BH klubovi u Europi 23/24

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

alemsa
Kontakt:

Re: BH klubovi u Europi 23/24

Post Postao/la alemsa » 02 avg 2023, 12:48

SokolPravde je napisao/la:
02 avg 2023, 08:13
Da ponovimo gradivo za ove neke maloumnike ovdje Bosna i Hercegovina ili ti ga Bosna kako vi kažete je stara Hrvatska djedovina i Kraljevstvo (TOČKA). Kraljica Katarina , Kosače , Kontromanići , Stjepan I , Stjepan II... itd sve vladari hrvatske loze i Katoličke vjere ....Dakle nemojte se zanositi i falsificirati povijest i istinu , kad ste u stanju danas lagati o događajima od prije samo 30 godina kad vas je HVO i HV i Hrvatska Politika spašavao od Srba da ne bude još Srebrenica koliko ste onda sposobni falsificirati događaje od prije vise desetaka stoljeća. Deseci tisuća Muslimana iz BIH je liječeno po Hrvatskim bolnicama u ratu a nekoliko stotina tisuća vas je pobjeglo u Hrvatsku . Da imate imalo morala i ljudskosti prvom Hrvatskom Predsjedniku dr.Franji Tuđmanu i Gojku Šušku bi trdbali podignuti spomenik od 20 m u sred Sarajeva . Naravno vi to nećete jer vam je teško priznati da su vam očevi bili **** i da ih se većinu trebalo goniti na liniju . Da nisu imali nikakvog identiteta i ih se većina na početku rata borila u HVO ili u HOS-u jer vaši nisu bili sposobni ni za što a kasnije ste kad ste dobili obuku i oružje od Hrvata zabili nožxu leđa dojučerašnjim saveznicima . STIDITE SE SVOJIH BABA
Tacno 3 istine, 3 uvjerena, ali ovo tvoje bas nema smisla, jer ga kosi jedna cinjenica da je Bosna imala svoju crkvu, cisto iz razloga sto nije htjela uticaj ni Srbije ni Vatikana. I za vrijeme Kotormanica je postojala Bosanska crkva, sve do Osmanlija. Pa Madjari su napali Bosnu zbog tog (da im uticaj Rima nametnu) ali ih naprasili Bosanci. Bosanci su uvijek htjeli svoje, ovih zadnjih 100 godina je prvi put u historiji tog prostora da pola stanovnistva zeli nesto drugo.

Za HV rega, a HVO je drugo.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 avg 2023, 13:05

MostarskiBijeli1 je napisao/la:
02 avg 2023, 11:57
Ušao da pročitam dojmove drugih vezano za utakmicu, tamo mi izbacuje Bosna, Hrvatska, kraljica Katarina, banovi, kraljevi, JNA 😂
Predlažem da napravite temu "BH klubovi u Europi 23/24 - politička prepucavanja"
Ne da @admin politiku na forumu :rol: :rol: :rol:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 02 avg 2023, 13:12

Lekcije iz istorije i upute za izjašnjavanje na popisu stanovništva uskoro i u kinder jajima. :urnebes:
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 02 avg 2023, 13:12

DamirT je napisao/la:
02 avg 2023, 13:05
Ušao da pročitam dojmove drugih vezano za utakmicu, tamo mi izbacuje Bosna, Hrvatska, kraljica Katarina, banovi, kraljevi, JNA 😂
Predlažem da napravite temu "BH klubovi u Europi 23/24 - politička prepucavanja"
I hajde mi reci da mu ne odgovara ovakvo stanje? Svako malo se ove teme ovdje provlace od raznoraznih nickova, da me ne bi cudilo kako to oni iz administracije prave profile i piskaraju, jer nema mi logike da ne podijelis modove forumasima koji su ozbiljna raja da se uvede red, jer mu se to uvijek trazilo da uradi, a ne moderatori likovi koji po 5 godina nisu usli na forum. Kazem, ne cudi me, jer im je portal postao najvece zutilo u drzavi, sve zbog klikova, tako da i forum poprima istu stvar!

TheNoblesMo
Kontakt:

Post Postao/la TheNoblesMo » 02 avg 2023, 13:14

Kako bih volio da ima jedan forum gdje se pise o nogometu, analizira igra, taktika, pojačanja, treneri itd. i za Premijer ligu i Europu.

