Nogometni savez BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- Capt_Billy
- Kontakt:
Re: Nogometni savez BiH
Bilo bi sjajno napraviti na ugledu na Veliku Britaniju ili US. Ali to se pokusava cijelo vrijeme, nego Dodik i Covic to ne zele. Oni zele da dobiju svoje entitete pa da spoje sa Srbijom ili Hvatskom. A naravno do bi bilo ostvarenja planova Boban - Macek ili Milosevic. Pa bi se zvalo Velika Srbija ili Hrvatska. Upravo zbog toga to je nemoguce napraviti.
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!
Molim Boga da je San konacno napisao neku istinu, i da ce zaista samo kaznit savez, a ne repku. Ali gdje sam god citao izjave UEFA-e, oni jasno govore da ce suspendovat i reprezentaciju i klubove.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Ovo mene zbunjuje u citavoj prici.Secam se dobro te sednice kada je bila,mada mislim da je to bio jul(al' nisam siguran).Tada je pa bar 80% clanova odbilo novi statut.80% nikako ne mogu da cine ljudi RS.E sad mene interesuje kako to da vi vidite samo krivce u FSRS.Da se razumemo oni jesu krivi,nece da prihvate statut,ima tu i politickog previranja logicno,ali oni nisu jedini krivci za ovo.A isti taj FSRS je mnogo jaci savez nego Federacijski to su priznali svi u NSBIH,FIFI,UEFI i da nema njih ovaj savez bi bio vece dno nego sada.Po meni oba entiteska saveza su jednako kriva i ne treba traziti uskljucivog krivca,na zajednickoj sednici su glasali protiv statuta,FSRS je rekao da ne zele statut,a federacijski savez koliko znam jos nije rekao svoje.spielführer_21 je napisao/la:Dizanje tenzija u javnosti (rezultat toga vidimo i na forumu) i prebacivanje "lopte" u sferu politike su neki od ciljeva ove odluke o odbacivanju Statuta od strane FSRS. Nije to jedini razlog, ali ostali razlozi nemaju nikakve veze sa nacionalnim interesima, a nemaju ni prva dva ako stvari malo dublje analiziramo ali to već zadire u politiku pa neću dalje.
Neki ovdje su postavljali pitanja tipa: "zašto se sad traži jedan predsjednik, a prije su dozvoljavali tri?"
Prije svega, ovo nema veze samo s jednim predsjednikom nego Statutom koji za sve članice Uefe mora biti isti.Ono što svima mora biti jasno je da je ovo doba globalizacije na svim poljima pa tako i na nogometnom. Ono što je EU na političkom, to su Uefa i Fifa na nogometnom planu. Kao što država mora uskladiti svoje zakone sa onima u EU ako želi da bude njena članica, to isto moraju uraditi nacionalni savezi ako žele biti dio UEFE/Fife. Uefa je shvatila da bi mogla dalje sprovoditi globalizaciju i razvoj nogometa potrebno je da sve članice imaju jednak Statut i naš savez nije jedini koji nije imao ranije usklađen statut sa Uefinim. Ako nećete, niko vas ne tjera- onda nećete biti dio tih organizacija i ne možete igrati utakmice pod njihovim okriljem, pa kome se isplati neka odbije Statut. Svi savezi su morali uskladiti statute sa Uefinim ako žele ostati njeni članovi i većina je to napravila, nismo još mi, Portugal i čini mi se još jedna zemlja (ne mogu se sjetiti koja). Kao što je nama dat rok do kojeg se Statut treba usvojiti, tako je dat i Portugalu pa gospodo izvolite.
U našem savezu sjede mafijaši i to im je zajednička odlika bez obzira kojem narodu pripadali. Da podsjetim: u junskom odbijanju statuta za to isto odbijanje glasali su i mnogi Bošnjaci uz većinu Hrvata i Srba. Na martovskoj sjednici mogući su razni scenariji i vjerujte mi da ova minula sjednica FSRS nema puno veze sa onom koja se treba održati krajem marta na nivou FSBIH. Moguće je da svi članovi iz FSRS glasaju za Statut, zašto su sad glasali protiv? Neke od razloga imate na početku posta. Uglavnom odbijanje statuta nema nikakve veza sa odbranom nacionalnih interesa jer: FSRS će i po novom statutu biti dio FSBIH, a što se tiče predsjednika neka mi samo neko objasni kakva je razlika između sadašnjeg tročlanog i budućeg jednog koji će se mijenjati svake 3 ili 4 godine i svaki put će on biti iz redova drugog naroda ( a i sama uloga predsjednika je minorna).
Mogući scenariji na martovskoj sjednici su:
1. Svi ili većina prihvata/usvaja Statut- vjerujte da je ovo itekako moguće čak i najvjerovatnije i to je dobro samo iz razloga što neće doći do suspenzije ali je loše što će mafijaši i dalje ostati u savezu.
2. Članovi IO iz FSRS odbijaju statut, "Federalci" glasaju za. Federalci nemaju većinu tako da bi statut bio odbijen, ali tu Uefa može reagirati jer i njima je u cilju da imaju što više članica (zbog ekonomskog i igračkog tržišta) i njima je važno da imaju dijelovi saveza koji su za statut. Onda je moguće da Uefa suspenduje Savez, formira novi i na nivou entitetskih saveza sprovede glasanje ko prihvata taj novi savez računajući na to da će u federaciji glasati ZA.
3. FSRS i Hrvati glasaju protiv statuta- onda je problem jer ni u federaciji nema potrebne većine koje bi prihvatila novi Uefin savez koji sam objasnio u drugom scenariju. Tu Uefa eventualno može suspendovati i rasformirati stari te formirati novi savez- ali to će učiniti ako im je zbilja stalo.
