FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
53
24%
Grupnu fazu
74
34%

Ukupno glasova: 220

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 02 avg 2023, 09:37

moram je napisao/la:
02 avg 2023, 09:18
hz033 je napisao/la:
02 avg 2023, 08:56
Nekako sam u podsvjesti znao da je Mandic hulja, ali da je ovolika hulja i smrad nisam znao.

Šta je kazao načelnik Srđan Mandić otkrio Sejad Đozo, predsjedavajući OV Centar te kako su zapravo saznali da se ti sastanci održavaju.

"Nismo bili upoznati sa sastancima. Do predzadnjeg kolegijuma vijeća na kojem je načelnik Mandić rekao da je imao sastanke, te da je razgovarao sa predsjednikom Nogometnog saveza i da je Novi Grad otpao, a da je dan prije toga do njega stiglo i pismo namjere iz NS BiH. Oni žele graditi nacionalni stadion. Mi smo bili malo iznenađeni, zašto se sve to pregovaralo bez rukovodstva vijeća, bez ijednog vijećnika, kada svi znamo da je tako da imovinom Općine Centar raspolaže OV. Postavili smo par pitanja, načelniku se nisu svidjela. Konkretno sam ja pitao je li to znači da sada više neće biti Olimpijski stadion, on je kazao da je izvjesno da neće. Također sam ga pitao je li tačno da se neće više zvati "Asim Ferhatović Hase", on je kazao da je izvjesno da neće. Onda sam na kraju pitao je li to znači da više FK Sarajevo neće igrati fudbalske utakmice na ovom stadionu, on je samo kazao da Općina više neće imati ugovor sa Sarajevom, te će morati praviti ugovor sa Nogometnim savezom što je izvijesno da savez ne mora ustupiti ili napraviti ugovor sa FK Sarajevo na Stadionu Koševo. To znači protjerivanje Olimpijade, Asima Ferhatovića Haseta rahmetli i FK Sarajevo.
Ja sam negdje procitao da je to bez brige, da upravo u vijecu ima 70% navijaca Sarajeva. A oni se pitaju.
Više jer samo par njih nisu pitari ali poenta je ista :thumbup:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 02 avg 2023, 09:46

Tu nece biti problema.
Samo i klub treba promijeniti taktiku, a i cilj. Napokon zaposliti nekog sposobnog, za pocetak direktora, a ne ko Aylu koja je prijetila sa Hz koji ce doci i napraviti nered ako se ne prihvate njeni uslovi. I ulazila kod nacelnika otvarajuci nogom vrata.

Klub ce biti zasticen, imat ce prioritet koristenja tog novog stadiona. Naravno, i klub tu treba pravilno i malo agresivnije da se postavi. Ali realno gledajuci znajuci odnose Mandic - Mirvic, narocito u zadnje vrijeme, tu nece biti problema.

Ne nasjedajte odmah na sve izjave, politicke borbe, i aktuelno stanje u tim nekim politickim relacijama.
Zadnja izmjena: Hajdeee, dana/u 02 avg 2023, 09:49, ukupno mijenjano 1 put.
- FKS -

Thasos
Kontakt:

Post Postao/la Thasos » 02 avg 2023, 09:48

Taj isti Mandić može curku svirati dok OV ne izglasa ono što je on tajno dogovorio!!
A to se neće nikada desiti...
Zato bez brige kada je stadion u pitanju

Dye
Kontakt:

Post Postao/la Dye » 02 avg 2023, 09:51

hz033 je napisao/la:
02 avg 2023, 08:56
Nekako sam u podsvjesti znao da je Mandic hulja, ali da je ovolika hulja i smrad nisam znao.

Šta je kazao načelnik Srđan Mandić otkrio Sejad Đozo, predsjedavajući OV Centar te kako su zapravo saznali da se ti sastanci održavaju.