Ali ne može to biti forum na kojem nema moderatora i ne banaju se idioti koji stalno uskaču i potpaljuju političke teme. Jednu milisekundu nakon što Zrinjski primi gol ili ispadne ide 100 komentara ustaše, fašisti, uzp itd. Što je najluđe, većina takvih likova koji se naslađuju, navijaju za mali prigradski klub koji se nije ni plasirao u Europu i nije ni do koljena po uspjesima ni Zrinji, ni Želji, ni Borcu, ni Sarajevu otkako se većina nas rodila. To je kao da se ja naslađujem kad Srbija izgubi u finalu svjetskog prvenstva u košarci, a moja reprezentacija se nije ni kvalificirala. Smiješno.

Ova tema je za BiH klubove u Europi, ako ti klub ne igra Europu, slobodno piši, ali o utakmici, igračkom kadru, ždrijebovima, koeficijentima itd. Provokacije prosipaj mami kući. Čast izuzecima, sa sve 3 strane.
Ljeto u Europi uz JEDINI klub i JEDINU reprezentaciju

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 02 avg 2023, 13:15

Sheyi je napisao/la:
02 avg 2023, 13:12
DamirT je napisao/la:
02 avg 2023, 13:05
I hajde mi reci da mu ne odgovara ovakvo stanje? Svako malo se ove teme ovdje provlace od raznoraznih nickova, da me ne bi cudilo kako to oni iz administracije prave profile i piskaraju, jer nema mi logike da ne podijelis modove forumasima koji su ozbiljna raja da se uvede red, jer mu se to uvijek trazilo da uradi, a ne moderatori likovi koji po 5 godina nisu usli na forum. Kazem, ne cudi me, jer im je portal postao najvece zutilo u drzavi, sve zbog klikova, tako da i forum poprima istu stvar!
Ma ne znam, ocigledno mu godi sve ovo. Neko nas kad nesto napise o politici ili necemu slicnom, odmah prijeti banovima, a neki nickovi koji su jucer dosli na forum smiju Boga oca pisati i nece ni da pogleda. Samo se budala napravi. I smeta mu kad mu je neko rekao da je Dodikov igrac.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

SokolPravde

Post Postao/la SokolPravde » 02 avg 2023, 13:15

Tekashi je napisao/la:
02 avg 2023, 12:42
02 avg 2023, 12:19
BarbareZeljin je napisao/la:
02 avg 2023, 10:07

Kako hrvatske loze. To što su pojedini banovi i kraljevi bili katoličke vjere,ne znači isto da su hrvatske loze.
Druga stvar je što se kod nas sad u Bosni izjednacava vjera i narodnost.
Što ta Katarina u oporuci ne ostavlja Hrvatsku zemlju,što ne ostavlja herceg bosnu,nego Bosansku zemlju i kraljevstvo.
Hrvatska je majstore,bila u velikom dijelu dio Bosanskog kraljevstva. Banovi koji su kasnije bili dio ili dijelovi kraljevske porodice,nisu hrvatski banovi. Katarina je iz hercegovačke porodice,a udala se za Bosanskog kralja. Ona je žena od kralja, a ne kraljica po rođenju.
Samo tada nisu ti katolici ili pravoslavci bili Srbi i Hrvati.
Kad su naši očevi bili kukavice,kako to da se obranimo od 2 naroda. Jednih koji su nam krali poslano oružje jer je moralo proći kroz njihovu teritoriju,a drugi kojima je ostao sav arsenal JNA.
Ne spori niko pomoć i partnerstvo Hrvatske. Ali samo nemoj nam pričati o izdaji i hinjaluku.
Ma daj bola otrijeznite se više da niste napali svoje saveznike Hrvate mučki s leđa ne bi se trebali braniti od 2 nego 1 naroda ali ste se preračunali loša vam taktičko -strateška prosudba.
I druga stvar svatko se češe gdje ga svrbi najgore sto vi to sve znate što sam napisao ali Istina je voda duboka.
Ona zna biti teška i neugodna ali je opet istina i može biti jedna ne može 5 istina . Hvala i pozz normalnoj BH raji
https://bs.wikipedia.org/wiki/Sastanak_u_Grazu

:shhh:

Na kraju dobili po picki od strane 4. korpusa.
🤣🤣🤣🤣🤣

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 02 avg 2023, 13:16

Treba biti kozmopolita. Ja navijam za svoj klub, a protiv svih ostalih, bez obzira na grad iz kojeg dolaze i nacionalni predznak.

