FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
46%
Prolazak u Play off
45
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 191

Torino
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Torino » 24 jul 2023, 09:45

Lecler je napisao/la:
24 jul 2023, 08:05
Možete ga samo podudlat hordama. Opet ste počeli lajat.
Samo seru, taman kontaš nešto malo skontali, oni opet. Od svega je tačno da sastanka nije bilo, a da se samo čeka INFO kako je sklonjena sa ove pozicije, pa da napravimo taj dernek na Koševu kako treba, a ne pozorište ko neku noć.
🇵🇸

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 24 jul 2023, 09:50

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
24 jul 2023, 09:42
Shategabri je napisao/la:
24 jul 2023, 09:27
24 jul 2023, 09:14
nemojte opet da stvaramo neke vjestacke podjele. Evo pratim sta raja pise. Postoji pravna procedura, nije tako lako nekom otkaz dati. Pa ni uz ugovor ako ga ima na godinu dana. A pogotovo ne uz menadjerske na neodredjeno, ako uopste mi znamo pozadinu.
Evo i ja se slazem da je problem skoro pa rijesen premjestajem na drugu poziciju jer jedino tako mozes postojeci problem rijesiti, brzo i efikasno. Privremeno je tu u nekoj poziciji na klubu gdje neka Sadeta slaze fiskalne racune, nemojte pretjerivati. Pricate o dosljednosti a lafo bi se Mirza, i nakon svega istrpio na klupi, sto je pogubno i dusmanski jer je 100 puta bitnije sta ti je s ekipom na terenu, nego jel unesen racun u program. Kazem privremeno jer je Ayli ovo pocetak kraja.
To je sva mudrost i nemojte hljeba preko pogace.
Sta hoce ovi iz Avaza, skocili na Mirvica lafo manjak komunikacije s navijacima. Covjek mijenja direktora i trenera sta hocete da vam javlja gdje ide na sastanak i s kim. Vjerujem da je pitanje trenera rijeseno za 2 dana max.
Tačno, postoji procedura.
No, svaki ugovor sadrži prava i obaveze.
Ako ne ispunjavaš obaveze, onda ima opet procedura.
Čekaj, ko to u fudbalskom svijetu, koji menadžeri imaju ugovor na neodređeno?
To bi bio presedan.

A Ismir se jest promijenio i to od onog kad je dogovorio sastanak sa HZ, pa ispalio.
Evo sad je na neki način pokazao da je pogriješio, jel teško priznati?
Čovjek si, griješiš, idemo dalje.
Al i on ko uvrijeđena mlada. Prije nije silazio sa društvenih mreža, ovo ćemo ono ćemo, pa kad dobijemo po ušima, mišja rupa.
Ovo je takav posao, udaraju sa svih strana. Treba biti konstanta i u pobjedama i porazima.
evo ja niti sam imao menadzerski ugovor niti je bio na neodredjeno ali opet im je jedini nacin bio da mi ponude premjestaj na nizu poziciju ili ako ja ne zelim to bi bilo to da se rastanemo, bez placanja plata do ostatka ugovora. U drugom slucaju sve ostalo je advokat, zalba, pa drz ne daj. I to traje, u tome je stvar. Dok ona dokaze da je nezasluzeno kaznjena nizom pozicijom, koju ona ne moze prihvatiti jer ti udara na ego. Pa danas direktor a sutra rintas za one koje si gazio, ako kontas.
Nema sta, lik jeste pogrijesio i slazemo se. I slazemo se da je ovo posao gdje si konstantno pod nekim udarima sa svih strana. Moras biti mangup sve izdrzati, i donijeti dobru odluku a ti dijasporac iz USa medju rajom iz mahale (pisao sam vec to).
Vjerujem da se se posavjetovao sa nekim pogresnim osobama koje su vjecno oko FK Sarajevo i samo cekaju priliku da naplate svoju legendarnost. Mirvic se jeste oprzio, vjerujem da ce dalji koraci biti mudri, a odluke usvajane i uz dosluh svih iskrenih, obicnih navijaca FK Sarajeva. Valjda je skonto ako je ikad i sumnjao da je Sjever tu, posvecen, lojalan i iskrene ljubavi.
Izvini znam da je pitanje lične prirode, ali - zašto da te premjeste na nižu poziciju? To obično rade ako nisi radio dobro svoj posao.
Jasno da sa visokom pozicijom ide i velika odgovornost, dakle ne može samo velika plata, nego ide i veliki stres.
Iz iskustva znam da oni koji tako budu degradirani uglavnom ne prihvate dobro i generalno prave lošu atmosferu.
Čast izuzecima, tj. onima koji se pomire.

