Ne, nema Bejha nista s tim, ali ljudi koji su vec dali pasos BiH i odrekli se drzavljanstva nece ga dobit nazad.Sheyi je napisao/la: ↑19 jun 2023, 23:27Hoce li morati nasa drzava nesto prihvatiti tj. dvojno drzavljanstvo s Njemackom ili je to svejedno? Onaj Ahmetovic je spominjao samo za one koji si predali nas pasos i uzeli Njemacki da bi Bosna nesto trebala regulisati da ti ljudi vrate svoj bosanski pasos i da imaju dva.
Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- numanumaye22
- Kontakt:
Re: Odlazak u inostranstvo
-
- Kontakt:
Odakle mu ova informacija da se ukida provjera znanja njemačkog?kraljttbvb je napisao/la: ↑19 jun 2023, 15:15Znaci ovi što su godinama učili jezik i trosili pare i vrijeme, sad ispade da su dzaba krecili.
Isto i ovi što su kampovali ispred ambasada i sekirali se oko lutrija i izvlačenja.
Ovi što će sad ići, idu ko gospoda, ne treba ti ni jezik ni bilo šta, sjedneš u autobus i izadjes pred firmu gdje odmah počinješ raditi![]()
- kraljttbvb
- Kontakt:
Vjerovatno lupa kao i obicno.korisnik32 je napisao/la: ↑26 jun 2023, 11:29Odakle mu ova informacija da se ukida provjera znanja njemačkog?kraljttbvb je napisao/la: ↑19 jun 2023, 15:15Znaci ovi što su godinama učili jezik i trosili pare i vrijeme, sad ispade da su dzaba krecili.
Isto i ovi što su kampovali ispred ambasada i sekirali se oko lutrija i izvlačenja.
Ovi što će sad ići, idu ko gospoda, ne treba ti ni jezik ni bilo šta, sjedneš u autobus i izadjes pred firmu gdje odmah počinješ raditi![]()
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Pa jezik nije ni trebao ako ides preko ove lutrije. Jedino za medicinare i stručni kadar.
jezik nikad nije ni trebao za odlazak u njemacku ako ti poslodavac ne trazi.
ali ako ces napredovat moras znati.
s tim da vecina poslova trazi se minimalno a2 a sad hoce da uvedu a1
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Pa da. Osim ako ces kao stručni kadar.
Trenutno je za naše ljude Austrija puno bolja i brza opcija.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Od moje radnice momak u Austriji presao u neku fabriku da radi. Kaze nikako mu jezik ne treba, sve u smjeni nasi ljudi sa Balkana. Sef smjene zna nas i njemacki i on im kaze sta treba da rade na nasem. Haman mu na poslu i ne treba jezik.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Pa to jeste standardno postalo. Čak ti ni za vizu ne treba njemački, osim ako dolaziš na spajanje. Situacija je takva da samo onaj ko ne želi otići i neće otići.kraljttbvb je napisao/la: ↑26 jun 2023, 15:46Od moje radnice momak u Austriji presao u neku fabriku da radi. Kaze nikako mu jezik ne treba, sve u smjeni nasi ljudi sa Balkana. Sef smjene zna nas i njemacki i on im kaze sta treba da rade na nasem. Haman mu na poslu i ne treba jezik.
Divno za integrirat se u društvo.kraljttbvb je napisao/la: ↑26 jun 2023, 15:46Od moje radnice momak u Austriji presao u neku fabriku da radi. Kaze nikako mu jezik ne treba, sve u smjeni nasi ljudi sa Balkana. Sef smjene zna nas i njemacki i on im kaze sta treba da rade na nasem. Haman mu na poslu i ne treba jezik.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
- feniksptica
- Kontakt:
Preko vize za Zap Balkan koliko prodje od tog da dobijes obavjestenje za termin pa do samog termina
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Ima li ko iz zemalja Beneluxa slučajno na forumu? Ako ima, cijenio bih javljanje u PP 

