FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
46%
Prolazak u Play off
46
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 192

bordobijeli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordobijeli » 24 jul 2023, 13:21

Da mi je doziviti da jedan trener sveže tri sezone na klupi Sarajeva. Al mislim da je to nemoguće

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 24 jul 2023, 13:24

Samozdravlje je napisao/la:
24 jul 2023, 13:16
otići će za 50+ miliona.
Pa ljudi prodali Gvardiola za 17mio :urnebes:
Ne mogu dobiti ni 6 mio za Livakovića...

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 24 jul 2023, 13:25

bordobijelisampion je napisao/la:
24 jul 2023, 13:24
24 jul 2023, 13:16
otići će za 50+ miliona.
Pa ljudi prodali Gvardiola za 17mio :urnebes:
Ne mogu dobiti ni 6 mio za Livakovića...
Dobro 5+ miliona :urnebes:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

n0dix
Kontakt:

Post Postao/la n0dix » 24 jul 2023, 13:26

bordobijeli je napisao/la:
24 jul 2023, 13:21
Da mi je doziviti da jedan trener sveže tri sezone na klupi Sarajeva. Al mislim da je to nemoguće
Pojedinci bi Zidana otjerali rekli bi nema iskustva u BH ligi. Nije za nas ha hu 🤣
A papak s juga uvijek plakat' će jer je bordo Saraj'vo!

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 24 jul 2023, 13:26

Spahic98 je napisao/la:
24 jul 2023, 13:20
Evander je napisao/la:
24 jul 2023, 12:20
Kaunas je napisao/la:
24 jul 2023, 12:16

Ma da svi bi vi svom poslodavcu oprostili 60k€. :salut:
Ako ga volimo vise od zivota, da.
A poslodavcu gdje samo platu zaradjujem, naravno da bih uzeo.
I napomena, tih 120 000 koje je uzeo, nije uzeo za minuli rad i ono sto je zasluzio bilo cim. Uzeo ih je za ono sto nije radio.
Jel se tako voli klub?
Jedab je Čala gospodin i pravi navijac, koji voli klub!

Fakt, guziicom je vrata kluba zatvorio i nikad vise nece imati nikakvu ulogu u isto, sidjalo se to pojedinim, ili ne.
Koliko je Husref uradio za Sarajevo,da je uzeo 300 000 malo je .
Jel on bio placen za to ili je dzabe? **** te usrivoje

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 24 jul 2023, 13:29

Spahic98 je napisao/la:
Evander je napisao/la:
Kaunas je napisao/la:

I napomena, tih 120 000 koje je uzeo, nije uzeo za minuli rad i ono sto je zasluzio bilo cim. Uzeo ih je za ono sto nije radio.
Jel se tako voli klub?

Fakt, guziicom je vrata kluba zatvorio i nikad vise nece imati nikakvu ulogu u isto, sidjalo se to pojedinim, ili ne.
Koliko?
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

morsecode
Kontakt:

Post Postao/la morsecode » 24 jul 2023, 13:30

Husref moze doci kao neko kratkorocno rijesenje, eventualno sezona i to je to dok se ne nadje dugotrajno rijesenje.

Mada opet mislim da nama treba mlad trener, ambiciozan, koji se konstantno edukuje i kojem je cilj eventualni aganzman u top 5 liga.

Postoje takvi ljudi, na CV bi to izgledalo mocno, uvesti klub iz jedne od najgorih liga u Evropi u neku Europa ligu ili Konferencijsku ligu. Ali mora se tim trenerima dati vremena. Ne moze 6 mjeseci pa otkaz, ne ide to tako.

Vidjeli ste Arteru. Mislim okej u neku ruku glupo je poredit Premiership i premijerku, ali pod Artetom su na pocetku igrali uzasno, tim pun egoista, na kraju Arteta preporodio topnike, postali ponovo relevantni po prvi put od 2006. jbt, i jedini razlog zasto su ispustili titulu je sirina, odnosno tanak roster i cinjenica da City-ev B tim je druga najjaca ekipa u Engleskoj.

Mozem Mirvic biti milijarder, ali ne moze se nista bez plana. Mora biti neki plan, pa korak po korak. Ovako ne mozes bacit vrecu kesa i mislit da si tako rijesio problem, ne ide to.

