FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
47%
Prolazak u Play off
44
23%
Grupnu fazu
57
30%

Ukupno glasova: 189

NajvecaRadosti
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NajvecaRadosti » 31 jul 2023, 17:16

ZutiFKS je napisao/la:
31 jul 2023, 15:52
Aduka87 je napisao/la:
31 jul 2023, 15:51
Hocel' se odgodit ova utakmica sa Borcem, za nas bi bilo idealno, jer bi sigurno i gore zijanili, sve se nadam da ce doc trener ovo dan dva da se barem pripremimo za Posusje.
Preliminarno je da igramo u ponedjeljak od 21h
Ako ispadnu nema razloga da se odgadja
Za sta da odmaraju?I mi smo ispali od Celtica pa igrali odma za 4 dana sa Zrinjskim u Mostaru.Prosli Atromitos pa za 3 dana protiv Borca
Gluposti
Ako ispadnu imaju petak+citav vikend i do ponedeljka navecer da odmaraju i spremaju se.Sta hoce vise?
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 31 jul 2023, 17:19

fks74 je napisao/la:
31 jul 2023, 17:07
Naš najveći problem je golman, svaka ekipa koja igra protiv nas ako ima 3 šuta u okvir 2 su gola. Sinoć samo Renan i Vrančić nešto odigrali, ostalo sve katastrofa. Aničića ne treba više uigravati nikako, odbrsna katasrofa sudaraju se, kralj te j.bo. Još nešto, baksuznije ekipe od nas ja nisam vidio nikada, čovječe mi nemamo ni promil sreće.
Nije problem nedostatak srece vec nedostatak znanja,plana,strategije,kvalitete kadrova itd.itd.
Evo npr oko golmana, dovedes (opravdano) novog golmana i onda ga bukvalno nakon jedno treninga stavis u ekipu,to se tako ne radi, jer golman treba da je povezan i uigran sa ekipom,odbranom pogotovo,bar da jednu pripremnu odradi ili prijateljsku prije takmicarske. I onda nakon (ocekivanih) par kikseva u utakmici zakujes ga na klupu i ostavis amatera u prvom timu zbog kojeg si inace bio primoran da dovedes novog golmana.
Dovodis 2 nova stranca za koja znas da nece moci igrati jos ih masno iskesiras, a nemas stoper kako treba.
Dadnes ublehi mjesto trenera i on ti sprema ekipu za Evropu u kojoj kao imas ambicije i dobijes sta dobijes.
Pa onda ublehu otjeras vidis da nije nivo koji je potteban klubu i evo vec 10 dana nisi u stanju normalnog trenera dovesti jer cim neko kaze da ne moze garantovati ‘projektu’ mjesto u prvih 11 ti ga stavis na stand-by.
Ovo samo ukratko par natuknica…
I sad mi kazemo nemamo srece, ma bjezi ba

MarkViduka
Kontakt:

Post Postao/la MarkViduka » 31 jul 2023, 17:24

Ma Mirvic nas koristi za neke svoje malverzacije, da je debil nije, da je glupan nije... Ima para a ovo da se nekome desava ko je tezak stotine miliona maraka, mi je poprilicno cudno.
Kakvi navijači, takav i klub !!

SejoSexon
Kontakt:

Post Postao/la SejoSexon » 31 jul 2023, 17:36

Ma ja da sam investitor prvo sto bi uradio je da odem sa Koseva pa lagano

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 31 jul 2023, 17:42

Ante Šimundža, slovenački trener i bivši reprezentativac, navodno je boravio u Sarajevu. Tom je prilikom obišao fudbalski kamp u Butmiru, te izrazio zadovoljstvo viđenim.Kamp Sarajeva pogodnost je i rijetkost kada su u pitanju i veći klubovi u regionu.
Šimundža je, prema pouzdanim informacijama, načelno prihvatio ponudu FK Sarajevo, ali su ostale neke “sitnice”.
Slovenački trener je izbio u prvi plan nakon što nije postignut dogovor s Husrefom Musemićem. Većina bordo navijača najradije bi na klupi željela vidjeti jednog od najtrofejnijih i najboljih trenera u BiH.“Musemija” je ostvario podvig s Igmanom. Kojeg su svi vidjeli kao člana Prve lige Federacije. Sa Dženisom Ćosićem i Adnanom Elezovićem iskusni je trener izborio opstanak u elitnom rangu.
Sada je na “čekanju”. Prema našim saznanjima, vrlo je moguće da Musemić dobije neko novu ulogu u FK Sarajevo. Sportski direktor, ili nešto slično, zna samo Ismir Mirvić. Ako su informacije o razgovorima tačne.
Ne budu li ni Šimundža ni Musemić, barata se i nekim drugim imenima. U klub su stigle jake preporuke za Brunu Akrapovića, nekadašnjeg bh.reprezentativca i prvotimca Kotbusa i još nekoliko bundesligaša. Brunu navijači BiH pamte po frizuri, kakvu je imao austrijski veznjak Herbert Prohaska, ali i po euro pogotku. U mandatu Miše Smajlovića postigao je gol Izraelu skoro s centra.

Akrapović, Vulić, Plišek…

Akrapović je bosansko-njemački stručnjak. Posjeduje i hrvatsku putovnicu. Osim za trenera FK Sarajevo, njegovo je ime na listi kandidata za selektora Bosne i Hercegovine. Radi se o treneru s najvišim stručnim referencama, koji je u tri zemlje osvojio pet trofeja…

Još jedno ime iz Hrvatske- a oni osim u “Lijepoj našoj” najbolje kotiraju u BiH- ponuđeno je menadžmentu u “Titovoj”. Zoran Vulić, čuveni jugoslovenski i Hajdukov “topnik”, jedan je od kandidata. Nije medijski eksponiran, niti ga bije glas da je “Mamićev kadar”, ali nije bez šansi.

Iz pouzdanih izvora saznali smo da je na klupski mail stiglo još desetak biografija raznih trenera. Među njima i Jirži Plišeka. Koji je već sjedio na bordo klupi i vodio FK Sarajevo u Evropi. Plišek je zagovornik afirmiranja i forsiranja mlađih igrača. Od jednog takvog, kakav je Edin Džeko, Željo i danas živi.

Kada je u pitanju pozicija sportskog direktora svojevremeno je Marko Topić slovio kao najozbiljniji kandidat. Tokom pregovora ispostavilo se da je Marko čovjek s naglašenim stavom, a takvi danas teže prolaze na ovim prostorima. I Mirza Varešanović je imao svoje principe, od kojih nije odustajao. Zato se i povukao. Nije želio da mu se tim kroji po menadžerskim “kružocima”.
Kako god, čini se da je klupi najbliži Slovenac Šimundža. Koji je, navodno, svjesno odgodio dolazak, kako bi u pauzi imao dovoljno vremena da upozna ekipu i koliko toliko uigra tim prema svojoj nogometnoj “doktrini”.I on će, ili neki drugi trener, izvjesno je, tražiti “još dva igrača”.
U ova dva tri dana Sarajevo bi trebalo dobiti ljude na ključnim pozicijama. Da li će to biti neko od ovih imena, ili će nogometne burza ponuditi nešto novo, znat će se brzo. Ismir Mirvić s pravom želi titulu, trofeje, puno Koševo… Definitivno, nije sve do bivšeg trenera. Kao što ni novi ne dolazi s čarobnim štapom.

S.R.
Zadnja izmjena: Lucas, dana/u 31 jul 2023, 17:55, ukupno mijenjano 3 puta.

Thasos
Kontakt:

Post Postao/la Thasos » 31 jul 2023, 17:47

Ne kontam da lik sq tolikom lovom može kontati da za projekat može uzeti gutu para. Ne kontam da Mirva insistira da projekat bude u prvih 11 iako vidi da smo u tom slučaju sa 10 igrača. Nikad i niko ti za mladunče neće dati više od 250 milja eura...to zapamti..
Ne kontam da lik dovede svojom lovom dva igrača koje kako kaže debelo plati a da ne zna da neće moći igrati zbog birokratije plus jedan totalno ne spreman...
Zašto nisi kesu podero dan poslije tjeranja masnog ko što si je podero za Viverosa i Penju...
Zar je morao internet šatro stručnjak voditi ekipu i da doživimo onakav blam

