FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 18 jul 2023, 20:01

DOBRO DOŠAO U TUZLACITY EMIRE SEJDOVIĆU.

Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 19 jul 2023, 07:10, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 19 jul 2023, 07:28

AKOBOGDA, NAŠ NOVI MIRSAD HASANOVIĆ.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 19 jul 2023, 09:28

Dal je Mendes uopste vise clan tima ili ne?

Dal je bio na pripremama na Kupresu?

Dal se uopste racuna na njega, dal trenira sa ekipom, dal je opet povrijedjen?

Igrao je malo pocetkom prosle sezone, pa se povrjedio, pa smo ga krajem prosle sezone ponovo mogli vidjeti
bar da trenira sa ekipom, ali sad opet ni traga ni glasa...

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 19 jul 2023, 09:46

Ima li neko vise informacija o ovom momku Sejdovic? Igro Frankfurt rezervu. Vidim bio na priprema. Sta kazu kakav je bio tamo? Balja ti sig znas. Sta su rekli kakav je bio na Kupresu?

TuzlaCityfighter
Kontakt:

Post Postao/la TuzlaCityfighter » 19 jul 2023, 12:01

Hazre je napisao/la:
19 jul 2023, 09:46
Ima li neko vise informacija o ovom momku Sejdovic? Igro Frankfurt rezervu. Vidim bio na priprema. Sta kazu kakav je bio tamo? Balja ti sig znas. Sta su rekli kakav je bio na Kupresu?
Za njegov trud i rad ( za ovo vrijeme kod nas) zasluzio je da mu se ponudi ugovor. Borben, radilica, neumoran. Dosta smo podmladili ekipu, po meni odradzene su odlicne pripreme
( mozda nikad bolje sto se tice fizickih priprema ) i licno ocekujem da ova ekipa grize i kida na terenu. Fali taj jos jedan napadac, juce je opet potvrdzeno da se radi na dovodzenju napadaca, nisam plaho zapitkivao ko sta i kad, jer po meni vec smo i zakasnili, tako da mora biti bas top napadac, da bi nadomjestio izostanak priprema sa ekipom. Posebno me raduje podmladzivanje ekipe, bio sam malo skeptican, ali eto nije lose odredjeno. Ocekujem da Mehanovic i Masovic naprave prevagu u ovoj ekipi, vjerujem da ce Ordagicu trebati jos malo vremena (nekih 3-4 sedmice minimalno) da digne fizicku spremu i tad pokaze ono sto se od njega ocekuje. Sve i da je to sto se tice ekipe i pojacanja, ja sam licno zadovoljan, u odnosnu na proslogorisnju ekipu jaci smo za nekih 30% . Onako slobodna procjena je da zavrsimo izmedju 4-6 mjesta na tabeli.
Elvir Baljic

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 19 jul 2023, 16:55

TuzlaCityfighter je napisao/la:
19 jul 2023, 12:01
Hazre je napisao/la:
19 jul 2023, 09:46
Za njegov trud i rad ( za ovo vrijeme kod nas) zasluzio je da mu se ponudi ugovor. Borben, radilica, neumoran. Dosta smo podmladili ekipu, po meni odradzene su odlicne pripreme
( mozda nikad bolje sto se tice fizickih priprema ) i licno ocekujem da ova ekipa grize i kida na terenu. Fali taj jos jedan napadac, juce je opet potvrdzeno da se radi na dovodzenju napadaca, nisam plaho zapitkivao ko sta i kad, jer po meni vec smo i zakasnili, tako da mora biti bas top napadac, da bi nadomjestio izostanak priprema sa ekipom. Posebno me raduje podmladzivanje ekipe, bio sam malo skeptican, ali eto nije lose odredjeno. Ocekujem da Mehanovic i Masovic naprave prevagu u ovoj ekipi, vjerujem da ce Ordagicu trebati jos malo vremena (nekih 3-4 sedmice minimalno) da digne fizicku spremu i tad pokaze ono sto se od njega ocekuje. Sve i da je to sto se tice ekipe i pojacanja, ja sam licno zadovoljan, u odnosnu na proslogorisnju ekipu jaci smo za nekih 30% . Onako slobodna procjena je da zavrsimo izmedju 4-6 mjesta na tabeli.
I ja mislim da ekipa može dogurati sa plasmanom ispod 6. mjesta, ako Mehanović i Mašović urade ono što je Migi radio u tandemu sa Džafom. Mišljenja sam da nam treba igrač tipa Doffa, Ordaga to svakako nije a Huso nikako da poboljša svoju igru iako ima sasvim dobro motoriku.Napadač ako ništa drugo treba dase dovede da pravi konkurenciju Hadžiću.Prve dvije gostujuće pokazati će gdje smo i šta smo.4boda je zadovoljavajuće.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 19 jul 2023, 19:24

