FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
80
35%

Ukupno glasova: 227

bordobijeli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordobijeli » 18 jul 2023, 23:53

Pa realno koga god stavi ne moze puno zasrat kad je to tu negdje sve. Anićić nije dugo igrao, Besim rovit, Trako nesiguran, Soldo novi, Čelik debitant, Zeljkovic i Balta i nisu pravi stoperi. Koga god da staviš moze biti i top a Bgm i flop. Ja Bgm pozitivno razmišljam da prodjemo ovo, nisam u fazonu kiksat ce ovaj kiksati ce onaj.

Bane
Kontakt:

Post Postao/la Bane » 18 jul 2023, 23:56

Beganovic-Serbecic-Anicic-Durakovic

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 jul 2023, 23:56

Hajdeee je napisao/la:
18 jul 2023, 23:36
MortemHz je napisao/la:
18 jul 2023, 23:29
Ide znači Aničić kao neka sigurica s obzirom na iskustvo
Koji je to teski rizik. Covjek poslije tolike pauze, u jako zahtjevnu utakmicu.

Tacno mi to i lici na Varesanovica. Samo da nas to sve ne kosta.
Jeste rizik ali kako nam je odbrana izgledala u Gruziji mi smo jednostavno morali nešto promijeniti. Očekivao sam Šerbečića jer Aničić ipak nije dugo igrao ali eto
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 18 jul 2023, 23:56

Neutralan77 je napisao/la:
18 jul 2023, 23:51
djokica je napisao/la:
18 jul 2023, 23:49
18 jul 2023, 23:46

Ja ti samo kazem sta znam i samo provjerene stvari pisem. Nevjeruj sve sto mediji pisu ;). Sjetices se mozda nekad mene i reci, da sam uvijek ili u 99% slucaja bio u pravu..
Samo da provjerim jesam li dobro shvatio.
Ti i dalje guras pricu o svadji Avrama i Dala na treningu?

Tu pricu ja nisam prico :nene:
Izvini ziv bio, ovaj post gore me povuce.
To je pokusao provuci neki od ovih sto Sve znaju, bijelibordo ili tako nesto
FKS❤️1946

Objektivac1946
Kontakt:

Post Postao/la Objektivac1946 » 18 jul 2023, 23:58

Torino je napisao/la:
18 jul 2023, 23:41
Pljuskovi u četvrtak. Miriše na prolaz.
Nama je odbrana svakako šuplja, šta god da iskombinuje neče biti iznenađenje, pa tebi raspali željo zabije dva u 5 minuta.
Ne bi bila utakmica na Koševu bez kiše ili nekog nevremena :D
Sarajevo će biti, sve drugo će proći!

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 18 jul 2023, 23:59

Čuj zašto? :clap:
Koliko se uložilo para da bi se on zajebavo.
Zadnja izmjena: Torino, dana/u 19 jul 2023, 00:09, ukupno mijenjano 1 put.
🇵🇸

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 19 jul 2023, 00:02

Kakva nam je odbrana bila svakako da mora mijenjati. Ako Besim nije zdrav neka Balta uleti na stopersku poziciju umjesto Solde i to je to. Anicic je prevelik rizik i nadam se da se nece odluciti za to.

Zeljkovic odlican bio ne treba mu dirati poziciju. Ostatak ekipe neka ostane isti, kada vec Avram nije tu. Bolja smo ekipa i bolji protivnik, aBd prolazimo.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 19 jul 2023, 00:03

Da pokušam
Šahinović
Mulalić-Aničić/Balta-Soldo-Radović
Vrančić -Zeljković
Kyeremeh -Dal (aBd da je istina i da poslije ove ide)- Ziljkić
Renan
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 19 jul 2023, 00:10

ako je neko ranije stavio halalite,ali nisam znao da su ovi armenci što su igrali sa svinjom bivši banants

VVVBK

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 19 jul 2023, 00:17

Ko god da bude stoperski tandem bitno nije. Jer nama to nije problem, problem je općenito kako se igra odbrana. Nit si u visokom.presingu,.nit si u niskom bloku, a pogotovo nisi u srednjoj zoni. Imaš gotovo većinom 1 do 2 igrača koji je potpuno izgubljen u odbrani. Linije razmaknute minimum 30-40 metara, nekada ide to i na 60-70, a veznjaci slabo pokretljivi, bekovi uvijek visoko podignuti, pojedincima treba svjetlosna godina da se vrate u fazu odbrane. Dakle, nije bitno ko je stoperski tandem, da imaš mogućnost da igraju klase kao što su Nesta i Maldini, džaba kada će dobar dio utakmici biti na vjetrometini.

