FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
40%
Prolazak u Play off
54
23%
Grupnu fazu
84
36%

Ukupno glasova: 231

benko21
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la benko21 » 28 jul 2023, 20:24

Zukanovic je napisao/la:
28 jul 2023, 19:58
Legenda o čovjeku koji voli Sarajevo više od svog života

Piše: Tarik Šatara/****

Ne radim suviše dugo kao novinar, no utakmice Sarajeva pohodim kud ikamo duže. Mijenjale su se uprave, igrači, dresovi, sponzori. Mijenjao sam se i ja. No, jedno je ostajalo konstantom – navijači Sarajeva, pogotovo oni najvatreniji, uistinu su rijetko kome davali podršku skandirajući direktno njegovo ime. Gotovo uvijek podrška je išla isključivo ka klubu, a imena pojedinaca na usnama navijača završavala su izrazito rijetko.

Osim ako se zovete Husref Musemić.

Nisam dovoljno star da bih pamtio kako je i kada nastala pjesma “On voli Sarajevo, pravi je hordaš…”, ali sam prilično siguran da sam njeno prvo pjevanje čuo sa verzijom koja sadrži Husrefovo ime. Jeste, pjevala se ta pjesma i drugima – ali tvrdim – nikome često koliko Musemiću! S druge strane, dovoljno pamtim da mogu reći; Nije bilo aktuelnog igrača niti trenera Sarajeva čiji je lik završio na nekom navijačkom transparentu, barem ne u posljednjih skoro 20 godina, a da taj lik nema ime i prezime Husref Musemić.

Jučer je FK Igman zvanično potvrdio da Musemić više nije njihov šef stručnog štaba. Na prvu bi se pomislilo da je to jasan znak njegovog povratka u Sarajevo, no informacije sa kojima raspolažem govore da uopšte nije sigurno da će Musemić postati trener kluba iz Titove 38b. Štaviše, jedan od portala danas je objavio kako su šanse za Husrefovo imenovanje minimalne. Dakle, Musemić se sa Igmanom nije rastao da bi stolicu prebacio na Koševo – već zbog neugodnosti koju je osjećao zbog svojih pregovora sa Sarajevom.

Jer Husref Musemić je Sarajevo.

A vrlo je upitno – blago rečeno – koliko su Sarajevom bili oni radi čijih su se imenovanja proglašavali bojkoti, dok su oni samouvjereno ostajali na svojim pozicijama.

Kako izgleda, glavni protukandidat Musemiću je Ante Šimundža. Trener je to koji je sa Mariborom svojevremeno uspio izboriti plasman u 1/16 finala Evropske lige. Godine 2014, Šimundža je u okviru Lige prvaka sa svojim Mariborom uspio ostati neporažen čak i protiv Chelseaja – na Ljudskom vrtu bilo je 1:1. Bio je to remi protiv Josea Mourinha! Uspio je Šimundža izbjeći poraz jedne prilike čak i protiv Schalkea. Sa Murom je osvojio titulu… Pa ko ima petlje kazati da stručnjak sa takvom biografijom trener za Sarajevo?

Da li je Šimundža bolji izbor od Musemića? Vrlo moguće. Ko zna, možda Musemić nije najbolje rješenje za trenera Sarajeva. Možda bi, ako se vrati, uistinu doživio neuspjeh. Ustvari, možda bi njegovo imenovanje samo spriječilo nastanak legende o čovjeku koji je Sarajevo volio više od svog života. Jer Husref će i dalje biti sve ono što je bio i ranije – osvajač titule kao igrač Sarajeva (1985.) i najtrofejniji trener u historiji kluba – a ako ne postane trener Bordo tima, oreol osobe koja je izjavila da Sarajevo voli više od života podrazumijevat će i to da je zbog želje za povratkom u svoj klub ostao bez posla. Sve to bi moglo voditi ka nastanku jednog pravog malog mita o Husrefu Musemiću i njegovoj ljubavi prema Sarajevu. A šta je bolje za samog Husrefa od poprimanja mitoloških okvira? Rijetko šta! Zašto? Zato što, sve dok je u realnim okvirima – kao i svako drugi u ovdašnjem svijetu sporta – biva izložen opciji da bude, nekonvencionalno rečeno; “popljuvan”.

“Šta ću, ne mogu se promijeniti, volim Sarajevo više od svog života”, kazao je jedne prilike Husref Musemić, potom klub napustio u suzama i kao prvoplasirani na tabeli, a onda, prvom prilikom, žrtvovao puno relaksiraniji posao u Igmanu jer se pojavila mogućnost da bi se mogao vratiti u svoj klub. U svoje Sarajevo.

Jer Husref Musemić voli Sarajevo više od svog života.

