FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
21%
2. Borbu za Evropu
99
47%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
29
14%

Ukupno glasova: 209

Raonffa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Raonffa » 22 jul 2023, 16:38

lolipop je napisao/la:
22 jul 2023, 11:35
Raonffa je napisao/la:
22 jul 2023, 11:00
irfo je napisao/la:
22 jul 2023, 10:58
Sutra nadam se da ce otvoriti barem 5-6 mjesta za kupovinu karata(kad vec ne razmisljaju o online prodaji), bit ce ogromna navala, valja cekati na suncu.

Ko nije obnovio clansku nek danas to odradi, ovaj put ce se bas voditi racuna. Nadam se da smo do veceras na 6000 aktivnih clanova
Hoće li se moći odraditi varijanta da dam nekom svoju člansku (i ličnu eventualno ako treba) pa da mi uzme karte? Jer ja teško prije utorka da ću moći do stadiona, a do tada će bezbeli planuti sve karte.
Posalji nekome barkod koji ce tamo skenirati i to je to. Imas na aplikaciji fkz da ukucas clansku svoju i samo pritisnes na nju i izadje ti barkod.
Hvala drug.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 22 jul 2023, 16:40

U sustini clanovi mogu vec sutra i prekosutra pokupovati sve ulaznice. Ko nije neka se pozuri i uclani jer lako moze ostati bez ulaznice.
Pročepit će negdje.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 22 jul 2023, 16:43

KONTRASVIH je napisao/la:
21 jul 2023, 13:40

@braco imas li kakvu analizu Neftcija, od koga prijeti najveca opasnost?
Neftçi PFK
slika

Statistički najbolji pojedinci u prethodnoj sezoni u ligi, kupu i europi:

slika

Ljetni prelazni rok:

slika

O dolascima ću u igračkom dijelu pisati, a što se tiče odlazaka bitno je reći da su im otišla oba standardna štopera tj. Kvirkvelia i Stanković. Obojica su odigrali preko 3000 minuta prošle sezone. Što se tiče ostalih odlazaka, to su igrači koji nisu imali ozbiljniju minutažu. Iako ovaj Brazilac Saldanha stoji u odlasicma, on ostaje na posudbi do 31. decembra ove godine.

Čisto napomena da neću baš svakogi igrača u rosteru spomenut, već one koji će najvjerovatnije igrati sudeći po pripremnim utakmicama i one koje imaju neke klubove u CV-u van Azerbejdžana.

GOLMANI

slika

Ivan Brkić - nama poznato ime iz naše lige dok je branio odlično za Zrinjski. Na svim pripremnim je branio u prvoj postavi, tako da nema dileme da je on njihova jedinica.

Emil Balayev - realno koga boli qrac za rezervnog golmana. Spomenut ću ga čisto jer je redovan reprezentativac A selekcije Azerbejdžana, gdje je rezervni golman. Upisao je inače 14 nastupa za njihovu A reperezentaciju. Inače on je jedna od pridošlica ovog ljeta.

ODBRANA

slika

Yuri Matias - Brazilac sa slike je jedno od njihovih pojačanja ovog ljeta, a dolazi iz Cluja. Ima 28 godina, igra na poziciji štopera i sigurno je doveden za prvih 11 s obzirom da sam spomenuo da su ih napustila dva standardna štopera. Igrao je prošle sezone redovno za Cluj i zabio je čak 6 golova tako da na to treba obratit pažnju.. U karijeri je nastupao i za rumunski Gaz Metan, iranski Tractor gdje je odigrao 2 utakmice i za tadašnjeg portugalskog drugoligaša Coimbru gdje je odigrao nekih 50-ak utakmica.

Höccat Haqverdi - igrač koji igra i štopera i desnog beka, a redovan je član A reprezentacije Azerbejdžana, iako je rođen u Iranu, gdje i proveo najveć dio karijere. Igra redovno u prvih 11 reprezentacije, nekad štopera, nekad desnog beka. Još jedan iskusan igrač od 30 godina, a igrao je samo u azerbejdžanskim i iranskim klubovima.

