FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
80
35%

Ukupno glasova: 227

Istinasamo123
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Istinasamo123 » 28 jul 2023, 21:05

Ovde ih ima nekolicina sto su zivotom branili jahica i sabrinu 800 000 od seata nestalo u dimu.
I sada takvi ljudi nastavljaju da napadaju da blate druge jer im ljubimica vise ne radi u klubu.
Napad najbolja odbrana.

Istinasamo123
Kontakt:

Post Postao/la Istinasamo123 » 28 jul 2023, 21:08

bordobijeli je napisao/la:
28 jul 2023, 21:04
JVVVST je napisao/la:
28 jul 2023, 20:54
SarajevoForza je napisao/la:
28 jul 2023, 20:45
Ja samo Madafaki vjerujem, a on sinoć presiječe da će biti Ante. Nije valjda propalo u zadnji čas.

A o Husrefu kao SD nema smisla ni diskutovati, kao što sam sinoć napisao:

Nedim Tucaković
Ado Jahić
Slobodan Milanović (on i nekako jer je bio dobar u Krupi, ali ovaj dvojac iznad je dovoljan sa se završi sva priča prije nego i počne)
Mozes li mi reci koliko smo potrosili na ovu dvojicu, koliko su bili s nama, i koliko su nastupa skupili

hvala
Ma smiješno Husrefu sve mozes zamjeriti al da je neki taldzija to je glupost covjek trener 20 i neku godinu i svi znaju ko i sta je HM.
Titula iz 2007 ovi pola se ne sjecaju toga bez i jedne marke osvojena kada niko pametan nije htjeo biti trener Sarajeva.
Ali dobra znamo ovih desetak sto ovo pisu
Ovaj jedan je mentalno retardiran ne treba mu zamjerati

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 28 jul 2023, 21:09

Istinasamo123 je napisao/la:
28 jul 2023, 21:05
Ovde ih ima nekolicina sto su zivotom branili jahica i sabrinu 800 000 od seata nestalo u dimu.
I sada takvi ljudi nastavljaju da napadaju da blate druge jer im ljubimica vise ne radi u klubu.
Napad najbolja odbrana.
Bravoo. A ima i ovih koji mrze sami sebe i pljuju po svima.

SarajevoForza
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoForza » 28 jul 2023, 21:14

NazorUso je napisao/la:
28 jul 2023, 20:59
JVVVST je napisao/la:
28 jul 2023, 20:54
Ja samo Madafaki vjerujem, a on sinoć presiječe da će biti Ante. Nije valjda propalo u zadnji čas.

Nedim Tucaković
Ado Jahić
Slobodan Milanović (on i nekako jer je bio dobar u Krupi, ali ovaj dvojac iznad je dovoljan sa se završi sva priča prije nego i počne)
Mozes li mi reci koliko smo potrosili na ovu dvojicu, koliko su bili s nama, i koliko su nastupa skupili

hvala
Dovoljna je bruka da su ta dva lika ikad obukli opremu Sarajeva. Niti jedan nije profesionalni fudbaler !
Sve rečeno, još je Jahić jedini od novopridošlih igrača imao prezime na dresu ako se ne varam, kod svih ostalih je bilo prelijepljeno nešto, ali srećom napravi onu glupost i dobi crveni karton na početku prijateljske i tu mu je kraj bio. Ostatak njegove karijere i koliki je talent dovoljno opisuje to da ga ne mogu naći na transfermarktu.

Husref Musemić je donio mnogo mnogo dobrog FK Sarajevu u više navrata, ali se zgadio većini navijača istupima u posljednjem angažmanu na klupi i to je sve. Oni koji ga vole će samo vidjeti to dobro, oni koji ne samo ovo loše. Ali ono što svako sa zdravim parom očiju mora vidjeti jeste da on nikad više ne smije imati bilo kakvu funkciju u klubu.
"Kad si najtrofejniji, kako li je, kako li je?"

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 28 jul 2023, 21:17

Znaci u nedelju lagano na zapad i obavezno ponijeti set :mrgreen:

slika
U novi boj ...

SarajevoForza
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoForza » 28 jul 2023, 21:20

GospodinIzSarajeva je napisao/la:

Nedim Tucaković
Ado Jahić
Ne može se brate nikom vjerovati. @Madafaka je najbolji insajder, ali ovo ludilo teško iko može ispratiti, okrene se situacija za sekundu. I ja sam isto 100% pouzdano čuo da je Šimundža novi trener, pa evo prođe i čuveni petak, a ništa se ne dešava. Čekati zvanično, a do tad se nadati najboljem..
Ante je za klasu bolji od svih koji su se ikad povezivali sa nama za trenera zato refresham forum svako malo hahaha
aBd da i mi konačno dočekamo bolja vremena sa šefom koji zna igrati i pobjeđivati u euro takmičenjima :pray:
"Kad si najtrofejniji, kako li je, kako li je?"

