FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
20%
2. Borbu za Evropu
100
48%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
29
14%

Ukupno glasova: 210

KapitenK
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la KapitenK » 30 jul 2023, 14:48

Pririsak je napisao/la:
30 jul 2023, 14:31
Kako od jasarevica koji je odron i treba ga protjerati i spaliti na lomaci dodjosmo do toga da nam se sanse svode na minimum ako ne igra.

To je jos jedan dokaz da se previse gluposti pise na forumu i da se pojedini igraci spustaju bez pokusaja da se saceka da se vidi pravo stanje i njihobo ucesce u igri.
Pod Mulaličem je bio odron, kao i mnogo drugih igrača, a nakon dolaska Bašića je proigrao i sada je na nivou na kojem smo ga očekivali zimus kad je dolazio.

Ono što je problem je što nemamo rezervnog lijevog beka. Pokrije to Ovčina dobro, ali onda njega gubimo tamo gdje je najbolji. Uz to, ako Amoah ne bude mogao, izostanak Ovčine na desnoj strani će se još više osjetiti

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 30 jul 2023, 14:49

Kamaga11 je napisao/la:
30 jul 2023, 14:44
Pririsak je napisao/la:
30 jul 2023, 14:31
Kako od jasarevica koji je odron i treba ga protjerati i spaliti na lomaci dodjosmo do toga da nam se sanse svode na minimum ako ne igra.

To je jos jedan dokaz da se previse gluposti pise na forumu i da se pojedini igraci spustaju bez pokusaja da se saceka da se vidi pravo stanje i njihobo ucesce u igri.

Dok se npr za ledzerom svrshavalo samo zato sto je neko ime pa cak i kad je ulazio na 10 minuta i skroz unistavao igru u napadu se govorilo da je majstor..

E nadam se da se i to mijenja i da ime nije pojacanje dok to ne dokaze. Da neki igrac koji nema veliko ime moze dobiti vrijeme sa se dokaze bez pritiska da ga treba otjerati. Kad to uspijemo i kad uspijemo zadrzati trenera i kad ide lose (kao sto smo mogli sablju sa katastrofa igrom) e onda smo pravi sportski klub.
Realno Jasarevic je kriza bio do dolaska Basica,a ledzero je ipak bio nase dijete I istrpilo bi mu se jos dosta stvari samo steta sto nije dobar u glavi
Ma ne kazem ja da je bio dobar nego ga se tjeralo i da se otjerao sad na ljeto mi ne bismo gledali ovo sto gledamo danas.

Ja ne znam zasto bi se ledzeru trpile jos dosta stvari, eto trpili smo sablju jer je nas isto pa smo zaboravili kako se igra fudbal. Ja postujem sve nase igrace, trenere ali ako nema kvalitet ili ne shvata ozbiljno ulogu u timu ja ne znak zasto bi se trpio samo zato sto je nase dijete a ide po kafanama klubovima..

Hvala bogu pa se sve zavrsilo i da danas mogu otici na tekmu i pogledati malo fudbala i vidjeti da se fakat i igraci trude pa makar i ne bili kao taj famozni ledzero

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 30 jul 2023, 14:52

Ukoliko je Cocalić spreman, je li 3-5-2 najbolja varijanta za revanš?

-----------------------Krpić----Haračić------------------------

---Ovčina------Mekić-----Rustem-----Biber---------Galić--

------------------Coca-------Aco------Dubačkić----------------

-----------------------------Mulalić--------------------------------

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 30 jul 2023, 14:57

Uvjek neki belaj.Taman te krene povrede.Nemozes bit rahat sekunde.Ovi su tanki u odbrani ali mi ovakvi bez 4 igraca nemamo nikakvih sansi.Dakle nemojte tugovat bolje i vise nije moglo.2 najbolja otišla i još ti 4 najboljih neigra znaci suti ovo je plafon.Da je moglo ostavit onu 2 i dovest još 2 dobra igraca igrali bi sa Besiktasem ali posto nije tako zadovolji se sa ovim.2 super tekme na Grbavici sa onakvom atmosferom nismo odavno vidjeli.Hvala vam i okrećite se premijer ligi.Ako se budu ovako borili bice opet Evropa.Pitanje.Zasto je založen Muftic koji je bolji golman od ovog novog bradonje.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 30 jul 2023, 14:58

