni u toj priči jer je osvojio taj set nakon što je imao break pa je kasnije izgubio break ako se ne varam i onda na kraju seta pokazao mentalnu snagu i izjednačio prije nego što se desilo ono što se desilo, a pobijedio bi i tada da toga nije bilo iako nije bio toliko taktički izdefinisan kao sada.
Činjenica, činjenica.VensanKasel je napisao/la: ↑18 jul 2023, 21:59Činjenica navijačima Nadala i to ponekim . Koliko ima titula završnog mastersa ? Eto jedna laganicaTrunks je napisao/la: ↑18 jul 2023, 19:54Prije dva dana se još jednom potvrdilo da je Nadal najbolji i najveći teniser svih vremena. Nikada nijedan drugi teniser neće imati tu titulu i to je činjenica. Još jednom se potvrdilo sve ono što sam argumentovano pisao nedavno. Ovo prije dva dana je bila pobjeda sporta. Alcaraz je najprije mentalno pobijedio djokovića, a to je bilo praćeno fenomenalnim spektrom udaraca i taktike tako da je Carlos ostvario jako važnu pobjedu i osvojio Wimbledon. Pokazao je Alcaraz još na onom polufinalnom meču Roland Garrosa da je mentalno na nivou za ovakve stvari, a to su rijetki mislili ovdje. Drugi set tog meča je ključni u toj priči jer je osvojio taj set nakon što je imao break pa je kasnije izgubio break ako se ne varam i onda na kraju seta pokazao mentalnu snagu i izjednačio prije nego što se desilo ono što se desilo, a pobijedio bi i tada da toga nije bilo iako nije bio toliko taktički izdefinisan kao sada.
Kod Alcaraza mi je posebno fascinantno kako brzo uči neke stvari koje se tiču plana igre, a već je kompletan igrač.Hvala lijepo .
Nemam vremena, a ni volje ponovo detaljno pisati zašto Rafa nema još više osvojenih turnira i na kojim podlogama.
Reci onda i ti meni koliko djokovic ima osovjenih zlatnih medalja na OI i kakav mu je međusobni omjer protiv Nadala na najjačim i najvažnijim turnirima, dakle Grand Slamovima?
"Eto jedna laganica".
Džaba sve dileme, kad će ih Carlitos obojicu prešišati za 10 godina ako bude zdravlja. 
- VensanKasel
- Kontakt:
Nema ih na drugim podlogama , zato što je gubio mečeve jednostavno je .Trunks je napisao/la: ↑18 jul 2023, 22:24Činjenica, činjenica.VensanKasel je napisao/la: ↑18 jul 2023, 21:59Činjenica navijačima Nadala i to ponekim . Koliko ima titula završnog mastersa ? Eto jedna laganicaTrunks je napisao/la: ↑18 jul 2023, 19:54Prije dva dana se još jednom potvrdilo da je Nadal najbolji i najveći teniser svih vremena. Nikada nijedan drugi teniser neće imati tu titulu i to je činjenica. Još jednom se potvrdilo sve ono što sam argumentovano pisao nedavno. Ovo prije dva dana je bila pobjeda sporta. Alcaraz je najprije mentalno pobijedio djokovića, a to je bilo praćeno fenomenalnim spektrom udaraca i taktike tako da je Carlos ostvario jako važnu pobjedu i osvojio Wimbledon. Pokazao je Alcaraz još na onom polufinalnom meču Roland Garrosa da je mentalno na nivou za ovakve stvari, a to su rijetki mislili ovdje. Drugi set tog meča je ključni u toj priči jer je osvojio taj set nakon što je imao break pa je kasnije izgubio break ako se ne varam i onda na kraju seta pokazao mentalnu snagu i izjednačio prije nego što se desilo ono što se desilo, a pobijedio bi i tada da toga nije bilo iako nije bio toliko taktički izdefinisan kao sada.
Kod Alcaraza mi je posebno fascinantno kako brzo uči neke stvari koje se tiču plana igre, a već je kompletan igrač.Hvala lijepo .
Nemam vremena, a ni volje ponovo detaljno pisati zašto Rafa nema još više osvojenih turnira i na kojim podlogama.
Reci onda i ti meni koliko djokovic ima osovjenih zlatnih medalja na OI i kakav mu je međusobni omjer protiv Nadala na najjačim i najvažnijim turnirima, dakle Grand Slamovima?
"Eto jedna laganica".
Đoković ima 0 zlatnih medalja , omjer je 11:7 u korist Nadala . Ja ti vrlo rado odgovaram , samo činjenice .
