Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Treba pohvaliti Atica i Musu koji vrijedno treniraju ,izgleda Aticu došlo iz guzice u glavu..
- VensanKasel
- Kontakt:
Šta je poenta buraz ? Zar on nije nas odyebao ili možda griješim ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Momak je sam izabrao,ne vidim razlog za spominjanje njega na ovoj temiVensanKasel je napisao/la: ↑10 jul 2023, 09:19Šta je poenta buraz ? Zar on nije nas odyebao ili možda griješim ?
ako se dobro sjecam frajer je u rin-u vec haman transfer zavrsio ne znam jel jednu sezonu proveo u Bosni prije deal-a sa Barcom mozda jedna … Malo sam zaboravio jel ono za mladjeg brata prica bila jos bolji pa nista ne bi od njega spec.lumani je napisao/la: ↑05 jul 2023, 00:07hrpa ih je igralo za Repku pa igraju sadaovisnik je napisao/la: ↑04 jul 2023, 22:08Djelom je i zbog reprezentacije završio u Barseloni.Za jednog 18-godišnjaka velika je stvar da u reprezentaciji ima 10-15 minuta po utakmici, ako to nije preporuka, ne znam šta je.Opste poznata stvar je da je reprezentacija najveći izlog za svakog igrača.Samo igranje za Bosnu, bez velike minutaže koju je imao u reprezemtaciji u tim godinama, koja je uz to bila nesrazmjerne njegovom tadašnjem kvalitetu, ne bi mu otvorilo vrata takvog transfera.Na kraju krajeva to je ispričana priča, ne vrijedi se na to vraćati.Tema je košarkaški reprezentativci i red je da o takvima i pišemo, Dzedaj je past tense.lumani je napisao/la: ↑04 jul 2023, 21:03
Nihad nije zbog repke zavrsio u Barceloni ,niti je zbog Barce igrao za Repku .Decko je bio prospekt i dokazao je10 K je dao jer Savez nije bio sposoban da sredi pripreme
kao sto nisu bili sposobni U 17 selekciji da uplate 50 K pa se javio neki Jozo iz Viteza i uplatio
![]()
Nigdje..Dzedaj je bio veliki talenat i na turniru Mirza Delibasic je sjedio Kari Pesic i od njega je sve krenulo(samo da se zna) Da ,slazem se past tense
![]()
bio je vec u KK Bosni....bob je napisao/la: ↑10 jul 2023, 19:44ako se dobro sjecam frajer je u rin-u vec haman transfer zavrsio ne znam jel jednu sezonu proveo u Bosni prije deal-a sa Barcom mozda jedna … Malo sam zaboravio jel ono za mladjeg brata prica bila jos bolji pa nista ne bi od njega spec.lumani je napisao/la: ↑05 jul 2023, 00:07hrpa ih je igralo za Repku pa igraju sadaovisnik je napisao/la: ↑04 jul 2023, 22:08
Djelom je i zbog reprezentacije završio u Barseloni.Za jednog 18-godišnjaka velika je stvar da u reprezentaciji ima 10-15 minuta po utakmici, ako to nije preporuka, ne znam šta je.Opste poznata stvar je da je reprezentacija najveći izlog za svakog igrača.Samo igranje za Bosnu, bez velike minutaže koju je imao u reprezemtaciji u tim godinama, koja je uz to bila nesrazmjerne njegovom tadašnjem kvalitetu, ne bi mu otvorilo vrata takvog transfera.Na kraju krajeva to je ispričana priča, ne vrijedi se na to vraćati.Tema je košarkaški reprezentativci i red je da o takvima i pišemo, Dzedaj je past tense.Nigdje..Dzedaj je bio veliki talenat i na turniru Mirza Delibasic je sjedio Kari Pesic i od njega je sve krenulo(samo da se zna) Da ,slazem se past tense
![]()
Ovo je najoptimističniji post koji si ikada napisao
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ja sam uvijek vjerovao u Atića i njegove košarkaške 'karakteristike', više nego recimo u Musu, ali je kod njega uvijek bio problem i glavi, mentalitetu, radnoj etici, njegovom karakteru. Ako je na putu da to prevaziđe, on je za mene EL nivo, ništa manji nego Musa.
Teško, njegov maksimum je EC, jednostavno je imao glupe odluke i nije se fino razvijao u karijeri.
