FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
20%
2. Borbu za Evropu
100
48%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
29
14%

Ukupno glasova: 210

Brkooo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Brkooo » 28 jul 2023, 14:44

Mi kao ljudi prebrzo zaboravljamo. Klub je prije godinu i par mjeseci bio u jako teskom stanju, mozda i najtezem u svojoj povijesti. Uz pomoc navijaca, klub se lagano oporavlja i to sto se sad lakse dise ne znaci da imamo stotine miliona na racunu pa da mozemo pricati o grupnim fazama, stadionu od 30 hiljada mjesta itd.

Prosle godine smo smanjili dug za 3,5 miliona KM i uredno izmirivali tekuce obaveze.
Izborena evropa i sve ovo sto se sad desava je nagrada za sve Zeljovce i nasu borbu u proteklom periodu. Uz novac od karti za ove dvije domace utakmice, puno novca tek treba da dodje u kasu kluba(uefa, Hadziahmetovic, savez, naknade za par igraca itd itd) tako da se nadam da ce se dug jos vise smanjiti..
Srce mi je ko Trebevic kad vidim da smo ovako slozni i da svi disemo ko jedan. :opaopa:

Ako prodjemo Neftchi to ce biti odlicno, a ako ne, nije smak svijeta. Ljudi su odlicna ekipa. Nadam se da ce Bekric ispostovati Basica i dovesti 3 kvalitetna igraca..

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 28 jul 2023, 15:24

irfo je napisao/la:
28 jul 2023, 14:34
.
Hiroš opet presjedio 90 minuta na klupi sinoć, baš kao i neki dan u HNL-u, mislim nema smisla da se momak tamo muči. :kafa:

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 28 jul 2023, 15:30

braco je napisao/la:
28 jul 2023, 15:24
irfo je napisao/la:
28 jul 2023, 14:34
.
Hiroš opet presjedio 90 minuta na klupi sinoć, baš kao i neki dan u HNL-u, mislim nema smisla da se momak tamo muči. :kafa:
A nekome fali lijevo krilo :?
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 28 jul 2023, 15:46

Sve je već manje više rečeno, al mene je onaj volej toliko pogodio, da sam jedno 15ak minuta presjedio i samo vrtio u glavi taj gol. Da me jarani nisu trznuli vjerovatno bih i još više bio pogubljen. Šteta jeste velika, ali ruku na srce gol je visio u zraku zadnjih 15ak minuta, ako ne i više.
Bez ikakve kritike ili pljuvanja, ima li razlog zašto mali Musić nije zaigrao lijevog beka, ili ako je totalni laik, da Galić pređe tamo, a on na desnog beka, pa da Hare odigra desno krilo?
Još mi je samo žao što nemamo nekog prgavog igrača, tipa Ramos ili Pepe, pa da onu cigansku gamad našutaju nogama da ih hitna izvozi sa terena. Ona situacija sa Ovčinom, pa kad je nastalo gurkanje, eh u takvim nam situacijama treba neki takav prgav koji bi ih sve redom pošutao i pobacao, da se stavi do znanja gdje se utakmica igra. Moj neki komentar poslije utakmice, sa nadanjem da prolazimo ove u Azerbejdžanu.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 28 jul 2023, 15:49

Kako smo dobili protiv Dinama tako izgubismo sinoc. Okrece se kolo srece. :mrgreen:

Ali ok, sve da je i 2:1 ostalo nista nama vece sanse ne bi bile jer su ljudi kvalitetniji. Vidjet cemo kako se to odigrati tamo. Bez pritiska pa sta bude.

Ono pravo zvanicno za nas pocinje sutra. To je bitno, to se gleda, a tu smo na duze staze tanki. I kvalitetom, a jasno je i nakon ovih utakmica sirinom. Kako se tu iskopeljati pitanje je. Hidic kako se vratio samo nam jos vise sirinu smanjio. Sa 12 igraca na 3 zdrava.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 28 jul 2023, 16:29

Sta kazu, bolje je da nismo izborili Evropu :rol:

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 28 jul 2023, 16:35

Nemamo para za Hirosa, pa cak ni za posudbu. On i ne pomislja da trazi raskid, s obzirom na primanja koja tamo ima.

Vec dugo ne igra na ozbiljnom nivou. Donio bi nam neku sirinu ali pitanje je koliko bi nam bio pojacanje.
Pročepit će negdje.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 28 jul 2023, 16:43

slika
Komentar dana :urnebes: :urnebes: :urnebes:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 28 jul 2023, 16:52

Ma igrali na rezultat, bunker posten nema tu zamjerke, islo je ok "dalje od avlije", sjede covjeku lopta i to je to. Taj gol bi znacio tamo jebga. Ali sta je tu je.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 28 jul 2023, 17:47

Jedini komentar, mangupski, od terena do tribina :tokralju:

Živimo Željezničar !

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 28 jul 2023, 18:25

Kako god zavrsilo u Baku, mi smo uzivali u dvije domace evropske tekme. Pokazali smo koliko nam znaci nas Zeljo i kad smo gubili 0-2 bodrili smo ga do kraja.
Basicu kapa do poda , iako sam bio skeptican kada je dolazio, za sad radi lavovski posao.
Sto se tice igre ,osim sto primamo amaterske golove ostalo je na maksimumu, igraci daju zadnji atom snage na terenu.
Mi navijaci , sta reci , među najjacim u regionu, u BiH daleko ispred ostalih :clap:

Predatod
Kontakt:

Post Postao/la Predatod » 28 jul 2023, 18:44

Tako i ja razmisljam. Odma sam rekao ako prodjemo Dinama nek i 3 primimo od Neftcija. Prosli smo jednog nosioca i sad imamo priliku i drugog. Moramo i to znati da mi nismo nosioci i da cemo fine pare uzeti. Grbavica je bila krcata 2x, shopovi su radili ko ludi, reklame sponzori ...
Svaka cast ali polako se okretati i ligi jer valja opet evropu izboriti.
Ma da iskreno ako bude Besiktas nek **** mater i liga.
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 28 jul 2023, 18:50

Predatod je napisao/la:
28 jul 2023, 18:44
Tako i ja razmisljam. Odma sam rekao ako prodjemo Dinama nek i 3 primimo od Neftcija. Prosli smo jednog nosioca i sad imamo priliku i drugog. Moramo i to znati da mi nismo nosioci i da cemo fine pare uzeti. Grbavica je bila krcata 2x, shopovi su radili ko ludi, reklame sponzori ...
Svaka cast ali polako se okretati i ligi jer valja opet evropu izboriti.
Ma da iskreno ako bude Besiktas nek **** mater i liga.
Neka, bolje da opet izborimo Europu. Teško da možemo imati teže protivnike naredne godine. Fali nam malo iskustva, malo sreće, malo klupe, malo kvalitete. Mislim da kako vrijeme prolazi tako ćemo i mi da budemo sve bolji i bolji, ako nas povrede ne sataru, eh sad.........

Tifo
Kontakt:

Post Postao/la Tifo » 28 jul 2023, 19:01

Al sto imamo blentave golmane, malo je rec! :roll:

Jos sam u soku od pocetka drugog poluvremena :sick:

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 28 jul 2023, 19:03

basicu treba dati vremena i kad bude losih rezultata a ne odmah hajka i tjeranje, covjeku dati prostora i uslove koliko smo u mogucnosti da izgradi ono sto on zeli, svidja mi se i sto je realan i prizeman kad prica, o klubu salje samo gospodsku sliku u javnost i to je ono sto je olicje zelje i treba uvijek da bude, cuvanje te tradicije po svaku cijenu

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 jul 2023, 19:42

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 28 jul 2023, 19:48

Neymar11 je napisao/la:
28 jul 2023, 02:32
MocMahale444 je napisao/la:
28 jul 2023, 01:49
Nije lose sekunde, jbga taj gol u 95 nije nam trebao jer Gasal je morao to zatvoriti blokirati.

Povrede, hmm ko nam sprema ekipu mora voditi malo vise brige.

Basicu svaka cast. Glavu gore, idemo ih klepit u gostima.

Haracicu bravo, Krpicu bravo, Amoah bravo i Biber.
Posebno ova 4 igraca svaka cast svim igracima.

Drina pa lipa te jebla druze, izbij je **** joj loptu ba jesi realan.
Nije Drina los imao je dobrih stvari ali onu gresku wtf.

2 pojacanja Bekrija izmisli ih ko koperfild.

Nafchi nista posebno, nisu sad ni pofalicki ali nisu ni Real. Prgavi, ono pravo smecarski igraju.

Drljo, Gasal, Turanjanin i Mulalic dosta gresaka, panike, nervoze, nespremnsoti.
Onaj golman pa zemberek te yebo sta reci.

S Bozijom pomoci idemo aBd inshAllah proci ☝️.
Borbeno jako i nemoj da vas isprovociraju levati.
Krilo nam treba hiroš možda i Benjo Čolić ako ne vani zav tu je.
Ps.inaće sve u svemu dobra tekma želje našeg šteta zbog golova nisu oni bauk sa santosom glat bi prošli
Nece Hiros 99% doci, ne mislim da je on zainteresovan za Hloptanje. Radije ce grijati klupu i biti solidno placen.

Benjo bi nam valjo ali…

Hidić i prosli put kad je bio kod nas nije radio dobar posao i tacka.

Jos jednom Haracic i Krpic auuuuu aferim onako se gine za Željin dres, bravo i Basicu po 100 put kako je željan uspjeha i lik radi na tome 24/7 samo daj mu ta dva pojacanja izmisli ih.
Vidis da lik razumije fudbal.

A ša ste se ba predali mašete po temi bijelim zastavicama, jok Idemo ih aBd inshAllah pobjediti u gostima.
Samo pametno i hrabro.
Cuva Bog Želju svog.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 28 jul 2023, 20:00

Da smo imali Rustemovica vjerujem da bih pobjedili. Jednostavno nisi imao koga ubaciti, ovi sto su igrali, umorili se, a sto je bitnije rano i zute kartone dobili, tako da su uvjek morali igrati sa oprezom.

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 28 jul 2023, 20:01

Virtu4l je napisao/la:
28 jul 2023, 19:42
Manijaci daleko iznad svih u BiH,ali ne kaskaju puno za neke puno vece grupe u Europi.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

PointBlank
Kontakt:

Post Postao/la PointBlank » 28 jul 2023, 20:08

MocMahale444 je napisao/la:
28 jul 2023, 19:48

Jos jednom Haracic i Krpic auuuuu aferim onako se gine za Željin dres, bravo i Basicu po 100 put kako je željan uspjeha i lik radi na tome 24/7 samo daj mu ta dva pojacanja izmisli ih.
Vidis da lik razumije fudbal.
Ovo moradoh citirati :bow: ovo smo svi primijetili.. kad bi bilo koja nasa ekipa iz bosne ovako igrala pressing i ovako vodila utakmicu, a pogotovo nas zeljo, liga bi bila interesantnija.. a mi se realno ne bi za titulu sikirali. Zamisli ovako izaci na ekipe poput tuzle, leotara, veleza - gdje sad tradicionalno bodove stavimo pod upitnik.. e boze. Nadam se da ce Basa ovo forsirati

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, shminka i 24 gosta.