Ti meni nisi odgovorio , pa zamolio bih te da mi napišeš koliko ima Nadal završnih Mastersa ?
Koliko ima Grand Slam titula Nadal , a koliko Đoković ?
Možda ne razumiješ , pa da napišem kao ti djokovic
Razlog što Nadal nema više titula na drugim podlogama su povrede koje ima tokom cijele karijere. Druge podloge ga puno više troše što se toga tiče i zato mu je vremenom bilo sve teže pratiti ritam na travi i tvrdoj podlozi. Dok je bio u koliko-toliko normalnom stanju što se tog fizičkog aspekta tiče, osvajao je titule i dokazao se hiljadu puta i na travi i na tvrdoj podlozi. 101 povredu je imao od dana kada je postao profesionalac pa do danas.VensanKasel je napisao/la: ↑18 jul 2023, 23:07Nema ih na drugim podlogama , zato što je gubio mečeve jednostavno je .Trunks je napisao/la: ↑18 jul 2023, 22:24Činjenica, činjenica.VensanKasel je napisao/la: ↑18 jul 2023, 21:59
Činjenica navijačima Nadala i to ponekim . Koliko ima titula završnog mastersa ? Eto jedna laganicaHvala lijepo .
"Eto jedna laganica".
Đoković ima 0 zlatnih medalja , omjer je 11:7 u korist Nadala . Ja ti vrlo rado odgovaram , samo činjenice .
Ti meni nisi odgovorio , pa zamolio bih te da mi napišeš koliko ima Nadal završnih Mastersa ?
Koliko ima Grand Slam titula Nadal , a koliko Đoković ?
Možda ne razumiješ , pa da napišem kao ti djokovic![]()
Nema nijedan osvojen završni Masters i jedan Grand Slam manje upravo zbog razloga koje sam naveo. A znaš li ti možda koliko je Nadal propustio tih Grand Slamova zbog povrede? Koliko on, a koliko djokovic? Nije ni meni problem odgovoriti za razliku od nekih tvojih kolega. Imao sam sličnu diskusiju prije nekih mjesec i pol dana, ako hoćeš prelistaj temu jer nemam namjeru ponavljati stvari svako malo.
- branimir85
- Kontakt:
Najbolji post na temi u zadnji par godinaKennyKFCLofton je napisao/la: ↑17 jul 2023, 16:05Prvi turnir koji sam gledao (kojeg se sjećam) je masters u Hamburgu 1994 na kojem je mlađahni Kafelnikov sa svojim crvenim nosom dogurao do finala. I od tada sam gledao gotovo pa sve ,od povraćanja Samprasa protiv Corretje na US Openu, od servisa Rusedskog od 213 km/h na Australian Openu protiv Beckera kojim je shjebao ruku i više nije mogao da servira preko 180km/h pa je prokockao vodstvo u setovima od 2:0. Rekord je tad bilo Goranovih 218,8 km/h sa Wimbledona i bilo je samo par igrača koji su mogli da serviraju preko 200 km/h. Gledao dam sve zagondžije Martine Hingis od Ive Heubergera, Juliana Alonsa, Magnusa Normana do Radeka Štepaneka. Ovaj drugi (Alonso) iako ne pretjerano visok je dugo vremena uz Roddicka, Phillipoussisa i Rusedskog spadao među 4 tenisera koji su servirali jače od 230 km/h. Gledao sam i prvi meč Juan Carlosa Ferrera na Eurosportu, bio je to meč prvog kola u Kutzbuhlu protiv Haasa 1999 godine u kojem je zaostajao set i break ali je uspio da preokrene ludu glavu Tommya koji je sedmicu prije toga izgubio finale od M. Normana iako je imao 7:6 6:4 5:4 30:0 i servis. Jedino što nisam vidio je to kako je Agustin Calleri u Hamburgu u svlačionicama namarisao Juan Ignacio "el Flaca" Chelu prije nekih 25 godina i nisam vidio većeg prevaranta i glumca od Novaka Đokovića.
Kakva bre gluten dieta, kakve meditacije i PM.
Nakon što je Rafa na njemu na US Openu 2010 kompletirao sve i oderao ga 15. put Nole je morao nešto radikalno da poduzme, onaj ko vjeruje u onakvu fizičku transformaciju u roku od 2 mjeseca zbog gluten diete taj je prilično naivan.
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
- akisarajevo92
- Kontakt:
ako/kad se desi slucaj Lance Armstrong Novaku koliko bi Roger i Rafa imali GS-a, ko je vise izgubio finala od Novaka? 
Don't believe the hype.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.