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 28 jul 2023, 21:32

Realno ko zeli Husrefa na SD? Koje su mu konekcije,kako ce on orefovarat sa igracima ili preporuciti igraca? Dajte nekog mladjeg,sa konekcijama,vizijom nekakvom necemo se vracat u 96.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 28 jul 2023, 21:32

28 jul 2023, 21:20

Nedim Tucaković
Ado Jahić
Ne može se brate nikom vjerovati. @Madafaka je najbolji insajder, ali ovo ludilo teško iko može ispratiti, okrene se situacija za sekundu. I ja sam isto 100% pouzdano čuo da je Šimundža novi trener, pa evo prođe i čuveni petak, a ništa se ne dešava. Čekati zvanično, a do tad se nadati najboljem..
Ante je za klasu bolji od svih koji su se ikad povezivali sa nama za trenera zato refresham forum svako malo hahaha
aBd da i mi konačno dočekamo bolja vremena sa šefom koji zna igrati i pobjeđivati u euro takmičenjima :pray:
Sve znam brate, i ja bi baš volio da dođe. Svaki dan iščekujem da iskoči na zvaničnoj, ali mrka kapa :problem:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 28 jul 2023, 21:41

E cuj Hus SD, Ante Sef Strucnog Staba :rol: :rol:

Pa ta saradnja bi trajala jedno 17 dana dok nebi nekog krv oblila... :urnebes:

E ova je u rangu Spahiceve, Samo HM moze voditi Sarajevo :wtf:

Onda je Mirza novi Generalni Direktor, kad je bal nek je maskenbal :crazy:

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 28 jul 2023, 21:47

Dali smo svjesni da se i Abdulahom Ibrakovićem intenzivno pregovara.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 28 jul 2023, 21:49

benko21 je napisao/la:
28 jul 2023, 20:24
Zukanovic je napisao/la:
28 jul 2023, 19:58
Legenda o čovjeku koji voli Sarajevo više od svog života

Piše: Tarik Šatara/****

Ne radim suviše dugo kao novinar, no utakmice Sarajeva pohodim kud ikamo duže. Mijenjale su se uprave, igrači, dresovi, sponzori. Mijenjao sam se i ja. No, jedno je ostajalo konstantom – navijači Sarajeva, pogotovo oni najvatreniji, uistinu su rijetko kome davali podršku skandirajući direktno njegovo ime. Gotovo uvijek podrška je išla isključivo ka klubu, a imena pojedinaca na usnama navijača završavala su izrazito rijetko.

Osim ako se zovete Husref Musemić.

Nisam dovoljno star da bih pamtio kako je i kada nastala pjesma “On voli Sarajevo, pravi je hordaš…”, ali sam prilično siguran da sam njeno prvo pjevanje čuo sa verzijom koja sadrži Husrefovo ime. Jeste, pjevala se ta pjesma i drugima – ali tvrdim – nikome često koliko Musemiću! S druge strane, dovoljno pamtim da mogu reći; Nije bilo aktuelnog igrača niti trenera Sarajeva čiji je lik završio na nekom navijačkom transparentu, barem ne u posljednjih skoro 20 godina, a da taj lik nema ime i prezime Husref Musemić.

Jučer je FK Igman zvanično potvrdio da Musemić više nije njihov šef stručnog štaba. Na prvu bi se pomislilo da je to jasan znak njegovog povratka u Sarajevo, no informacije sa kojima raspolažem govore da uopšte nije sigurno da će Musemić postati trener kluba iz Titove 38b. Štaviše, jedan od portala danas je objavio kako su šanse za Husrefovo imenovanje minimalne. Dakle, Musemić se sa Igmanom nije rastao da bi stolicu prebacio na Koševo – već zbog neugodnosti koju je osjećao zbog svojih pregovora sa Sarajevom.

Jer Husref Musemić je Sarajevo.

A vrlo je upitno – blago rečeno – koliko su Sarajevom bili oni radi čijih su se imenovanja proglašavali bojkoti, dok su oni samouvjereno ostajali na svojim pozicijama.

Kako izgleda, glavni protukandidat Musemiću je Ante Šimundža. Trener je to koji je sa Mariborom svojevremeno uspio izboriti plasman u 1/16 finala Evropske lige. Godine 2014, Šimundža je u okviru Lige prvaka sa svojim Mariborom uspio ostati neporažen čak i protiv Chelseaja – na Ljudskom vrtu bilo je 1:1. Bio je to remi protiv Josea Mourinha! Uspio je Šimundža izbjeći poraz jedne prilike čak i protiv Schalkea. Sa Murom je osvojio titulu… Pa ko ima petlje kazati da stručnjak sa takvom biografijom trener za Sarajevo?