"Nismo bili upoznati sa sastancima. Do predzadnjeg kolegijuma vijeća na kojem je načelnik Mandić rekao da je imao sastanke, te da je razgovarao sa predsjednikom Nogometnog saveza i da je Novi Grad otpao, a da je dan prije toga do njega stiglo i pismo namjere iz NS BiH. Oni žele graditi nacionalni stadion. Mi smo bili malo iznenađeni, zašto se sve to pregovaralo bez rukovodstva vijeća, bez ijednog vijećnika, kada svi znamo da je tako da imovinom Općine Centar raspolaže OV. Postavili smo par pitanja, načelniku se nisu svidjela. Konkretno sam ja pitao je li to znači da sada više neće biti Olimpijski stadion, on je kazao da je izvjesno da neće. Također sam ga pitao je li tačno da se neće više zvati "Asim Ferhatović Hase", on je kazao da je izvjesno da neće. Onda sam na kraju pitao je li to znači da više FK Sarajevo neće igrati fudbalske utakmice na ovom stadionu, on je samo kazao da Općina više neće imati ugovor sa Sarajevom, te će morati praviti ugovor sa Nogometnim savezom što je izvijesno da savez ne mora ustupiti ili napraviti ugovor sa FK Sarajevo na Stadionu Koševo. To znači protjerivanje Olimpijade, Asima Ferhatovića Haseta rahmetli i FK Sarajevo.
a sto reclikiras stari tekst, o ovome se pisalo prije pet dana

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 02 avg 2023, 09:53

Manda fina gradska raja, ma ne bi on to. Srce pitarsko, slike sa Papetom...hahah. volim više nego pare što je pokazao pravo lice. Baš je uneredio sve što je stigao, ne samo prijašnjeg načelnika.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Conscious
Kontakt:

Post Postao/la Conscious » 02 avg 2023, 09:54

brojjedan je napisao/la:
02 avg 2023, 09:24

Ko nam je kriv za ovo? Zar nismo imali Ugovor na 30 +15 godina za 1 KM (poslije 4000 po nekom dogovoru zbog p.prostora) pripremljen i dogovoren sa opštinom kojeg su Mirvah i Ajlah odbili i proglasili štetnim!? Da je potpisan mogao nam je Vico kariny pušiti za Koševo! Imali smo Koševo na dlanu, nismo znali ili "htjeli".
Nismo nikad imali potpisano za 1KM ili se ja ne sjecam.
Ajnadzicev prijedlog jeste to bio, uz obavezu Sarajeva da stadion dovede na nivo 4. kategorije u periodu 10 godina.

Zakljucen je ugovor na zakupninu 4.000 KM, ostaje obaveza ulaganja u stadion FKS.
Ali, kakav je to ugovor bio najbolje pokazuje da nismo uopste imali pravo na parking :crazy:
To bi bio predmet posebnog najma na dane utakmica.
Ustvari smo dobili stadion, uposlenike, obavezu ulaganja miliona eura i poslovne prostorije na stadionu. Poslije 45 godina nam niko ne bi garantovao da ne moramo seliti.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 02 avg 2023, 09:55

Herson je napisao/la:
02 avg 2023, 09:31
Ne prate nas nikakvi pehovi, niti nama fali taj "mentalitet", nama fale ozbiljni, strucni i karakterni ljudi na pozicijama. Nek' Mirvic odrijesi kesu i plati Simundzu i Spahica, pa vise nece biti potrebe da koristimo te luzerske flosukule "Nemamo srece", "Pehovi smo", "Sabotiraju nas dusmani" itd. Ekipu u koju je ulozenu preko milion eura prepusti Mirzi i onda se cudimo kako ekipa ispadne u prvom kolu KL pored cinjenice da smo bili nosioci ili kako nas Sloga prevodjena Jagodicem oduci od fudbala na domacem terenu.
Upravo to, kao da gradjevinska firma zaposli inzinjere sa Sokoca i Kiseljaka, pa place da su pehovi kad se most strusi.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 02 avg 2023, 10:08

napoleon72 je napisao/la:
02 avg 2023, 09:55
Herson je napisao/la:
Ne prate nas nikakvi pehovi, niti nama fali taj "mentalitet", nama fale ozbiljni, strucni i karakterni ljudi na pozicijama. Nek' Mirvic odrijesi kesu i plati Simundzu i Spahica, pa vise nece biti potrebe da koristimo te luzerske flosukule "Nemamo srece", "Pehovi smo", "Sabotiraju nas dusmani" itd. Ekipu u koju je ulozenu preko milion eura prepusti Mirzi i onda se cudimo kako ekipa ispadne u prvom kolu KL pored cinjenice da smo bili nosioci ili kako nas Sloga prevodjena Jagodicem oduci od fudbala na domacem terenu.
Upravo to, kao da gradjevinska firma zaposli inzinjere sa Sokoca i Kiseljaka, pa place da su pehovi kad se most strusi.
Al zato u Slogi i ostalim velikanima rade sve veliki stručnjaci na svim pozicijama. Hijerarhija, stručnost i školovan stručni i igrački kadar na visokom nivou pa su nas hladno uzeli sa svojim budžetom koji je nekih 3% našeg budžeta. Ovo se trebalo dobiti bez trenera ili taman Dal Varešanović bio trener-igrač. Da ne kažem da su nam "velikani" bh fudbala zadnjih godina znali i po 4-5 komada uvaliti.