Tuzno je vidjeti da nam se svi smiju, da su navijaci podijeljeni, pitari prozivaju HZ, bas neka negativa oko kluba jbt :|

Daj Boze da se ovo se dobro zavrsi...
"To je jednostavno SARAJEVO"

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 jul 2023, 13:32

mma_hz je napisao/la:
24 jul 2023, 12:46
Evander je napisao/la:
Kaunas je napisao/la:

Jel se tako voli klub?

Pa i Dudic je ogromne pare halalio,mnogo vise nego i Cala.
Što je i logično s obzirom na ogromnu razliku u plati između njih.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 24 jul 2023, 13:32

Zna li neko jesu li se počele godišnje prodavati ? Hvala..
Iz kluba su vec jednom dali obavjestenje da ce prošlosezonske godišnje vaziti jer nismo bili u mogucnosti na Koševu veci dio sezone gledati utakmice (a platili smo nikad skuplje) zbog renoviranja travnjaka, e sad ko nije imao iste vjerovatno ce imati priliku kupiti ili sta li su vec skontali.

DBR1987
Kontakt:

Post Postao/la DBR1987 » 24 jul 2023, 13:33

Mirza je otjeran samo zbog neuspjeha u evropi da se on nije desio Mirza bi nazalost jos bio trener !
Mirzu nisu otjrale ni Horde ni peti ni deseti nego kako debil kaze "precjednik".
Mirza nema zanje da vodi Sarajevo !!! i nije nikad ni imao, nego jednostavno si imao igrace koji su individualno jaci od ostatka lige.
Nije on trebao izmisljat toplu vodu ni taktizirat puno nego samo stavit igrace na njihove prirodne pozicije i cao !
Pojedini seru ovdje "sto se nije odma smijenio?" iskreno i objektino bez trunke emocije ko bi ga smijenio ako je ispunio zacrtani cilj ?!
To je ovdje malo problem sto 80% pdfa ne stavi ruku na srce pa kaze iskreno i objaktivno kako jeste !
I Mirza nije pravio probleme klubu ne zato sto je gospodin nego sto tu ostaje Dal i sto bi svaki njegov ruzan potez prema Mirvicu se direktno odrazio na Dala ( klupa, tribine id) gore za njega ne moze .

Kao sto Mirzu nije niko otjerao tako nece ni Ajlu, par ljudi je ovdje napisalo da to nije jednostavno tako i oni su potpuno u pravu .
Trenera smijenis zbog losih rezultata to je najlakse !
Ajlina je pozicija nesto drugo ! Pare su tu najmanji problem, a i nisu ovdje se neki lupaju stotinama hiljada i milionima ko da su to feninzi.
Kod nas se ljudi bune sto placaju televizijsku predplatu uz racun od struje pa imas cirkus u gradu zbog 10ak KM a vi se ovdje razbacujete stotinama hiljada i milionima !
Ponavljam ono sto sam napisao vec 50x vecina ovdje nije nikad napunila kuci frizider ni platila racune a ovdje prica o nekim ciframa !

Da bi "sutnuo" Ajlu tek tako trebas imat fino obrazlozenje inace imas problem zakonski da uopste odredjeni vremenski period mozes zaposlit nekog na tu poziciju.
Niko od nas ne zna tacno sta pise Ajli u ugovoru sta je njen dio posla tako da su vecinom ovdje lupanja i nagadjanja pa da mozes reci " e vidi to je bio tvoj posao i nisi ga napravila kako treba ".
U suprotnom ta ista Ajla moze tuzit klub zbog neosnavanih navoda i otkaza e onda bi tek imali problem, tek onda ne mozes zaposlit nikog na njenu poziciju dok traje proces i postoji rizik da je na kraju isplatis 5,10x vise nego sto bi je isplatio ovako.
Koliko god ona u vasim ocima bila nebitna ona je neki tu direktor nesto i ta pozicija nosi neku "tezinu" i funkciju i nekog na takvoj poziciji nije jednostavno "sutnut" ko Mirzu kojem je sportski rezultat jedina kritika za ostanak ili odlazak!
Iskreno ni meni se to ne svidja, al najbrze i najbezbolnije je prebacit na drugu poziciju, i to mora i ona pristat na tu poziciju i na tu smjenu ! Novi ugovor za novu poziciju u trajanju starog itd ... i opet ONA MORA PRISTAT NA TO !