emir012 je napisao/la:
19 jul 2023, 09:28

Igrao je malo pocetkom prosle sezone, pa se povrjedio, pa smo ga krajem prosle sezone ponovo mogli vidjeti
Nemoj me držati za riječ, ali mislim da sam vidio kako je otišao u nekog hrvatskog drugoligaša, ili se povezivao s njima.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 19 jul 2023, 22:30

"Novo pojačanje Tuzla Citya je i 25-godišnji golman Tarik Abdulahović. U Tuzla City dolazi iz Zvijezde 09. U svojoj karijeri je još nastupao za Željezničar, Sarajevo, Olimpik, Mladost…

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 20 jul 2023, 00:31

Pilaković (19) nije potpisan imorat će potražiti klub pošto nije više Junior.Želim mu sreću i da uskoro potpiše svoj prvi Ugovor. Omeragić (18)je i u narednoj sezoni Junior (izlazno godište).
Imamo tačno 25 igrača po TM(22+3 golmana).Mendeš (Aug 21, 2001) je naš igrač po TM.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 20 jul 2023, 08:38, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 20 jul 2023, 01:01

Bio sam na Tušnju.Travnjak je u vrlo dobrom stanju.Vidi se da se održava po recepturi.Okolo a i unutar stadiona je haluga i đubre ,užas jedan.Nema ni naznake da će raditi krov na zapadnoj tribini, niti zid koji se srušio prije nekoliko godina.Zatim zid iza tribine pomoćnog terena koji se samourušio.Kreče i farbaju sve što stignu.Malo zagletuju prije toga i onda sve u crno-crvenoj :urnebes: Kud ona crvena vuče više na punč :urnebes: Na sve strane taze krpe sa natpisom FK Sloboda.Tepisi stare vještačke trave koja je lani zamijenjena usljed habanja stoje pobacani kod starog napuštenog restorana?? Vrelina ih potparila,usmrdili se.Gradske vlasti i dalje ostaju ustrajne kad je Tušanj u pitanju.Potpuno maćehinski odnos.O ambroziji,pogotovo na lokaciji nikad izgrađene istočne tribine bolje da i ne govorim.Kataklizmične scene.Kad se sjetim stadiona u B.Luci,Sarajevu,Zenici,Mostaru........
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 20 jul 2023, 08:41, ukupno mijenjano 2 puta.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 20 jul 2023, 07:56

Prolaskom Zrinjskog dalje mislim da je i definitivno odgođena naša prva domaća utakmica, a inače utakmica 2 kola.
Ta utakmica dolazi dva-tri dana posle revanša u Bratislavi.

Ja sam sebi prilagodio da odem na more kad bude prvo kolo, pa taj dan preskočiti plažu a skoknuti do Gabele i pogledati naše.

Nisam nigdje vidio da su se otarasiti Pilakovića, što znači da sam imamo 4 golmana. Mozda je to naznaka da uskoro Fejza ide.
Koliko znam nedavno se oženio i mogao bi put SAD-a.
Bilo bi lijepo da ostane bar i ovu sezonu da polako premostimo tu smjenu generacija na golu.

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 20 jul 2023, 08:03

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
20 jul 2023, 07:56
Prolaskom Zrinjskog dalje mislim da je i definitivno odgođena naša prva domaća utakmica, a inače utakmica 2 kola.