4. Većina iz sva tri naroda odbija Statut- opet Uefa može da formira svoj savez ali i može da nas suspenduje dok god se ovi u savezu sami ne dogovore.
Scenarija dakle ima koliko hoćete, ali ništa se neće znati sa sigurnošću do 31. marta, a ako se tad odbije Statut onda je sve do Uefe/Fife. Uefa Boga ne moli.![]()
In Uefa we trust
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
lako, nasa bagra se predomislila jer im se ljuljaju fotelje, njihova nije jer ih politika sputava i to je to
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
- drinin vuk
- Kontakt:
Е & $ $ & " попут ФСРС " ".
% то &?
" свега $ је ? " $ " ?,$ & не " " не " ФСРС.$ $." & " " ¥ & " у $,ту је у спорту ",а & је ту - ? $ не $ по & то основу оно " у $ " -.
$ то ? $ $ $ " $ $ % је & $ ? у $,% у " ? $,% Папац & " Хасан " не ? " &,% су " попут " ? " за ¥ ?,% су у $ на ? ? " & " све & " " " у '.
На & " " $ сутра о ',? & % $ $ је " свега " о $ " РС " & " ",јер наравно ? неуспјехе ? " ? " је ? $ " & & " ту " " ? јој ?.То ' $ " не &,$ " се " пост " јер наравно он не $ у " $ ?.
$ ? $ не " на терену,то је ' " " јер " $ " $ УН а " је $ " $ " $ ",стога & се врага " /,наравно " је ",? & " ' """ $ " " " РС јер & управо " " РС су "? " $" $ & тога % не ? " " % су & ? $ & " ' $ $ ?,све у ' & ¥ ФСРС!
% то &?
" свега $ је ? " $ " ?,$ & не " " не " ФСРС.$ $." & " " ¥ & " у $,ту је у спорту ",а & је ту - ? $ не $ по & то основу оно " у $ " -.
$ то ? $ $ $ " $ $ % је & $ ? у $,% у " ? $,% Папац & " Хасан " не ? " &,% су " попут " ? " за ¥ ?,% су у $ на ? ? " & " све & " " " у '.
На & " " $ сутра о ',? & % $ $ је " свега " о $ " РС " & " ",јер наравно ? неуспјехе ? " ? " је ? $ " & & " ту " " ? јој ?.То ' $ " не &,$ " се " пост " јер наравно он не $ у " $ ?.
$ ? $ не " на терену,то је ' " " јер " $ " $ УН а " је $ " $ " $ ",стога & се врага " /,наравно " је ",? & " ' """ $ " " " РС јер & управо " " РС су "? " $" $ & тога % не ? " " % су & ? $ & " ' $ $ ?,све у ' & ¥ ФСРС!
& $ - & " - & - &
ФСРС
ФСРС
- Goalgetter
- Kontakt:
San je napisao da ce se formirati novi savez, i prenjeli izjave Hadzibegica i Barbareza, a ljudi nisu ni rijeci izjavili (prosle godine kad se digla prasina oko statuta). Zato ne treba ni rijeci vjerovati novinama San.Cartman je napisao/la:Molim Boga da je San konacno napisao neku istinu, i da ce zaista samo kaznit savez, a ne repku. Ali gdje sam god citao izjave UEFA-e, oni jasno govore da ce suspendovat i reprezentaciju i klubove.
drinin vuk je napisao/la:Е & $ $ & " попут ФСРС " ".
% то &?
ja ne znam koji vama dio nije jasan... boli njih u uefi i fifi neka stvar za narode u BiH, oni imaju nacin rada gdje nepitaju ko se kako zove i taj nacin je usvojen u svim zemljama, na kraju kad nas suspenduju opet ih nece bit briga, jednostavno imaju pravila po kojima ta institucija radi i samo smo mi mimo tih pravila...
boli njih briga za srpstvo, boj na kosovu, djihad, krstaske ratove... kad shvatis da je ovo sport a ne NOR, AFŽ itd bit ce ti jasnije neke stvari...
Zadnja izmjena: nick, dana/u 07 mar 2011, 15:03, ukupno mijenjano 2 puta.
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
- spielführer_21
- Kontakt:
Ostavio sam dio posta koji objašnjava šta je iza odluke FSRS-a, a ja sam poprilično siguran da će se na martovskoj sjednici usvojiti statut. Biće tu još mnogo zakulisnih igara za koje nikad nećemo saznati. Naravno da su svi krivi, to sam i naglasio u postu i ovo je period kad oni između sebe i bez našeg znanja trguju ličnim i političkim interesima, a sportski će doći na red u 5 do 12, tj. 31. marta.Devil je napisao/la:Ovo mene zbunjuje u citavoj prici.Secam se dobro te sednice kada je bila,mada mislim da je to bio jul(al' nisam siguran).Tada je pa bar 80% clanova odbilo novi statut.80% nikako ne mogu da cine ljudi RS.E sad mene interesuje kako to da vi vidite samo krivce u FSRS.Da se razumemo oni jesu krivi,nece da prihvate statut,ima tu i politickog previranja logicno,ali oni nisu jedini krivci za ovo.A isti taj FSRS je mnogo jaci savez nego Federacijski to su priznali svi u NSBIH,FIFI,UEFI i da nema njih ovaj savez bi bio vece dno nego sada.Po meni oba entiteska saveza su jednako kriva i ne treba traziti uskljucivog krivca,na zajednickoj sednici su glasali protiv statuta,FSRS je rekao da ne zele statut,a federacijski savez koliko znam jos nije rekao svoje.spielführer_21 je napisao/la:Dizanje tenzija u javnosti (rezultat toga vidimo i na forumu) i prebacivanje "lopte" u sferu politike su neki od ciljeva ove odluke o odbacivanju Statuta od strane FSRS. Nije to jedini razlog, ali ostali razlozi nemaju nikakve veze sa nacionalnim interesima, a nemaju ni prva dva ako stvari malo dublje analiziramo ali to već zadire u politiku pa neću dalje.
A to juni-juli ja stalno mijenjam, uglavnom onaj koji je 7. mjesec..