Iskreno se nadam da ce se sad ova agonija oko bojkota zavrsiti i da ne moram svaki dan procitat 150 postova o Ajli petim desetim koliko mi je muka od nje ovdje tacno bi je pljunuo na ulici da je sretnem.
Vise od 20k ljudi je doslo da podrzi klub koji voli neki dan i treba da bude jasno svima da je klub svima na prvom mjestu !
NI GRUPA I NI IGRACI NI PETI NI DESETI ! NIKO NIJE VECI OD KLUBA!

Koliko god ultrasi opravdavali dijaspora qrci palci ono je impresivna cifra bila za onako neatraktivnog protivnika, ono je pokazatelj da ljudi cijene i da podupiru rad GOSPODINA MIRVICA.
Ljudi dosli da vide pojacanja, Benko je doveo 5k navijaca na teren. Ja otisao u Gradacac da ga vidim ! Sto nebi neko dosao na Kosevo!
To sto se ne navija na tekmi 90min, to je manje bitno, svako ko je obisao malo evropu i prisustvovao tekmama gdje bude 80k gledalaca pa cujes kad vrsine igrac na terenu od povrede pored tolike cifre na tribinama skontas da je sportski uspijeh bitan i tih 80k sto se samo oglase kad padne gol.
Imas ih vatrenih 1000 ostalo sve sjedi !

Previse ste malo vi uzeli sebi i sve dozivljavate licno sto je jako pogresno ! Tih 20k nije doslo da inati vama nego sto vole klub iako vi to ne prikazujuete kao ljubav jer klub "samo vi volite".
Cijene ljudi vas i cijene i cijenit ce huk sa Sjevera !!! Al ne mozete ici protiv tih ljudi ti su isti nekad bili na vasem mjestu u kopu ! i prije nego im sljedeci put ovdje na pdfu nizate zive mrtve familiju sjetite se toga.
Mozda vas zato ni masa ne doziljava jer mislite da se vi pitate nesto ! Znas koliko prosjecnog navijaca od 40 god boli qrac jeste li vi bili u Gruziji ili ne....
I taj "hajc" koje se najvaljuje na sjeveru bit ce prvu tkemu i opet ce se vratiti na prosjek koliki god da je nebitno, ito kao i ovaj "hajc" na evropsku tekmu pa cemo slj tekmu gledat prosjek istoka 4k.
to je jednostavno tako i pomirite se sa tim da sportski rezultat donosi do posjete i uslovi na stadionu koji su realno losi zbog lose infrastrukture.
Da je natktiven istok ja tvrdim da bi prosjek skocio za 3-4k po utakmici nebitno k oje protivnik !
Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati.

Leon Benko

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 24 jul 2023, 13:37

Zrinjski ce 99% uci u grupnu fazu, cak i ako kiksaju protiv Slovana druga šansa im je slika.

Tako da eto mozda možemo bar egal biti sa njima bar dok su tamo u grupama :mrgreen: Šta za buducnost znaci ta grupna faza i dali ce se sa njom još vise odlijepiti vidjet cemo.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 24 jul 2023, 13:38

DBR1987 je napisao/la:
24 jul 2023, 13:33
Mirza je otjeran samo zbog neuspjeha u evropi da se on nije desio Mirza bi nazalost jos bio trener !
Mirzu nisu otjrale ni Horde ni peti ni deseti nego kako debil kaze "precjednik".
Mirza nema zanje da vodi Sarajevo !!! i nije nikad ni imao, nego jednostavno si imao igrace koji su individualno jaci od ostatka lige.
Nije on trebao izmisljat toplu vodu ni taktizirat puno nego samo stavit igrace na njihove prirodne pozicije i cao !
Pojedini seru ovdje "sto se nije odma smijenio?" iskreno i objektino bez trunke emocije ko bi ga smijenio ako je ispunio zacrtani cilj ?!
To je ovdje malo problem sto 80% pdfa ne stavi ruku na srce pa kaze iskreno i objaktivno kako jeste !
I Mirza nije pravio probleme klubu ne zato sto je gospodin nego sto tu ostaje Dal i sto bi svaki njegov ruzan potez prema Mirvicu se direktno odrazio na Dala ( klupa, tribine id) gore za njega ne moze .

