Nije vinko neka pljacka, stari ziheras, kad je nas vodio sralo se da je defanzivan, ovako onako. Vinko je imao tada dvojicu najboljih igraca lige plus fanima, koliko su oni samo utakmica sami rijesili, jbg. Vinku je vazda problem bio napast, to ce se pokazati vecerasSanchez87hz je napisao/la: ↑01 avg 2023, 08:56Dobra mu taktika dva puta opucali na gol uz posjed lopte od 27% kad poredis sa nama ok,al daleko je to bilo od neke igre,i Vinko je (Marinovic )nokee je napisao/la: ↑01 avg 2023, 08:46Šta mi je milijardu puta u zadnjih godina palo na pamet.
Hocemo li mi ikad na zelenu granu izaci?
I cesto se sjetim perioda Vinka Martinovića i godinu dana bez poraza, kakvi su to mokri snovi bili!
Onda skontas kako je u stvari trener bitan, najbitniji u svemu ovome. Gledao malo Borca sa Austrijom, ljudi svemirski brod u odnosu na Torpedo i odigrali odlično, super postavka Vinka, a ovdje mu pojedini stručnjaci pripisase gubitak 12 bodova itd. Koliko se ustvari kod nas sve površno gleda, nema veze sto je ostao bez okosnice tima, nema veze sto su siljili Borcu itd itd.
uvijek postoji nekakva nada, uvijek kontas mora to krenuti, a bogami i dokad biti pozitivan?!
Ja se nadam sa novim trenerom, sa nekim ko se stvarno razumije i ko će prepoznati sta ne valja, a da ce Ismir slušati struku a ne namisljati da zna sve.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
ma davno zavrsena prica, ono ne moze biti vise od 180cm, hajd svakako vise nije nasnapoleon72 je napisao/la: ↑01 avg 2023, 09:01Prema transfermarketu i wikipediji je 189, jbg ne znam koliko su im precizne te mjere, mozda @Zukanovic zna bolje. I meni izgleda nizi iskreno kad ga gledam sa tribine...holyman je napisao/la: ↑01 avg 2023, 08:58belmin je oko 180cmnapoleon72 je napisao/la: ↑01 avg 2023, 08:33
Ovaj Soldo jedan od boljih golmana u ligi bio, a 186 cm visok. Kod nas Dizdarevica proglasili kratkim, lik 189, centimetar nizi od Vladana. Da se razumijemo, ocajan je golman, al mi je smijesno sto mu je ta visina pripisivana kao mana. Ono, ne moze golman bit ispod 195. Okej, mora golman imat neku visinu, ne moze bit kepec (mada su oni meksikanci kepeci pa su vrhunski golmani, od Camposa do Ochoe, al et to je neki drugi nivo). Al ne toliko koliko se ovdje predstavlja.
NEMA NAZAD
- Shategabri
- Kontakt:
Velite nešto je truhlo u klubu, a gledaj teme, oličenje atmosfere iz kluba.
Ne može, svako vuče na svoju stranu, na terenu ti kapiten kilavko koji sam igra, stoperi nisu ni jednu zajedno odigrali, nazovi trener pa onda nazovi trener od trenera, i eto onda je nešto truhlo...ma nije, odlično je sve, samo eto da nas krene
Ne može, svako vuče na svoju stranu, na terenu ti kapiten kilavko koji sam igra, stoperi nisu ni jednu zajedno odigrali, nazovi trener pa onda nazovi trener od trenera, i eto onda je nešto truhlo...ma nije, odlično je sve, samo eto da nas krene