p.s. @drinin vuk, ajde molim te još jednom pročitaj onaj moj post gore..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Ne znam koliko oni zele da se izglasa taj statut,mozda oni zele suspenziju.Iz prostog razloga jer nema sanse da oni mogu da isplate Kentaru 4.6 miliona eura,plus UEFA ce verovatno da ih oladi za dodatnih 100-200000 eura zbog placanja advokata Kuresu i Usanovicu iz budzeta,jer UEFA je dala znak da se nih dva smaknu,a ovi su im pomagali.Nece to da prodje nekaznjeno.Znaci to je bar 4.8 jednog duga,a koliko oni jos imaju od pre,izaci ce na 6.mil sigurno.spielführer_21 je napisao/la:Ostavio sam dio posta koji objašnjava šta je iza odluke FSRS-a, a ja sam poprilično siguran da će se na martovskoj sjednici usvojiti statut. Biće tu još mnogo zakulisnih igara za koje nikad nećemo saznati. Naravno da su svi krivi, to sam i naglasio u postu i ovo je period kad oni između sebe i bez našeg znanja trguju ličnim i političkim interesima, a sportski će doći na red u 5 do 12, tj. 31. marta.Devil je napisao/la:Ovo mene zbunjuje u citavoj prici.Secam se dobro te sednice kada je bila,mada mislim da je to bio jul(al' nisam siguran).Tada je pa bar 80% clanova odbilo novi statut.80% nikako ne mogu da cine ljudi RS.E sad mene interesuje kako to da vi vidite samo krivce u FSRS.Da se razumemo oni jesu krivi,nece da prihvate statut,ima tu i politickog previranja logicno,ali oni nisu jedini krivci za ovo.A isti taj FSRS je mnogo jaci savez nego Federacijski to su priznali svi u NSBIH,FIFI,UEFI i da nema njih ovaj savez bi bio vece dno nego sada.Po meni oba entiteska saveza su jednako kriva i ne treba traziti uskljucivog krivca,na zajednickoj sednici su glasali protiv statuta,FSRS je rekao da ne zele statut,a federacijski savez koliko znam jos nije rekao svoje.spielführer_21 je napisao/la:Dizanje tenzija u javnosti (rezultat toga vidimo i na forumu) i prebacivanje "lopte" u sferu politike su neki od ciljeva ove odluke o odbacivanju Statuta od strane FSRS. Nije to jedini razlog, ali ostali razlozi nemaju nikakve veze sa nacionalnim interesima, a nemaju ni prva dva ako stvari malo dublje analiziramo ali to već zadire u politiku pa neću dalje.
A to juni-juli ja stalno mijenjam, uglavnom onaj koji je 7. mjesec..
p.s. @drinin vuk, ajde molim te još jednom pročitaj onaj moj post gore..
A ako se savez suspenduje i UEFA uvede tu svoju garnituru kako navode,ovi dugovi bi trebali da se obrisu,mozda oni idu na tu kartu,zrtvujuci ovo ostalo.

