NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

redbull93
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la redbull93 » 29 jul 2023, 20:26

Znaci Durmis nam se vraca u formu :opaopa:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 29 jul 2023, 20:27

redbull93 je napisao/la:
29 jul 2023, 20:26
nije igrao 1. pol.

Zenicanin988
Kontakt:

Post Postao/la Zenicanin988 » 29 jul 2023, 20:29

babino je napisao/la:
29 jul 2023, 20:24
tabakovic > arezina
smajic i vardo ni u snu ne smiju poceti ozbiljnu tekmu.
durmo odlican.
karalic prepadnut.
Ali nema kuveta za jake tekme.
bekovi solidni.
skols i zuna se presporo oslobadjaju lopte..

sve u svemu, sibenik malo bolja ekipa, bice ovo ok ekipa sa starcima.
Ja sam sve suprotno vidio osim durme
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 29 jul 2023, 20:31

Zenicanin988 je napisao/la:
29 jul 2023, 20:29
babino je napisao/la:
29 jul 2023, 20:24
tabakovic > arezina
smajic i vardo ni u snu ne smiju poceti ozbiljnu tekmu.
durmo odlican.
karalic prepadnut.
Ali nema kuveta za jake tekme.
bekovi solidni.
skols i zuna se presporo oslobadjaju lopte..

sve u svemu, sibenik malo bolja ekipa, bice ovo ok ekipa sa starcima.
Ja sam sve suprotno vidio osim durme
a po slici, blizu smo haha..

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 29 jul 2023, 20:35

babino je napisao/la:
29 jul 2023, 20:27
redbull93 je napisao/la:
29 jul 2023, 20:26
nije igrao 1. pol.
Aa Durmo, ja procitao Durmis :mrgreen:

Koliko vidim raje ima solidno

slika
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 29 jul 2023, 21:48

Večerašnja utakmica u Zenici privukla je oko 2.000 gledatelja na zapadnoj tribini Bilinog polja, koja je bila otvorena za gledaoce.
:clap:

Taman za ovakvu utakmicu, oko 1500 prodanih karata x5, ca. 7-7500 KM. Za jednu prijateljsku utakmicu sasvim korektno.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

kirat410
Kontakt:

Post Postao/la kirat410 » 29 jul 2023, 22:16

Most underrated igrac iz ove generacije poslije kantona definitivno Adi Durmo!

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 29 jul 2023, 22:27

Dolazi napadač!
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 29 jul 2023, 22:29

Sta rec za tekmu prvo velika razlika Kambereovice i Bilino,sto se tice sa tekmom ja sam zadovoljan sa Celikom odlicno prvo poluvrijeme imali smo par odlicnih sansi ,negdje smo zakomplikovali negdje malo falilo.Drugo poluvrijeme slabo i jednih i drugih osim njihove stative.
Sto se tice Sibenika svjeziji su od Celika a i oni par sansi i velike greske smo pravili na sredini i u tranziciji su puno bolji od Čelika i brzi i Durmo nas je izvadio sa par odlicnih odbrana.
Broj publike zadovoljan dobre 2000 je bilo mozda i vise.
Sve u svemu zadovoljan sam sa Čelikom,ocekivo sam glat poraz kad sam vidio nema ni Horica ni Isakovica.

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 29 jul 2023, 22:37

Durmo daleko najbolji igrač na terenu! Honda solidan,Sivac dobar,Vardo seljačina na kvadrat tele i glupan,obični dzutan! Crveni u prijateljskoj može dobiti samo konj! Tabakovič solidan 3,4 pasa imao poput Arežine i treba više igrat na njeg! Žuna tanak skroz ako si kapiten i vodja onda i pokaži to na terenu,tanko ovo nočas. Karalič presmješan lik nočas,bolje da nije igro manje bi se vidjelo da ne zna! Skols,Ali onak,više dobro nego loše al dodavanja im kasne po 2 sekunde! Ostali živi prosjek samo igrač broj 23 ušao i samo hoda po terenu,bez ikakve volje za zalaganjem! To treba nabit odmah nogom van kluba ako se makar nečeš zalagat šta hočeš medzede! Raja nije izdala ni danas,očekivanih 2 milje. Šibenik dobar,spremniji,opasniji,konkretniji,samo nas je Durmo spasio da ne izgubimo!
::::SAMO ČELIK::::