Kao sto Mirzu nije niko otjerao tako nece ni Ajlu, par ljudi je ovdje napisalo da to nije jednostavno tako i oni su potpuno u pravu .
Ajlina je pozicija nesto drugo ! Pare su tu najmanji problem, a i nisu ovdje se neki lupaju stotinama hiljada i milionima ko da su to feninzi.
Kod nas se ljudi bune sto placaju televizijsku predplatu uz racun od struje pa imas cirkus u gradu zbog 10ak KM a vi se ovdje razbacujete stotinama hiljada i milionima !
Ponavljam ono sto sam napisao vec 50x vecina ovdje nije nikad napunila kuci frizider ni platila racune a ovdje prica o nekim ciframa !

Da bi "sutnuo" Ajlu tek tako trebas imat fino obrazlozenje inace imas problem zakonski da uopste odredjeni vremenski period mozes zaposlit nekog na tu poziciju.
Niko od nas ne zna tacno sta pise Ajli u ugovoru sta je njen dio posla tako da su vecinom ovdje lupanja i nagadjanja pa da mozes reci " e vidi to je bio tvoj posao i nisi ga napravila kako treba ".
U suprotnom ta ista Ajla moze tuzit klub zbog neosnavanih navoda i otkaza e onda bi tek imali problem, tek onda ne mozes zaposlit nikog na njenu poziciju dok traje proces i postoji rizik da je na kraju isplatis 5,10x vise nego sto bi je isplatio ovako.
Koliko god ona u vasim ocima bila nebitna ona je neki tu direktor nesto i ta pozicija nosi neku "tezinu" i funkciju i nekog na takvoj poziciji nije jednostavno "sutnut" ko Mirzu kojem je sportski rezultat jedina kritika za ostanak ili odlazak!
Iskreno ni meni se to ne svidja, al najbrze i najbezbolnije je prebacit na drugu poziciju, i to mora i ona pristat na tu poziciju i na tu smjenu ! Novi ugovor za novu poziciju u trajanju starog itd ... i opet ONA MORA PRISTAT NA TO !

Iskreno se nadam da ce se sad ova agonija oko bojkota zavrsiti i da ne moram svaki dan procitat 150 postova o Ajli petim desetim koliko mi je muka od nje ovdje tacno bi je pljunuo na ulici da je sretnem.
Vise od 20k ljudi je doslo da podrzi klub koji voli neki dan i treba da bude jasno svima da je klub svima na prvom mjestu !

Koliko god ultrasi opravdavali dijaspora qrci palci ono je impresivna cifra bila za onako neatraktivnog protivnika, ono je pokazatelj da ljudi cijene i da podupiru rad GOSPODINA MIRVICA.
Ljudi dosli da vide pojacanja, Benko je doveo 5k navijaca na teren. Ja otisao u Gradacac da ga vidim ! Sto nebi neko dosao na Kosevo!
To sto se ne navija na tekmi 90min, to je manje bitno, svako ko je obisao malo evropu i prisustvovao tekmama gdje bude 80k gledalaca pa cujes kad vrsine igrac na terenu od povrede pored tolike cifre na tribinama skontas da je sportski uspijeh bitan i tih 80k sto se samo oglase kad padne gol.

Previse ste malo vi uzeli sebi i sve dozivljavate licno sto je jako pogresno ! Tih 20k nije doslo da inati vama nego sto vole klub iako vi to ne prikazujuete kao ljubav jer klub "samo vi volite".
Cijene ljudi vas i cijene i cijenit ce huk sa Sjevera !!! Al ne mozete ici protiv tih ljudi ti su isti nekad bili na vasem mjestu u kopu ! i prije nego im sljedeci put ovdje na pdfu nizate zive mrtve familiju sjetite se toga.
Mozda vas zato ni masa ne doziljava jer mislite da se vi pitate nesto ! Znas koliko prosjecnog navijaca od 40 god boli qrac jeste li vi bili u Gruziji ili ne....
I taj "hajc" koje se najvaljuje na sjeveru bit ce prvu tkemu i opet ce se vratiti na prosjek koliki god da je nebitno, ito kao i ovaj "hajc" na evropsku tekmu pa cemo slj tekmu gledat prosjek istoka 4k.
to je jednostavno tako i pomirite se sa tim da sportski rezultat donosi do posjete i uslovi na stadionu koji su realno losi zbog lose infrastrukture.
Da je natktiven istok ja tvrdim da bi prosjek skocio za 3-4k po utakmici nebitno k oje protivnik !
Ponavljam za mnom:
“Necu zguziti ajlu ma koliko botovao, ajla trazi **** koji nisu kokuzi”
Hajmo sad tako svako jutro ponavljaj kad se ustanes po 10 puta dok ti ne udje u vugla

