FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
80
35%

Ukupno glasova: 227

bordobijelisampion
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordobijelisampion » 22 jul 2023, 20:20

darkmanx je napisao/la:
22 jul 2023, 20:16
KarlMarx je napisao/la:
22 jul 2023, 19:19
Smatram da ne bi bilo loše kontaktirati Marka Topića. Ne mora biti trener ali neka funkciju, korektiv, pomoćnik…
Pricao sam s Topicem prosle godine, tada nije bio zainteresovan za trenerski posao, ali je cekao i nadao se da ce postati Sportski direktor Sarajeva i to mu je bio san i cilj zbog kojeg je odbio Posusje, Rijeku i jos jedan klub. Nevjerovatno koliko je covjek pratio svakog igraca Sarajeva i koliko je znao o njima i Sarajevu.
Mirvicu, mislim da boljeg covjeka za Sportskog direktora od Topica neces naci. Covjek je zasluzio da mu se da prilika, a pored toga ima znanje i jako dobre kontakte u svijetu fudbala.
Rijeka? Jakirova Rijeka? :eh:
Meni Topic moze kao neki pomocnik, savjetnik nesto tako, ali niposto kao šsš ili direktor.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 22 jul 2023, 20:21

Kenozoik87 je napisao/la:
22 jul 2023, 18:43
Mirza Varešanović, jedini trener Sarajeva koji je u eri Ismira Mirvića ispunio cilj koji mu je postavljen, a kao nagradu za urađeno prihvaćena je njegova ostavka.

SEZONA 21/22
Goran Sablić - došao u nezavidnoj situaciji, znalo se da će sezona biti turbulentna, očekivao se izlazak u Europu i pokušaj da se dođe do nekog trofeja, svojim postavkama i formacijama je masakrirao ekipu i izbio nam bruku bodova.
Aleksandar Vasoski - preuzeo na polusezoni, dobro otvaranje, poslije je izgubio konce i počeo prosipati bodove
Dženan Uščuplić - preuzeo pred kraj prvenstva, izgubio kup
Sva 3 trenera su uticala na to da se izgubi Europa i trofej i da se nijedan zacrtani cilj ne ostvari.

SEZONA 21/22
Feđa Dudić - dobio maksimalnu podršku navijača i odriješene ruke u dovođenju igrača. Cilj je bio borba za trofeje (titula i kup) Za kratak period izbio nam bruku bodova, napravio ogroman zaostatak za Zrinjskim i ostavio nas bez kupa. Dakle u startu nas ostvio bez borbe za oba trofeja.
Emir Obuća - prelazno rješenje, izbio nam bodove protiv ekipe koja je ispala iz lige.
Treneri nisu ispunili svoj cilj

Mirza Varešanović - dolazi na klupu u nikad goroj polusezoni kluba, ogroman zaostatak za prvim mjestom, ispali iz kupa, ogroman zaostatak za mjestom koje vodi u Europu. Navijači su mu okrenuli leđa, radio je pod najvećim pritiskom od svih ostalih trenera. Cilj je bio izboriti Europu - Mirza je to uspio.
Dolaze pripreme, Sarajevo odigra perfektno, vidi se ogroman napredak u igri.
Dolazi Europa, novi cilj je bio treće pretkolo. Sarajevo je u dvomeču protivnika doslovno samljelo, sa preko 30 šuteva ka golu. Sarajevo je bilo dominantno u oba meča, ali daleko gori tim je prošao i to je fudbal. Evidentno je da Sarajevo nije ispalo zbog Mirze, nego zbog nedostatka sporstke sreće jer je Sarajevo nadigralo Torpedo u svakom segmentu fudbalske igre.

Mirza je jedini trener kluba u eri Ismira Mirvića koji je ispunio postavljeni cilj i kojem nije dozvoljeno da se bori niti za jedan trofej (naredna sezona).
Mirza je ispao gospodin, ponudio je ostavku nakon ispadanja iz Europe jer nije ostvaren cilj ne zbog Mirze, nego zbog igrača koji promašuju nemoguće, nije me to iznenadilo jer je on vojnik i ratnik kluba, iznenadilo me je što je Mirvić prihvatio ostavku jedinog trenera koji je uspio nešto da ostvari.