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 29 jul 2023, 22:58

Tačno sam čekao komentar od kolege @zamorana i tačno je sve u pravu. Posebno za Vardu. Šibenik barem jedno koplje iznad nas. Durmo brat tito
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 29 jul 2023, 22:59

Los marketing, trebalo je na pripremnu doci 8000 ljudi protiv drugoligasa iz hrvatske koji nema nijednu titulu u 100 godina historije. :urnebes:

Celicni zvani preseravanje i negodovanje na forumu, de pohvali makar sijalice na reflektorima da cujemo kako i hvalis nesto hahaha

Salu na stranu, neka kritika, uvijek trebamo kritikovati sve sto se treba kritikvoati :thumbup:
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 29 jul 2023, 23:03

laudrop je napisao/la:
29 jul 2023, 22:59
Los marketing, trebalo je na pripremnu doci 8000 ljudi protiv drugoligasa iz hrvatske koji nema nijednu titulu u 100 godina historije. :urnebes:

Celicni zvani preseravanje i negodovanje na forumu, de pohvali makar sijalice na reflektorima da cujemo kako i hvalis nesto hahaha

Salu na stranu, neka kritika, uvijek trebamo kritikovati sve sto se treba kritikvoati :thumbup:
Znaci igrali protiv hrvatske slobode :mrgreen:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 29 jul 2023, 23:53

Odlicno prvo poluvrijeme, drugo katastrofa.

Zuna po meni najbolji igrac.
Smajic ispada u prvom svaki napad. Mali iz Klisa puno bolje odigro na stoperu, nego prethodne utakmicr na beku.

Talha baca neke dobre znake.

Fina ekipa za sredine tabele :kafa:

Truhlo idel Masic?
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

Zenicanin988
Kontakt:

Post Postao/la Zenicanin988 » 30 jul 2023, 00:02

Gledao sam protiv Rudara i Sibenika, sto se tice novajlija, po meni mali Bajramovic iz Klisa top odigrao obe, proslu na beku, ovu na stoperu. Kosonja isto nije los
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 30 jul 2023, 00:13

Meni generalno jedino nije jasno nevezano za Čelik nego sve BH igrače pa kako čitav život treniraju sve omladinske selekcije prodjes igraš samo fudbal i ti u 60 minuti ne mozes dah uzeti a kamoli zategnuti bombu sa 30 metara. I ove sve 4 ekipe u Evropi iz Bosne svi golove u 90 primiše, niko disati ne moze zadnjih 10 minuta. Meni jer to nejasno da me **** a treniraju od 7 godine života.

Dolazi napadač a Hrelja se španuje da izdominira Stupčanicu. :kafa:

I ovaj trener Šibenika se pita odkud toliko raje na prijateljskoj utakmici :D

Sinko da je klepit Stupčanicu 1:0 u gostima da vidis šta je hajp i posjećenost u drugoj ligi.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Celicni
Kontakt:

Post Postao/la Celicni » 30 jul 2023, 00:21

laudrop je napisao/la:
29 jul 2023, 22:59

Zelim da pohvalim ozvučenje na istoku i zapadu. :urnebes:

Šalu na stranu malo je trebalo još podgrijati atmosferu, protivnik nije neki atraktivan, a nama svaka marka bitna, ali eto sta je tu je.

limvolikce1945
Kontakt:

Post Postao/la limvolikce1945 » 30 jul 2023, 00:29

Evo da se i ja ne složim s većinom. :)
Šibenik je qurac od ekipe, ne budu li se doradili, teško da će se vratiti u 1.HNL. Na momente su nam pravili probleme, stvorili više prilika čisto zbog naše odbrane, a inače smo im parirali cijelu tekmu, posebno prvo poluvrijeme. Da smo bili kompletni, možda bismo ih i dobili. Šteta za onaj Žunin šut glavom, njihov golman u 1. poluvremenu bio je maestralan, kao i Durmo.