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- Principatus
- Kontakt:
Nevjerovatno stvarno. Mozda se mora pojedinim nacrtati.drinin vuk je napisao/la:ту је у спорту ",а & је ту - ? $ не $ по & то основу оно " у $ " -
Pa znas citati valjda ili ne?
Mozda da pozovemo nekoga iz UEFA/FIFA da ti ljubazno objasni, zasto ih to uopste ne interesuje i da veze nema izmedju uredjivanja u drugim sportskim odjelima ili drzavi sa njihovim statutom?
Ma nema veze, eto i mi ako nas suspenduju cemo navijati za istocne susjede na europskom prvenstvu.drinin vuk je napisao/la:% су " попут " ? " за ¥ ?
Naravno samo ako ta "jaka" reprezentacija prezivi utakmicu u Estoniji...
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Principatus je napisao/la:Nevjerovatno stvarno. Mozda se mora pojedinim nacrtati.drinin vuk je napisao/la:ту је у спорту ",а & је ту - ? $ не $ по & то основу оно " у $ " -
Pa znas citati valjda ili ne?
Mozda da pozovemo nekoga iz UEFA/FIFA da ti ljubazno objasni, zasto ih to uopste ne interesuje i da veze nema izmedju uredjivanja u drugim sportskim odjelima ili drzavi sa njihovim statutom?
Ma nema veze, eto i mi ako nas suspenduju cemo navijati za istocne susjede na europskom prvenstvu.drinin vuk je napisao/la:% су " попут " ? " за ¥ ?
Naravno samo ako ta "jaka" reprezentacija prezivi utakmicu u Estoniji...
mah opusteno on ovo shvata kao borbu za odrzavanjem prefiksa
- spielführer_21
- Kontakt:
Ima tu logike, ali..... nešto sumnjam da je bilo ko u ovom sazivu saveza toliki čovjek da žrtvuje svoju poziciju (čitaj plaću i druge "prihode") za dobrobit nogometa- da se razumijemo suspenzija je udarac za nogomet ali novi, pošteniji savez je mnogo veći dobitak. Oni i pod suspenzijom bi dobijali plaće i naknade iz državnog budžeta a dug ionako neće vraćati oni. Bogdo da se varamDevil je napisao/la:
Ne znam koliko oni zele da se izglasa taj statut,mozda oni zele suspenziju.Iz prostog razloga jer nema sanse da oni mogu da isplate Kentaru 4.6 miliona eura,plus UEFA ce verovatno da ih oladi za dodatnih 100-200000 eura zbog placanja advokata Kuresu i Usanovicu iz budzeta,jer UEFA je dala znak da se nih dva smaknu,a ovi su im pomagali.Nece to da prodje nekaznjeno.Znaci to je bar 4.8 jednog duga,a koliko oni jos imaju od pre,izaci ce na 6.mil sigurno.
A ako se savez suspenduje i UEFA uvede tu svoju garnituru kako navode,ovi dugovi bi trebali da se obrisu,mozda oni idu na tu kartu,zrtvujuci ovo ostalo.

