ASD je napisao/la: ↑24 jul 2023, 16:57
Lično sam čuo od jednog člana uprave kako kaže da će plate u Slobodi biti kao u Premijer ligi.
Sad ne znam koliko istine ima.
Teško. Trenutno ovi igrači bolji iz Prve lige koji su došli imaju za nekih 200-300KM više na plati u odnosu na npr najveću cifru Plate u Gradini. Pričam o cifri od 1600 do nekih možda 2000KM za nekog baš dobrog. Ovu prvu cifru (cca) recimo Salanoviću nisu dali kako sam čuo. Plus pare na ruke naravno uz ovu platu.
Ali recimo Delić je imao oko 2500KM i tražio je povećanje i nije ostao tu. Delić bi za 2500KM bio dobar ulov jer je prevaga u ovoj ligi. Trenutno je tu malo igrača koji su prevaga, sve su to neki igrači koji jesu na dobrom glasu ali su se vrtili po ekipama, to ti ništa ne garantuje.
Pogledajte ekipu Zvijezde prošle godine krenuvši od Kalesića, Fačića, Mikića, Škrijelja, Živkovića pa do top špica Mujagića. Za mene koji pratim ovu ligu je ekipa Zvijezde dosta opasnija i bolja ka gore bila po kvalitetu nego sad Sloboda što ima (bar trenutno)
Svi znaju igrati fudbal i svi budu tu negdje. Sloboda mora dovesti 4-5 igrača koji su PREVAGA a ne koji su fina imena prvoligaška, naravno ako se želi Premijer liga bez kalkulacija i patnje.