Koševo Zapad
Nepotrebna i glupa eksperimentisanja sa sastavom i njegova tvrdoglavost su ga koštala posla, isto kao i Sablića.Zeko87 je napisao/la: ↑01 avg 2023, 09:17E čuj dovođenje DUdića Mirvićev loš potez. Pa Dudićeva epizoda u Gošku i Veležu je vrhunski posao. U tom trenutku je bio najveće trenersko ime. Evo ja sad bi više volio njega vidjeti na klupi ponovo, nego Husrefa. Milim da je Dudić ispucao pehove za 1o utakmica što neke trenere ne isprati za cijelu karijeru. Od silne želje da napravi instant rezultat je sagorio, jer zna kakva smo publika. Ali s njim smo imali 10 zicera po utakmici. Sa svim ovim trenerčinama prije i poslije njega max 2-3
Nije dudic los, jednostavno se nije snasao kod nas, imao je i nekih pehova sa stoperima, i jbg nekad se jednostavno ne poklopiLucas je napisao/la: ↑01 avg 2023, 09:27Nepotrebna i glupa eksperimentisanja sa sastavom i njegova tvrdoglavost su ga koštala posla, isto kao i Sablića.Zeko87 je napisao/la: ↑01 avg 2023, 09:17E čuj dovođenje DUdića Mirvićev loš potez. Pa Dudićeva epizoda u Gošku i Veležu je vrhunski posao. U tom trenutku je bio najveće trenersko ime. Evo ja sad bi više volio njega vidjeti na klupi ponovo, nego Husrefa. Milim da je Dudić ispucao pehove za 1o utakmica što neke trenere ne isprati za cijelu karijeru. Od silne želje da napravi instant rezultat je sagorio, jer zna kakva smo publika. Ali s njim smo imali 10 zicera po utakmici. Sa svim ovim trenerčinama prije i poslije njega max 2-3
Zeko87 je napisao/la: ↑01 avg 2023, 09:17E čuj dovođenje DUdića Mirvićev loš potez. Pa Dudićeva epizoda u Gošku i Veležu je vrhunski posao. U tom trenutku je bio najveće trenersko ime. Evo ja sad bi više volio njega vidjeti na klupi ponovo, nego Husrefa. Milim da je Dudić ispucao pehove za 1o utakmica što neke trenere ne isprati za cijelu karijeru. Od silne želje da napravi instant rezultat je sagorio, jer zna kakva smo publika. Ali s njim smo imali 10 zicera po utakmici. Sa svim ovim trenerčinama prije i poslije njega max 2-3

- Shategabri
- Kontakt:
Aha, napiši i da nas je s njim Tuzla City rastavio na proste faktore.Zeko87 je napisao/la: ↑01 avg 2023, 09:17E čuj dovođenje DUdića Mirvićev loš potez. Pa Dudićeva epizoda u Gošku i Veležu je vrhunski posao. U tom trenutku je bio najveće trenersko ime. Evo ja sad bi više volio njega vidjeti na klupi ponovo, nego Husrefa. Milim da je Dudić ispucao pehove za 1o utakmica što neke trenere ne isprati za cijelu karijeru. Od silne želje da napravi instant rezultat je sagorio, jer zna kakva smo publika. Ali s njim smo imali 10 zicera po utakmici. Sa svim ovim trenerčinama prije i poslije njega max 2-3
Gledaj maga od Čelika ispo u kupu