Međuseljac mora pod hitno ojačati, uzalud tehnika ako svako ko puhne u tebe i obori te. Neće to proći u ovoj ligi gdje su mahom koljači i grublje se igra. On je ove pripreme trebao u teretani provesti.

Nisu su mi jasne ove finte Duvnjakove u nekim momentima, Ali na krilu, pa onda Durmiš u špic, ali dobro, valjda zna šta radi.

I za kraj Vardo. Za ovakvo ponašanja ja bih dao suspenziju iz gluba najmanje 5 tekmi, ali to se neće desiti. Da ne znam šta je bilo, to u prijateljskoj ne ide nikako. I stvarno imamo tih nekih krkančića kojima bih ja očitao lekciju ponašanja i lupio suspenziju. Pa nisi Ramos pa da trpimo tvoje mušice. I Mehić je takav, mada je večeras odigrao iznad svog prosjeka. I Isak je takav, i Fenan, i Nurković s klupe, fakat meni to sve ide poprilično na qurac. Razumijem ja žar borbe i sl., ali u mnogim situacijama, poput ove danas, to je potpuno bespotrebno i jedino što možeš tako nas debelo oštetiti, to nikada nije pomoglo klubu. Svaka čast publici koja to prepoznala i propisno ispratila Vardu...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 30 jul 2023, 00:40

Sibenik nije ekipa iz istog ranga kao Celik, vec su dva ranga razlike. Mi smo dosli iz treceg u drugi, ali tek dosli, a oni ispali iz prvog, ali tek ispali.

Tako da, kada uzmemo tu cinjenicu u obzir, bili smo odlicni. Ovo je i dobra lekcija za nase igrace jer su vidjeli da nema vise prostora od par sekundi za razmisljanje. Imas malo vremena, ili ce te zatvoriti.

9ka Sibenika pokazala kako treba igrati spic koji nije fizicki jak, ali je zato prebrz i tehnicki sasvim dobar na lopti. Durmis ako je bio pametan, prvo poluvrijeme je s klupe imao odlican pregled toga kakav bi on igrac trebao biti.

Durmo odlican, sto vise i ne cudi. Kad se sjetim onih sto su ga pljuvali, mogu samo da ga poljube u celavicu.

Bekovi solidni, moze i bolje, ali su davali znakove zivota, sto je posebno bitno za Davuda.

Dzeno zato nit je jak, nit je brz, jedino sto je borben, ali sta vrijedi kad si pet puta isao klizeci, a ni jednom nisi uzeo ni loptu nit si napravio faul. Momak iz Klisa ipak bolji i smireniji.

Vardo opet nije bio tako los, ali svo vrijeme neka rasprava nesto na ivici tuce. Totalno nepotrebno. Ako sta imas rec, reci to na terenu.

Mehic je ok, ali ja stvarno ne znam zasto on prelazi pola terena? Drzi se onog sto znas, a to je udari i uzmi loptu. Kakvo driblanje i neko guranje u napad.

Zuna ok, samo previse komplikuje. Nije toliko dobar dribler da sebi moze dopustiti da ga dvojica napadaju. Mora brze.

Talha ok, samo ga nema u odbrani, u duelima je los, loptu dugu ima, ali mora malo i povuci koji put loptu, ne moze svaki put na prvu.

Ali ne bi vise trebao biti na krilu. Moglo proci u DLC sa sporijim igracima, vise nece. Profilisati ga kao ofanzivnog veznog, drugog spica.

Karalic je odlican dok ne ugleda liniju sesnesterca.

Bronja je nesto pokusavao, ali su ga pojeli fizicki.

Durmis davao znakove zivota. Trazio loptu, driblao cak i prolazio.