E, al vidi ovo, napravio je odmak od navijačkih struktura, pa brte odmakni se i od tih hoštaplera što te loše savjetuju.

A imala se dobra komunikacija na relaciji Sjever - Ismir, al eto, zbog inata tu smo gdje smo.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 24 jul 2023, 09:54

kengur je napisao/la:

@Shategabri , u pravu si.
Izgleda da #PonosnaDoNeba ima izuzetno povoljan i dugacak ugovor koji su nasi idioti potpisali pa sada parazit trazi sve. Nemam nikakve info ali izgleda da je jeftinije dati joj neku malu ulogu kad je vec moras placati, nego joj pokloniti pare koje nije zasluzila do kraja trajanja ugovora. Problem su uslovi ugovora koje joj je nas klub dao na potpis i kakvi su kriteriji u istom. Znam da su na zapadu u slicnim slucajevima ljudima koji imaju reputaciju davali ponizavajucu poziciju, koju oni nebi prihvatili (zbog zastite svog renomea) tako da oni sami daju otkaz. Problem je sto ova nema ni reputacije ni morala. Drugi nacin je "driving out of business" ali to je duga prica.

Sto se nje tice "Uprava napolje" njoj ne znaci da sama ponudi otkaz, kao sto bi bilo za normalne ljude.
Ona je slinavi parazit cija rijec ne vrijedi. Nebi ona prije rata smjela proci gradom i pazila bi na svoju sigurnost, ali vremena se mijenjaju.
Dakle još jedna Ismirova greška.
Dugoročni ugovor na osnovu...ničega?!
Pa yebote, Zidane nije mogao u Realu dobiti dugoročni ugovor nakon tri uzastopne LP, a ona eto može :roll:

Nekad se kritikovalo za one season ugovore igračima, sad moramo za multiple seasons za staff.

Dabogda da se iz ovog nešto nauči, al predugo to traje da kažemo e sad smo skontali!
Koševo Zapad

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 24 jul 2023, 09:55

Torino je napisao/la:
23 jul 2023, 21:08
slika
Konačno ih je neko poslozio kako treba. Ja sam milion solucija u glavi imao. Ja mislim da ne bi problem ova formacija imala u nasoj ligi. Samo sto nam stoperi mozda nisu kvalitet kao igraci ispred njih.

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 24 jul 2023, 09:56

Koji su potencijalni protivnici Aktobeu i Torpedu :yawn:
Mirza stoko zalizana

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 24 jul 2023, 09:57

Smoriste vise i sa navijacima i sa sjevernom i sa Ajlom.
Obicnog navijaca, zaboli neka stvar za Ajlu. I ovo nekakvo nazor povlacenje teme kako neko proziva navijace od ostale raje, imam utisak samo da zele skrenuti paznju na sebe, eto oni kao nesto mega bitni. Cini mi se da zive za tu neku paznju, eto oni lafo nesto bili u pravu. Jeste ali malo sutra.
Ne mogu da vjerujem da se likuje, jer smo isali od Torpeda, samo da bi se moglo lafo reci "e jesam vam rekao". Dok je Husref ispadao od amatera iz Albanije, nije znao ko mu puca penale i dok je od kluba iskamcio 120 000KM, to ste podrzavali? To je za dobrobit kluba?