Azer Aliyev - na transfermarktu stoji da je lijevi bek, ali je izgleda igrao i puno drugih pozicija. Ove godine je debitovao za A reprezentaciju Azerbejdžana, a inače ima 29 godina. Prošle sezone je imao 1 gol i 7 asistencija. Skoro čitavu karijeru je proveo u Rusiji, a tek početkom prethodne godine dolazi u Neftci. Ima oko 70 nastupa u ruskoj premijer ligi u dresu Ufe i oko 130 nastupa u drugoj ruskoj ligi za nekoliko drugih klubova.

Azar Salahly - lijevi bek i štoper. 29 godina, ima oko 20 nastupa za A tim Azerbejdžana, a čitavu u karijeri je proveo u njihovim klubovima.

Omar Buludov - desni bek, njihovo dijete, prošle sezone redovno igrao.

VEZNI RED

slika

Emin Mahmudov - kapiten kluba, trenutni kapiten reprezentacije Azerbejdžana i prošle sezone statistički najbolji igrač ekipe sa 19 golova i 11 asistencija. Igra na pozicijama centarlnog i ofanzivnog veznog. Za repku je odigrao 40 utakmica i dao 10 golova. Ima 31 godinu. Ima preko 70 nastupa u ruskoj premijer ligi gdje je doduše zabio samo 1 gol. Bio je i kratko u Boavisti gdje se nije naigrao.

Filip Ozobič - 32-godišnji ofanzivni vezni koji im je ovo ljeto došao iz redova Qarabaga. Nakon nekoliko godina u Azerbejdžanu, dobio je njihovo državljanstvo i upisao je 11 nastupa za njihovu reprezentaciju. Očigledno s razlogom s obzirom da je godinama imao dobru statistiku u njihovoj ligi, gdje je pored Qarabaga, nosio i dres Qabale. Na našim prostorima je nastupao za Hajduk i Slaven Belupo.

Eddy Israfilov - igrač koji je počeo sve pripremne od 1. minute. Ponovo ista priča kao i kod većine njihovih igrača - iskusan igrač od 30 godina, igra za za njihovu repku, gdje je upisao preko 20 nastupa. Igra defanzivnog i centralnog veznog, a skoro čitavu karijeru je proveo u drugoj španskoj ligi gdje je upisao skoro 200 nastupa, a ima i 11 nastupa u prvoj španskoj ligi. Nosio je dresove Albacetea, Murcie, Alcorcona, Cadiza itd. Inače je rođen u Španiji, a tek prošle godine potpisuje za Neftci.

Ataa Jaber - 28-godišnji novopečeni reprezentativac Palestine, kao mlađi je nastupao za mlađe selekcije Izraela. Nastupa kao defanzivni/centralni vezni, a skoro čitavu karijeru je proveo u izraelskoj ligi. Prošle godine dolazi u Neftči. Imao je prošle sezone dobru statistiku sa 6 golova i 6 asistencija u svim takmičenjima.

Keelan Lebon - 27-godišnji Francuz koji igra na poziciji lijevog krila. Počeo je većinu pripremnih u prvoj postavi, a zabio je u 4 gola i 3 asistencija u drugoj polusezoni prethodne sezone, s obzirom da im je došao tek u januaru ove godine iz Astane gdje nije puno igrao. Igrao je i za bugarski Beroe, neke francuske trećeligaše i za Jong Utrecht u drugoj holandskoj, ali generalno mu je tanka statistika u karijeri osim ove eto prošle sezone gdje ima solidan učinak.

Kenny Saief - Amerikanac izraelskog porijekla, jedan od njihovih najopasnijih igrača. Upisao je nastupa za A repke Izraela i SAD-a, a svi su mu nastupi bili u prijateljskim. Prvo je 2016. odigrao 2 prijateljske za Izrael, a onda 2018. je odigrao 4 prijateljske za SAD, od tadad nije dobijao poziv. Igra na desnom krilu, a postigao je 8 golova i 12 asistencija prošle sezone. Prošle sezone je samo kapiten postigao više golova od njega, a sa 12 asistencija je bio najbolji asistent kluba. Odigrao je gotovo 150 utakmica u belgijskoj ligi sa preko 100 nastupa za Gent i oko 30-ak nastupa za Anderlecht. Igrao je i grupe i knockout faze lige prvaka i europa lige, gdje je bio dio one generacije Genta koja je izbacila Pochetinovog Tottenhema u knockout fazi europa lige, a on je odigrao obje utakmica 90 minuta. U ligi prvaka je prošao grupu sa Gentom i ispao u knockout fazi od Wolfsburga.
Ima preko 50 nastupa u izraelskoj ligi, preko 30 nastupa u poljskoj ligi, 9 nastupa u MLS-u za Cinncinati itd.

