Ali mislim da ovaj napad Liverpula ne moze nadmasiti trio Mane,Salah,Firmino ,oni su bili poezija na terenu
Ma to naravno, njih trojica su se telepatijom nalazili na terenu, a dodatno električnom energijom se igralo. Plus drugačiji sistem sa Bobijem, to se donekle kopira Gakpom a sa Nunezom je druga varijanta totalno.
Mislim da će utakmice Liverpoola ove sezone biti dosta zabavne za gledati, jer pretpostavljam da će golova biti na obje strane terena.
Čude se za 75 miliona za Hojlunda. Uvijek su najviše brinuli za budžet Manchester Uniteda.
Meni je veće čudo kako klub koji je zadnju utakmicu u LP odigrao u februaru 2017 godine, može u posljednja 3 ljetna roka potrošiti 600 miliona nečega.
Izlaznih transfera u tom periodu napravili oko 75 miliona. FFP na aparatima
Kada je United dovodio Cavania, Ibrahimovića, Falcaa i slične, ovdje se pisalo o ''nepostojanju vizije ''. Sada kada dovodi napadača za narednih 10 godina, opet problem.
Onaj jedan piše kako je Danac dao samo 29 golova u karijeri ... Kao da je imao vremena da zabije više.
Haaland je u njegovim godinama tek presao iz Salzburga u BvB. Tako da je svako poređenje Norvežanina i Danca glupo. Po više osnova.
Zadatak u prvoj sezoni je nadmašiti Weghorsta i Martiala. Da bi nadmašio Weghorsta dovoljno je da zabije 1 (JEDAN) gol u EPL. Da bi nadmašio Martiala, dovoljno je da odigra 20 utakmica u sezoni bez ikakvog učinka.
Aha ako sam dobro shvatio bitno je da nalupa jedno 38 utakmica u EPL i zabije 2 (slovima dva )gola,i vec bi bili zadovoljni,blago tebi kada tako razmisljas i sve to podmazano sa 70-80milki
Ne. To govori šta je United imao do sada u napadu.
Martial je 2015 godine plaćen 60 miliona eura. Jer je bio potencijal. A to je bilo vrijeme kada je tržište bilo puno WC napadača (Lewa, Benz, Ibra, Cavani, Suarez, Džeko, Higuain, CR7 ...).
Sada dolazimo do toga da sljedeće sezone na tržištu nema niti 10 WC napadača. Treba se baš potruditi da navučeš 10 takvih. Sasvim je logično da će svaki sljedeći talenat od 20 godina biti plaćen opasan iznos, jer imaš u Evropi barem 15 klubova koji žele WC napadača.
Ja uopste nemam problem s tim koliko je ko placen,svi placaju i dovode neko bude top neko flop.
Jucer sam @Riu rekao zasto sam uopste i pisao na tu temu ,ne mogu vjerovti da se ovdje pokusalo ismijati placanje 105milionq za Ricea,a ova odsteta za izvjesnog Hojlunda bi trebala biti normalna.
I da upravu si za napadace ,nema ih puno kvalitetnih da bi se podmirili svi ovi najjaci klubovi,nego ce vjerovatno morati se kopati i bubati velike cifre a onda Aminovati da si potrefio(bas oskudica za vrhunskim napadacem).
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
Meni je veće čudo kako klub koji je zadnju utakmicu u LP odigrao u februaru 2017 godine, može u posljednja 3 ljetna roka potrošiti 600 miliona nečega.
Imate dobre vlasnike što hoće potrošiti
Ovo moje se odnosilo na Arsenal. United je u tom periodu igrao 4 puta Ligu prvaka iako je u ''stalnoj krizi''.
Zadnja izmjena: Unknown3, dana/u 30 jul 2023, 12:20, ukupno mijenjano 1 put.
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles
Ovo moje se odnosilo na Arsenal. United je u tom periodu igrao 4 puta Ligu prvaka iako je u ''stalno krizi''.
Bio sam u tripu da je ni vi niste igrali od 2017, ne znam kako
Najfascinantnije je od svega da jedan klub više troši na otkaze trenerima nego na transfere, a recimo Dier je još uvijek starter. U momčadi koja će igrat visoki presing. Ode li Kane, sredina tablice sljedeće sezone.