Ovo nije navijacki forum. Ljudi koji ovdje citaju i pisu, vecinu ih ne zanima ta ultra furka.
Dosta nas je tu furku isfuralo prije vise od 20 godina.

skullcrusher
Kontakt:

Post Postao/la skullcrusher » 24 jul 2023, 10:00

Svi koji su gledali preko TV utakmicu tj sa strane kazu da je horor bilo sto se publike tice i da horde baš fale. Ne dobije li otkaz mi kao navijaci moramo sve poduzeti da ode iz kluba, kako to ne znam ali sta god i ako se organizuje neki protest ili bilo sta samo da ona ode ja cu podrzati, jel nama treba da zbog usrane Ajle Alimanovic mi se dijelimo, otici ce kad tad. Nebitno je da li ne bojkot ispravan nacin ili ne da li je vrijedno da nas jedna neizivljena osoba dijeli i da radi kako ona hoce.
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 24 jul 2023, 10:06

24 jul 2023, 09:50
24 jul 2023, 09:27

Tačno, postoji procedura.
No, svaki ugovor sadrži prava i obaveze.
Ako ne ispunjavaš obaveze, onda ima opet procedura.
Čekaj, ko to u fudbalskom svijetu, koji menadžeri imaju ugovor na neodređeno?
To bi bio presedan.

A Ismir se jest promijenio i to od onog kad je dogovorio sastanak sa HZ, pa ispalio.
Evo sad je na neki način pokazao da je pogriješio, jel teško priznati?
Čovjek si, griješiš, idemo dalje.
Al i on ko uvrijeđena mlada. Prije nije silazio sa društvenih mreža, ovo ćemo ono ćemo, pa kad dobijemo po ušima, mišja rupa.
Ovo je takav posao, udaraju sa svih strana. Treba biti konstanta i u pobjedama i porazima.
evo ja niti sam imao menadzerski ugovor niti je bio na neodredjeno ali opet im je jedini nacin bio da mi ponude premjestaj na nizu poziciju ili ako ja ne zelim to bi bilo to da se rastanemo, bez placanja plata do ostatka ugovora. U drugom slucaju sve ostalo je advokat, zalba, pa drz ne daj. I to traje, u tome je stvar. Dok ona dokaze da je nezasluzeno kaznjena nizom pozicijom, koju ona ne moze prihvatiti jer ti udara na ego. Pa danas direktor a sutra rintas za one koje si gazio, ako kontas.
Nema sta, lik jeste pogrijesio i slazemo se. I slazemo se da je ovo posao gdje si konstantno pod nekim udarima sa svih strana. Moras biti mangup sve izdrzati, i donijeti dobru odluku a ti dijasporac iz USa medju rajom iz mahale (pisao sam vec to).
Vjerujem da se se posavjetovao sa nekim pogresnim osobama koje su vjecno oko FK Sarajevo i samo cekaju priliku da naplate svoju legendarnost. Mirvic se jeste oprzio, vjerujem da ce dalji koraci biti mudri, a odluke usvajane i uz dosluh svih iskrenih, obicnih navijaca FK Sarajeva. Valjda je skonto ako je ikad i sumnjao da je Sjever tu, posvecen, lojalan i iskrene ljubavi.
Izvini znam da je pitanje lične prirode, ali - zašto da te premjeste na nižu poziciju? To obično rade ako nisi radio dobro svoj posao.
Jasno da sa visokom pozicijom ide i velika odgovornost, dakle ne može samo velika plata, nego ide i veliki stres.
Iz iskustva znam da oni koji tako budu degradirani uglavnom ne prihvate dobro i generalno prave lošu atmosferu.
Čast izuzecima, tj. onima koji se pomire.

E, al vidi ovo, napravio je odmak od navijačkih struktura, pa brte odmakni se i od tih hoštaplera što te loše savjetuju.