Mirza hvala ti na svemu, veliki čovjek, veliki gospodin i najbolji trener u Mirvićevoj eri. Ovi navijači te ne zaslužuju, pravit će se Mirza od blata to vam garantujem. Prvi kiks i odmah će se novi trener pljuvati.

SARAJEVO TO SI TI, MIRZA VAREŠANOVIĆ!!!
Pa pljuvao je i po klubu i po navijačima, da je Ferguson i da je osvojio Ligu prvaka noga.
Ne pljuješ u zdjelu iz koje jedeš.
Cao Zalizani, nadam se da ce doci lik koji ima poštovanja prvo prema klubu pa onda i navijačima. I naravno trenersko znanje.
Mirza ništa od toga nije imao.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 22 jul 2023, 20:30

Nego koga ce nam cijenjeni ker sa pdfa #NazorSeUsro pljuvati sad svaki dan? Quravele iz sfk kvota 1.05 ili ide glavni investitor jer mu nije Sabru vratio?

darkmanx
Kontakt:

Post Postao/la darkmanx » 22 jul 2023, 20:34

bordobijelisampion je napisao/la:
22 jul 2023, 20:20
darkmanx je napisao/la:
KarlMarx je napisao/la:
22 jul 2023, 19:19
Smatram da ne bi bilo loše kontaktirati Marka Topića. Ne mora biti trener ali neka funkciju, korektiv, pomoćnik…
Pricao sam s Topicem prosle godine, tada nije bio zainteresovan za trenerski posao, ali je cekao i nadao se da ce postati Sportski direktor Sarajeva i to mu je bio san i cilj zbog kojeg je odbio Posusje, Rijeku i jos jedan klub. Nevjerovatno koliko je covjek pratio svakog igraca Sarajeva i koliko je znao o njima i Sarajevu.
Mirvicu, mislim da boljeg covjeka za Sportskog direktora od Topica neces naci. Covjek je zasluzio da mu se da prilika, a pored toga ima znanje i jako dobre kontakte u svijetu fudbala.
Meni Topic moze kao neki pomocnik, savjetnik nesto tako, ali niposto kao šsš ili direktor.
Jeste druze, Rijeka. Pricali smo prosle godine na jednoj tekmi reprezentacije. Samo, ne sjecam da li je imao ponudu za trenera ili Sportskog direktora Rijeke. Nisam vjerovao koliko covjek zeli da bude dio FK Sarajevo, isto kao da je odrastao s nama na Sjeveru ili Istoku.

darkmanx
Kontakt:

Post Postao/la darkmanx » 22 jul 2023, 20:37

nokee je napisao/la:
22 jul 2023, 20:30
Nego koga ce nam cijenjeni ker sa pdfa #NazorSeUsro pljuvati sad svaki dan? Quravele iz sfk kvota 1.05 ili ide glavni investitor jer mu nije Sabru vratio?
1.01 da ce to biti Viveros ako ne zabije protov Sloge. 🤣

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 22 jul 2023, 20:38

darkmanx je napisao/la:
22 jul 2023, 20:34
bordobijelisampion je napisao/la:
22 jul 2023, 20:20
darkmanx je napisao/la:

Jeste druze, Rijeka. Pricali smo prosle godine na jednoj tekmi reprezentacije. Samo, ne sjecam da li je imao ponudu za trenera ili Sportskog direktora Rijeke. Nisam vjerovao koliko covjek zeli da bude dio FK Sarajevo, isto kao da je odrastao s nama na Sjeveru ili Istoku.
Zanimljivo :thumbup:

eccehomo
Kontakt:

Post Postao/la eccehomo » 22 jul 2023, 20:39

:tokralju:
Ferrante071 je napisao/la:
22 jul 2023, 08:14
Ljudi...
U subotu igra Sarajevo treba doći i dati podršku!
Pun mi je više klinac nekih raspada sistema teorija zavjere, tjeranja, mahalanja...
Samo kod nas ide priča od euforije do raspada sistema, dok svi drugi imaju probleme samo su kod nas problemi kataklizme.
Čitam forum i povraća mi se od sukoba između Pitara!
Dosta što nas raznorazni mediji željni senzacionalizma blate trebamo se mi međusobno svađati.
Problema ima i uvijek ih je bilo ali podrška ne smije izostati, to se vidjelo u četvrtak... Ne može tijelo bez duše!
Aferim ti za napisano :tokralju:
Nego, ne zamjeri, da te upitam za tvoj nik, šta znači? Nekada davno je bio jedan igrač splitskog Hajduka koji se zvao Ferante Kolnago. Ima li ovaj tvoj nik veze sa navedenim igračem. Samo me onako interesuje

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 22 jul 2023, 20:39

Mirza_Hordas je napisao/la:
22 jul 2023, 20:02
daj nam jubilarni deseti Husrefov mandat dosada nismo vidjeli kako ce to sve zavrsiti
Prva sezona super sve i titula. Naredne sezone patnja od igre.

Ovako je generalno s Husrefom. Prvu sezonu u novom klubu uvijek ima vrhunsku, a onda u narednoj dobije otkaz.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

DBR1987
Kontakt:

Post Postao/la DBR1987 » 22 jul 2023, 20:45

Mislim da dosad vidjenim smo se poprilicno "ispucali" sa domacim trenerima, samo se rotiraji i mijenjaju.
Komsiluk mi nije iskreno nista bolji mozda malo al nama treba vise.

Ja se iskreno nadam strancu nekom nek je i mlad al zeljan dokazivanja, moderni i skolovani trener.
Nije fudbal isti danas i 20 god prije.
Ja fkt ne vidim trenera na nasim prostorima za nas klub.
Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati.

Leon Benko

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 22 jul 2023, 20:45

Senner je napisao/la:
22 jul 2023, 19:08
Ćao bojkot, svi kao jedan inšAllah i da sameljemo sve do kraja 👊👊👊
Ne ode li i AylaH, nece se prekinuti bojkot.
- FKS -

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 22 jul 2023, 20:47

darkmanx je napisao/la:
22 jul 2023, 20:37
nokee je napisao/la:
Ma na Ziljkica zakljucane uplate.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 22 jul 2023, 20:50

darkmanx je napisao/la:
22 jul 2023, 20:37
nokee je napisao/la:
Sad se loguj i sa kenozoika, bipolarni :tralala:
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 22 jul 2023, 20:51

Hajdeee je napisao/la:
22 jul 2023, 20:45
Senner je napisao/la:
22 jul 2023, 19:08
Ćao bojkot, svi kao jedan inšAllah i da sameljemo sve do kraja 👊👊👊
Ne ode li i AylaH, nece se prekinuti bojkot.
Zar je to upitno? I ti si rekao danas da će letiti..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

guadalupe
Kontakt:

Post Postao/la guadalupe » 22 jul 2023, 20:53

Kenozoik87 je napisao/la:
22 jul 2023, 18:43
Mirza Varešanović, jedini trener Sarajeva koji je u eri Ismira Mirvića ispunio cilj koji mu je postavljen, a kao nagradu za urađeno prihvaćena je njegova ostavka.

SEZONA 21/22
Goran Sablić - došao u nezavidnoj situaciji, znalo se da će sezona biti turbulentna, očekivao se izlazak u Europu i pokušaj da se dođe do nekog trofeja, svojim postavkama i formacijama je masakrirao ekipu i izbio nam bruku bodova.
Aleksandar Vasoski - preuzeo na polusezoni, dobro otvaranje, poslije je izgubio konce i počeo prosipati bodove
Dženan Uščuplić - preuzeo pred kraj prvenstva, izgubio kup
Sva 3 trenera su uticala na to da se izgubi Europa i trofej i da se nijedan zacrtani cilj ne ostvari.

