FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
36
23%
2. Borbu za Evropu
79
49%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 160

Neymar11
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neymar11 » 28 jul 2023, 02:32

MocMahale444 je napisao/la:
28 jul 2023, 01:49
Nije lose sekunde, jbga taj gol u 95 nije nam trebao jer Gasal je morao to zatvoriti blokirati.

Povrede, hmm ko nam sprema ekipu mora voditi malo vise brige.

Basicu svaka cast. Glavu gore, idemo ih klepit u gostima.

Haracicu bravo, Krpicu bravo, Amoah bravo i Biber.
Posebno ova 4 igraca svaka cast svim igracima.

Drina pa lipa te jebla druze, izbij je **** joj loptu ba jesi realan.
Nije Drina los imao je dobrih stvari ali onu gresku wtf.

2 pojacanja Bekrija izmisli ih ko koperfild.

Nafchi nista posebno, nisu sad ni pofalicki ali nisu ni Real. Prgavi, ono pravo smecarski igraju.

Drljo, Gasal, Turanjanin i Mulalic dosta gresaka, panike, nervoze, nespremnsoti.
Onaj golman pa zemberek te yebo sta reci.

S Bozijom pomoci idemo aBd inshAllah proci ☝️.
Borbeno jako i nemoj da vas isprovociraju levati.
Krilo nam treba hiroš možda i Benjo Čolić ako ne vani zav tu je.
Ps.inaće sve u svemu dobra tekma želje našeg šteta zbog golova nisu oni bauk sa santosom glat bi prošli
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 28 jul 2023, 03:01

Valja se opet tamo vaditi

Vandeta
Kontakt:

Post Postao/la Vandeta » 28 jul 2023, 04:01

Velik si Zeljo. Velik si Zeljeznicaru. Natjerao si male smradove da se raduju nerijesenom rezultatu. Uskratio si im Zeljo radovanja na poraze!!!! Ponizavas ih Zeljo i bez derbija.

Nermin Basic, pa 5 mijesta prazno pa onda ovi trenercici sto se motaju po REGIONU. Covjek je od Kosorica napravio Van Dyka. Kosoric 2 utakmice najjaci. Kosoric ko je bio na stadionu mogao je vidjeti diktira odbranu. Postavlja momke. Postavlja sredinu. Bravo Aco. Drina odlican. Neka je pogrijesio. Tako se postaje igrac. Neka je. Nase je dijete, uci se, mlad je, igra protiv jacih igraca i osim one greske fantastican. Zaustavio je u prvom 5 kontri. Uklizao svaki duel dobio. Svi momci sto su usli nazad su bili veoma dobri. Onaj decko iz Stupcanice ce biti igracina ako se Basicu dadne 2-3 sezone.

Poremetila su Basica povrede. Vidio se opet njegov rukopis na samom pocetku. Ali gubis Jasarevica koji je pojeo prve dvije utakmice. Gubis Amoaha koji napokon zabija. Ali kako je fino ukomponovao Krpica i Haracica pa da mu pozavide i velikani u trenerskim vodama. Krpic preorao teren. Haracic se vise puta vratio nego Drogba za vrijeme Murinja. Mekic da sam se ja pitao ne bi igrao za Zelju ovu sezonu, eto koliko se razumijem. A on igra kao nekad oni talijanski veznjaci sa lucidnim potezima. Ljepota ga gledati. Ne znam sta mu je Basic dao da jede i pije ali ovo je skroz neki drugi igrac.

Drljo mi je fizicki slabo izgledao. Ali se vracao i borio. Gasal vidi se da je povrijedjen i da ne moze da ubci u brzinu nikako. Da nije bilo primoranih izmjena drugacije bi sve ovo zavrsilo. Ali 2:2 protiv ovakvih igraca je super rezultat. Trener im je najlosija karika i tu polazem nadu da ih mozemo proci. Uvodi veznjaka na beka lik se pogubio ko abdest. Onaj crnac nije 3 pasa napravio. Galic fantastican. Odlican. Sve odradio kako treba. Svaka mu cast.