A imala se dobra komunikacija na relaciji Sjever - Ismir, al eto, zbog inata tu smo gdje smo.
Ukratko, tu moju firmu je preuzela jedna mnogo vec firma i Raspisao se konkurs za posao. Pozicija vrlo dobra ali Uvjet je bio da ne moze postojeci uposlenik aplicirati. Mozda ti je dovoljno da skontas kakva pozicija moze biti i s cim se mozes susretati.

da ne bi isli u detalje, poslao sam jednu zalbu i na tom je stalo jer fkt nisam imao ni volje ni zelje da se ganjam sudski s njima, jer sam imao jos par mjeseci ugovora. E pa sad se dokazuje jesi li bio dobar ili ne, da sam istrajao uzeo bi ih. O tom po tom.
Ma nemas ti sta kvariti atmosferu, kad si odredjen za unos podataka, ne pricas ni s kim i tipkas po tastaturi. Nece doticna biti direktor marketinga sigurno. Ona svakako nece prihvatiti nizu poziciju, puna je sebe. Jace je to od nje.

Shategabri, ne bi hohstapler bio hohstapler da nije lukav, slatkorjeciv, prevarant. Ebiga nasukali ga ljudi, mozda mu neko opanjkao navijace. Hiljade razloga moze biti ali vjerujem da je Ismir dosao tobe.

Inatili smo malo svi, valjda su ta vremena prosla. Tako i za ovaj slucaj nadam se da se nece ici u krajnost i opet politiku celicne sake.

@noke je dobar momak, mozda nekad previse oprezan ali nije vala ni neki bot sendvicar. Za par njih se moze to reci
Zadnja izmjena: Lobudaraczapamcenje, dana/u 24 jul 2023, 10:09, ukupno mijenjano 1 put.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 24 jul 2023, 10:07

Evander je napisao/la:
24 jul 2023, 09:57
Obicnog navijaca, zaboli neka stvar za Ajlu. I ovo nekakvo nazor povlacenje teme kako neko proziva navijace od ostale raje, imam utisak samo da zele skrenuti paznju na sebe, eto oni kao nesto mega bitni. Cini mi se da zive za tu neku paznju, eto oni lafo nesto bili u pravu. Jeste ali malo sutra.
Ne mogu da vjerujem da se likuje, jer smo isali od Torpeda, samo da bi se moglo lafo reci "e jesam vam rekao". Dok je Husref ispadao od amatera iz Albanije, nije znao ko mu puca penale i dok je od kluba iskamcio 120 000KM, to ste podrzavali? To je za dobrobit kluba?

Ovo nije navijacki forum. Ljudi koji ovdje citaju i pisu, vecinu ih ne zanima ta ultra furka.
Bukvalno, niti sam za Mirzu niti za Ajlu, ali smaranje postaje ovo da je neko bio u pravu. I ja sam bio u pravu onda jer sam govorio da nije Mirza dobar za nas, ali nisam bojkotovao. Njegovo bi svakako otkucalo ako ima lose rezultate. Jedina istina je da je otisao jer je ispao u prvom pretkolu.

Druga stvar, ukoliko digne sidro Mirvic, i krenemo u provaliju, jer ovoliko srece sa investitorima rijetko ko ima, sumnjam da bi nas neko poslije njega preuzeo, ko ce preiuzeti odgovornost za svoje postupke. To mene interesuje, ako Horde otjeraju i Ismira svojim zahtjevima i cudima, hoce li neko od njih preuzeti nas klub i investirati?

guadalupe
Kontakt:

Post Postao/la guadalupe » 24 jul 2023, 10:07

Evander je napisao/la:

Husrefa ne poredi narkomanom , mafijasem i svim ostalim. Smijao si se, sprdao horde, branio Mirzu, Ajlu neofirno branio, suti covjece i poklopi se, drazi mi je svaki zeljin navijac nego kao "nas" takav kao ti.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 24 jul 2023, 10:08