A pitanje je: jesu li i uefa i Kentaro toliko naivni??
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
- Emir_ZENICA
- Kontakt:
Da hoce sve suspendovat i savez i repku i klubove,da krenemo sve ispocetka,sa novim savezom novom (istom) repkom i NOVIM KLUBOVIMA ! ! !
AMIN ! ! ! (Amen)
AMIN ! ! ! (Amen)
A C A B !
Zaista je tesko shvatiti politiku vas iz RS,vrsite pritisak na nesto sto ne moze biti,a to je liga RS..Pozivate se na ustav poredeci taj isti sa Skotskom..Da,BiH je drzava tri konstutivna naroda,i RS je jedan od dva entiteta u toj drzavi..a sad da vidimo sta je Skotska..Skotska je jedna od konstuktivnih drzava Ujedinjenog Kraljevstva,dakle ne konstutivni narod kao vi,nego drzava.Skotska je sve do 1.maja 1707.godine bila nezavisna drzava kada je aktom o ujedinjenju uslo u zajednicu s Kraljevinom Engleskom.Prva medjunarodna utakmica u povijesti nogometa odigrana je izmedju dvije nacionalne selekcije,Engleske i Skotske davne 1872 godine,tako da je smjesno porediti RS sa Skotskom
Pozivate se na nacionalni kljuc.,ne podrzavate ovu reprezentaciju jer je ona sastavljena od 90% Bosnjaka..Pa nismo mi krivi sto jedan Krstajic,Subotic,ili Marko Marin ne zele da igraju za BiH nego upravo takvi kao vi,i vasi lideri,jer ne zelite s nama zajednicki zivot,zajednicku drzavu,samim tim i zajednicku reprezentaciju,da je obrnuta situacija,siguran sam da bi ovi gore navedeni isli za svojim narodom i igrali za BiH..Da se razumijemo,vi mozete imati svoj savez,svoju ligu,u kojoj ce najveci derbi biti Borac-Rudar,ili ce Dodik od laktasa napraviti sampione te kvazi lige
ali Uefa vam nikad nece dozvolit izlazak u Europu,prema tome i ta liga nebi imala nikakvog smisla..