Ja sam sebi prilagodio da odem na more kad bude prvo kolo, pa taj dan preskočiti plažu a skoknuti do Gabele i pogledati naše.

Nisam nigdje vidio da su se otarasiti Pilakovića, što znači da sam imamo 4 golmana. Mozda je to naznaka da uskoro Fejza ide.
Bilo bi lijepo da ostane bar i ovu sezonu da polako premostimo tu smjenu generacija na golu.
Cuj u SAD, zar on nije imao zenu? I dvoje djece ili se varam

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 20 jul 2023, 08:26

Ako se nastavi praksa odgađanja utakmica zbog Evrope onda imamo situaciju da prvu domaću tekmu igramo tek u 6. kolu protiv Igmana. U međuvremenu odigrali bi 3 gostujuće( Gabela, Široki i Željo koji vjerovatno ispada večeras na žalost) Zrinjski i Sarajevo su ozbiljne ekipe kojima smo domaćini i one će se odigrati nekad u jjesen zato treba zapeti i osvojiti bar 5 bodova što znači da ne izgubimo ni jednu utakmicu i pobjedom kontra Igmana ulijemo ekipi motiv a protivnicima kakakav takav respekt prema TC- u.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 20 jul 2023, 08:38

Brat zvijezde Lyona više nije igrač Tuzla Cityja.Barkola raskinuo sa TuzlaCityjem.
Autor: E. B.

19.07.2023. / 17:37

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 20 jul 2023, 08:46

Zrinjski treba da odgodi prvo kolo protiv Posušja( za sada).Ako ispadne od Slovana i možda dobije neku lakšu ekipu u nastaku takmičenja možda može i igrati u Tuzli.Mi se sada trebamo maksimalno koncentrisati na GOŠK.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 20 jul 2023, 13:53

ASD je napisao/la:
19 jul 2023, 19:24
emir012 je napisao/la:
19 jul 2023, 09:28

Nemoj me držati za riječ, ali mislim da sam vidio kako je otišao u nekog hrvatskog drugoligaša, ili se povezivao s njima.
Hvala. Ma niko ga ne spominje... vjerovatno nije vise sa nama.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 20 jul 2023, 14:36

AMER ORDAGIĆ.......
NA TUŠNJU

PRIJATELJI KLUBA IZ DIJASPORE.......
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 20 jul 2023, 15:23, ukupno mijenjano 2 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 20 jul 2023, 14:49

Je li ovo u Stanišiću ?
22.07.2023. Generalna proba pred sezonu 2023/24
FK Zvijezda 09-FK Tuzla City

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 20 jul 2023, 22:04

Beledija je napisao/la:
20 jul 2023, 08:26
Ako se nastavi praksa odgađanja utakmica zbog Evrope onda imamo situaciju da prvu domaću tekmu igramo tek u 6. kolu protiv Igmana. U međuvremenu odigrali bi 3 gostujuće( Gabela, Široki i Željo koji vjerovatno ispada večeras na žalost) Zrinjski i Sarajevo su ozbiljne ekipe kojima smo domaćini i one će se odigrati nekad u jjesen zato treba zapeti i osvojiti bar 5 bodova što znači da ne izgubimo ni jednu utakmicu i pobjedom kontra Igmana ulijemo ekipi motiv a protivnicima kakakav takav respekt prema TC- u.
Željo je prijatno iznenadio...drago mi je što sam loš prognozer

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 21 jul 2023, 08:15

Hazre je napisao/la:
20 jul 2023, 08:03

Cuj u SAD, zar on nije imao zenu? I dvoje djece ili se varam
Momak je svježe oženjen. Da svježije ne može biti :D

PS nije da se radujem ispadanju Sarajeva, ali tobsad znači jedna odgođena utakmica manje.
Znamo koliko je Zrinjski prosle godine odgodio utakmica tako da što manje odgođenih sve je realniji pogled na tabelu.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Crkvice1988, HP46 i 11 gostiju.