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 24 jul 2023, 13:38

zlo87 je napisao/la:
24 jul 2023, 13:29
Spahic98 je napisao/la:
Evander je napisao/la:

Jel se tako voli klub?

Koliko?
Puno trofeja je osvojio,najuspješniji i najtrofejniji trener u historiji kluba.
Husref Musemic= Sarajevo.

slika

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 24 jul 2023, 13:41

Osttribine je napisao/la:
24 jul 2023, 13:32
Zna li neko jesu li se počele godišnje prodavati ? Hvala..
Iz kluba su vec jednom dali obavjestenje da ce prošlosezonske godišnje vaziti jer nismo bili u mogucnosti na Koševu veci dio sezone gledati utakmice (a platili smo nikad skuplje) zbog renoviranja travnjaka, e sad ko nije imao iste vjerovatno ce imati priliku kupiti ili sta li su vec skontali.
Hvala. Tu od prošle sezone sam poklonio nekom ko je mogao ići u Zenici i nije bio pri "šutu". Kad sam kupovao karte za KL, djevojka mi objasni da je rano i da ne bi bio problem da imam dvije godišnje na svoje ime.
To je moj vid pomoći Klubu i gosp. Mirvicu. Sad da li je počelo ili ne sa prodajom ? Hvala.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 24 jul 2023, 13:43

Spahic98 je napisao/la:
24 jul 2023, 13:38
zlo87 je napisao/la:
24 jul 2023, 13:29
Spahic98 je napisao/la:

Koliko?
Puno trofeja je osvojio,najuspješniji i najtrofejniji trener u historiji kluba.
Husref Musemic= Sarajevo.

slika
Jel taldzija placen za ti ili je dzabe radio? Placen i previse
Jel se talio za americku vezu? Evo da ti kazem jeste
Jel petama dao vEtra cim ga je zvezda zvala? Jeste bre
Jel ronio lazne suze na sda televiziji la unio neprijateljstva medju navijacima radi nezasluzenih para? Jeste bre
Ko nas bre zavadi?

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 24 jul 2023, 13:44

DBR1987 je napisao/la:
24 jul 2023, 13:33

Big like.
Sve objasnio covjek u jednom postu !!!!! :salut:
U novi boj ...

Unknown14
Kontakt:

Post Postao/la Unknown14 » 24 jul 2023, 13:44

Kad bi se sastavio sav doprinos ovog foruma i još da se podupla i dalje ne bi mogao biti ni blizu doprinosa Husrefa Musemića fudbalskom klubu Sarajevo. Ne znam šta tu nije jasno i zašto se uopšte polemiše i dan danas. Neka je uzeo odštetu, i ja bi kad bi me bez razloga tjerali iz kluba koji volim a znam i da bi svi koji njemu psujete sve živo.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 24 jul 2023, 13:44

Stanje na forumu gore neko prije tri dana, ludilo :salut:

Kae Husref = Sarajevo, imam osjecaj da ovdje samo par momaka zaista navija za FK Sarajevo, sve neki navijaci Mirze, Husrefa, Ismira ili hordi. Ne smijemo zaboraviti i navijace rezultata, kad ide oni daju podrsku, kad ne ide ne postoje.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 24 jul 2023, 13:45

Unatoc razlicitim misljenjima i raspravama na ovom forumu i generalno vezano za FKS, jedna stvar je neupitna i svi cemo se sloziti da je tako, a to je da smo predmet sprdancije i jako,jako nezdrava sredina koju ce svaki iole ozbiljan trener koji drzi do sebe zaobici u sirokom luku.
Nemamo sistema,plana,vizije nista, sve nam je u klubu na ho-ruk i ad-hoc.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ErosViverosViv, Napapijri, riki46, Vanja8 i 45 gostiju.