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 02 avg 2023, 10:14

Raja, zna li neko kakva je procedura za izgubljenu sezonsku ulaznicu, placa li se sta i koliko?
90!

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 02 avg 2023, 10:35

Meni samo nije jasno sta se pregovara toliko koji qurac.Posao sto se moze zavrsiti za 3 dana i ozvaniciti nama treba 11 dana a nece ni danas nista objaviti i pitanje kad ce.

Daj ba,nazoves nadjes se,ja hocu toliko,mi ti mozemo dati toliko,hoces-neces dobrodosao-hvala dovidjenja.Kakvi 1000 sastanak ne igramo ligu prvaka pa da moraju bonus za svaki gol dogovarati.Daj objavite vise pa ko bilo.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 02 avg 2023, 10:40

Cora1946 je napisao/la:
02 avg 2023, 10:14
Raja, zna li neko kakva je procedura za izgubljenu sezonsku ulaznicu, placa li se sta i koliko?
Ništa, samo odeš do fan shopa i kažeš da si izgubio pa će ti napraviti novu besplatno. Imaju te u bazi podataka pa neće biti problem.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 02 avg 2023, 10:43

Nema opravdanja za ovakav komičan izbor novog trenera, previše se ovo oteglo. Po svemu sudeći, ni danas nećemo dobiti novog šefa - neprofesionalno i glupavo. Nama realno već sada gori pod nogama, svaki dan nam je bitan - a uprava (koju sada čini samo Mirva) se ponaša previše komforno.

Iskreno, gluposti koje se pišu ovdje kako treba imati strpljenja su smiješne, trener je već trebao upoznati ekipu. Kao što je neko napisao Borac je lud ako ne iskoristi naš amaterizam i odgode utakmicu.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 02 avg 2023, 10:49

Dusmanluk je napisati da se kasni sa izborom trenera, sto je cinjenica, a nije dusmanluk SLAGATI da neko salje milion eVra za dalkana ? Djeca nam se smiju moj Reufe...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 02 avg 2023, 10:50

Haver ! je napisao/la:
02 avg 2023, 10:08
napoleon72 je napisao/la:
02 avg 2023, 09:55
Herson je napisao/la:
Al zato u Slogi i ostalim velikanima rade sve veliki stručnjaci na svim pozicijama. Hijerarhija, stručnost i školovan stručni i igrački kadar na visokom nivou pa su nas hladno uzeli sa svojim budžetom koji je nekih 3% našeg budžeta. Ovo se trebalo dobiti bez trenera ili taman Dal Varešanović bio trener-igrač. Da ne kažem da su nam "velikani" bh fudbala zadnjih godina znali i po 4-5 komada uvaliti.
Pa ne bi me iznenadilo da u Slogi i slicnim ekipama rade skolovaniji ljudi nego kod nas. Al nije to poenta, i Volwes dobije Cityja, al je glupo ovo stanje pripisat pehovima kad smo totalno odron u svakom segmentu. Nema tu peha, nismo nista uradili da kazemo "e jbg, fakat nije do nas". Mislim dugorocno, ne samo na jednu tekmu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 02 avg 2023, 10:56

Ne bih da branim ni da kritikujem Mirvica,vidi se da se gubi i pokazatelj je situacija u zadnji par mjeseci.
Prvo je morao dovesti dobro jakog sportskog direktora.
S tim bi riješio pola posla/briga.
S druge strane čovjek je svima javno poslao poruku prije nekoliko mjeseci,kada je rekao da ako ima neko da zna,umije,moze bolje-
Samo Bujrum.
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!