:bih:
1921

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 02 avg 2023, 13:21

TheNoblesMo je napisao/la:
02 avg 2023, 13:14
Kako bih volio da ima jedan forum gdje se pise o nogometu, analizira igra, taktika, pojačanja, treneri itd. i za Premijer ligu i Europu.

Ali ne može to biti forum na kojem nema moderatora i ne banaju se idioti koji stalno uskaču i potpaljuju političke teme. Jednu milisekundu nakon što Zrinjski primi gol ili ispadne ide 100 komentara ustaše, fašisti, uzp itd. Što je najluđe, većina takvih likova koji se naslađuju, navijaju za mali prigradski klub koji se nije ni plasirao u Europu i nije ni do koljena po uspjesima ni Zrinji, ni Želji, ni Borcu, ni Sarajevu otkako se većina nas rodila. To je kao da se ja naslađujem kad Srbija izgubi u finalu svjetskog prvenstva u košarci, a moja reprezentacija se nije ni kvalificirala. Smiješno.

Ova tema je za BiH klubove u Europi, ako ti klub ne igra Europu, slobodno piši, ali o utakmici, igračkom kadru, ždrijebovima, koeficijentima itd. Provokacije prosipaj mami kući. Čast izuzecima, sa sve 3 strane.
Stvar je u kompleksima koje smo furdi nabili tijekom svih ovih godina...
i jer smo im ukrali stadion :rol:
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Truba1905burazeru
Kontakt:

Post Postao/la Truba1905burazeru » 02 avg 2023, 13:37

Mene zanima jel postoji mogućnost na forumu napraviti temu ''nogomet/fudbal'' gdje će se komentirati iskljucivo navedena tema , igra , taktika , statistika isl. ali da tema bude zakljucana ( pod šifrom ili samo s pozivom pristupiti ) bez padobranaca i u slucaju nekakvih gluposti lagano kick sa teme !?
Pola ti vijeka ime branili
Trn u oku uvijek bio si
Ni u snu nisu mogli vidjeti
Da titule ce Zrinjski slaviti . . .

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 02 avg 2023, 13:40

Truba1905burazeru je napisao/la:
02 avg 2023, 13:37
Mene zanima jel postoji mogućnost na forumu napraviti temu ''nogomet/fudbal'' gdje će se komentirati iskljucivo navedena tema , igra , taktika , statistika isl. ali da tema bude zakljucana ( pod šifrom ili samo s pozivom pristupiti ) bez padobranaca i u slucaju nekakvih gluposti lagano kick sa teme !?
E jbg kralju nije ovo discord pa da se to moze uradit :rol: sve dok njima raste broj pregleda na stranici i postova na forumu nece nista dirat

ZaNjuBoriSe
Kontakt:

Post Postao/la ZaNjuBoriSe » 02 avg 2023, 13:46

alemsa je napisao/la:
02 avg 2023, 12:48
Da ponovimo gradivo za ove neke maloumnike ovdje Bosna i Hercegovina ili ti ga Bosna kako vi kažete je stara Hrvatska djedovina i Kraljevstvo (TOČKA). Kraljica Katarina , Kosače , Kontromanići , Stjepan I , Stjepan II... itd sve vladari hrvatske loze i Katoličke vjere ....Dakle nemojte se zanositi i falsificirati povijest i istinu , kad ste u stanju danas lagati o događajima od prije samo 30 godina kad vas je HVO i HV i Hrvatska Politika spašavao od Srba da ne bude još Srebrenica koliko ste onda sposobni falsificirati događaje od prije vise desetaka stoljeća. Deseci tisuća Muslimana iz BIH je liječeno po Hrvatskim bolnicama u ratu a nekoliko stotina tisuća vas je pobjeglo u Hrvatsku . Da imate imalo morala i ljudskosti prvom Hrvatskom Predsjedniku dr.Franji Tuđmanu i Gojku Šušku bi trdbali podignuti spomenik od 20 m u sred Sarajeva . Naravno vi to nećete jer vam je teško priznati da su vam očevi bili **** i da ih se većinu trebalo goniti na liniju . Da nisu imali nikakvog identiteta i ih se većina na početku rata borila u HVO ili u HOS-u jer vaši nisu bili sposobni ni za što a kasnije ste kad ste dobili obuku i oružje od Hrvata zabili nožxu leđa dojučerašnjim saveznicima . STIDITE SE SVOJIH BABA
Tacno 3 istine, 3 uvjerena, ali ovo tvoje bas nema smisla, jer ga kosi jedna cinjenica da je Bosna imala svoju crkvu, cisto iz razloga sto nije htjela uticaj ni Srbije ni Vatikana. I za vrijeme Kotormanica je postojala Bosanska crkva, sve do Osmanlija. Pa Madjari su napali Bosnu zbog tog (da im uticaj Rima nametnu) ali ih naprasili Bosanci. Bosanci su uvijek htjeli svoje, ovih zadnjih 100 godina je prvi put u historiji tog prostora da pola stanovnistva zeli nesto drugo.