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 31 jul 2023, 17:50

Cuj prati kako ko kotira na forumu :rol: :kralj:
Zato smo ovako uspješni

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 31 jul 2023, 17:52

bordobijeli je napisao/la:
31 jul 2023, 17:50
Zato smo ovako uspješni
Sto me nasmija :rol: :rol: To vise govori da nam je novinarstvo davno probilo dno.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 31 jul 2023, 17:52

bordobijelisampion je napisao/la:
31 jul 2023, 16:00
NazorUso je napisao/la:
31 jul 2023, 15:59
Ako ima istine da zelimo Kapetanovica, ovo je kao kad na Master ligi zgrnes para i dovodis sve sto je na trzistu jer ti se moze.
Samo na PESu to znaci i dobar rezultat u stvarnosti dobijes qrcinu sto vidimo iz naseg primjera neselektovanog dovodjenja igraca.
Još mi imamo naku "neovisnu skauting službu" :lolno: :facepalm:
Neovisna, ne polaze racune nikome, nikome ne pravda rezultate itd itd.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Nula80
Kontakt:

Post Postao/la Nula80 » 31 jul 2023, 17:57

Ima istine da zele kapetanovica i da ce onda vjerovatno radovica i otpisanog tomasevica otjerati :?

Cattivo
Kontakt:

Post Postao/la Cattivo » 31 jul 2023, 17:58

Ne vidim šta nam Martinović donosi da ga se toliko žali i priziva, pogotovo ne da ga se svrstava u najbolje štopere zadnjih 5 godina. Evo neka mi neko objasni šta ja to ne vidim

MortemHz je napisao/la:
31 jul 2023, 15:37
To je laž, baš ćeš rijetko čuti na stadionu da njega neko proziva, dobije i aplauz kad izađe kao i svaki drugi igrač. Čak su Horde javno izjavile kako je on talenat u onom saopćenju, nikad njega niko nije javno vrijeđao već su ga svi podržavali dok smo mi prisiljeni gledati kako se bahato i bezobrazno ponaša bez bilo kakve empatije prema saigračima. On je bezobrazno i bahato derište i to je razlog što nije pozdravio navijače.
Otac mu je nepoželjan u klubu jer je vrijeđao i ponižavao navijače, kao trener nikakav i on se opet prijavi za poziciju bez imalo stida, vjerujem da je i to djelomično razlog.
Čuje se često nemojmo se lagati, ali dobro kontam poentu. Na pojedinačne psovke i uvrede vazda slijede aplauzi i podrška... To što nije došao do navijača zna se kako se rješava (klupa naredna utakmica) ili ako ima neka klupska disciplina i pravila ponašanja koja se odnosi na takve situacije. Da ga neko dobronamjeran savjetuje rekao bi mu da se bar izvine nekim saopštenjem, pogotovo što je nosio kapitensku traku.

I nije mi jasno zašto se drugim igračima gleda kroz prste za identičan postupak

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 31 jul 2023, 17:59

ElCartel11 je napisao/la:
31 jul 2023, 16:58
Pitar6785 je napisao/la:
31 jul 2023, 16:25
Dalije Ante slikan u SARAJEVU u ovih 10 prosli dana..

Dalije Ante bio na onoj emisi u nedelju
Koceznati stalije
:rol:
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 31 jul 2023, 17:59

bordobijeli je napisao/la:
31 jul 2023, 17:50
Zato smo ovako uspješni
Burazeru, ne mora znacit da je sve tacno sto pise na nekom znj portalu, al daj Boze da prati forum bili bi 50% bolji.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 31 jul 2023, 18:01

Cattivo je napisao/la:
31 jul 2023, 17:58
Ne vidim šta nam Martinović donosi da ga se toliko žali i priziva, pogotovo ne da ga se svrstava u najbolje štopere zadnjih 5 godina. Evo neka mi neko objasni šta ja to ne vidim