:kralj:
:puke:
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 28 jul 2023, 20:24

MarkViduka je napisao/la:
28 jul 2023, 18:35
Treba gledat dostupne trenere u Januaru.
Sa svakim trenerom pregovarati 1+1 sezona. Ukoliko osvoji titulu automatski produženje na još jednu sezonu + 100 k KM bonusa. Pa bujrum!tako isto i sa igračima 50% plate fiks + bonusi shodno plasmanu. Zaradi paša platu na terenu sebi
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 28 jul 2023, 20:29

Joj husref na sd
Ahahaahaha

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 28 jul 2023, 20:31

Pa bolje da Mirvić samog sebe imenuje za sportskog direktora, nego da nam prvom prilikom bude doveden Ado Tucaković i ta ekipa.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 28 jul 2023, 20:31

BordoBBoja je napisao/la:
28 jul 2023, 20:29
Joj taldzija na sd
Ahahaahaha
Talit ce se suzivoje zvezdaski ko nikad u zivotu
ici ce novi Jahici i Tucakovici ko halva
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 28 jul 2023, 20:36

benko21 je napisao/la:
28 jul 2023, 20:31
BordoBBoja je napisao/la:
28 jul 2023, 20:29
Joj taldzija na sd
Ahahaahaha
Talit ce se suzivoje zvezdaski ko nikad u zivotu
ici ce novi Jahici i Tucakovici ko halva
Vrhunski skauting da odradi pa da Milanovića platimo ovaj put bar 200.000€ :ljepota:

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 28 jul 2023, 20:38

Husref kao trener inekako,kao SD nikako,ali bas nikako.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 28 jul 2023, 20:42

Porasle prijave za US Soccer kamp za 340 % !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 28 jul 2023, 20:42

Jedina gora opcija od Husrefa kao trenera je Husref kao SD :wtf:

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 28 jul 2023, 20:45

Gdje će te tako pisati. Ako kaže bot @Spahić98 da je on najbolja opcija, to tako mora biti.

SarajevoForza
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoForza » 28 jul 2023, 20:45

Ja samo Madafaki vjerujem, a on sinoć presiječe da će biti Ante. Nije valjda propalo u zadnji čas.

A o Husrefu kao SD nema smisla ni diskutovati, kao što sam sinoć napisao:

Nedim Tucaković
Ado Jahić
Slobodan Milanović (on i nekako jer je bio dobar u Krupi, ali ovaj dvojac iznad je dovoljan sa se završi sva priča prije nego i počne)
"Kad si najtrofejniji, kako li je, kako li je?"

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 28 jul 2023, 20:46

Jel' realno da ste se upecali na 'info' od kanarinca 🤣🤣🤠
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 28 jul 2023, 20:47

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
28 jul 2023, 20:45
Gdje će te tako pisati. Ako kaže bot @Spahić98 da je on najbolja opcija, to tako mora biti.
Kako to mozes reci
Jel te sramota
Volim talove vise od svog zivota

JVVVST
Kontakt:

Post Postao/la JVVVST » 28 jul 2023, 20:54

SarajevoForza je napisao/la:
Ja samo Madafaki vjerujem, a on sinoć presiječe da će biti Ante. Nije valjda propalo u zadnji čas.

Nedim Tucaković
Ado Jahić
Slobodan Milanović (on i nekako jer je bio dobar u Krupi, ali ovaj dvojac iznad je dovoljan sa se završi sva priča prije nego i počne)
Mozes li mi reci koliko smo potrosili na ovu dvojicu, koliko su bili s nama, i koliko su nastupa skupili

hvala
Ja volim volim volim samo tebe...

BŽKŠ

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 28 jul 2023, 20:59

JVVVST je napisao/la:
28 jul 2023, 20:54

Nedim Tucaković
Ado Jahić
Mozes li mi reci koliko smo potrosili na ovu dvojicu, koliko su bili s nama, i koliko su nastupa skupili

hvala
Dovoljna je bruka da su ta dva lika ikad obukli opremu Sarajeva. Niti jedan nije profesionalni fudbaler !
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 28 jul 2023, 20:59

Nedim Tucaković
Ado Jahić
Ne može se brate nikom vjerovati. @Madafaka je najbolji insajder, ali ovo ludilo teško iko može ispratiti, okrene se situacija za sekundu. I ja sam isto 100% pouzdano čuo da je Šimundža novi trener, pa evo prođe i čuveni petak, a ništa se ne dešava. Čekati zvanično, a do tad se nadati najboljem..

MarkViduka
Kontakt:

Post Postao/la MarkViduka » 28 jul 2023, 21:00

Ja bi husrefa postavio na kapiju TC. Kad zagalami, ona djeca sto se okupljaju u kasne sate bi brze bolje pobjegle i nikad vise nebi dosli.
Kakvi navijači, takav i klub !!

Istinasamo123
Kontakt:

Post Postao/la Istinasamo123 » 28 jul 2023, 21:02

MarkViduka je napisao/la:
28 jul 2023, 21:00
Ja bi husrefa postavio na kapiju TC. Kad zagalami, ona djeca sto se okupljaju u kasne sate bi brze bolje pobjegle i nikad vise nebi dosli.
Sabrine ti?

JVVVST
Kontakt:

Post Postao/la JVVVST » 28 jul 2023, 21:03

NazorUso je napisao/la:
28 jul 2023, 20:59
JVVVST je napisao/la:

Nedim Tucaković
Ado Jahić

hvala
Dovoljna je bruka da su ta dva lika ikad obukli opremu Sarajeva. Niti jedan nije profesionalni fudbaler !
Nije to odgovor na moje pitanje. Da vidimo koliko nas je to ostetio nas najtrofejniji trener. Onda cemo nabrojati promasaje ostalih trenera i sportskih direktora pa uporediti.
Ja volim volim volim samo tebe...

BŽKŠ

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 28 jul 2023, 21:04

JVVVST je napisao/la:

Nedim Tucaković
Ado Jahić

hvala
Ma smiješno Husrefu sve mozes zamjeriti al da je neki taldzija to je glupost covjek trener 20 i neku godinu i svi znaju ko i sta je HM.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Hajdeee, MaroonBjelave, mire971, OzmoodPinglewood, Posejdon, Sanchez87hz i 37 gostiju.