Kad se sjetim godina izgubljenih u AEK-u...
Kad se sjetim godina izgubljenih u AEK-u...
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Trebao mi Atić prvo postati medju boljim eurocup igračima da bi mogao nekad za dvije godine biti bwr rezerva u Euroligi
Sarmica je napisao/la: ↑15 jul 2023, 00:44Ja sam uvijek vjerovao u Atića i njegove košarkaške 'karakteristike', više nego recimo u Musu, ali je kod njega uvijek bio problem i glavi, mentalitetu, radnoj etici, njegovom karakteru. Ako je na putu da to prevaziđe, on je za mene EL nivo, ništa manji nego Musa.
Atic I Musa se ne mogu porediti ,Musa je 2 klase iznad uvijek bio
Gegic jos bez kluba (ocekujem razocarenje kad saopste ime novog), a Amsal ce igrati aba2 i naredne sezone?
Ovaj Octagon je kantonalna liga u odnosu na Miska... Da je bar Amsala spasiti i dovest u zdravu sredinu makar igrao za KKBosnu. Hebote Misko jos lani dao kljuceve Mege u ruke Djurisicu, a momak je 2004-o. Kad nabudzi statistiku dogodine, vjerujem da ce biti draftovan isto kao Jovic.
Ovaj Octagon je kantonalna liga u odnosu na Miska... Da je bar Amsala spasiti i dovest u zdravu sredinu makar igrao za KKBosnu. Hebote Misko jos lani dao kljuceve Mege u ruke Djurisicu, a momak je 2004-o. Kad nabudzi statistiku dogodine, vjerujem da ce biti draftovan isto kao Jovic.
Atić je imao predispoziciju da bude bolji igrač od Muse. Da je ulagao u sebe i da nije budala kakva jeste, da se posvetio košarci kao Musa, maksimalno ozbiljno i da je imao podršku kakvu je Musa imao, izrastao bi u boljeg igrača. A ti verglaj kako hoćeš.lumani je napisao/la: ↑15 jul 2023, 20:03Sarmica je napisao/la: ↑15 jul 2023, 00:44Ja sam uvijek vjerovao u Atića i njegove košarkaške 'karakteristike', više nego recimo u Musu, ali je kod njega uvijek bio problem i glavi, mentalitetu, radnoj etici, njegovom karakteru. Ako je na putu da to prevaziđe, on je za mene EL nivo, ništa manji nego Musa.
Atic I Musa se ne mogu porediti ,Musa je 2 klase iznad uvijek bioEdin ovo ljeto radi odlično i moguće je da odigra dosta bolju sezonu ..E.L
To je malo teže sa BIH putivnicom ,moraš biti baš ono odličan stranac za ekipu..
Sarmica je napisao/la: ↑20 jul 2023, 10:00Atić je imao predispoziciju da bude bolji igrač od Muse. Da je ulagao u sebe i da nije budala kakva jeste, da se posvetio košarci kao Musa, maksimalno ozbiljno i da je imao podršku kakvu je Musa imao, izrastao bi u boljeg igrača. A ti verglaj kako hoćeš.lumani je napisao/la: ↑15 jul 2023, 20:03Sarmica je napisao/la: ↑15 jul 2023, 00:44
Ja sam uvijek vjerovao u Atića i njegove košarkaške 'karakteristike', više nego recimo u Musu, ali je kod njega uvijek bio problem i glavi, mentalitetu, radnoj etici, njegovom karakteru. Ako je na putu da to prevaziđe, on je za mene EL nivo, ništa manji nego Musa.
Atic I Musa se ne mogu porediti ,Musa je 2 klase iznad uvijek bioEdin ovo ljeto radi odlično i moguće je da odigra dosta bolju sezonu ..E.L
To je malo teže sa BIH putivnicom ,moraš biti baš ono odličan stranac za ekipu..
Atic to nikada nije imao jer je Musa uvijek bio za klasu bolji talenat što i sami transferi govore a da ne pričam šta je radio sa 16 god
Btw ,Verglam ja tebi evo 2,3 godine vrijeme je da počneš slušati pametnije i stručnije ljude u Košarci.