Najfascinantnije je od svega da jedan klub više troši na otkaze trenerima nego na transfere, a recimo Dier je još uvijek starter. U momčadi koja će igrat visoki presing. Ode li Kane, sredina tablice sljedeće sezone.
Pa i sa Kaneom ste sredina tabele, među prvih 6 nemate šanse ni u ludilu, a šta su 7., 8. i 9. mjesto nego sredina tabele.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Ako je ovo sve tačno, teško da ijedan od Top6 EPL klubova može doći u problema sa Uefa FFP.
Što se tiče EPL, tu je malo zahtjevnija situacija. Ali opet ... ako City uspijeva izbjeći kaznu plaćajući igrače i agente u kovertama ala Azmir Husić, onda nema šasne da iko bude kažnjen ozbiljnije.
Zamisli hvale se po twiteru cijeli dan kako je Haaland koštao manje od Hojlunda. SPC propaganda im nije ravna.
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles
Hojlund ako zabije vise od 2 gola i odigra 21. utakmicu, statisticki ce biti bolji od svih napadaca Uniteda prosle sezone. Jedan je antivakser, drugi ne igra fudbala jos od karantina, treci je zavrsio u zatvoru jer je prebio i silovao djevojku, a cetvrti je otisao u Saudiju i pozdravio se sa ozbiljnim fudbalom.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Alan je u pravu kad je opisao transfer Hojlunda kao nekog ko dolazi na nikakvu konkurenciju. Tačno je i da neće imati težak zadatak da to ‘prešiša’, ali apsolutno se slažem da je ovo puno para za nekog ko nije dao ni 10 golova u Italiji. Nemam pojma šta da očekujem od malca, niti mu treba pritisak u prvoj sezoni, al’ brate ono najmanje što mora je pokazati da ima wc potencijal i tipa nekih 15ak golova (u svim takmičenjima što se mene tiče) da ne bude kolaps od transfera.
Everton je poslovao u gubitku od 111 miliona 2018/19., pa 139 miliona 2019/20., 120 miliona za 2020/21., 44 miliona 2021/22., itd.
Under Premier League rules, teams can make a maximum loss of 105 million pounds ($128.28 million) over three years, although special allowances were made for the COVID-19 pandemic.
Everton recorded a total loss of nearly 372 million pounds over the past three years
I onda opet tamo negdje stoji vjv premazano u fusnotama, da gubitak od 20 do 105 miliona za period od tri godine pokriva vlasnik iz svog dzepa.
Samo trosi, rokaj i uzivaj.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Alan je u pravu kad je opisao transfer Hojlunda kao nekog ko dolazi na nikakvu konkurenciju. Tačno je i da neće imati težak zadatak da to ‘prešiša’, ali apsolutno se slažem da je ovo puno para za nekog ko nije dao ni 10 golova u Italiji. Nemam pojma šta da očekujem od malca, niti mu treba pritisak u prvoj sezoni, al’ brate ono najmanje što mora je pokazati da ima wc potencijal i tipa nekih 15ak golova (u svim takmičenjima što se mene tiče) da ne bude kolaps od transfera.
15 golova u ligi rekao bih, ne u svim takmicenjima. Al jbt taj malac ima haman toliko golova u citavoj seniorskoj karijeri... Bas previse.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Ovo moje se odnosilo na Arsenal. United je u tom periodu igrao 4 puta Ligu prvaka iako je u ''stalnoj krizi''.
Kakve veze ima LP?
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
****, devetki na tržištu nema, pogotovo mladih od kojih nešto može bit ili vi stvarno mislite da jedan Osimhen ili ko već vrijedi 100 miliona
United je (pre)platio potencijal i to je to. Može bit vrhunski, može bit promašaj. Ne vidim da se ovaj transfer izdvaja u masi ostalih suludih transfera gdje se za Mudryka dadne skoro 100 miliona, za Ricea tačno 100 (ovo se donekle i može shvatit) itd.
15 golova u ligi rekao bih, ne u svim takmicenjima. Al jbt taj malac ima haman toliko golova u citavoj seniorskoj karijeri... Bas previse.
Pa trebao bi i u ligi, ali bogami kod nas zadnji koji je dao preko 20 je bio Van Persie pa ti vidi sad.
Činjenica je da se morao neko dovesti a da je tržište, kao što kažete, presiromašno sa napadačima. Bolje i ovako neki talenat od 10 god negoli neki eksperiment sa Watkinskom npr.