MortemHz je napisao/la:
31 jul 2023, 15:37
To je laž, baš ćeš rijetko čuti na stadionu da njega neko proziva, dobije i aplauz kad izađe kao i svaki drugi igrač. Čak su Horde javno izjavile kako je on talenat u onom saopćenju, nikad njega niko nije javno vrijeđao već su ga svi podržavali dok smo mi prisiljeni gledati kako se bahato i bezobrazno ponaša bez bilo kakve empatije prema saigračima. On je bezobrazno i bahato derište i to je razlog što nije pozdravio navijače.
Otac mu je nepoželjan u klubu jer je vrijeđao i ponižavao navijače, kao trener nikakav i on se opet prijavi za poziciju bez imalo stida, vjerujem da je i to djelomično razlog.
Čuje se često nemojmo se lagati, ali dobro kontam poentu. Na pojedinačne psovke i uvrede vazda slijede aplauzi i podrška... To što nije došao do navijača zna se kako se rješava (klupa naredna utakmica) ili ako ima neka klupska disciplina i pravila ponašanja koja se odnosi na takve situacije. Da ga neko dobronamjeran savjetuje rekao bi mu da se bar izvine nekim saopštenjem, pogotovo što je nosio kapitensku traku.

I nije mi jasno zašto se drugim igračima gleda kroz prste za identičan postupak
Zato sto je ovaj propuh kapiten i projekat kluba. Zato sto klub vec duze vrijeme trpi njegove debilne postupke. Zato sto je u Trebinju JEDINI ostao na centru a drugi otisli slaviti s navijacima. Ali to samo pokazuje da je neznalicama poput mirvaha i raznih qrvaha dalkan veci od kluba !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 31 jul 2023, 18:05

Eh eto Dal i ostali koji hodaju po terenu trebaju da znaju za sta igraju i za sta ovaj djecak zivi.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 31 jul 2023, 18:20

Još jedan odlazak sa Koševa - Čaušević došao u junu, a već sada digao sidro

Dosta turbulentno je posljednjih sedmica u i oko Fudbalskog kluba Sarajevo, iako se ne tako davno činilo da su konačno stvari za ovaj tim krenule nabolje.

Sarajevo je dovelo veliki broj zvučnih pojačanja i protiv gruzijskog Torpeda u 1. pretkolu Konferencijske lige ušao kao veliki favorit, no uslijedilo je prizemljenje. Bh. predstavnik je neočekivano ispao, a nakon toga je Mirza Varešanović napustio klubu, da bi potom neopozivu ostavku dala direktorica kluba Ajla Alimanović.

Vratile su se Horde zla na sjevernu tribinu, ali ni to nije pomoglo. Sarajevo je pod vodstvom privremenog trenera Mensura Dogana izgubilo u nedjelju navečer na Koševu od Sloge Merdian sa 2:1 na početku nove premijerligaške sezone.

Očekuje se novi trener koji bi trebao da razdrma ekipu i prekine krizu na Koševu, a u međuvremenu je klub ostao bez još jednog člana.

Iako je prošlog mjeseca stigao u FK Sarajevo, Armin Čaušević je već napustio svoju poziciju. On je bio imenovan na poziciji direktora za strategiju i razvoj.

Došao je iz Njemačke da pomogne u prepoznavanju potencijala kod mladih igrača, trebalo je da to bude jedna dobra i višegodišnja saradnja, no trajalo je malo više od mjesec dana.

"Ja sam došao da pomognem klubu i da napravimo Strukture i profesionalne procese. Pokazalo se da uprava uopšte nema interes za promjenu rada i implementaciju profesionalnih Struktura", kazao je Armin Čaušević koji se sam javio za SportSport.ba.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 31 jul 2023, 18:20

Eto, ode i Čaušević. Fino priča o klubu baš :kafa:
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 31 jul 2023, 18:21

"Ja sam došao da pomognem klubu i da napravimo Strukture i profesionalne procese. Pokazalo se da uprava uopšte nema interes za promjenu rada i implementaciju profesionalnih Struktura", kazao je Armin Čaušević koji se sam javio za SportSport.ba.

MIRVIĆU HEBEM LI TI KOMPLET FAMILIJU!
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 31 jul 2023, 18:21

Bravo retardirana hrasnička ubleho! Yebo te onaj ko ti pokaza put do nas

Sve si usr’o :puke: :puke: :puke:
Zadnja izmjena: umrobihzbogtebe1946, dana/u 31 jul 2023, 18:24, ukupno mijenjano 2 puta.
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

Unknown14
Kontakt:

Post Postao/la Unknown14 » 31 jul 2023, 18:22

slika

Formation: unknown
Zadnja izmjena: Unknown14, dana/u 31 jul 2023, 18:23, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], johntravolta123, pierce i 80 gostiju.