NAPADAČI

slika

Matheus Saldanha - 23-godišnji Brazilac sa slike koji je odigrao sve ove ljetne pripremne utakmice po 90 minuta. Došao je u januaru ove godine na jednogodišnju posudbu iz japanskog JEF Uniteda i u dresu Neftcija je za polusezonu zabio 5 golova u 20 utakmica. U 2022. godini je igrao na posudbi u kineskoj superligi, pri čemu je u 19 utakmica dao 3 gola i 5 asistencija. Prije toga je bio u drugoj japanskoj ligi u JEF Unitedu gdje nije imao neki učinak iako je odigrao 50 utakmica za njih i postigao 4 gola. U Japan je došao iz brazilske Serie A gdje je upisao preko 20 nastupa za Bahiu, a upisao je i 60 minuta u Copa Sudamericani.

Egor Bogomolskiy - gotovo je čitave pripreme na klupi proveo ali čisto ću spomenuti da je odigrao 6 nastupa za A tim Bjelorusije bez postignutog gola. Prošle sezone 4 gola i 6 asistencija u oko 1000 odigranih minuta.

Stadion - Bakcell Arena
Kapacitet - 11.000
Glavni sponzor kluba - azerbajdžanska nacionalna naftna kompanija (SOCAR)

slika

slika

slika
Zadnja izmjena: braco, dana/u 22 jul 2023, 18:29, ukupno mijenjano 1 put.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 22 jul 2023, 16:53

Braco skautira protivnika i postavi igru, a onda Bašić pokupi kajmak :kafa:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

ZileZile
Kontakt:

Post Postao/la ZileZile » 22 jul 2023, 16:54

@braco LEGENDO! Kako je ovo sve lijepo procitati. Bravo majstore!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 22 jul 2023, 16:57

KapitenK je napisao/la:
22 jul 2023, 10:28
MocMahale444 je napisao/la:
22 jul 2023, 07:42

Mulalic golman slabo slabo. Krkan bez mozga, jeste da poslije skrivljenog penala je odbranio njihov dobar šut ali da je Mufta one greske pravio pljuvali bi ga.

Mufta je pravio i daleko gore greške. Ja prosto ne mogu da vjerujem da neko njega i dalje priželjkuje na golu. Ne ide mi u glavu.
Ja prosto ne mogu da vjerujem da ne znas citati.
Ono sokiran sam.

Ko prizeljkuje Muftu???????????????

Samo pise da Mulalic nema blage veze, 0 golman. Krkan bez mozga. Niko ne prizeljkuje Muftu.

Ista stvar za Amoah, lik katastrofa promasio sve moguce ali nisam napisao da prizeljkujem bilo koga na toj poziciji.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 22 jul 2023, 17:08

Budući da smo izbacili reprezentaciju Bjelorusije u prvom pretkolu, ne vidim razlog zašto ne bi mogli izbaciti i reprezentaciju Azerbejdžana u drugom :kafa:
Ipak smo mi DRŽAVA ŽELJO :twisted:
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 22 jul 2023, 17:14

Bravo braco, nimalo naivna ekipa sa puno novca. I strogi su favoriti sa ovaj dvomec.

Samo si im trebao i trenera spomenuti smrdele na nozdrve.

Nase je da se borimo pa sta bude bude, nista se vise ne zna jer svako svakog moze izbaciti.
Nadati se da ce se postovati ovo clan 2 karte i da ce biti vise prodajnih mjesta sutra za karte a i mogli su malo ranije poceti sa prodajom zbog vrucine. Bice ovo rasprodato do utorka ja mislim. Cijene i vise nego pristupacne i realne za europsko takmicenje za tribine koje su natkrivene.

Zna li se hoce li biti gostujucih navijaca ili punimo i zdenku?