braco je napisao/la:
30 jul 2023, 14:52

Ne znam koliko je pametno krenuti sa 2 napadaca? U slucaju da trebamo ganjati rezultat, nemamo onda nijednu rezervnu opciju u napadu
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 30 jul 2023, 15:01

braco je napisao/la:

Bas sam i ja to pomislio. Nije da imamo opcija. Prvih 11 se mozda i moze nekako sklepati, ali izmjene fakticki nemamo.

Znaci, da sumiramo:

Amoah, Jasarevic, Stilic 99% nece igrati
Cocalic izlazi iz (lakse) povrede, kao i Rustemovic
Cujem ni Krpa nije na 100%, ali ce stisnuti zube
Drina zuti
Moramo se krpiti s Ovicnom na lijevom beku, koji nije prosao pripreme i dugo nije igrao uopste
Vjerovatno ce i Gasal morati da udje, a vidjeli smo kakav je trenutno

Ne znam, zaista. Ako Basic nesto izvarijantise sa ovim timom i napravi cudo, treba mu dati jos 5 godina ugovora. Sanse su nam minimalne. Samo se nadam da su i ljudi koji ne prate sve pomno kao mi bolesnici ovdje svjesni toga. Bilo bi bas steta da se pokvari ova atmosfera koju imamo. Opet kazem, i ovo do sad je ogroman uspjeh kojem se niko nije nadao, i to treba uvijek imati na umu.
1921

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 30 jul 2023, 15:02

braco je napisao/la:

Pa tako ce otrpilike i biti. Ne zato sto bi Basic to volio, vec zato sto je primoran :mrgreen: Mada i Sehic moze igrati na lijevom bocnom.
Stilic, Jasarevic i Amoah ozljeđeni, a Drina suspendovan.
Vidite kakva havarija nastane sa njihovim ozljedama.
A na klupi nam Beca, Gasal i Drljo :crazy:

Zelji treba jos 5,6 kvalitetnih igraca u rotaciji da bi se mogli nadati ozbiljnijim rezultatima.

Lewy21
Kontakt:

Post Postao/la Lewy21 » 30 jul 2023, 15:21

A hajd ga znaj mozda i nas usere jednom. Da nam fali jos toliko koliko fali svi se mi uvijek nadamo da ce nas usrat.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 30 jul 2023, 15:29

Lewy21 je napisao/la:
30 jul 2023, 15:21
A hajd ga znaj mozda i nas usere jednom. Da nam fali jos toliko koliko fali svi se mi uvijek nadamo da ce nas usrat.
Daj Boze :pray: ali kada ti se na ionako tanak igracki roster povrede 4 prvotimca (ne klupasa), onda je to havarija, ogroman hendikep.
Da mi imamo na klupi igrace koji mogu adekvatno zamjeniti i zakrpiti, pa i nekako....ovako sa Becom, Gasalom i Turunjaninom na klupi - tesko :hmmmmm:

AlijagaPetkim
Kontakt:

Post Postao/la AlijagaPetkim » 30 jul 2023, 15:34

Ma nemamo mi nikakve šanse poslije povreda nažalost. Niti treba očekivati nešto,niti se treba nadati. Odemo odigramo utakmicu i šta bude. To je to.