👉Ubica Mitomana i Botova😎

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 02 avg 2023, 10:58

NajvecaRadosti je napisao/la:
02 avg 2023, 10:35
Meni samo nije jasno sta se pregovara toliko koji qurac.Posao sto se moze zavrsiti za 3 dana i ozvaniciti nama treba 11 dana a nece ni danas nista objaviti i pitanje kad ce.

Daj ba,nazoves nadjes se,ja hocu toliko,mi ti mozemo dati toliko,hoces-neces dobrodosao-hvala dovidjenja.Kakvi 1000 sastanak ne igramo ligu prvaka pa da moraju bonus za svaki gol dogovarati.Daj objavite vise pa ko bilo.
Nisam nikad pregovarao o takvim stvarima, ne znam kako ide, ali ni ja ne mogu da vjerujem da treba ovoliko vremena da se dogovori trener.
Razumijem da svaki iole ozbiljniji trener hoće da se osigura, da dobije neke garancije, ali ovoliko da se pregovara meni je van svake pameti. Pogotovo, dodaš na sve to da smo u haosu, a počela je sezona, da će treneru trebati vremena da sve implementira i umjesto da si odmah dan nakog Sloge urgirao i prihvatio uslove, požurio kompletan proces, došla sredina sedmice mi još ništa ne znamo. Dodatan plus nam je bila ova odgođena tekma, pa period od dvije sedmice je dovoljan da se vide neki sitni pomaci u igri, što je nama hitno potrebno.

Mirvić je već nešto zasrrao oko Šimundže, jer je ovaj bio pa praktično dogovoren.

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 02 avg 2023, 11:11

MortemHz je napisao/la:
02 avg 2023, 10:40
Cora1946 je napisao/la:
02 avg 2023, 10:14
Ništa, samo odeš do fan shopa i kažeš da si izgubio pa će ti napraviti novu besplatno. Imaju te u bazi podataka pa neće biti problem.
Hvala :salut:
90!

senad82
Kontakt:

Post Postao/la senad82 » 02 avg 2023, 11:24

NazorUso je napisao/la:
02 avg 2023, 10:49
Dusmanluk je napisati da se kasni sa izborom trenera, sto je cinjenica, a nije dusmanluk SLAGATI da neko salje milion eVra za dalkana ? Djeca nam se smiju moj Reufe...
Jbo je majku svoju ko tebe u kuci trpi. Pa koja budala to prezivljava majko rodjena.
Kako te vise nije stid klosaru balavi
Otisli su ti oni sto si zelio da odu, sta hoces vise i ti i ostali. Da nas j..ete svaki dan u mozak vasim pacenickim stavom i mozgom. Da nikad zdravo necemo doziviti dok je tebe i takvih.
E hocete k..ac moj
Sarajevo ce zivjeti a ti ga neces balavce za pet godina niti pratiti jer vas je mnogo takvih koji su kao ti palamudili pa digli dupe za zenama po sminkerajima a Sarajevo ostavili na cjedilu.
Necete garantujem ti vise je nas normalnih koji zelimo slogu nego vas kojima sve smeta.
F.K. SARAJEVO

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 02 avg 2023, 11:28

Kao sto neko rece sabura malo ljudi, nije lako nekoga ubjediti da dodje u ovu mocvaru, pogotovo ove sto su vodili ekipe po sredjenijim ligama i zemljama. Mirvic ocigledno trazi najbolje rjesenje, inace bi vec doveli husrefa. Strpljen, spasen

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 02 avg 2023, 11:34

Ne znam iskreno kako vam se da više raspravljati oko istih stvari uvijek i bacanje bombi, godinama, vidio, čuo, promahalo neko nešto. Za trenera je nebitno ko će biti jer se svakako neće dugo zadržati, najviše do kraja pauze i opet idu novi igrači i novi trener. U ovu ekipu nemam povjerenja, jer od starta pokazuju da su pogubljeni i nemaju taj mentalitet za nešto više. Ovoj ekipi nekih 80% ako ostane na okupu, treneru će najmanje trebati cijela sezona da im usadi navike, mentalitet, trening i motivaciju. To bi značilo ništa od ove sezone, nego samo izboriti Evropu. Al navijači traže rezultat, preko noći prvaci, i grupne faze. Još ako na to dodamo onu hrasničku ublehu, izgubljen u vremenu i prostoru. Ništa ni s čim nije povezano kako treba.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 22 gosta.