Jes, bio dobar u Gošku i Veležu, kod nas nije i ćao.
Ne zamjeram Mirviću što je probao sa njim kao za Mirzu.
Obećavao je, al nije ta japija.
Pogotovo što je sagorio, on kako je fasovo peticu nije više bio svoj.
Koševo Zapad
- napoleon72
- Kontakt:
Koliko je imao pehova, toliko je i sam kriv. Trazio je spremnog stopera da odmah uleti u prvih 11, umjesto da je doveo doslovno bilo kojeg free stopera koji bi za 5 kola bio spreman i u prvoj postavi, a sigurno bi pruzio bolje partije tu nego Djokanovic. Onda njegove formacije 4-1-4-1 sa dvije desetke, onda igraci koje je sam trazio a koji su bili teski promasaj, manjak taktickog znanja gdje na brzog i niskog spica izlazi sa previsoko postavljenom odbranom i primamo 5 komada... Ne mogu reci da je to Mirvicev kiks jer smo realno svi bili za Fedju i ocekivali smo mnogo, al na kraju nije pokazao apsolutno nista.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
-
- Kontakt:
Nisam rekao da se nadigrava,al frajer kaze odlicna( igra)a trebalo biti 5:0 da ih nije golman spasio,i postavis autobus pred gol i to dobra igra? Dobra igra mozes reci da je bilo npr 2:1 za austriju ili 1:1 do 85 min tako nesto,ok ako gledas samo prolaz,al igra je bila velika 0napoleon72 je napisao/la: ↑01 avg 2023, 09:21Sta bi ti, da se nadigravas sa Austrijom u Becu, da ih zgazis tika takom? Da smo se bogdo mi znali odbranit ovako od Torpeda... Mislis da Rehagela neko pita s kolikim.posjedom i brojem suteva je osvojio EURO? Uspjeh se gleda drug. Sa Vinkom smo baksuzno ispali od Celtica, da smo izdrzali jos 10 min ko zna sta bi bilo. S Husrefom nas taj Celtic naguzzio u obje tekme. Meni je draza defanziva gdje imas 0:0 15 minuta prije kraja meca protiv takvog protivnika i da se mozes nadat penalima, nego ofanzivna igra gdje gubis 1:3 kuci i znas da nemas nikakve sanse za prolaz.Sanchez87hz je napisao/la: ↑01 avg 2023, 08:56Dobra mu taktika dva puta opucali na gol uz posjed lopte od 27% kad poredis sa nama ok,al daleko je to bilo od neke igre,i Vinko je (Marinovic )nokee je napisao/la: ↑01 avg 2023, 08:46Šta mi je milijardu puta u zadnjih godina palo na pamet.
I cesto se sjetim perioda Vinka Martinovića i godinu dana bez poraza, kakvi su to mokri snovi bili!
Onda skontas kako je u stvari trener bitan, najbitniji u svemu ovome. Gledao malo Borca sa Austrijom, ljudi svemirski brod u odnosu na Torpedo i odigrali odlično, super postavka Vinka, a ovdje mu pojedini stručnjaci pripisase gubitak 12 bodova itd. Koliko se ustvari kod nas sve površno gleda, nema veze sto je ostao bez okosnice tima, nema veze sto su siljili Borcu itd itd.
uvijek postoji nekakva nada, uvijek kontas mora to krenuti, a bogami i dokad biti pozitivan?!
Ja se nadam sa novim trenerom, sa nekim ko se stvarno razumije i ko će prepoznati sta ne valja, a da ce Ismir slušati struku a ne namisljati da zna sve.
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
tako je. Trener mora znati s cim raspolaze, gdje, kako i sa kim moze ili smije napasti. Ne moze se ti tackati s benzincom protiv dizela na duze staze, zato mozes na krace - parafraziram. Nekad je autobus jedino rjesenje kad nemas konja za trcanje. Ugl je do strucnjaka.napoleon72 je napisao/la: ↑01 avg 2023, 09:21Sta bi ti, da se nadigravas sa Austrijom u Becu, da ih zgazis tika takom? Da smo se bogdo mi znali odbranit ovako od Torpeda... Mislis da Rehagela neko pita s kolikim.posjedom i brojem suteva je osvojio EURO? Uspjeh se gleda drug. Sa Vinkom smo baksuzno ispali od Celtica, da smo izdrzali jos 10 min ko zna sta bi bilo. S Husrefom nas taj Celtic naguzzio u obje tekme. Meni je draza defanziva gdje imas 0:0 15 minuta prije kraja meca protiv takvog protivnika i da se mozes nadat penalima, nego ofanzivna igra gdje gubis 1:3 kuci i znas da nemas nikakve sanse za prolaz.Sanchez87hz je napisao/la: ↑01 avg 2023, 08:56Dobra mu taktika dva puta opucali na gol uz posjed lopte od 27% kad poredis sa nama ok,al daleko je to bilo od neke igre,i Vinko je (Marinovic )nokee je napisao/la: ↑01 avg 2023, 08:46Šta mi je milijardu puta u zadnjih godina palo na pamet.
Off topic: Zato je Sir Alex Ferguson najveci ikad. 7 defanzivnih igraca je u toj formaciji ispod i takvi su dobili arsenala 2:0.

- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
Moja poenta je da ne može biti Mirvić kriv što je doveo u tom trenutko najjače trenersko ime. To što se nije snašao je druga tema. Možda se ne bi ni Benzema kod nas snašao, ko zna.Shategabri je napisao/la: ↑01 avg 2023, 09:31Aha, napiši i da nas je s njim Tuzla City rastavio na proste faktore.Zeko87 je napisao/la: ↑01 avg 2023, 09:17E čuj dovođenje DUdića Mirvićev loš potez. Pa Dudićeva epizoda u Gošku i Veležu je vrhunski posao. U tom trenutku je bio najveće trenersko ime. Evo ja sad bi više volio njega vidjeti na klupi ponovo, nego Husrefa. Milim da je Dudić ispucao pehove za 1o utakmica što neke trenere ne isprati za cijelu karijeru. Od silne želje da napravi instant rezultat je sagorio, jer zna kakva smo publika. Ali s njim smo imali 10 zicera po utakmici. Sa svim ovim trenerčinama prije i poslije njega max 2-3
Gledaj maga od Čelika ispo u kupu![]()
Jes, bio dobar u Gošku i Veležu, kod nas nije i ćao.
Ne zamjeram Mirviću što je probao sa njim kao za Mirzu.
Obećavao je, al nije ta japija.
Pogotovo što je sagorio, on kako je fasovo peticu nije više bio svoj.
VInko ziheraš ne valja, Dudić i Sablić ne valjaju jer eksperimentišu. Husref pravi rezultate al pojma nema...Ovaj Ante bi do oktobra bio dobar i onda bi ga samo svrstali u neke od ranijih kalupa.
Jednostavno smo tetke od navijača, gledamo samo šta ne valja, mahanišemo...ja prvi pa svi ostali.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
- siroliver69
- Kontakt:
Ja rijetko ovo radim i iznosim informacije. Ova je cista ko suza. Sinoc je Mirvic boravio u Zagrebu na konačnom dogovoru sa novim trenerom. Ako vam sta znaci.
Znaci Šimundža i Mirvić se dogovorili.Od Slovenije do Zagreba je prepišaj hodasiroliver69 je napisao/la: ↑01 avg 2023, 09:50Ja rijetko ovo radim i iznosim informacije. Ova je cista ko suza. Sinoc je Mirvic boravio u Zagrebu na konačnom dogovoru sa novim trenerom. Ako vam sta znaci.

-
- Kontakt:
Mirvic je dosao tobe.
Vidio je da je vrag odnio salu

Vidio je da je vrag odnio salu

"Neki pojedinci zaista imaju dosta upitnika kada ne igraju,a ja imam dosta upitnika kada igraju" ZZ
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
Biti srcem vezan,u tome lezi snaga!
Da, juce je bio na aerodromu i otputovao u Zagreb. To mogu potvrditi.siroliver69 je napisao/la: ↑01 avg 2023, 09:50Ja rijetko ovo radim i iznosim informacije. Ova je cista ko suza. Sinoc je Mirvic boravio u Zagrebu na konačnom dogovoru sa novim trenerom. Ako vam sta znaci.
-
- Kontakt:
Onda Čačic?siroliver69 je napisao/la: ↑01 avg 2023, 09:50Ja rijetko ovo radim i iznosim informacije. Ova je cista ko suza. Sinoc je Mirvic boravio u Zagrebu na konačnom dogovoru sa novim trenerom. Ako vam sta znaci.
Evo izgleda odgoda protiv borca
Ako je u Zagrebu finaliziran dogovor sa trenerom jel onda riječ o Čačiću ili Tomiću?
- AngelDiMaria
- Kontakt:
S husrefom nas je zeljo rastimao na grbavici, samo kazem.
Hajde ante, bilo koji
Hajde ante, bilo koji
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"
Ma sa Dudicem i sa onako uvijek krnjim sastavom od povreda si uvijek dominantan bio jbg,a neki dan protiv nas Sloga dominanta na Kosevu.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.