Nije problem igrač i njegov nivo kvaliteta, već način igranja odbrane od strane cjelokupnog tima.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 19 jul 2023, 00:21

MortemHz je napisao/la:
18 jul 2023, 16:09
Fakat ne vidim svrhu da se raspravlja oko cijene dresa. Ko može/hoće on će ga kupiti i to je to. Bit će popust na dresove u nekom skorijem vremenu pa će dosta raje i tu priliku iskoristiti. Cijena Errea dresa je bila slična a kvalitetom je daleko ispod najobičnijeg Adidas dresa. Poenta i jeste da klub zaradi. Ja sam uz zapad-galerije kupio jučer i privjesak koji je koštao 7 KM, znam i ja da ne vrijedi ni 2 KM ali eto lijep je i da se klub malo pogura.

Meni dali dzaba privjesak :njanjanja: :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 19 jul 2023, 00:22

Upravo sam krenuo to pisat, kao da je bitno ko ce igrat zadnju cetvorku, kad nam je takticko branjenje nepoznanica. Isto da pokusavas igrat novu FIFAu na Pentiumu 2, vidis da ne moze, kupis veci monitor, novu tastaturu i mis, i ocekujes da ce proradit. Hoce al u qrcu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 19 jul 2023, 00:22

Jel se Avramovski vratio ?

Trako treba ispast iz ekipe stavit serbedzica ili ancica il im sat po 50-60 minuta

Definitivno zrinjski ponovo pokazao ne kvalitet

Prvenstvo ce odlucit ROGIC I PENA ako oni budu nivo koji ki prizeljkujrmo ocekujemo zrinjski nema sanse.

Al ovo sto je rogic pokazao u prvoj je katastrofalno i posjeca na adilovica i alaima

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 19 jul 2023, 00:28

miky_hz je napisao/la:
18 jul 2023, 23:39
18 jul 2023, 23:24

Ajde necu vise nemoj se ljutit odmah :D
Pa i bolje da ne izlijeces iskreno više,prošli put si odlazak Avramovskim zbog porodicnih razloga predstavio tako da je to bilo kao da je rat bio u klubu,isto sada to sto pokusavas kao ostat cete :o kada vidite,kao loše sjeb,de druže malo.

Ja ti samo kazem sta znam i samo provjerene stvari pisem. Nevjeruj sve sto mediji pisu ;). Sjetices se mozda nekad mene i reci, da sam uvijek ili u 99% slucaja bio u pravu..
A jel ti stvarno mislis da je ok da ovakve stvari odakes na javnom forumu? Svaka cast za navijaca tima
Mahala mrtva ce mas uvijek kostat svega

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 19 jul 2023, 00:40

BordoBBoja je napisao/la:
19 jul 2023, 00:28
miky_hz je napisao/la:
18 jul 2023, 23:39

Pa i bolje da ne izlijeces iskreno više,prošli put si odlazak Avramovskim zbog porodicnih razloga predstavio tako da je to bilo kao da je rat bio u klubu,isto sada to sto pokusavas kao ostat cete :o kada vidite,kao loše sjeb,de druže malo.

A jel ti stvarno mislis da je ok da ovakve stvari odakes na javnom forumu? Svaka cast za navijaca tima
Mahala mrtva ce mas uvijek kostat svega
Čovjek ništa konkretno nije rekao što bi moglo ugroziti FKS, vidiš da se nagađa/pogađa. :D Ne vidim ništa loše da nam probudi malo maštu, iz nabrojanog ništa niko ne može zaključiti. :?

