Ezel Fazlic je napisao/la:Trebamo biti realni da je ovo maksimum ove Bosne.Ovo je stvarno najslabiji tim studenata u posljednjih par godina.Da smo zadržali onaj tim sa Tahirovićem,Toromanovićem,Harmandićem onda bi i mogli očekivati nešto.Ovako moramo biti zahvalni rukometašima Zagreba što su nam poklonili bod pa smo prošli dalje.Ako želimo da napredujemo(Bosna i naša reprezentacija) moramo iduće sezone dati priliku našim momcima tu prije svih mislim na Memića,Terzu + da dovedemo Halilbegovića(veliki talenat ali nikad neće postati dobar igrač ako ostane u Borcu),Panića,braću Burić,Velića i garantujem da bi za par godina mogli boriti za drugo mjestu u grupi.Na šta smo spali da propali talenti iz Hrvatske(Tojčić,Raković,Mesarić) dolaze u Bosnu i uzimaju minutažu našim igračima.Još ako zadržimo Karačića,Pucelja,Savića,Vražalića,Čakića,i produžimo ugovor s Pipetom Smajlagićem onda bi imali sve preduslove da postanemo veliki klub.
Ljudi moji!
U vrijemenu kad je Bosna napravila veličanstven uspjeh kad treba da uživamo u tom (oni koji zaista vole RK Bosna) –
opet i uvijek stara priča – „naši momci, naša djeca...polovnjaci, propali talenti iz susjedstva ili komšiluka..“
Zaista više besmisleno i bespotrebno, pogotovo u ovom trenutku.
Bosna sa svim tim uvezenim 'polovnjacima' dominira bh.rukometom u kojem eto, većina, tih 'naših talenata' igra!
Halilbegović ? Momak koji je imao podosta prilika da iskaže više taj svoj „ogromni talenat“ nikako da to i pokaze (ni klubovi, ni repka..?) i uporedi njega i mlađeg Stepančića pa pričaj o „velikom talentu“. Eto, kao ne može da napreduje i iskaže se u Borcu a tamo (kod dobrog trenera i dobrog kluba) mogu da to iskažu Panić i još mlađi S.Radulović (1996) koji sve više napreduje, samo on je lani došao iz Srbije...
Velić? Pa momak je bio na „vratima“ Bosne i onda odmaglio u Hrvatsku i plaho 'pametan' potez povukao!
O ostalim ne bi više – do sad sam o tom pisao i pisao.... ali nikako da neki prihvate jednu istinu – nemamo mi baš tako velikih talenata (ima potencijala) kako sebi umišljamo, a mnogi su bili u Bosni (na probi ili pod ugovorom) i nisu mogli proći elementarne testove spremnosti a pogotovo prihvatiti i izdržati način rada „
Imperatora“ čiji je jedini moto: rad, rad, rad i samo rad.....
Volio bi i ja, a sigurno i Smajlagić, da Bosna ima para kao npr. Zagreb (kako drugar prethodno napisa) pa da dovede extra pojačanja i zadrži ono što ima od kvaliteta a ne da svake godine za „šaku tolara, kuna ili eura“ ode nam pola tima...
RK Bosna treba da bude bh.rukometni projekat (ili makar Kantona Sarajevo) sa dobrim sponzorima i da ima barem upola tretman kao RK Zagreb.....
Koji to još klub u Hrvatskoj, koja je rukometna velesila, ima posebne uspjehe u Europi? Sve se svodi na Zagreb, ali i to je super reklama i za državu i njihov rukomet.
Bosna je među 16 najboljih, Pipe je izvukao maksimum (uz „nešto sreće“

) iz ove ekipe i sad je sve do uprave, grada, Kantona, FBiH....sponzora...ako žele da imaju sportskog ambasadora u Europi, kao do sad.
Bosno moja poharana....