Da budem iskren, nije mi jasno sta su ljudi ocekivali? Sibenik jaci, ali realno njihov drugi rang nije isto sto je nas. Ni blizu. A opet se vracam na ono da nismo istog ranga, za 6 mjeseci cemo biti, sad jos nismo.

Jedino sto mi je zasmetalo jeste sto smo imali 10 situacija gdje je nas igrac mogao doci do lopte, ali nisu smjeli. Tako se fudbal ne igra.
Celik!3,2,2.

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 30 jul 2023, 00:55

AllGunsBlazing je napisao/la:
30 jul 2023, 00:40
Sibenik nije ekipa iz istog ranga kao Celik, vec su dva ranga razlike. Mi smo dosli iz treceg u drugi, ali tek dosli, a oni ispali iz prvog, ali tek ispali.

Tako da, kada uzmemo tu cinjenicu u obzir, bili smo odlicni. Ovo je i dobra lekcija za nase igrace jer su vidjeli da nema vise prostora od par sekundi za razmisljanje. Imas malo vremena, ili ce te zatvoriti.

9ka Sibenika pokazala kako treba igrati spic koji nije fizicki jak, ali je zato prebrz i tehnicki sasvim dobar na lopti. Durmis ako je bio pametan, prvo poluvrijeme je s klupe imao odlican pregled toga kakav bi on igrac trebao biti.

Durmo odlican, sto vise i ne cudi. Kad se sjetim onih sto su ga pljuvali, mogu samo da ga poljube u celavicu.

Bekovi solidni, moze i bolje, ali su davali znakove zivota, sto je posebno bitno za Davuda.

Dzeno zato nit je jak, nit je brz, jedino sto je borben, ali sta vrijedi kad si pet puta isao klizeci, a ni jednom nisi uzeo ni loptu nit si napravio faul. Momak iz Klisa ipak bolji i smireniji.

Vardo opet nije bio tako los, ali svo vrijeme neka rasprava nesto na ivici tuce. Totalno nepotrebno. Ako sta imas rec, reci to na terenu.

Mehic je ok, ali ja stvarno ne znam zasto on prelazi pola terena? Drzi se onog sto znas, a to je udari i uzmi loptu. Kakvo driblanje i neko guranje u napad.

Zuna ok, samo previse komplikuje. Nije toliko dobar dribler da sebi moze dopustiti da ga dvojica napadaju. Mora brze.

Talha ok, samo ga nema u odbrani, u duelima je los, loptu dugu ima, ali mora malo i povuci koji put loptu, ne moze svaki put na prvu.

Ali ne bi vise trebao biti na krilu. Moglo proci u DLC sa sporijim igracima, vise nece. Profilisati ga kao ofanzivnog veznog, drugog spica.

Karalic je odlican dok ne ugleda liniju sesnesterca.

Bronja je nesto pokusavao, ali su ga pojeli fizicki.

Durmis davao znakove zivota. Trazio loptu, driblao cak i prolazio.

Da budem iskren, nije mi jasno sta su ljudi ocekivali? Sibenik jaci, ali realno njihov drugi rang nije isto sto je nas. Ni blizu. A opet se vracam na ono da nismo istog ranga, za 6 mjeseci cemo biti, sad jos nismo.

Jedino sto mi je zasmetalo jeste sto smo imali 10 situacija gdje je nas igrac mogao doci do lopte, ali nisu smjeli. Tako se fudbal ne igra.
Dosta fino napisano.

Vezano za Vardu, odlicno odigrao tekmu, al od orvog poluvremena se gomba s njihovim, i cijelo vrijeme se provociraju. Aposlutno nepotrebno.

Pregledao sam sve pripremne i samo cu jedno reci, ako Ali ovako nastavi max prve tri utakmice moze poceti kao starter, ostalo nece sigurno, da ima tri profi ugovora. Svaki duel pada, skroz je tanak.

Napadac definitivno treba, ne moze Bronja iznijeti teret prve lige.

Karalica treba na beka staviti 😎
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.