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- sagitarius
- Kontakt:
Samo vi idite bez znanja njemackog u njemacku, tamo je sve posteno, ne treba uopste jezik…
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
-
- Kontakt:
Jedno pitanje za ekipu koja je to prosla vec. Kako izgleda taj termin za vizu opcenito, bude li kakvih testiranja, ukratko neka mala procedura ako nije problem. Hvala
Btw mislim na njemacku ambasadu
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Ja sam prosao kao strucni kadar, donio dokumente koji su potrebni, uzeli mi otiske prstiju, nije bilo nikakvih pitanja.Direktorcic je napisao/la: ↑23 jul 2023, 00:33Jedno pitanje za ekipu koja je to prosla vec. Kako izgleda taj termin za vizu opcenito, bude li kakvih testiranja, ukratko neka mala procedura ako nije problem. Hvala
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
-
- Kontakt:
Nije bas tako crno bijelo. Momak se integrirao u sloj austrijskog drustva koje mu je dostupno. Vazno je da svojoj dijeci otvori oci i pokaze moguci pristup sirim slojevima. Problem je sto nasa kultura i razvoj uma nemaju prirodni spoj. U nasoj kulturi vjera vlada nad umom a ne znanje.gaston je napisao/la: ↑26 jun 2023, 16:00Divno za integrirat se u društvo.kraljttbvb je napisao/la: ↑26 jun 2023, 15:46Od moje radnice momak u Austriji presao u neku fabriku da radi. Kaze nikako mu jezik ne treba, sve u smjeni nasi ljudi sa Balkana. Sef smjene zna nas i njemacki i on im kaze sta treba da rade na nasem. Haman mu na poslu i ne treba jezik.
I gaston se integrirao u njemacka prljava dupetasamoposmatram je napisao/la: ↑23 jul 2023, 09:31Nije bas tako crno bijelo. Momak se integrirao u sloj austrijskog drustva koje mu je dostupno. Vazno je da svojoj dijeci otvori oci i pokaze moguci pristup sirim slojevima. Problem je sto nasa kultura i razvoj uma nemaju prirodni spoj. U nasoj kulturi vjera vlada nad umom a ne znanje.gaston je napisao/la: ↑26 jun 2023, 16:00Divno za integrirat se u društvo.kraljttbvb je napisao/la: ↑26 jun 2023, 15:46
Od moje radnice momak u Austriji presao u neku fabriku da radi. Kaze nikako mu jezik ne treba, sve u smjeni nasi ljudi sa Balkana. Sef smjene zna nas i njemacki i on im kaze sta treba da rade na nasem. Haman mu na poslu i ne treba jezik.

Stone hands👊

Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Mali offtopic
Sad primjetih da je Western Union poskupio, bio €3,90 sad €9,90.
Zanima me je li neko koristio ovu drugu opciju od WU gdje bi primalac dobio pare direktno na bankovni račun, jer ta opcija košta tek €0,90 a ako transakciju odradim direktno preko svoje banke naplatili bi mi oko €25
Zanima me je li neko koristio ovu drugu opciju od WU gdje bi primalac dobio pare direktno na bankovni račun, jer ta opcija košta tek €0,90 a ako transakciju odradim direktno preko svoje banke naplatili bi mi oko €25

100% sportski i krajnje opušten potpis
- AshburtonG
- Kontakt:
Ja stalno saljem direktno preko WU na racun. Primalac ne placa nista, jedino sto bude malo losiji kurs cini mi se, zbog toga i jest taj transfer fee manji. Ali je u granicama normale i svakako se vise isplati.RiNo je napisao/la: ↑30 jul 2023, 13:28Mali offtopic
Zanima me je li neko koristio ovu drugu opciju od WU gdje bi primalac dobio pare direktno na bankovni račun, jer ta opcija košta tek €0,90 a ako transakciju odradim direktno preko svoje banke naplatili bi mi oko €25![]()
Zadnja izmjena: AshburtonG, dana/u 30 jul 2023, 13:36, ukupno mijenjano 1 put.