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 30 jul 2023, 15:40

AlijagaPetkim je napisao/la:
30 jul 2023, 15:34
Ma nemamo mi nikakve šanse poslije povreda nažalost. Niti treba očekivati nešto,niti se treba nadati. Odemo odigramo utakmicu i šta bude. To je to.
Ma nek daju 100% od sebe,nek se pofajtaju i ispadnu niko im nece uzeti za zlo.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

Lewy21
Kontakt:

Post Postao/la Lewy21 » 30 jul 2023, 15:43

let3 je napisao/la:
30 jul 2023, 15:29
Lewy21 je napisao/la:
30 jul 2023, 15:21
Daj Boze :pray: ali kada ti se na ionako tanak igracki roster povrede 4 prvotimca (ne klupasa), onda je to havarija, ogroman hendikep.
Da mi imamo na klupi igrace koji mogu adekvatno zamjeniti i zakrpiti, pa i nekako....ovako sa Becom, Gasalom i Turunjaninom na klupi - tesko :hmmmmm:
Prošla utakmica je pokazala da nam je vezni red najtanji, imamo dva dobra centralna vezna ali nemamo defanzivnog veznog i vrlo lako su se približavali našem šesnaestercu, pogotovo u drugom poluvremenu kad nije imao ko zamjenit Bibera i Mekića. Kada ti se toliko puta približe golu, kako očekivati da ti ga nekako ne zabiju. Pauziranje Drine nam je isto veliki problem s obzirom na to da se Cocalić vraća poslije povrede. Za Jašarevića i Amoaha se možemo jedino nadati da će jedan od njih bar zadnjih 15ak minuta moći odigrati ako do tad budemo u igri. Čak i sa njima bi nas čekala jako teška utakmica tamo, kad uzmeš u obzir drugo poluvrijeme na Grbavici i to da je Neftci i prethodnih godina puno bolje igrao na svom terenu.

Ali hajd se ti prestani nadat da će nas nekako usrat, da će se nešto neočekivano nekako desit... Rado bih, da se ne sikiram, ali ne mogu, ne možeš ni ti.

Ono što se pozitivno može izvući je to da smo vidjeli gdje smo tanki i da se može očekivati da nam Tuce dovede adekvatne igrače, jer mi moramo izaći u Evropu slijedeće godine i ganjati barem 3. pretkolo.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 30 jul 2023, 15:49

Ubi nas slaba sirina igrackog kadra. Jedna- dvije povrede i odmah belaj.
Mi nemamo nikakve zamjene npr. za Amoaha i Jasarevica. Nemamo rezervnog lijevog beka. Mislim igrace tamo neko (Ovcina ili Sehic) al nije to to.
Evo Sadikovic je sad slobodan igrac, daj Bekrija zaganjaj ga. Dijete Zelje, nas covjek. Bio bi top pojacanje sad za ovu sezonu.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 30 jul 2023, 15:51

Ja bih ovako
-------Krpic-------
Drljo--Mekic--Ovcina
-----Biber-Rustem---
Sehic-Coca-Aco-Galic
----------Mulalic--------

Desno nam moraju biti Galić i Ovčina da uspore Lebona i što tvrđi vezni red da ih uspore maximalno. Veznjaci i Lebon su im okosnica ekipe.

Ovisno o rezultatu imaš Haračića, Gasala, Dubakčića. I to je to otrpilike :(

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jul 2023, 16:01

braco je napisao/la:

To je ono što imamo ako se ovi ne oporave.

Defanzivna postava sa kojom ne možeš ništa osim nadati se da prođe neki prekid ili da Krpić i Haračić nešto sami urade. Gledali bi utakmicu kao posljednjih 20 minuta na Grbavici i šanse za prolaz bi nam bile minimalne. S tim da bi u ovoj situaciji Lebon išao na Galića i Dubačkića, i to bi bilo gadno za gledati.