Ova pisanja nebuloza su tačno ogledalo nacija na Balkanu i budalaština koja uče.
Stefan Tvrtko na svom pečatu ima Nemanjićkog orla, čovjek podigao pravloslavne Crkve u Bribiru i Klisu...to bar hrvati treba da znaju i mogu se i posjetiti. Formirao pravoslavne crkvene opštine na primorju, od Šibenika do Kotora. Odabrao manastir Mileševa da bude krunisan krunom Nemanjića, jer je njih smatrao svojim praočevima. Krunisan krunom Stefana Prvovenčanog.
Uzeo ime Stefan Tvrtko dodajući "Stefan" po uzoru na sve srpske vladare iz loze Nemanjića. Proglasio se za Kralja uz blagoslov Lajoša za "Kralja Raške, bosne i primorja" (3 oblasti kojima je vladao).
Kruna koju je Stefan Prvovenčani dobio iz Rima i kojom je krunisan 1217. godine imala je na sebi nisku ljiljana (simbol svete trojice) zbog čega su svi Nemanjići na svojim kovanicama sebe prikazivali sa njom na glavi, a da bi položio pravo na njihovo nasleđe kralj Tvrto I Kotromanić uvezao i tu krunu i ljiljane na svoj grb. Otud ljiljani na prostoru Bosne.
Samo argumentovana rasprava. Jeste offtopic....al da ne ostane nereplicirano na ove gore gluposti.
Kad sam bio mali,
Poklone mi slali...

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 02 avg 2023, 13:47

ZaNjuBoriSe je napisao/la:
02 avg 2023, 13:46
Ova pisanja nebuloza su tačno ogledalo nacija na Balkanu i budalaština koja uče.
Stefan Tvrtko na svom pečatu ima Nemanjićkog orla, čovjek podigao pravloslavne Crkve u Bribiru i Klisu...to bar hrvati treba da znaju i mogu se i posjetiti. Formirao pravoslavne crkvene opštine na primorju, od Šibenika do Kotora. Odabrao manastir Mileševa da bude krunisan krunom Nemanjića, jer je njih smatrao svojim praočevima. Krunisan krunom Stefana Prvovenčanog.
Uzeo ime Stefan Tvrtko dodajući "Stefan" po uzoru na sve srpske vladare iz loze Nemanjića. Proglasio se za Kralja uz blagoslov Lajoša za "Kralja Raške, bosne i primorja" (3 oblasti kojima je vladao).
Kruna koju je Stefan Prvovenčani dobio iz Rima i kojom je krunisan 1217. godine imala je na sebi nisku ljiljana (simbol svete trojice) zbog čega su svi Nemanjići na svojim kovanicama sebe prikazivali sa njom na glavi, a da bi položio pravo na njihovo nasleđe kralj Tvrto I Kotromanić uvezao i tu krunu i ljiljane na svoj grb. Otud ljiljani na prostoru Bosne.
Samo argumentovana rasprava. Jeste offtopic....al da ne ostane nereplicirano na ove gore gluposti.
Navodno je i Gaj Julije Cezar bio Srbin.
1921

letsgofighter
Kontakt:

Post Postao/la letsgofighter » 02 avg 2023, 13:54

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
02 avg 2023, 13:47
Navodno je i Gaj Julije Cezar bio Srbin.
Nije, ali Tvrtko jeste ;)
BANJA LUKA U SRCU VRBAS U VENAMA

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 02 avg 2023, 13:58

alemsa je napisao/la:
02 avg 2023, 12:48

Bosanska crkva postojala i 1217e. Samo cinjenicno logicno razmisljanje, zasto bi postojala da su bili Srbi? Isli bi k'o i danas sa Srbijom, Srbija danas ima crkvu, vi u pravoslavci u BiH ne jer nema potrebe kad ima Srbija jel tako. Isti bi slucaj bio i 1217 da je istina sto ti govoris a ne sto sam napisao. To je sasvim logicno

TheNoblesMo
Kontakt:

Post Postao/la TheNoblesMo » 02 avg 2023, 14:07

Samo pišite još o povijesti, ako dovoljno pisali sigurno ćete u ubijediti druge 2 strane da ste vi u pravu, a oni u krivu. Uopće ne pišete bezveze. :puke:
Ljeto u Europi uz JEDINI klub i JEDINU reprezentaciju

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 02 avg 2023, 14:12

Al najjače je kad zapnu za Ljiljan... pa to što ga je neko uzeo za simbol nečega tj u ovom slučaju za trojstvo,nikako ne znaci ni da je hrvatski ni srpski a još manje katolički ili pravoslavni! Dokle ide ljudska glupost da ne povjeruje čovjek...
Prvi kršćani niti su imali krst,nit su ga nosili oko vrata nit im je ljiljan bilo šta predstavljao...
Bili im simboli riba,golub,paun...i sad bi te zivotinje trebalo proglasit srpskim i hrvatskim :opaopa:
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 02 avg 2023, 14:20

rishovski je napisao/la:
02 avg 2023, 14:12
Al najjače je kad zapnu za Ljiljan... pa to što ga je neko uzeo za simbol nečega tj u ovom slučaju za trojstvo,nikako ne znaci ni da je hrvatski ni srpski a još manje katolički ili pravoslavni! Dokle ide ljudska glupost da ne povjeruje čovjek...
Prvi kršćani niti su imali krst,nit su ga nosili oko vrata nit im je ljiljan bilo šta predstavljao...
Bili im simboli riba,golub,paun...i sad bi te zivotinje trebalo proglasit srpskim i hrvatskim :opaopa:
Ma cinjenica da je Bosna imala svoju crkvu od 11og vijeka govori dosta toga. Srbijanska crkva je medju najpriznatijim u pravoslavnom svijetu, Makedonija recimo nema crkvu (jedino ako je nisu dobili nedavno), to kod njih dosta znaci/pravoslavne drzave sa crkvom. Bosns imala svoju crkvu, ne bi bilo potrebe da je ima da su bili Srbi/pravoslavci.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 02 avg 2023, 14:27

Hajmo ljudi o fudbalu, ipak je ovo sportski forum. Evo, po meni, ova ekipa bi svakome mogla parirati.

slika
1921

SokolPravde

Post Postao/la SokolPravde » 02 avg 2023, 14:39

alemsa je napisao/la:
02 avg 2023, 14:20
rishovski je napisao/la:
02 avg 2023, 14:12
Ma cinjenica da je Bosna imala svoju crkvu od 11og vijeka govori dosta toga. Srbijanska crkva je medju najpriznatijim u pravoslavnom svijetu, Makedonija recimo nema crkvu (jedino ako je nisu dobili nedavno), to kod njih dosta znaci/pravoslavne drzave sa crkvom. Bosns imala svoju crkvu, ne bi bilo potrebe da je ima da su bili Srbi/pravoslavci.
Jedino ste vi Srbi veći lažovi od pojedinih pripadnika Muslimanskog naroda u BIH ....vi kao vjernici neki nemate u Srbiji niti 10 %krštenih ljudi a druga stvar uspoređivati vas s npr. Ruskim Pravoslavljem je besmisleno . SPC nema nikakve veze s izvornim Pravoslavljem nego ona živi "Svetoslavlje" koje nije ništa drugo nego veliko srpska ideologija. SPC je izvor mnogih zala na području bivše Jugoslavije a to nastavlja biti i danas pričajući o nekakvim promjenama granica i slično

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.