Da li je Šimundža bolji izbor od Musemića? Vrlo moguće. Ko zna, možda Musemić nije najbolje rješenje za trenera Sarajeva. Možda bi, ako se vrati, uistinu doživio neuspjeh. Ustvari, možda bi njegovo imenovanje samo spriječilo nastanak legende o čovjeku koji je Sarajevo volio više od svog života. Jer Husref će i dalje biti sve ono što je bio i ranije – osvajač titule kao igrač Sarajeva (1985.) i najtrofejniji trener u historiji kluba – a ako ne postane trener Bordo tima, oreol osobe koja je izjavila da Sarajevo voli više od života podrazumijevat će i to da je zbog želje za povratkom u svoj klub ostao bez posla. Sve to bi moglo voditi ka nastanku jednog pravog malog mita o Husrefu Musemiću i njegovoj ljubavi prema Sarajevu. A šta je bolje za samog Husrefa od poprimanja mitoloških okvira? Rijetko šta! Zašto? Zato što, sve dok je u realnim okvirima – kao i svako drugi u ovdašnjem svijetu sporta – biva izložen opciji da bude, nekonvencionalno rečeno; “popljuvan”.

“Šta ću, ne mogu se promijeniti, volim Sarajevo više od svog života”, kazao je jedne prilike Husref Musemić, potom klub napustio u suzama i kao prvoplasirani na tabeli, a onda, prvom prilikom, žrtvovao puno relaksiraniji posao u Igmanu jer se pojavila mogućnost da bi se mogao vratiti u svoj klub. U svoje Sarajevo.

Jer Husref Musemić voli Sarajevo više od svog života.

:kralj:
:puke:
Uz duzno postovanje prema vasem clanku i prema vama kao autoru istog moram vas demantovati!!! Husref Musemic alijas Kesoljub Zvezdic je pokazao pravu ljubav ali za parama ili ti šuškama kako oni preko drine vole zboriti. Poslije utakmice sa Fk Kokardom kad se titula osvojila svi prvotimci FK Sarajevo su se zdogovorili i obecali da ce ostati u klubu da pokusaju nesto u raditi u tadasnjem Kupu Sampiona. I dok su fudbaleri zajedno slavili doticni je vec bio na putu sa Serbiju. Tako da ta pjesma pije vode samo kod HZ i dalje ne. Husref Musemic nije od nas jedan tako se piše on voli paru od zivota vise :salut: :salut:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 28 jul 2023, 21:50

28 jul 2023, 20:31
Pa bolje da Mirvić samog sebe imenuje za sportskog direktora, nego da nam prvom prilikom bude doveden Ado Tucaković i ta ekipa.
Mirvić faktički i jeste SD, preko svojih veza dovodi igrače. Malo će se Husref tu pitati ( ako je istina, čisto sumnjam ) kanarinac do sada nije nikada ništa pogodio.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 28 jul 2023, 21:55

hz033 je napisao/la:
28 jul 2023, 21:17
Znaci u nedelju lagano na zapad i obavezno ponijeti set :mrgreen:

slika
Paracetamol je tanak mora nesto jače :D

HordasDolacMalta
Kontakt:

Post Postao/la HordasDolacMalta » 28 jul 2023, 21:59

Ante Simundza novi trener FKS

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 28 jul 2023, 22:02

HordasDolacMalta je napisao/la:
28 jul 2023, 21:59
Ante Simundza novi trener FKS
Dobro, to se zna to i nije vise bitno...
Najvaznije je ko je novi SD :rol: :rol:

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 28 jul 2023, 22:02

ANTEEEEEEEEEEEEEEE :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Max Allegri

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 28 jul 2023, 22:05

Odgadja se utakmica.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

bordobijelisampion
Kontakt:

Post Postao/la bordobijelisampion » 28 jul 2023, 22:05

Surreal je napisao/la:
28 jul 2023, 22:05
Odgadja se utakmica.
?

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 28 jul 2023, 22:06

Surreal je napisao/la:
Odgadja se utakmica.
Ne bi trebala ali rip za Vedrana.

Ipak je radio u omladinskom pogonu Sloge..

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 jul 2023, 22:07

bordobijelisampion je napisao/la:
Surreal je napisao/la:
Odgadja se utakmica.
?
Umro im je danas omladinski trener. Ne vidim razlog da se odgađa jer nije povezano sa seniorima mada ko je na čelu saveza nikad se ne zna.
Vidjet ćemo hoće li Sloga tražiti odgodu ali mislim da po pravilu ne bi smjeli.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], johntravolta123, Mahalac7, Sazg, Serha i 61 gost.