24 jul 2023, 09:54
kengur je napisao/la:

@Shategabri , u pravu si.
Izgleda da #PonosnaDoNeba ima izuzetno povoljan i dugacak ugovor koji su nasi idioti potpisali pa sada parazit trazi sve. Nemam nikakve info ali izgleda da je jeftinije dati joj neku malu ulogu kad je vec moras placati, nego joj pokloniti pare koje nije zasluzila do kraja trajanja ugovora. Problem su uslovi ugovora koje joj je nas klub dao na potpis i kakvi su kriteriji u istom. Znam da su na zapadu u slicnim slucajevima ljudima koji imaju reputaciju davali ponizavajucu poziciju, koju oni nebi prihvatili (zbog zastite svog renomea) tako da oni sami daju otkaz. Problem je sto ova nema ni reputacije ni morala. Drugi nacin je "driving out of business" ali to je duga prica.

Sto se nje tice "Uprava napolje" njoj ne znaci da sama ponudi otkaz, kao sto bi bilo za normalne ljude.
Ona je slinavi parazit cija rijec ne vrijedi. Nebi ona prije rata smjela proci gradom i pazila bi na svoju sigurnost, ali vremena se mijenjaju.
Dakle još jedna Ismirova greška.
Dugoročni ugovor na osnovu...ničega?!
Pa yebote, Zidane nije mogao u Realu dobiti dugoročni ugovor nakon tri uzastopne LP, a ona eto može :roll:

Nekad se kritikovalo za one season ugovore igračima, sad moramo za multiple seasons za staff.

Dabogda da se iz ovog nešto nauči, al predugo to traje da kažemo e sad smo skontali!
Na zalost, jarane.
Vani je normalno da imas u ugovoru bonuse za uspjeh grupe/divizije i posebno licni performance kojim sam ja kao pojedinac doprinjeo uspjehu firme. Ako si bio neprimjetan onda imas samo baznu platu a posebno su stavke ugovora po kojima ako ne radis dobro mozes biti i kaznjen.

Direktori mulitinacionalnih firmi dobijaju i bonus kroz dionice/opcije firme koje ne smiju prodati par godina i "golden handshake / parachute" na kraju kada idu iz firme (sto ovdje nije slucaj)

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 24 jul 2023, 10:11

Pocela kampanja da aylicu dilaylicu premjeste na drugu poziciju. Nije im dugo trebalo da dobiju instrukcije sta da pisu.
Cuj prevelika otpremnina 🤣 garant sama sebi pisala uslove ugovora. Ko joj je dao takav ugovor nek je i isplati.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 24 jul 2023, 10:13

Ne likuje niko ispadanje od torpeda ali iz tog ispadanja neke su se dobre stvari desile. Da je zalizani prosao ne bi otisao sa klupe zadugo. A da je prosao to bi bilo nazor i dalje bi patnja trajala.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 24 jul 2023, 10:14

guadalupe je napisao/la:
24 jul 2023, 10:07
Evander je napisao/la:

Husrefa ne poredi narkomanom , mafijasem i svim ostalim. Smijao si se, sprdao horde, branio Mirzu, Ajlu neofirno branio, suti covjece i poklopi se, drazi mi je svaki zeljin navijac nego kao "nas" takav kao ti.
Aj nadji jedan post da branim Ajlu, Mirzu? :rol: :rol:
Hebo te, ako neko na galami isto sto i vi, ne znaci da je za nesto drugo :rol: :rol: :rol:

Upravo ovakav post je dokaz koliko vas zaboli briga za klub, a koliko vam je stalo do licnih ambicija.
Razumijem da je vama grupa ispred kluba. Meni nije.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 24 jul 2023, 10:16