Kad bi se barem Amoah oporavio odmah bi sve izgledalo drugačije.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 30 jul 2023, 16:08

avalPacidoroP je napisao/la:
30 jul 2023, 15:51
Ja bih ovako
-------Krpic-------
Drljo--Mekic--Ovcina
-----Biber-Rustem---
Sehic-Coca-Aco-Galic

Desno nam moraju biti Galić i Ovčina da uspore Lebona i što tvrđi vezni red da ih uspore maximalno. Veznjaci i Lebon su im okosnica ekipe.

Šehić je propustio cijele pripreme, neće on zaigrati još

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 30 jul 2023, 16:10

NoDi80 je napisao/la:
30 jul 2023, 12:22
Virtu4l je napisao/la:
30 jul 2023, 12:15
Ovaj trener, i ova Uprava se moraju istrpiti i kad krene nizbrdo.
Tako je
Tako je! Aposlutno. Do ozdravljenja kluba.
Bašiću kad evropa prodje treba lagano u omladinski pogon da udje i da sredi stvari sa Ćurićem.
Za godinu se mozemo nadati da imamo neki sistem i stabilnost u igrackom dijelu kako brojčano tako i taktički.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 30 jul 2023, 16:46

Većina spominje da se zadrži ovakva atmosfera u ligi, međutim po meni je najbitnije da ekipa zadrži ovu energiju, samopouzdanje, timski duh i požrtvovanost kakvu imamo od početka priprema i sezone. Tu je ključ rezultata u ligi, a samim tim i posjete, kao i atmosfere i na tribinama i u ekipi. Ako mi mognemo protiv Sloge, Igmana, Zvjezde ili Posušja ući sa ovakvom energijom kao u Europi, nemam sumnju da ćemo takav pristup imati i protiv Zrinjskog, Borca ili torpeda. I sa tim pristupom, i eventualnom nadogradnjom rostera mi možemo mnogo toga ove sezone.

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 30 jul 2023, 18:12

avalPacidoroP je napisao/la:
30 jul 2023, 15:51
Ja bih ovako
-------Krpic-------
Drljo--Mekic--Ovcina
-----Biber-Rustem---
Sehic-Coca-Aco-Galic

Ovo je po meni puno bolji sastav jer imas rustemovica koji bi igrao ulogu prljavog igraca, ako cocalic ne moze stavio bih Dubackica koji je odlican. Ne znam sta je sa sehicem.
Ako krenemo sa 2 napadaca nema sanse da mogu i krpic i haracic izdrzati tempo citave tekme jos ako znamo da je krpic odradio izvrstan posao u sve 3 tekme fizicki i trkacki, sigurno je izmoren.

Eh sad ako ovo pocne, koje su izmjene, bukvalno ekipa koja izadje u prvih 11 ce morati izdrzati visoki tempo igre a nema izmjena za njih osim eto u napadu haracic mada bih opet ostavio krpica i haracica lred kraj tekme pa sta bude.

Na sve ovo zavisi i rezultat hocemol primiti kakvu frljoku i slicno. Bas smo oslabljeni ali sta ces i to je fudbal nema predaje nek pokusaju. Ionaku su prevazisli nasa ocekivanja, ta tamo tekma nek bude za njihovu dusu i pametno da odigraju pa ako sta uspiju onda im stvarno svaka cast. Ja vjerujem u njih i hvala im za ovo do sad kako god zavrsilo.

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 30 jul 2023, 18:13

Nikakav trol nisam i veči sam navijač od ogromne večine na ovom forumu. Svaka čast i Bašiču i igračima a posebno nama pravim navijačima ali zaslužujemo da imamo puno bolju upravu od ove. To pišem zato što sam pravi Željovac i vidim da ne zaslužuju da vode naš klub

Što se tiče sastava ako fakat ne mognu Amoa i Jašarević ja bi išao ovako

..................Halilović..................................

...... Galić....... Kosorić...... Cocalić....... Obuča.......

.......Drljo....... Mekić........Biber...........Štilić...

............Krpić...............Haračić..................

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic, kontra, Majestic-12 [Bot] i 25 gostiju.