A generalno mnoge stvari nisu za javni forum, kao npr pljuvanje igrača, omaložavanje, nazivanje pogrdnim imenima, kao što su "ker, babina kurcina, spermatozoid" itd da ne nabrajam, kao i generalno hejtanje i što treba i što ne treba što javno odašilje ružnu sliku o klubu i igračima kluba, ali takve stvari su redovno na repertoaru na javnom forumu, jel se slažeš? :bih:
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 19 jul 2023, 00:40

Ovo ako je uposlenik kluba momentalni je otkaz zasluzio
Balkanski primitivizam i seljakluk

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 19 jul 2023, 00:50

Jbg, svi mi volimo da imamo informacije unaprijed, al nije lijepo. Sva sreca pa je ova liga amaterska i realno niko nece i ne zna ova piskaranja zloupotrijebit. Naumpade mi kad nam je lik uoci onog derbija kad su nas ubili 2:0 ovdje izdiktirao sastav Zelje i da se na spicu uigrava Armin Hodzic. Niko nas se nije ni potrudio da pokusa odgovorit na to, ljudi nas unistili na terenu. Da je ova liga imalo ozbiljnija sve ove insajderske bi neko mogao fino upotrijebit.
Ljudi se u svijetu polomise da sacuvaju sve informacije od javnosti, O'Nil zabranio igracima da igraju Fantasy jer su protivnici prema tome skontali kakav ce sastav izvest to kolo, a kod nas se pred ovako bitnu tekmu sastav zna dva dana unaprijed. Malo je neozbiljno.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 19 jul 2023, 00:53

napoleon72 je napisao/la:
19 jul 2023, 00:50
Jbg, svi mi volimo da imamo informacije unaprijed, al nije lijepo. Sva sreca pa je ova liga amaterska i realno niko nece i ne zna ova piskaranja zloupotrijebit. Naumpade mi kad nam je lik uoci onog derbija kad su nas ubili 2:0 ovdje izdiktirao sastav Zelje i da se na spicu uigrava Armin Hodzic. Niko nas se nije ni potrudio da pokusa odgovorit na to, ljudi nas unistili na terenu. Da je ova liga imalo ozbiljnija sve ove insajderske bi neko mogao fino upotrijebit.
Ljudi se u svijetu polomise da sacuvaju sve informacije od javnosti, O'Nil zabranio igracima da igraju Fantasy jer su protivnici prema tome skontali kakav ce sastav izvest to kolo, a kod nas se pred ovako bitnu tekmu sastav zna dva dana unaprijed. Malo je neozbiljno.
Dje je i sta radi A.P
Koliko sad naplacuje info

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 19 jul 2023, 01:54

napoleon72 je napisao/la:
19 jul 2023, 00:50

I kad servirano dobiju, ne znaju iskoristiti, vjeruj mi.
Bio je slučaj prošle polusezone da su serviranih prvih 11 dobili 2 dana ranije, i opet nismo pobjedili :mrgreen:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 19 jul 2023, 06:46

hz033 je napisao/la:
18 jul 2023, 23:15
deda je napisao/la:
18 jul 2023, 23:12
Ko god misli da cemo lahko proci Torpedo vara se. Najbolji primjer je veceras Zrinjski, imali jos gol prednosti i visili na kraju. Mislim da je nas najveci problem sto nismo u takmkcarskoj formi. Zaista bi volio da zabijemo brzo pa da onda u nekom laksem modu igramo. Strah me je samo da ne pocrkamo do 60 min a nismo nista napravili i onda belaj.

Treba definitvno pametno igrat, ne srljat grlom u jagode, a sve imam osjecaj da ce tako biti. Sve je uredu ako ga odmah zabijemo...
Pogledao sam par minuta. Utakmica na nivou kantonalne lige. Zrinjski los, ma prelos. Mogu reci da su haman i na puku srecu prosli. Neznam da li su ih podcijenili, ali ono sto sam vidio.je provala.
Druže ne znam sta si ti gledao i koliko pratis nasu ligu i sta ocekujes od neke ekipe iz nase lige, ali ovo su ti podjednake ekipe kvalitetom: Zrinjski, Urartu i Sarajevo. Torpedo je mozda za nijensu slabija ekipa individualno, ali daleeko od toga da su losi. Imaju dobrog trenera, boljeg od naseg sigurno.

Definitivno nece biti lagana utakmica, i sa nama je jedno zagarantovano, a to se naucilo kroz sve ove godine, NERVIRANJE! ;)
Nadam se da me demantuju i da prvo poluvrijeme zavrse sve, ali nesto mislim da cemo proci ali jedvaa..

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Dave, johntravolta123 i 50 gostiju.