NazorUso je napisao/la:
24 jul 2023, 10:11
Pocela kampanja da aylicu dilaylicu premjeste na drugu poziciju. Nije im dugo trebalo da dobiju instrukcije sta da pisu.
Cuj prevelika otpremnina 🤣 garant sama sebi pisala uslove ugovora. Ko joj je dao takav ugovor nek je i isplati.
da te probam na sabahu zamoliti, ako vec dijelimo misljenja na ovom pdfu a koja su nastala na osnovu nekih vlastitih dozivljaja i desavanja u zivotu, nemoj me etiketirati kao nekog ko dobija instrukcije i dolazi da nekom brani posao. Ako nemas neko iskustvo da dodas, napises nesto konstruktivno probaj da ne prosipas ove hugo i hugolina fore. Ljubi brat
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 24 jul 2023, 10:18

moreno123 je napisao/la:
24 jul 2023, 09:31
Cetvrti dan od katastrofe, niko iz kluba i od igraca se nije oglasio..
Iskreno bolje im da šute i nek budu u rupama dok ne pokazu na terenu da nesto znaju. Sve neko puhanje atmosfere dresovi, video, slike, marketing, ovo ono a fudbala i igre nigdje.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 24 jul 2023, 10:19

Koliko je ovo sve amaterski sunce ti poljubim.. Imao si čitavo vrijeme svijeta da nakon kraja sezone nađeš trenera, izabereš najbolju opciju. Ti ostaviš narkomančinu, daš mu da odradi kompletne pripreme, uvjeriš se da je qarina i da onakve igrače nije mogao uigrati i za mjesec dana postaviti osnovne elemente igre. Spao si na to da sad nemaš trenera, da za par dana počinje liga i da sad tražiš trenera. Svako ko je ozbiljan trener neće pristati da dođe, jer mu treba određeni period da implementira svoje ideje. Kad dođe novi trener, ako ne krenu odmah rezultati, govoriće kako mu treba vremena do zime, pa opet sve jovo na novo.

Užas živi ebem ti ublehe mrtve, isto da smo negdje ugazili, jer ovo više postaje morbidno.

roccosiffredi
Kontakt:

Post Postao/la roccosiffredi » 24 jul 2023, 10:20

Najgora moguća situacija za Mirvića se desila. Ispali, obrukali se, izgubili pare, bodove, dao otkaz Mirzi. Horde Zla sada misle da su oni otjerali Mirzu, ali ustvari otjerao ga je rezultat
Ako misli sebi dobro, ostavit će Ajlu i Hordama dati do znanja da nisu oni ti koji su otjerali Mirzu, nego on, Ismir Mirvić. U suprotnom sresti će se sa još većim problemom u budućnosti. Da on daje pare, a tribina vodi klub.
Da sam na njegovom mjestu, koliko god da volim Sarajevo, rekao bi im da Sarajevo može igrati i u drugoj ligi, da mogu otići i tražiti svoj novac nazad i klub otjerati u stečaj, ako se budu **** i mislili da se pitaju više od njega.
Zadnja izmjena: roccosiffredi, dana/u 24 jul 2023, 10:22, ukupno mijenjano 1 put.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 24 jul 2023, 10:22

Evander je napisao/la:

Sta se onda javljas na "te" teme, koje pi.cke materine.
Hvataj se igraca, postavki igre, analize i zdravo. Prestani pametovati o tome, sto sam priznao, da te ne interesuje.
- FKS -

Dave
Kontakt:

Post Postao/la Dave » 24 jul 2023, 10:25

bordobijelisampion je napisao/la:
24 jul 2023, 09:56
Koji su potencijalni protivnici Aktobeu i Torpedu :yawn:
Mirza stoko zalizana
Seeded
1 FK Partizan (SRB)
2 Maccabi Tel-Aviv FC (ISR) / FC Petrocub-Hincesti (MDA)
3 SK Rapid Wien (AUT)
4 PFC CSKA-Sofia (BUL) / Sepsi OSK Sfantu Gheorghe (ROU)
This time next year, we'll be millionaires!

Krvarim od dosade

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.