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 22 jul 2023, 17:50

slika

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 22 jul 2023, 17:53

Ataa Jaber - 28-godišnji novopečeni reprezentativac Palestine, kao mlađi je nastupao za mlađe selekcije Izraela. Nastupa kao defanzivni/centralni vezni, a skoro čitavu karijeru je proveo u izraelskoj ligi. Prošle godine dolazi u Neftči. Imao je prošle sezone dobru statistiku sa 6 golova i 6 asistencija u svim takmičenjima.
:shock:

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 22 jul 2023, 18:19

Ne znam kako procijeniti ovaj Neftci kad su ljudi igrali sa Zvezdom,Zenitom i Fenerbahceom....
Sve su izgubili ali protiv nikoga se nisu osramotili,milionske igracevimaju u veznom redu i odbrani,preozbiljna ekipa.

Favoriti su,neizbjezno,neke realne predikcije 35-65%za prolaz.

Sretno Nerminu i ekipi
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Zvornicka
Kontakt:

Post Postao/la Zvornicka » 22 jul 2023, 18:26

22 jul 2023, 16:57
KapitenK je napisao/la:
22 jul 2023, 10:28
22 jul 2023, 07:42

Mulalic golman slabo slabo. Krkan bez mozga, jeste da poslije skrivljenog penala je odbranio njihov dobar šut ali da je Mufta one greske pravio pljuvali bi ga.

Mufta je pravio i daleko gore greške. Ja prosto ne mogu da vjerujem da neko njega i dalje priželjkuje na golu. Ne ide mi u glavu.
Ja prosto ne mogu da vjerujem da ne znas citati.
Ono sokiran sam.

Ko prizeljkuje Muftu???????????????

Samo pise da Mulalic nema blage veze, 0 golman. Krkan bez mozga. Niko ne prizeljkuje Muftu.

Ista stvar za Amoah, lik katastrofa promasio sve moguce ali nisam napisao da prizeljkujem bilo koga na toj poziciji.
Jesi naporan jbt

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 22 jul 2023, 18:27

Jedine pozitivne stvari su da ih bas ne ide u domacem prvenstvu, i nesto nemam taj dojam da je Adrian Mutu stvoren za trenerskog posla.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 22 jul 2023, 18:31

Ko ne vidi kakav je posao Amoah, pogotovo u revanšu, odradio, onda ne znam jbg. Ok, završnica šteka, ali to nije problem od juče.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 22 jul 2023, 18:34

Ja imam clansku ali neznam gdje je da me jeb….Jel mogu na osnovu licne tj Ime i Prezime i imaju valjda u sistemu mogu da vide da sam clan na osnovu Imena i Prezimena.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 22 jul 2023, 18:38

Arvid je napisao/la:
22 jul 2023, 18:31
Ko ne vidi kakav je posao Amoah, pogotovo u revanšu, odradio, onda ne znam jbg. Ok, završnica šteka, ali to nije problem od juče.
Mene je Amoah oduševio kada je pred kraj utakmica imao ona dva-tri velika trka prema naprijed, a čovjek je pomislio da je u 70-oj ostao bez snage.

Kod njega generalno zna štekati realizacija i njegovi golovi su mahom tap in ili neki odbijanac ali yebiga, isto kao i za Santosa, oni da imaju kvalitetniju završnicu ne bi ni vidjeli naše lige nikada.

Kad smo Amoaha, je li suspendovan on protiv Neftchija? Ima dva žuta, ne znam koliko treba za suspenziju.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 22 jul 2023, 18:46

svaki treci karton u evropi je suspenzija, samo da ne dobije u prvoj i rahat smo

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 22 jul 2023, 18:47

Alipasino je napisao/la:
22 jul 2023, 18:34
Ja imam clansku ali neznam gdje je da me jeb….Jel mogu na osnovu licne tj Ime i Prezime i imaju valjda u sistemu mogu da vide da sam clan na osnovu Imena i Prezimena.
Ma bacila Remza 100% kad je pospremala stan. :rol:
Brohra ribo se...

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 22 jul 2023, 19:02

Izvinjavam se Basicu na izostaloj podrsci. Mislio sam da ce ga pritisak pojesti i da ce brzo izgubiti svlacionicu. A pokazao se kao pravi fakin. Zelim mu puno uspjeha sa nama. Drugi gol protiv Minska je rezultat njegove filozofije.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 22 jul 2023, 19:05

QUARTERBACK je napisao/la:
22 jul 2023, 18:46
svaki treci karton u evropi je suspenzija, samo da ne dobije u prvoj i rahat smo
Dobro je hajde, mada dobit će on sigurno karton u četvrtak jer je lik kralj glupih kartona :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Mahalac7 i 30 gostiju.