SEZONA 21/22
Feđa Dudić - dobio maksimalnu podršku navijača i odriješene ruke u dovođenju igrača. Cilj je bio borba za trofeje (titula i kup) Za kratak period izbio nam bruku bodova, napravio ogroman zaostatak za Zrinjskim i ostavio nas bez kupa. Dakle u startu nas ostvio bez borbe za oba trofeja.
Emir Obuća - prelazno rješenje, izbio nam bodove protiv ekipe koja je ispala iz lige.
Treneri nisu ispunili svoj cilj

Mirza Varešanović - dolazi na klupu u nikad goroj polusezoni kluba, ogroman zaostatak za prvim mjestom, ispali iz kupa, ogroman zaostatak za mjestom koje vodi u Europu. Navijači su mu okrenuli leđa, radio je pod najvećim pritiskom od svih ostalih trenera. Cilj je bio izboriti Europu - Mirza je to uspio.
Dolaze pripreme, Sarajevo odigra perfektno, vidi se ogroman napredak u igri.
Dolazi Europa, novi cilj je bio treće pretkolo. Sarajevo je u dvomeču protivnika doslovno samljelo, sa preko 30 šuteva ka golu. Sarajevo je bilo dominantno u oba meča, ali daleko gori tim je prošao i to je fudbal. Evidentno je da Sarajevo nije ispalo zbog Mirze, nego zbog nedostatka sporstke sreće jer je Sarajevo nadigralo Torpedo u svakom segmentu fudbalske igre.

Mirza je jedini trener kluba u eri Ismira Mirvića koji je ispunio postavljeni cilj i kojem nije dozvoljeno da se bori niti za jedan trofej (naredna sezona).
Mirza je ispao gospodin, ponudio je ostavku nakon ispadanja iz Europe jer nije ostvaren cilj ne zbog Mirze, nego zbog igrača koji promašuju nemoguće, nije me to iznenadilo jer je on vojnik i ratnik kluba, iznenadilo me je što je Mirvić prihvatio ostavku jedinog trenera koji je uspio nešto da ostvari.

Mirza hvala ti na svemu, veliki čovjek, veliki gospodin i najbolji trener u Mirvićevoj eri. Ovi navijači te ne zaslužuju, pravit će se Mirza od blata to vam garantujem. Prvi kiks i odmah će se novi trener pljuvati.

SARAJEVO TO SI TI, MIRZA VAREŠANOVIĆ!!!
Krepaj i ti i on, jeb.o ti on mater.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 22 jul 2023, 20:54

slika

Kenozoicima fetis pricati sa sobom 🤣 Jagomir place za njim...
Mate Taraba 🫡
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 22 jul 2023, 20:56

Meni je Ayla od Mirze gora 10x. **** sve ako se **** ne otjera
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

JVVVST
Kontakt:

Post Postao/la JVVVST » 22 jul 2023, 20:57

Husref je no1 trener u nasoj ligi, ali on je za domace konje. Mislim da trrenutno nemamo ekipu kojoj bi on legao, ali dobio bi moju maksimalnu podrsku. Uz to ne moze igman otpustit trenera neposredno pred prvenstvo, tako da od te idile nema nista.
Ja sam.za opciju 'neki HR trreer"
Ja volim volim volim samo tebe...

BŽKŠ

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 jul 2023, 20:57

Evo na areni Osijek, prva tekma na novom stadionu izgleda baš vrhunski, nama bi trebao samo malo veci.
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 22 jul 2023, 20:58, ukupno mijenjano 1 put.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 22 jul 2023, 20:58

NazorUso je napisao/la:
22 jul 2023, 20:54
slika

Mate Taraba 🫡
Fascinantno je na osnovu cega tvoja Olovska vugla to zakljuci. Covjek me replicirao, ja i? Znaci i tvoj profil je moj, glupane!
Ima IP pa nek javno se stavi ko ima vise profila, vrlo jednostavno

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 22 jul 2023, 20:59

nokee je napisao/la:
22 jul 2023, 20:58
NazorUso je napisao/la:
22 jul 2023, 20:54
slika

Mate Taraba 🫡
Fascinantno je na osnovu cega tvoja Olovska vugla to zakljuci. Covjek me replicirao, ja i? Znaci i tvoj profil je moj, glupane!
Ima IP pa nek javno se stavi ko ima vise profila, vrlo jednostavno
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: nije te/tebe replicirao nego tebi replicirao. Ustvari sam si sebi a ne sam sebe replicirao.
Doktore :rol:
Zadnja izmjena: NazorUso, dana/u 22 jul 2023, 21:01, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”