TeaM87 je napisao/la: ↑20 jul 2023, 11:45
Shategabri je napisao/la: ↑20 jul 2023, 11:38
TeaM87 je napisao/la: ↑20 jul 2023, 11:31
E bas ni tri kuce nije bilo, bas tako kako sam napisao. Kazem ti, ja jos u zivotu nisam upoznao covjeka ciji je recimo pradedo, ili ciju su preci jos od prije drugog svjetskog rata iz Sarajeva, a da navijaju za sarajevo, eto ako ti nekog znas bilo bi mi drago da se upoznamo da vidim sta je problem s njim
Uvijek sarajevo malim, i to mi je muka napisat, znas i sam koliko ste nam nastetili kroz historiju, najveci neprijatelj Želje od osnivanja.
Ne pricam ni okakvim uspjesima, a mogu i o tome ako zelis...
I sve došlje u SG i Centar navijaju za Sarajevo...a prije rata navijali očito samo iz Ilijaša i Hrasnice.
A ja, pradedo, otkud pradedo 1946. na ovamo, sad bi ti meni napisao da ti je peta generacija unazad navijala za Želju, al ima jedan mali problem, Željo tad nije postojao.
Ne znam što je to uopšte bitno, sadašnja situacija je bitna.
Šta sad, doći će neki iz Birmingema i tebi začepiti usta, znaš li ti kad je fudbalski klub u Birmingemu osnovan??!
I koga briga??!
Gluposti, realno.
Čuj naštetili, neprijatelji...nisi ti, PRIJATELJU, očito vidio ni djelić atmosfere sa derbija prije rata. A i svu tu historiju ko da si izučavao da ne pišem kod koga.
Sarajevo i Željo su uvijek bili sportski rivali, nikad neprijatelji. Furke koje su uglavnom poslijeratne i kalemljenje priča su uzrokovale nekakvu zlu krv između dva kluba, a tome nikako nije uzrok nešto iz historije i prošlih vremena.
Pa pričaj, o kakvim uspjesima, u onoj državi smo bili veći klub i imali više uspjeha. Više trofeja. Jel bilo tako? Bilo je.
Kad se gleda ukupni zbir trofeja, tu je egal, ne znam po čemu ste vi to veći?
Gledamo li trenutno stanje, više spadate u klub za sredinu tabele nego u najveće bh klubove.
Niste konkurentni za titulu, gdje je tu veličina?
Opet kažem, koga briga šta ste bili nekad?
Nisam ja ni spomenuo temu o dosljama nego tvoj kolega, a i uopste se tebi nisam obracao. Na ove gluposti sta bi bilo kad bi bilo ne mogu da odgovaram stvarno. Zna se ko je gradski klub, bio i ostao.
I jeste, nastetili ste nam opasno, zajedno sa komunistickom partijom, osnovani politikom Jugoslavije koja je znas i sam kako bila nastrojena prema BiH, od samog pocetka i ZAVNOBIH-a. Nije se dalo da bosnjaci imaju glas i to je cinjenica, a to se dalje reflektiralo kroz sve segmente zivota. Pa ste tako i vi nastali, da se podijeli najveci bosnjacki grad, da budu dva kluba u gradu koji je realno premal za dva kluba i na to se ciljano islo, a na kraju i uspjelo da najveci bosnjacki grad nema fudbalski klub velicine velike cetvorke. Sve smisljeno uradjeno od strane UDBE, komunisticke partije i svega. Da ne pricam o tome da su nasi igraci pod prijetnjama morali preci kod vas...to ti je cinjenica a ti misli sta hoces. I naravno da cu vas mrzit iz dna duse, mrtvi sam Željovac, ne onaj koji nekad dodje na tekmu, ne onaj koji je tu 5 godina pa me za 5 godina nece biti, nego onaj koji sve u zivotu planira na osnovu Želje i kao takav jednostavno vas moram mrziti, tako je ****, mrzis onog ko te pokusao ubiti.
Sto se tice uspjeha, evo ukratko:
-najtrofejniji klub u BiH
-najveci evropski uspjeh u historiji BiH
-najveci igrac BiH ikad je ponikao u Želji
-najveci trener BiH ikad je ponikao u Želji
Ako ovo nije dovoljno da kazem da smo najveci u drzavi, **** onda.
Javna je diskusija, nije chat room vas dvojice.
Ma ja, a mi smo, kako ono vi volite nekog uvrijediti, Stupčanica.
Pa onda dovedete igrača iz te Stupčanice
I naravno, to nije naš stav da je ta Stupčanica nekakav seljački klub nego vaš i to zvanični, pa su se ljudi očitovali.
Ako već furate tu priču, nije dovoljno da budeš gradski, a papak, treba da se ponašaš u skladu s tim.
Da vidimo: partija vam dala zemljište besplatno, izgradila stadion (jasno, vi sve, nije niko drugi), kakvi bolan Bošnjaci i Željo, jesi li ti malo ili malo više udaren? De se zarovi u tu svoju historiju malo pa vidi kakvi Bošnjaci u kontekstu Želje u tom periodu.
Gledaj osnivačkog rostera:
Roster: Adolf Šmit, Stefan Cicvol, Josip Šebalj, Milan Tomić, Vilim Novak, Rudolf Kefer, Milovan Adamović, Stjepan Katalinić, Dragutin Siber, Dimitrije Dimitrijević, Ivan Krajnc, Ivan Pavičić, Franjo Cvelfer, Vojislav Banović, Aron Levi, Dušan Greši, Ivan Dunkl, Ivan Kale, Ludvig Leple, Milutin Egić. Sve Bošnjak do Bošnjaka.
Nije bitna razlika ni:
1946/1947:
Roster: Ivan Golac, Nail Kantardžić, Safet Begić, Miroslav Šilić, Safet Alajbegović, Mustafa Mamić, Nikola Marks, Vojislav Marjanović, Muhamed Bajrić, Ferid Pobrić, Karlo Skopovi, Veljko Bajagić, Miloš Pajević, Vladimir Konjevod, Velislav Lazarević, Josip Domorocki, Anto Martinović, Milan Rajlić, Franjo Lovrić, Josip Mateović, Branko Šalipur, Ivica Medarić, Vlado Kapetanić, Anto Mateta, Hilmija Porča, Zdravko Pavlić, Risto Maksimović, Mirko Matijašević. Treneri: Milan Rajlić, Ivan Medarić.
Sve ovo je dostupno na vašoj stranici. Ne znam otkud ta potreba da se brukate i sramotite?
Ti ako tvrdiš da je Željo bio bošnjački klub u bilo kojem kontekstu bilo kad prije 90-tih, ne znam na osnovu čega to tvrdiš.
Tu konotaciju imate tek poslije ovog posljednjeg rata, tj. navijačka tribina vam fura te Alijine parole i slične stvari.
Bmk, mrzi, tvoj problem. Da, TVOJ PROBLEM. Shvati ako možeš.
Znam dosta mrtvih Željovaca, rivalitet da, mržnja nikako.
Ne znam ko ti je to utuvio u glavu, al nije dobro. Napravio je od tebe oštećenu osobu.
Kako rekoh, od stare slave se ne živi.
Vi već 10 godina niste faktor.
Evropski uspjeh bi trebao biti trofej.
Igrali smo i mi 1/8 LP sa Unitedom, pa? Nema nikakav trofej za to.