Pozivate se na nacionalni kljuc.,ne podrzavate ovu reprezentaciju jer je ona sastavljena od 90% Bosnjaka..Pa nismo mi krivi sto jedan Krstajic,Subotic,ili Marko Marin ne zele da igraju za BiH nego upravo takvi kao vi,i vasi lideri,jer ne zelite s nama zajednicki zivot,zajednicku drzavu,samim tim i zajednicku reprezentaciju,da je obrnuta situacija,siguran sam da bi ovi gore navedeni isli za svojim narodom i igrali za BiH..Da se razumijemo,vi mozete imati svoj savez,svoju ligu,u kojoj ce najveci derbi biti Borac-Rudar,ili ce Dodik od laktasa napraviti sampione te kvazi lige

"$ ? $ не " на терену,то је ' " " јер " $ " $ УН а " је $ " $ " $ ",стога & се врага " /" citat drinski vuk
USA je država, sjedinjena, što joj i ime kaže od preko 50 država i na stotine naroda i svih rasa i ipak imaju jednog fudbalskog predsjednika. Švicarska je konfederacija oko 30 kantona i svaki od njih ima veću autonomiju od entiteta FBiH, a ipak imaju jednog fudbalskog predsjednika i fudbalsku vladu priznatu od strane FIFE I UEFE. Nemili mi se više slijepima i gluhima crtati i govoriti, kada oni to ne žele shvatiti. Desetine zemalja u Evropi i širom Svijeta ima složenije društveno uređenje od Bosne i Hercegovine, u kojima živi mnogo više naroda i rasa i koristi se po nekoliko jezika, ali to "Drinskim vukovima" i "inim vukovima" ne ulazi u glavu.
Ukoliko želimo biti članica FIFE I UEFE moramo poštivati njihove uzuse. Šta je tu nejasno?
Da pojednostavim. Kada neko iz ruralnog, siđe u urbano, mora mu se prilagoditi, a ono barem smeće odlagati u kontejner.
Da nisam bio odveć banalan?
USA je država, sjedinjena, što joj i ime kaže od preko 50 država i na stotine naroda i svih rasa i ipak imaju jednog fudbalskog predsjednika. Švicarska je konfederacija oko 30 kantona i svaki od njih ima veću autonomiju od entiteta FBiH, a ipak imaju jednog fudbalskog predsjednika i fudbalsku vladu priznatu od strane FIFE I UEFE. Nemili mi se više slijepima i gluhima crtati i govoriti, kada oni to ne žele shvatiti. Desetine zemalja u Evropi i širom Svijeta ima složenije društveno uređenje od Bosne i Hercegovine, u kojima živi mnogo više naroda i rasa i koristi se po nekoliko jezika, ali to "Drinskim vukovima" i "inim vukovima" ne ulazi u glavu.
Ukoliko želimo biti članica FIFE I UEFE moramo poštivati njihove uzuse. Šta je tu nejasno?
Da pojednostavim. Kada neko iz ruralnog, siđe u urbano, mora mu se prilagoditi, a ono barem smeće odlagati u kontejner.
Da nisam bio odveć banalan?
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Sve se dešava zbog prefiksa!nick je napisao/la:mah opusteno on ovo shvata kao borbu za odrzavanjem prefiksa
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ma yebo te bolesnike Principatus.
Ja vise ne znam sta da mislim, da li da nas suspenduju ili ne?! I jedna i druga stvar ima pozitivnih i negativnih stvari.
Mozda bi ipak bilo bolje da nas ukinu na odredjeni period, pa da krenemo od nule kako vi govorite. Ali ko ce nam garantovati da opet nece bit isto, da ce samo zamazati oci javnosti, staviti druge ljude, al' opet po partijskom zadatku?
Takodjer moram reci da nemam nista protiv da Srbin ili Hrvat budu predsjednici saveza ako treba i iducih 100 godina, ali samo ukoliko su ljudi od sporta, sportisti su operisani od gluposti (barem vecina). Ista stvar i sa Bosnjacima. Dajte nam bivse sportiste, proslavljene fudbalere, koji imaju pobjednicki mentalitet usadjen duboko u DNK, i koji ce nebo prevrnut za dobar rezultat. I sto je najvaznije, ljude bez "oraha u dzepovima" , da ih sutra papci ne bi ucjenjivali.
Sergej Barbarez, Blaz Sliskovic, Dusko Bajevic (pusti snovi, al' lijepo zvuci)

Ja vise ne znam sta da mislim, da li da nas suspenduju ili ne?! I jedna i druga stvar ima pozitivnih i negativnih stvari.
Mozda bi ipak bilo bolje da nas ukinu na odredjeni period, pa da krenemo od nule kako vi govorite. Ali ko ce nam garantovati da opet nece bit isto, da ce samo zamazati oci javnosti, staviti druge ljude, al' opet po partijskom zadatku?
Takodjer moram reci da nemam nista protiv da Srbin ili Hrvat budu predsjednici saveza ako treba i iducih 100 godina, ali samo ukoliko su ljudi od sporta, sportisti su operisani od gluposti (barem vecina). Ista stvar i sa Bosnjacima. Dajte nam bivse sportiste, proslavljene fudbalere, koji imaju pobjednicki mentalitet usadjen duboko u DNK, i koji ce nebo prevrnut za dobar rezultat. I sto je najvaznije, ljude bez "oraha u dzepovima" , da ih sutra papci ne bi ucjenjivali.

Sergej Barbarez, Blaz Sliskovic, Dusko Bajevic (pusti snovi, al' lijepo zvuci)

"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
- Principatus
- Kontakt:
Ali dobro vratimo se temi. 
Iskreno receno, ja se vise nadam suspenziji, ali samo u slucaju koji je pozitivan za reprezentaciju. Problem je u ovim novinama, kojima nemozes vjerovati, San ce ako treba izumiti i vece budalastine.

Iskreno receno, ja se vise nadam suspenziji, ali samo u slucaju koji je pozitivan za reprezentaciju. Problem je u ovim novinama, kojima nemozes vjerovati, San ce ako treba izumiti i vece budalastine.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- Megamon
- Kontakt:
Postoji li ikakva mogucnost da Fifa suspenduje nogometni savez i celnike istog a da klubovi i reprezentacija igraju europske utakmice ?
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!
Megamon je napisao/la:Postoji li ikakva mogucnost da Fifa suspenduje nogometni savez i celnike istog a da klubovi i reprezentacija igraju europske utakmice ?
Pa izgleda da postoji. Mada vidis, neki bi najsretniji bili da se suspenduje reprezentacija, a da klubovi igraju evropske utakmice. Licemjerno do bola.

@Principatus
Sto bolan cenzurisa svoj post?

"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
Trenutno korisnika/ca: Invincibles14 i 9 gostiju.