Golman mi se svidja. Napokon budala na golu. Napraviti onakav kretenski penal, pa indirekt danas, pa onda onakve odbrane. Ono normalan ne moze. Jeste napravio kretensku gresku ali je onda poceo da brani hehehehe. Ludjak. Volim ludjake golmane. Mislio sam da je onaj penal greska ali sad znam da je ludjak hehehehe. Neka ga.

Drago mi je sto se nismo pogubili kad nas nije islo. Cijelo vrijeme smo dobro stajali. Vise vjerujem da cemo ove proci ako se svi oporave nego Dinamo. Jedini Drljo djeluje nespreman. Biber, Mekic, Kpric, Haracic, Drina, Galic, Kosoric ma svi istrcali maraton. Tako da kad neko prica o spremi nasih igraca nema im se sta reci. Ali potrosila su ih ova gostovanje. Sad ih odmoriti i lagano spremiti za sljedecu sedmicu. Bice ovo dobro.

Ako Nermin Basic prenese ovo na prvenstvo. Ovu trku, ovo zalaganje, ovu volju i ovu atmosferu ne da ce letiti mrtvi Husref nego ce do prvog snijega pola lige smijeniti. To me vise interesuje nego i ovaj prolaz. Nermine prenesi ovo na prvenstvo. Sta god je ovo sto im sad radis nastavi!

Idem leci zadovoljan. Oci se same sklapaju a nisam se uspio dohvatiti najboljih navijaca i najbolje atmosfere na svijetu. Ja mislim da je onome Drakuli sto kaki po komentarima na clancima o Zelji od muke sve pomrlo mozda cak i 10 kuca komsija okolo njega. A znam da je Jokeru najteze. Pogotovo ako prodjemo. On ce dici ruku na sebe.

PointBlank
Kontakt:

Post Postao/la PointBlank » 28 jul 2023, 05:39

Citavu noc nesto razmisljam i pitat cu ovako javno - jel niko nikad nije razmislio da bi Drina mogao igrati dobrog DMF?
Em voli povuci naprijed, em je cistac, voli uklizati, a ima neke brzine.. kontam tu bi bio korisniji drama..

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 28 jul 2023, 05:52

Drljo i gasal blagi uzas, ne znas koji je gori, veseli je riberi za obojicu.
Haracic i Krpic izginuli od trke i duela, svaka cast. Ni biber nije los ima.trke i duela al u organzaciji tanak za igraca sredine terena. Fale 2.3 igraca za prve postave pod hitno da se u ligi mozemo boriti za Evropu.

Tifo
Kontakt:

Post Postao/la Tifo » 28 jul 2023, 07:27

Sve pohvale braci s Juga!
Strasno je sta rade Manijaci i nivo se digao bas bas!

klasaradnicka2187
Kontakt:

Post Postao/la klasaradnicka2187 » 28 jul 2023, 08:06

Snimak utakmice (gledanje moguće samo sa linkom):

1. poluvrijeme

2. poluvrijeme

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 28 jul 2023, 09:01

PointBlank je napisao/la:
28 jul 2023, 05:39
Citavu noc nesto razmisljam i pitat cu ovako javno - jel niko nikad nije razmislio da bi Drina mogao igrati dobrog DMF?
Em voli povuci naprijed, em je cistac, voli uklizati, a ima neke brzine.. kontam tu bi bio korisniji drama..
Ma jok, vidis opcenito da fali stopera sto znaju povući, ako se dobro bude radilo Drina bi mogao postati reprezentativni kalibar, visok je, nije ni spor s loptom

AlijagaPetkim
Kontakt:

Post Postao/la AlijagaPetkim » 28 jul 2023, 09:01

Kad bi se 60% ova borba i trka mogla prenijeti na premijer ligu mogli bi se boriti za titulu.
Sto se tice Drine njemu nije ovo prva sezona pa da bi postao igrac nego treća. Ovo mu nije prvi,drugi kiks nego 15. Da ne znas i da nisi gledao godine igraca rekao bi Kosoric ima 26 godina a Drina 33. Prespor, loše se postavlja, daleko od igraca, svaki malo brzi igrac lako ulazi u sesnesterac. To što je izbio tri lopte kad smo igrali 10 igraca na 25 metara nije neka mega strašna stvar.
Ono sto je sinoć uradio nije ni p od profesionalaca. Nas igrac na metar prema tebi ti se okrećes s loptom prema golu a igrac ti na leđima. Nećemo se lagati svi su se borili, ginuli,igraju muški ne može se nikom ništa progovoriti, al neke stvari se moraju promijeniti zbog naših utakmica. Nemoj da nam bezveze igrači sjede na klupi a možda su bolji. Dubakcic sigurno nije gori od Drine.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 jul 2023, 09:06

Kakav je ovo gol :bow:

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 28 jul 2023, 09:08

Preponosan na sve, od navijača do igrača i stručnog štaba!
I found freedom. Losing all hope was freedom.

vatrogasac21
Kontakt:

Post Postao/la vatrogasac21 » 28 jul 2023, 09:18

Hvala za prekrasnu plavu noc :tokralju: mi smo to zaslušili, samo jako pa šta bude u revanšu

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 28 jul 2023, 09:19

Ja sam već sinoć poslije tekme rezerviso kartu za Istanbul 9.8.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 28 jul 2023, 09:27

alemsa je napisao/la:
28 jul 2023, 03:01
Valja se opet tamo vaditi
Ma imamo aktivan i otvoren rezultat. Ako od ovih povrijeđenih (Štilić, Cocalić, Rustemović, Amoah, Jašarević) bar trojica budu mogla igrati, imamo mi itekako šansu za proći. A ja vjerujem da će svi oni igrati.

Sinoć smo ostali bez snage već u 60-65 minuti zbog tanke klupe i prinudnih izmjena.

Inače, zna li neko zašto Allyson nije bio u zapisniku sinoć? Koliko znam prijavljen je za ovo pretkolo a i trenirao je noć prije utakmice. Od Gasala samo može biti bolji.
1921

AlijagaPetkim
Kontakt:

Post Postao/la AlijagaPetkim » 28 jul 2023, 09:34

Jasarevic i Amoh teško da budu spremni za 7 dana. Nemoguce

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 28 jul 2023, 09:45

Kapa dole gladijatori, kada se ovako boris nije mi sekunde zao kakav god bio rezultat .. impresivno. VOLIM TE ZELJO!
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 28 jul 2023, 09:45

Fantazija. Hvala Manijaci, hvala Nermine Bašiću. Naše tekme su pravi rock'n'roll. Nadam se da će čovjeku dovesti 2 igrača.

2 zamjerke: Gasal i Hidić. :thumbdown:
Željezničar za život cijeli!

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 28 jul 2023, 09:46

atmosfera na Grbavici opet nevjerovatna, stvarno svaka cast svim navijacima, a posebno Manijacima :tokralju:

Steta sto ga primismo, ali moglo se naslutiti, ispuhali smo bili, oni stiscu, yebiga, nemamo klupe i sirine. Svaka cast stvarno igracima, izginuli su na terenu. Na kraju, ne ocekujem prolaz dalje, bolji su ovi od nas, ali idemo u kost!
FKŽ !

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 28 jul 2023, 09:48

Iskreno se nadam da ove povrede nisu plod kondicionog trenera Anela Hidića, samo se sjetim prošle sezone Veleža i toga me je najviše strah. Dok je Behlulović bio ne mogu se sjetiti da smo imali uopšte povrijeđenih igrača osim teško povrijeđenog Gasala.
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 28 jul 2023, 09:50

U sumarkuu skrivenom :opaopa:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Lekqqq1921 i 34 gosta.