Ja jedno a ti drugo ili ja u klin ti u pločulumani je napisao/la: ↑20 jul 2023, 10:24
Atic to nikada nije imao jer je Musa uvijek bio za klasu bolji talenat što i sami transferi govore a da ne pričam šta je radio sa 16 godAtic je jedino u odbrani bolji a sve ostalo na strani Muse
Atica možeš porediti sa Maestrom što se tiče talenta...
Btw ,Verglam ja tebi evo 2,3 godine vrijeme je da počneš slušati pametnije i stručnije ljude u Košarci.
Ti porediš mentalno osakaćenog čovjeka sa ovim drugim i onda hvaloljubivo zaključuješ da je ovaj drugi bolji, klubovi, karijera i sve ostalo.
Atić bi izrastao u kvalitetnijeg igrača da nije to što jeste. To je moje mišljenje, a ni ti ne možeš znati kao ni ja šta bi bilo da je drugačije, kako bi se stvari odvijale.
Sarmica je napisao/la: ↑20 jul 2023, 14:38Ja jedno a ti drugo ili ja u klin ti u pločulumani je napisao/la: ↑20 jul 2023, 10:24
Atic to nikada nije imao jer je Musa uvijek bio za klasu bolji talenat što i sami transferi govore a da ne pričam šta je radio sa 16 godAtic je jedino u odbrani bolji a sve ostalo na strani Muse
Btw ,Verglam ja tebi evo 2,3 godine vrijeme je da počneš slušati pametnije i stručnije ljude u Košarci.), elem nejse...Atić je od starta osakaćen svojim karakterom i mentalnim sklopom. Njegova karijera bi imala drugi tok da je imao posvećenost kao Musa i ljude iza sebe kao Musa pa bi samim tim i klubovi bili drugi i cijela karijera.
Ti porediš mentalno osakaćenog čovjeka sa ovim drugim i onda hvaloljubivo zaključuješ da je ovaj drugi bolji, klubovi, karijera i sve ostalo.
Atić bi izrastao u kvalitetnijeg igrača da nije to što jeste. To je moje mišljenje, a ni ti ne možeš znati kao ni ja šta bi bilo da je drugačije, kako bi se stvari odvijale.
Atic je mogao imati bolju karijeru ,ali ne bolju od Muse tu se slažemo!!!......Zamisli Atic
Problem kod tvog razmišljanja i preračunavanja je što ti je polazna tačka sadašnji Atić, pa si naravno ciničan kao i hvaloljubiv.lumani je napisao/la: ↑20 jul 2023, 16:43Sarmica je napisao/la: ↑20 jul 2023, 14:38Ja jedno a ti drugo ili ja u klin ti u pločulumani je napisao/la: ↑20 jul 2023, 10:24
Btw ,Verglam ja tebi evo 2,3 godine vrijeme je da počneš slušati pametnije i stručnije ljude u Košarci.), elem nejse...Atić je od starta osakaćen svojim karakterom i mentalnim sklopom. Njegova karijera bi imala drugi tok da je imao posvećenost kao Musa i ljude iza sebe kao Musa pa bi samim tim i klubovi bili drugi i cijela karijera.
Atic je mogao imati bolju karijeru ,ali ne bolju od Muse tu se slažemo!!!......Zamisli Aticprva petorka E.L i MVP neke tamo lige
....
Sarmica je napisao/la: ↑20 jul 2023, 18:51Problem kod tvog razmišljanja i preračunavanja je što ti je polazna tačka sadašnji Atić, pa si naravno ciničan kao i hvaloljubiv.lumani je napisao/la: ↑20 jul 2023, 16:43Sarmica je napisao/la: ↑20 jul 2023, 14:38
Ja jedno a ti drugo ili ja u klin ti u ploču), elem nejse...Atić je od starta osakaćen svojim karakterom i mentalnim sklopom. Njegova karijera bi imala drugi tok da je imao posvećenost kao Musa i ljude iza sebe kao Musa pa bi samim tim i klubovi bili drugi i cijela karijera.
Atic je mogao imati bolju karijeru ,ali ne bolju od Muse tu se slažemo!!!......Zamisli Aticprva petorka E.L i MVP neke tamo lige
....
Kaže meni lik koji je Musu pljuvao do prije 10 mjeseci
Pa recimo 90% ljudi ovdje koji inače podržavaju Musu i koji nisu kritički raspoloženi kao ja sigunrno nisu ni sami očekivali ovakav rasplet dogđaja u vezi njegovog preokreta u karijeri.